- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- bambano: Bambanő háza tája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
-
LOGOUT
ASUS O!Play és moServices összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
juhi56
tag
Az oiplay média lejátszóhoz keresek távirányítót.
Valakinek van eladó? -
gojko.m
senior tag
válasz
Vályi Gyula #5817 üzenetére
Kedves Gyula!
Utánanéztem. HD2 felületeken találsz az Online Media menüpont alatt Opera böngészőt. Egy rövid próbát tettem is vele, de használhatatlan.Már egy 2010-es bejegyzésben [link] azt írták, hogy a komolyabb weboldalak lefagyasztják a készüléket.
Sajnos, több sebből is vérzik ez a dolog. Az egyik a gyenge vas. A másik, hogy egy tíz év körüli böngésző változatról beszélünk, amit nem fejlesztettek azóta.
Szóval, ha az online tartalom szempont nálad, akkor inkább okos tv, androidos médialejátszó, vagy mini pc, amiben érdemes gondolkodni.
Üdv: gojko -
Vályi Gyula
újonc
válasz
gojko.m #5816 üzenetére
Kedves Gojko!
Köszönöm válaszod.. kár, hogy nem lehet többet kihozni ebből a masinából. De hát ne legyünk telhetetlenek... . A műszaki cikkek ezen szegmense olyan ütemben fejlődik, hogy egy közel 10éve megtervezett készüléktől kész csoda, hogy még egyáltalán használható..
Az összefoglaló remek volt, köszönöm! Azért ha eszedbe jut, hogy melyik skin-ben láttad, kérlek jelezd.. tennék egy próbát mielőtt okos TV-re váltanék. -
gojko.m
senior tag
válasz
Vályi Gyula #5815 üzenetére
Szia! Rémlik, hogy valamelyik skin-en belül volt ilyen próbálkozás. De - sajnos - gyenge ez a hardver egy böngészőhöz.
-
Vályi Gyula
újonc
Sziasztok!
Elovastam a téma összefoglalót és élő is vettem leporolni az öregecske O'play R3 lejátszómat. Mindent úgy csináltam ahogy le volt írva, és szuper lett.. köszönet érte. Viszont segítséget szeretnék kérni abban, hogy miként tudok rátenni webböngésző modult? Valahol azt olvastam, hogy az Opera fut rajta, de nem találom sehol..
Előre is köszönöm!! -
gojko.m
senior tag
válasz
almastaska #5813 üzenetére
Szia!
Első körben, megpróbálhatod - a lejátszó menüjén keresztül - felrakni az utolsó gyári frissítést: [link].
Ha ez megoldja a problémád, kezeli a készülék a 4TB-os vinyót és elégedett vagy a gyári firmware-rel, akkor nincs más teendőd.Ha továbbra se működik a HDD, akkor olvass utána itt a topikban az MBR-es partíciókról szóló hozzászólásoknak [link], mert valószínűleg ezzel lesz gond.
AMP FW-rel kapcsolatban minden lényeges infót megtalálhatsz az összefoglalóban. Viszont előtte érdemes lenne frissítened a lejátszód bootcode verzióját, hogy működjön a hard reset módszer is a későbbi updatek során. Ennek menetéről itt olvashatsz: [link]. Vagy a régi bootcode verziós készülékekhez külön is van AMP firmware, amit soft reset módszerrel fel tudsz rakni:
amp_r13_nogui_install.zip -
almastaska
újonc
Sziasztok !
Van egy asus oplay hpdr1 es masinám.(ezek vannak most rajta Bootup 17. ,rev:01.38P magyaritott)
Vásároltam egy 4 tb-os winyót(seaget) amit nem kezel.
Az AMP firmwareből melyik verziót érdemes telepitenem ,illetve melyik skin bugmentes.
Frissités után fogja látni ezt a winyót?
Köszi a segitséget
Üfv -
Doky1978
újonc
Sziasztok!
A YT már működik, de a Yahoo Weather elszállt. Tud erre valaki valami megoldást? Vagy felejtős? -
gojko.m
senior tag
Megérkezett az r22 frissítés a youtube modulhoz. Belenéztem egy-két videóba, amik nem mentek pár napja. Most lejátszhatók, mennek gond nélkül.
-
gojko.m
senior tag
válasz
Doky1978 #5808 üzenetére
Egyenlőre nincs még - a jelenlegi problémákat megoldó - frissítés a youtube modulhoz (r21 az utolsó frissítés). Nekem úgy tűnik, hogy főleg az official csatornákon található videók nem lejátszhatók. Úgyhogy, addig marad a kiválasztott yt videók letöltése számítógéppel. Azokat meg tetszés szerint megnézheted hálózaton keresztül, vagy a lejátszóhoz csatlakoztatott HDD-ről.
-
gojko.m
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #5802 üzenetére
A HDP-R1 gyári táp kimenete 12V/3A. De ugyanilyennek kell lennie az R3-nak is, mivel a wi-fi-n kívül nincs lényegi eltérés a két készülék közt.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok! HDP-R3 lejátszóhoz gyárilag 3A-es táp jár? Meg tud erősíteni valaki, akinek van ilyen? Köszi!
-
gojko.m
senior tag
válasz
Belfhegor #5800 üzenetére
Korábban ajánlottam a AOMEI Partition Assistant nevű programot, amivel Windows alatt mindenféle lemez és partíció műveletet könnyen meg lehet oldani. Régebben a freeware verziókban is volt MBR/GPR konvertálás. Sajnos, újabban már csak a Pro verzióban van ilyen lehetőség.
-
Belfhegor
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #5797 üzenetére
A 1,5 TB is és a 2TB is ketté van osztva.
Először usb hibára gyanakodtam, de nem az.
Ha még van más ötlet...
Azért köszönöm.
Üdv. Belfhegor -
Belfhegor
csendes tag
Sziasztok!
Régóta használok 1 R3-at nagy megelégedéssel.
Kisebb problémába ütköztem, ebben szeretnék segítséget kérni.
Az előző 1,5 T külső helyett tettem egy új 2T külső wincsit a lejátszó mellé.
Nem látja a gyári firmwerrel a meghajtót, feltettem egy AMP firmwert, ezzel látja, jól működik
A gondom vele, hogy a lejátszási listában nem látom a filmek nevét.
Ha vissza rakom bármelyik gyárit, nem látja, a wincsit.
Valahogy láthatóvá lehetne tenni?Előre is köszi a segítséget.
Üdv. Belfhegor
-
gban
veterán
YT: minden beállítással azt írja, hogy nem tudja lejátszani a videot.
Frissítettem a skinek listáját, installáltam a vrt-n kívül másikakat is, mindegyiknél ez a helyzet, minden beállítással.
File megosztás: igen, pendrive-ra másolom a file-okat, SD tartalmakat néztem mindig is a másolás rövidsége okán leginkább, de mindig akad 1-2-több gigás is ami azért becsúszik, ezért gondoltam hogy megnézem hogy megy a megosztás.
De leginkább a kíváncsiság hajtott, csakúgy mint a YT esetében, nem létszükséglet szerencsére egyik sem.
Majd lehet adok neki még egy esélyt ha nagyon ráérek. -
szjoci
őstag
Így van, meg kell osztani azt a mappát vagy fájlt amit le szeretnél játszani. Ezekről is van infómorzsa az összefoglalóban, de nem biztos hogy segítség lesz...
Az lenne a legegyszerűbb móka, ha rámásolod egy pendrive-ra amit meg akarsz nézni és az oplay-be dugva lejátszod. Persze a hálózatos megosztós dolog is működik, ha be van állítva minden rendesen. -
gban
veterán
-
gban
veterán
O!Play HDP-R1, Amp R12-es firmware-rel, a menüben elérhető a wifi, persze eszköz nélkül, csak mint lehetőség.
Megoldható valahogy ennél a modellnél a wifi? -
IamGabor
tag
Köszi mindenkinek!
-
Roni72
újonc
Amit írsz, azt az O!Play mini v2-ről el tudom képzelni: én magam azt a HDP-knél egyértelműen jobbnak találtam (és egyébként a WDTV-knél is). A Mede8er-en van viszont LAN csatlakozó, kezeli a NAS-ról lejátszást (sőt: maga is képes NAS funkcióra, NTFS-re formázott HDD-vel, ami azért nagy szám!), és játssza a 3D filmeket is: mindemellett a képe-hangja sokkal jobb. (A hangjával kapcsolatban van pár összehasonlítási tapasztalatom, ha érdekel.)
Aztán persze van az a tábor, aki nem filmeket néz, hanem pixeleket (4K stb.): ők meg a Mede8er-t nem tartják semmire :-I -
Roni72
újonc
válasz
IamGabor #5783 üzenetére
Az én javaslatom e helyett a Mede8er MED600X3D. Realtek chipsetes ez is, de már 750MHz. Használtan 15-20eFt. Az appok már nemigen mennek rajta, de video lejátszásra maga a tökély. DivX kódolású filmet nem játszik, mivel az jogdíjas: de van pár segédprogi (FCC Tool, AVI FourCC Code Changer), amivel belül át lehet írni Xvid-re, és már megy is. Skinek itt:
http://www.mede8er.org/skin_pack_downloads/X3/
Amúgy a gyári beállítómenüje nagyban hasonlít az AMP/VRT-re.
Ez pedig egy alternatív távirányító: én jobban szeretem, a gombok 3-as elrendezése jobban kézre áll (a gombfelirat persze érdektelen).
http://m3digital.hu/amiko-programozhato-taviranyito -
IamGabor
tag
Sziasztok!
Nekem csak erre kéne egy Asus O play, hogy USB-ről, vagy max hálózaton filmet nézzek. Erre alkalmas még egy sima gyári firmware-s lejátszó? (támogatja a mosatni MKV, AVI -kat?
Köszönöm!
Üdv.,
Gábor -
rambolo
tag
Sziasztok!
Sajnos problémáim akadtak a AMP firmware telepítésével az asus oplay mini plus-ra.
Nem hajlandó tovább lépni a telepítés előkészítésén, pedig az elvárásoknak megfelel, tehát elméletileg telepíteni lehet rá.
Ötlet valakinek?
Mindent a leírás alapján csináltam, Több pendrive-ot is kipróbáltam, fat 32 re formázva.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Roni72
újonc
Sziasztok! Ajándékba kaptam egy HDP-R3 lejátszót, ami rejtélyes módon, alig észrevehetően ugrik, úgy 10 másodpercenként, éppeg hogy csak egy kicsit. Filmen és zenén is ugyanezt csinálja, felbontástól/minőségtől/fájlformátumtól függetlenül. Megpróbáltam rá AMP r13 firmware-t telepíteni, de azt írja ki, hogy ez az image nem ehhez a "board"-hoz való. Nem tudom, nem-e esetleg az 1.29N gyári firmware védelme aktivizálódik ilyenkor? Megpróbálnám a v12-est is, de az már fellelhetetlen. Valaki tudna segíteni? Előre is köszönöm.
-
Zoltán2019
újonc
sziasztok.teljesen amatőr vagyok úgyhogy elnézést.Röviden
play hdpr3 készülékre a számítógépről osztom meg a filmeket wifin.frissítés volt.Újraindítás volt.minden működik,felismeri,lejátsza tök jó.csak...nincs felirat.sehogy nem tudom elérni hogy általam felrakott srt-t lássa.Ugyanaz a neve mint az mkv-nak.mondták lehet hogy túl hosszú,vagy sok benne a pont.Átírtam semmi.köszi előre is.
-
szjoci
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r #5776 üzenetére
Szia!
Esetleg még a fájlrendszerre ránézhetsz hogy megegyeznek-e.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
gojko.m #5775 üzenetére
Szia!
Igen, közben ráleltem én is a user manualra és ott tényleg 2.0-át ír, akkor vszínű ez lesz a probléma oka.
Próbáltam már párszor újraformatálni majd megint másolni, de ugyan azzal az eredménnyel zárult minden próbálkozásom.
A lényeg, hogy nem megbihásodás az ok, akkor használom így. A későbbi terv úgyis a nasról való lejátszás lesz.
Köszi a segítséget! -
gojko.m
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #5774 üzenetére
Szia!
Az tény, hogy mindkét USB csatlakozó 2.0 eszközökhöz készült (lásd: O!Play Air user’s manual in Hungarian). Viszont - elvileg - a pendrive-odnak visszafelé kompatibilisnek kéne lennie a régebbi USB szabványokkal. Újraformázni próbáltad már? -
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Sikerült hozzájutnom egy hdp-r3 lejátszóhoz és a következőt tapasztaltam: ugyanazt az mkv-t minden probléma nélkül megnyitja egy adata uv100 pendrive-ról, de egy kingstone datatraveler usb3-asról már nem. Hibának azt írja, hogy az eszköz nem támogatott. FW: Rev: 01.28P.
Nem támogatná az usb3-at?
Köszi!! -
crixtm
tag
Köszi az összefoglalót! Szép munka, életet lehelt a playerbe. Netre mondjuk nem merem kötni, de ez csak a paranoia miatt van. Mégegyszer köszönöm
-
Angelotti
tag
válasz
Angelotti #5769 üzenetére
közben odáig eljutottam, hogy ez a parancs kell a lejátszónak telneten:
mount -t cifs -o username=felhasználó,iocharset=utf8 '\\192.168.2.102\megosztas' 'tmp/nfs/m
nt/Megosztas'viszont a fentirekre ezt kapom:
failed: No such file or directory
a win megosztásnál beállítottam mindent, SMB telepítve.
5let? -
Angelotti
tag
válasz
tpeter77 #5768 üzenetére
Szia!
Telepítettem az SMB-t, felraktam a módosított firmware-t, majd moservice alól felraktam a mounts modult, ahogy attilav2 írta.
Viszont valamiért nem engedi beríni normálisan a címet, a Device(Address)-nél megduplázza a backslash-eket bármit írok is be.mount előtt - [link]
mount után - [link]Valakinél valami ötlet?
Köszönöm az eddigieket minden fórumtársnak!
A kollégánál is felmerült korábban már a probléma: [link]
-
gban
veterán
Sziasztok, van egy HDP-R1-em, ha minden igaz Amp R12-es firmware-rel, de ebben nem mélyedtem még el.
A feliratokkal kapcsolatban lenne kérdésem, nem találtam egyikre se megoldást:
- mindig be kell kapcsolni a feliratot, nem jeleníti meg automatikusan
- mindig alap beállításon van ekkor a felirat, nem menti el a korábbi méret, pozíció és egyéb beállításokat
- a fehér a legolvashatóbb, de nagyon szürkés, lehetne fényesebb fehérEzekre létezik megoldás?
-
Angelotti
tag
Sziasztok!
ASUS O!Play Air HDP-R3 gyári/alap "legfrissebb" firmare-el felejtős egy win10-es gép elérése hálózaton?
Köszi! -
Szabi_82
tag
Hi Mesterek!
Lecseréltem a gyári os erre az AMP-re. Itt hogy tudok internet rádiót hozzá adni?
Raktam fel apot, de állomást nem talál, illetve nem is tudod kerestetni vele.
Segítséget előre is köszön. -
gojko.m
senior tag
válasz
n_b_forrest #5760 üzenetére
Egyébként - ha már a modul hibái szóba kerültek, akkor - érdemes megemlíteni egy másik dolgot is: a youtube modul nem tud feliratokat megjeleníteni. Ami nem hiba, csak hiányosság. Viszont az ilyen és hasonló problémák esetén, a legcélszerűbb a videó(ka)t letölteni inkább.
Szerintem, az egyik legkönnyebben, legjobban használható számítógépes megoldás erre a 4K Video Downloader. A programmal MP4 formátumba letöltött videókat gond nélkül lejátsza az O'Play. Ráadásul, a 4K Video Downloader a videóhoz tartozó feliratokat is képes letölteni vagy beágyazni. -
gojko.m
senior tag
válasz
n_b_forrest #5760 üzenetére
Amit leírsz, nem egyedi eset alternatív youtube lejátszóknál (legyen az egy ilyen asztali lejátszó modul, android app vagy PC program). Pl. a számítógépen gyakran SMPlayer vagy VLC lejátszóval nézek meg YT videókat. És ott is tapasztalom, hogy bizonyos videók nem indulnak el és csak a böngészőben lehet őket megnézni. Csak gyanítom az okát, de biztosat nem tudok.
Amit tehetsz: mindig a legfrissebb youtube modult használod a lejátszódon. Ha azzal sem mennek egyes videók, akkor esetleg a moServices fórum megfelelő topikjában tudod jelezni a hibát. Angol nyelvű topik: [link] (itt jó ideje nem volt új bejegyzés), orosz nyelvű Youtube modul topik: [link] (ez még mindig aktív).
-
n_b_forrest
csendes tag
Sziasztok!
Leporoltam a pincében talált kis O'Playt és fel is raktam rá az AMP firmware-t kiegészítve a youtube modullal.
Sajnos nem hibátlan a működése, mivel számomra érthetetlen okból van olyan youtube video amit megnyit, másokat pedig nem, hanem hibaüzenetet dob, hogy a videot nem tudja megnyitni.
Mi lehet az oka ennek? Illetve mi lehet a megoldás? -
szjoci
őstag
válasz
gojko.m #5757 üzenetére
Bekapcsoltam a wifit, utána működött a youtube modul... Beállításoknál a misc résznél van olyan hogy network info, az nálam így festett:
[kép]
dhcp-vel van ip cím osztva, és valamiért az átjárót nem állította be. Manuálisan bepötyögve a lan beállításokat működik minden. Szóval probléma megoldva, de ez az átjárós mizéria picit bosszant hogy mi okozza. -
szjoci
őstag
Most melóból nézem a www.moservices.org oldalt, és működik... Lehet hogy a routernél kell majd keresgélnem a megoldást
Mindenesetre holnap megnézem egyszerre az oldalt a UPC-s netemmel, és mobilnettel is. Akkor remélem kiderül a turpisság(#5757) gojko.m: igen, arra gondoltam most én is hogy valami tiltja az oldalt. A lejátszó napi használatban van a fiam szobájában, mesét néz elalvás előtt a médiaszerverünkről. A routerhez UTP kábellel kapcsolódik. Igaz hogy most meg lett bolygatva a rendszer házfelújítás miatt, átkerült 1-2 routerekhez kapcsolódó dolog más helyre, de a beállításokhoz nem lett nyúlva. Vagyis gondolom, de holnap kiderül
-
gojko.m
senior tag
Azért érdemes lenne még egyszer ellenőrizni, hogy nem elavult-e a youtube modulod. Illetve ellenőrzés helyett a legkézenfekvőbb, ha rögtön lefrissíted az összes modult (katt az Update repostory list ikonra, aztán meg katt az Update all modules ikonra). Ha ez rendben, akkor nézd meg a youtube modul beállításainál mi van beállítva a Cast-hoz. IconBit hds42l 120923 felületnél ezt Local proxy-ra kell átállítani.
-
szjoci
őstag
Halihó!
Segítséget szeretnék kérni... A youtube modult indítva "Ничего не найдено", azaz "semmit nem talált" üzenet fogad. Hogy lehet működésre bírni? oPlay Air, IconBit hds42l 120923 felület, minden a legfrissebb elméletileg.
Köszönettel, Joci
-
gojko.m
senior tag
válasz
sagvary #5751 üzenetére
Elvileg a 4TB-os vinyókat is kezeli a készülék (link). Csak ellenőrizd az MBR-t. Ehhez illetve a partícionáláshoz ajánlom az AOMEI Partition Assistant Standard nevű programot. Windows alatt fut, magyar nyelvű, képes az MBR-t újraépíteni, tud MBR/GPR konvertálást, ...stb.
-
sagvary
aktív tag
Nem kezeli a 4 TB-os Maxtor külső HDD-t egyik USB portról se! Ha lehetne valahogy 2 DB 2TB MBR-es particiót létrehozni, de szerintem ez lehetetlen. Asus O!Play HDP-R1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk a Realtek ígéretes, új médiaprocesszorára épülő hálózati lejátszót.
- Házimozi belépő szinten
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Renault, Dacia topik
- Synology NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Samsung NP300V5A-S07HU, i5 2410M, 2 Gb RAM, 60 Gb SSD, GeForce GT 520M dedikált VGA
- Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Mini ITX OC GPU
- HP ProBook 455 G3 AMD A8-7410 AMD Quad Core Radeon R5 Graphics + Radeon R7 M340 2 GB dedikált VGA
- 2027.-ig GARANCIÁLIS Macbook Air M2 gyönyörű állapotban eladó (100%-os akkuval) MAGYAR billentyűzet
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Gari:2027.04.02 Playstation 5 Slim Digital edition + Ajándék Venom töltő állomás!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest