- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Okos Otthon kezdőknek
- sziku69: Szólánc.
- old rocker: Mindennapi reklámjainkat ne add meg nekünk ma...se holnap.
- moonlight115: Privát, oh!
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
-
LOGOUT
ASUS O!Play és moServices összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Callme
tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan kèrdèsem lenne,hogy egy asus hdp-r1-es masinához milyen külsô vinyòt vegyek,ha 1080p-s, 40-50 gigás filmeket akarok lejátszani? Eddig hálòzaton keresztül nèztem filmeket, de elég sokszor beszaggatott, mondjuk a legújabb firmware segített rajta egy kicsit, de mèg ìgy is néha akadozik. 2 terràs winchesterek közül mit tudnátok ajánlani? Egyáltalán megszûnne az akadozás, ha külsô vinyóról futtatnám a nagyfelbontású filmeket?
-
q13579
senior tag
Sajnos a kolléga nem túl aktív, ahogy nézem 07.01 volt az utolsó belépése.
Egyelőre nem találtam magamtól megoldást a dologra.
Nem értem pl, hogy tudna az androidos telefon kommunikálni az o!play-jel. Ehhez kell nyilván egy app, de az o!play-re elég a gyári firmware?
Illetve van jobb firmware a gyárinál? Érdemes azt lecserélni? Most frissítettem a legújabbra, de elég "fapadosnak" tűnik még mindig. Pl youtube kliens-t nem találok benne, holott ezt a funkciót nagyon szívesen használnám...
-
q13579
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy Asus O!play r3-asom, tehát wi-fi-s modell.
Azt szeretném megkérdezni, hogy létezik-e bármilyen megoldás arra, hogy okostelefonnal tudjam irányítani?
Szeretném a youtube-ot is használni a készülékkel, de nagyon macerás az irányítóval beütögetni a kereséseket...
-
McSzaby
őstag
válasz
kisgyerek85 #4290 üzenetére
Örök hálám
-
McSzaby
őstag
válasz
kisgyerek85 #4288 üzenetére
Moddolt fw-vel akkor be lehet ssh-zni a cuccra, vagy mi? Van valami konzol féleség alapban (is?) rajta?
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
McSzaby #4287 üzenetére
Nekem van már vagy 2 éve és jól működik.
Módosított FW-el szerintem az Oplay is tudja az NFS megosztást. Ezzel túl sokat én nem foglalkoztam, mert jó nekem a Samba. De elvileg NFS többet bír. De ez főleg BD iso 3D lejátszásnál van szerepe, mert Samba ott megfekszik vagyis nálam megfeküdt a himedia 900b-nél, pedig ott 10MB/s-et is bír samban a hálózat.
-
McSzaby
őstag
Jaja, közben nekem is leesett, hogy hülyeségeket beszélek. Ez a hd rush cucc egyébként jól működik? Megéri a 10e-t?
(#4286) kisgyerek85: Persze, ezt tudom, de a lényeg, hogy akkor egészségesen megvalósítható a dolog hálózaton keresztül. Jelenleg a Raspberry Pi-m a lejátszóm, de azt szeretném másra felhasználni és eddig az is simán vitte NFS-n keresztül azokat a minőségeket, amikkel én szórakoztam, szóval szerintem jó lesz ez.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
McSzaby #4284 üzenetére
Hát én kb. 15-25 közötti bitrátákkal szoktam a filmeket nézni
Azért egy filmet szkenneltess végig a programmal. Nfo-ba hiába van az átlag bitráta. LEhet a filmben olyan jelenet, hogy felugrik 40-50Mbit-re is, na és ekkor van cumi, mert idegesíteni fog, hogy itt nagyon akadva fog menni a kép.
-
McSzaby
őstag
válasz
kisgyerek85 #4283 üzenetére
Hát én kb. 15-25 közötti bitrátákkal szoktam a filmeket nézni, szóval akkor okés lehet a dolog. Az 5.1-t meg szerintem úgy fogom megldani, hogy analógon egy Phillips "házimozinak" adom át a dolgot. A geniust meg használom másra.
A hálózati oldalon hogy megy itt a lejátszás? Nálam otthon Samba és NFS van, ezekkel megbirkózik?
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Az Asus lejátszók közül melyiket ajánlanátok ha én csak annyit akarok, hogy kábelen keresztül, hálózaton lehúzza a linux szerveremről a filmeket és hálózaton keresztül játssza le? illetve még valamilyen úton-módon rá tudjam kötni a Genius 5.1-m. Az O!play mini tökéletes lenne, de a hálózaton keresztüli lejátszás a kérdéses, szóval ahogy néztem használtan 15 környékén az O!Play Air HDP-R3 megszerezhető.
-
ravebp
senior tag
tudna valaki segíteni?
Van egy oplay air játékos, plusz win 7-es noti, mindkettő lan kábellel azonos hálózaton, plusz andoidos teló
A teló gond nélkül látja a játékost, és az is őt, de a laptopot az oplay hol látja hol nem. és nem értem miért, egyik indításnál ott van, másiknál nincs...
De dlna-n a laptopról is elindítja a filmet, de ha hálózatban hiába keresek, pedig eddig ok volt.annyi változott, hogy wifiről átálltam lanra, de tényleg DLNA, mindenről megy, a megosztási mappákat meg hol látja hol nem.
R10 van rajta
Vki ötlet? -
Breeze
aktív tag
válasz
Cool Face #4276 üzenetére
Üdv!nem ugy kell...azt is felejtsd el
Rárakod egy pendrive-ra a firmware-t. Csatlakoztatod kikapcsolt állapotban.Resetgombot benyomva bedugod a lejátszot az áramforrásba. Pár másodpercet vársz vele míg megjelenik egy upgrade nevü felirat, elengeded a reset gombot.Telepités lefut, beálltod utánna a nyelvet stb és kb ennyi!
-
Cool Face
aktív tag
a kérdésem viszont az, hogy ezt, hogy kell telepíteni, mert simán nem lehet menüből. Puttyon keresztül kell?
-
Breeze
aktív tag
válasz
Cool Face #4273 üzenetére
Üdv!szedd le rolla a semmire nem való gyári firmware-t és rakd fel a legujjabb pohd-s firmware-t! Kár szenvedni ilyen dolgokkal![Ezt szedd le]
-
Cool Face
aktív tag
Arra milyen megoldás létezik, hogy ne kelljen mindig rootolnom puttyon kereztűl telenettel és reboot után kapcsolódni ftp-re.Külső hdd van rádugva usbn keresztül és pc-ről másolok rá. Kicsit fárasztó minden kikapcsolás után ezt eljátszani. Ráadásul 5 percenkén ki is kapcsolna másolás közben ha nem nyomkodnám. Erre én idáig nem igazán találtam megoldást. Asus O!play R1-em van 1.41p.-s firmware.
-
Endrusz83
tag
Ha valakit érdekel egy hibátlan eladó O!Play Air R3 keressen!
-
törölt tag
Sziasztok!
Nekem oPlay Air-em van AMP r10-es firmware-rel. Az lenne a problémám, hogy egy két részre osztott külső USB vinyón az egyik partíció FAT32, a másik NTFS fájlrendszerű. Ezzel nem is lenne gond, hanem az NTFS részen az egyik mappából nem lehet törölni a lejátszóval, nem jelennek meg bizonyos fájlok, csinál még 4 nem létező almappát. De ahogy írtam, ez csak egy bizonyos mappában. Ugyanitt csak egy másik mappával semmi probléma, mindent lát, lehet törölni, stb. Arra gyanakodtam, hogy túl sok a fájl a mappában, ezért pc-n csináltam almappákat és 20 db-onként felosztottam, de a probléma így is fennáll. Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!
Íme a könyvtárstruktúrám:
C: (FAT32)
D: (NTFS) : - Simpsons (csinál még 4 db simpson nevű almappát, eltűnik néhány fájl, nem lehet törölni)
- BBT (minden oké)
- Filmek (minden oké) -
-
spuros
őstag
Srácok, erre valaki? Vagy ez egyedi probléma nálam?
-
HaJózsi
aktív tag
Sziasztok!
Egy O!Play HDP-R1-em van, AMP r10-zel használom. Minden tök szép és jó lenne, ha nem fagyna le állandóan a gép. Körülbelül 5 percenként lehal a cucc, ami nagyon zavaró, csak a tápkábel kihúzás segít. Szerencsére a filmnézést nem érinti, ahogy tapasztaltam, inkább a moservices használata közben történik meg.
Tudnátok adni valami tippet vagy megoldást a problémára? -
Ancsi70
csendes tag
Sziasztok!
Egy HDP-R1 esem van, és kizárólag NAS-ról használom.Minden működik tökéletesen.
Csak az kezd frusztrálni, hogy egy film eléréséhez vagy nyolc menüponton kell átverekednem magamat.
Van rá valamilyen módszer, hogy kirakjam főmenübe a NAS-t? -
ziarimotachi
tag
Sziasztok!
Visszafelé lehet frissíteni a HD-PR1-et? Most 01.41P van rajta de nem olvassa be az 1T külső vinyómat nem is látja. Az asztali PC és a TV médialejátszója is gond nélkül beolvassa. Megpróbálom hátha sikerül régebbi firmwareval. Melyik az előtte lévő frissítés ami magyar menüs? Vagy esetleg valami ötlet?
üdv
-
spuros
őstag
Sziasztok!
Olvasgattam de nem találtam olyan hibát mint ami nekem immáron másodszor előjött. A helyzet a következő:
Van a lejátszó rajta 01.41P szoft. Van hozzá egy 500GB Samu külső vinyó.
Már másodszor csinált olyat, hogy a vinyón egy vagy több könyvtárat hozzáférhetetlenné tett amiben filmek, sorozatok vannak. De olyannyira, hogy pc-n sem tudom se törölni, se átnevezni.. A lejátszó nem is látja ezt az állományt csak gépről tudom, hogy ott van. Lényegében egy kiterjesztés nélkül fájl lesz ami előtte könyvtár volt. Miközben a mérete megmarad mert benne ott van a tartalma.
Egy megoldás van, hogy az egész vinyót formázom. Sőt olyan is volt már, h egy filmet hiába töröltem. Ott maradt a vinyón.
Madafaka!!
Érdemes lenne vmi egyedi szoftvert rákalapálni ami megoldhatja ezt? Hivatalosan már frissítettem: fat pendrive, image felmásolás, beolvastatás.. stb. Ez megy.
-
AlmaZoli
tag
Sziasztok, a kovetkezo lenne a problemam. Adott egy hdp-r1, hd2-es firmware-el. Eddig egy Canyon wifi adapterrel hasznaltam, de csak ritkan (pl internet radiora), siman usb-n keresztul volt csatlakoztatva a vinyo. Nemreg beszereztunk egy uj routert, amiben mar van usb megosztasi lehetoseg, ugyhogy atraktam ide a vinyot. A player felismeri a halozatot es a vinyot is, de nem a network, hanem az upnp alatt (elvileg nem ott kellene lennie), masreszt a nagyobb fileokat mar nem jatsza le (pl bdrip-eket, mert azt irja ki, hogy Media was removed), csak a kisebbeket, pl mp3, de azokat teljesen jol. Gondoltam, a wifi adapterrel lehet problema, beszereztem egy Asus adaptert, amit elvileg az Air-hez is adnak, de ugyanez a problema, igaz, mindketto csak 100Mb-s, nem 1000-es. Szerintetek mi a baj? Elkepzelheto, hogy firmware-t kell frissiteni? Vagy mas lehet? Elore is kosz a segitseget!
-
adise
őstag
válasz
ziarimotachi #4251 üzenetére
Nem erre gondoltam...
-
adise
őstag
Bármilyen firmwarel, vagy valahogyan megoldható, hogy ha egy mappában vannak videofájlok (videoklippek), akkor azokat véletlenszerűen játsza le, ne sorrendbe? Hangfájloknál erre találtam lehetőséget, de videofájloknál nem
-
gojko.m
senior tag
-
petoth
csendes tag
Sziasztok,
Szeretném megkérdezni, hogy az A.C. Ryan módosított firmwarével (link lejjebb) ellátott készüléket hálózatba kötve látja-e az asztali gép? Illetve lehet-e bármit tölteni a rádugott winchesterre hálózaton keresztül?
http://www.moservices.org/forum/viewtopic.php?f=12&t=1030
http://moservices.googlecode.com/files/amp_r10_pohd.zipA választ előre is köszönöm.
-
erh75
tag
Frissítettem a firmware-t 1.41-re és ma vettem észre hogy eltűnt a File Copy-m, tudna segíteni valaki , hogy hogyan tudnám újra elérni ezt a funkciót ? Előre is köszönöm.
-
Warter
addikt
válasz
M-OPLAY #4243 üzenetére
Most benne van a felirat vagy srt? Ha benne van, akkor kapcsold be a feliratot. Ha külső és nem upnp-vel játszod le, akkor látszania kell a feliratnak. Gyanítom, hogy külső feliratot akarsz samba helyett, upnp-n lejátszani, az pedig nem fog működni.
u.i. És használd a szerkesztés gombot, ne kezdj állandóan új bejegyzést.
-
M-OPLAY
csendes tag
O!Play HDP-R1
Sziasztok tegnap óta nem játsza le a oplay a feliratot sem az avi sem pedig az mkv file hoz mi lehet a baj ????? pls segitsetek -
adise
őstag
van lehetőség a felirat stilusának cseréjére, modositására? moservices, custom firmware bármi.
egyszeruen, ha a filmben világos részek vannak számomra olvashatatlan a felirat. Nemtudom miért nem lehet körvonalat vagy bármit állitani a feliratoknak -
gojko.m
senior tag
válasz
ziarimotachi #4232 üzenetére
A válasz itt.
-
Sziasztok,
Rájöttem ma arra, hogy azokat a lemezeket nem látja, amik le vannak zárva. Amin nyitott session van, azokat tudja kezelni.
Mi a fene lehet ez? -
ziarimotachi
tag
Sziasztok az Asus O!Link Lite programot honnan tölthetem le?Sehol nem találom. Még csak most csatlakoztattam a PC-hez az Oplay-em de nem tudok bemenni a mappákba valamit jelszó meg felhasználó nevet kér. A PC-t látja de onnan semmi. WIN7-nél. Azt olvastam ez a program segít.
-
Sziasztok,
Régóta használom már az R1-esemet, jó kis gép.
Lenne egy olyan problémám, hogy vettem hozzá külső dvd meghajtót. Ez is működik rendesen, kivéve néhány lemezt. Van lemez amit olvas, van amit nem olvas. Kiírja, hogy data disk, de a menü üres, nem mutatja a fájlokat. A másikaknál meg működik rendesen.
Ha a dvd-t a PC-re kötöm, ott látom a fájlokat.Találkozott vki ilyennel?
-
bladegery
senior tag
válasz
ziarimotachi #4227 üzenetére
Nekem semmi gond nem volt a wd elemtents 2 terrással, most nasoról megy, így is visz mindent.
-
ziarimotachi
tag
Én is így jártam a 2TB WD-vel egy coolink külső házba van benne.Nem olvasta be, most 3 particiora van osztva így beolvassa de sűrűn szétkapcsol vagy van olyan hogy a 3-ból csak 1-et lát.Érdekes van egy Orion 22" LED tv-m nem egy csúcskategória simán beolvassa usb-n keresztül.
-
Angelotti
tag
Sziasztok!
Nekem tavaly nyár óta van ilyen játékosom.
A Youtube miatt dobtam fel rá egy új firmware amp_r9_hd2
Hát a gyári szofthoz képest valamivel lassabb lett a gép menüje. lejátszásnál semmi gondom nem volt, mondjuk nagyobb 20-25 gigás 1080p-s anyaggal még nem próbáltam azótaviszont amit nem találtam sehol a hd2-s firmben azaz elalvás időzítő.
Létezik, hogy ilyen bagatel dolgot nem tud a szoft? -
sargar
csendes tag
sziasztok.kb3 éve megvan ez a kis Asus O!Play HDP-R1 kütyü,eleddig nem volt vele problémám.legújabbfirmware van fent rajta 1.41-es,2napja vettem 1db 2TB-os WD hdd-t,amit nem ismer fel,azt írja:eszköz nem támogatott.az asus ügyfélszolgálatot megkérdeztem;támogatja a 2TB-hdd-t.különböző formátumokba leformáztam,semmi haszna,sőt hálózatba kötve a meglévő 1TB-os hdd-ről átmásolt filmekre azt írja:érvénytelen formátum.mondom,az eredeti hdd-ről másoltra,.az eredeti hdd-ről hálón szépen megy és szépen visz,csak az átmásoltat nem.Ja,E-satán is próbálta:detto.
Valakinek hasonló tapasztalata?válaszokat előre is köszönöm. -
Bossi
őstag
Sziasztok,
a HDP-R1 tudna olyat(firmware frissítéssel), hogy a filmeket ne csak "mappaként" lássam hanem leszedne adatokat internetről hozzá képek leírás stb. köszönöm.
-
Breeze
aktív tag
Üdv! szeretném megérdeklődni ,hogy lehet-e nézni a lejátszóval egyéb live streameket? gondolok itt pl F1 szabadedzések stb.Stream link az van csak kérdés, hogy müködésre lehet birni a lejátszóval
-
gojko.m
senior tag
válasz
Arthur1 #4219 üzenetére
AVI-MKV konvertáláshoz egy egész jó progi pl.: Format Factory
Nagyon jó, egyszerűen használható, ingyenes, és rengeteg formátumot kezel. -
Arthur1
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki, egy megoldást arra, hogy egy samsung smart 3d tvn miért nem 3D ben jeleníti meg a filmet a Oplay HD2?
Valami ötlet?
Esetleg valaki egy torrentet ahonnan lelehet venni, egy AVI-MKV konvertert, mert az AVI-t meg a tv nem játsza le! :-(
Köszi
-
.wantííd
tag
Sziasztok! Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy erről a firmware-ről "HD2 1.12.06 rev3 plus blue" visszatudok-e térni erre a firmware-re "HDP-R1 1.38P Hun" ? Ha igen akkor hard reset módszerrel meglehet csinálni?
-
vmk
tag
Sziasztok.
Asus O!Play HDP-R1-et lehet valahogy távolról irányítani, androidról vagy PC-ről?
Gyári FW van rajta.
Köszi. -
Dzsonga
csendes tag
Hello!
Feltettem a megadott módon a hd2 fw-t ytube oda-vissza és gyorsan működik, saját filmek, zenék, net tv ok.
Azonban a további netes tartalmaknál gond van, pl a facebooknál lefagy, nem írja be a begépelt adatokat, ill a többi sem működik zökkenőmentesen (fifa, cnn...stb). tudtok segíteni, vagy ennyi a max amit ki lehet hozni a játékosból? köszi -
attilav2
őstag
Egyébként összességében elég nagy csalódás a HDPR1, nem hozta amit vártam.
A főnököm sokat ajnározta azért esett erre a választásom, de jobban jártam volna egy wdtv streaminggel. -
attilav2
őstag
Itt http://bubulubu.vzoltan.com
további mos3-as modulok érhetőek el, de ami hasznos és működik ezek közül az a youtube3 és youtube4 modul, ezek a farvoice féle verzióval ellentétbe képesek HD felbontásokra is. A youtube4 sajnos csak iconbit és pohd gui-val megy, sima kékhátterű hd2 firmmel nem indul csak elsötétíti a képernyőt aztán visszadob a lejátszó főmenüjébe. A yt4 előnye hogy a választható streamek mellé odaírja a felbontásukat, míg yt3-nál találgatni kell hogy melyik stream milyen felbontású, de úgy tapasztaltam hogy a yt3-ra is igaz h bal oldalra esnek a HD felbontások, és jobbra haladva vannak a rosszabb (SD) felbontások.
Nekem sem az iconbit sem a pohd gui nem tetszik, nem a HDPR1-hez lettek kitalálva, és a távirányító gombjai sem feltétlen igazodnak hozzájuk, így leragadtam a sima kékhátterű amp R9 hd2-nél.Tegnap kísérletképpen visszatettem az iconbit guit, mert egy orosz fórum szerint(talán pont a moservices oldala) olvastam h azzal beenged a windows 8-as megosztásokba, hát nem
A youtube4 is megmakacsolta magát, ugyanis iconbit alatt sem indul, igaz 404-es hibával, vissza téve a kékhátterű Hd2-t képernyő elsötétítés helyett service request hibát dob a youtube4 úgyhogy valamit reszeltek a modulon vagy a youtube változtatott megint... A yt3-as és a farvoice féle yt kiválóan működik. Bár meg kell jegyezzem farvoice kliense a hosszabb videók esetén nehezen reagál a távkapcs gombjaira, befagyás szerű tüneteket produkál. A tükörreflexes pentax által készített képeket is tudom nézegetni HD2 firm alatt, a gyári firmnél ebbe belefagy a szerkezet. -
olizatriznyá
tag
válasz
olizatriznyá #4203 üzenetére
tegnapra magatol megjavult.
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok! HDP-R1 POHD fw-rel meg lehet oldani az internet böngészőt?
Természetesen olyat, amiben meg tudok adni bármilyen oldal címet...
köszi -
gojko.m
senior tag
válasz
Iceman17881 #4195 üzenetére
USB-n keresztül külső vinyóról kb. 45 Mbps-ig játssza akadozás nélkül 1080p-s mkv fájlokat. Pl. a birds (42 mbps).mkv teszt fájlt még simán viszi. 50 Mbps-nál már akadozik.
Hálózaton keresztül jóval kevesebbet tud. 25 Mbps-nál nagyobb bitrátát már nem érdemes erőltetni.
-
farkaszo
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném tudni, hogy létezik-e olyan frissítés Asus Oplay R1-re amiben választható a magyar nyelv(menü)és gond nélkül működik?
Előre is köszönöm!
-
olizatriznyá
tag
Valami történt az Oplay-emmel. Eddig nem volt gond a DLNA-val, de most, ha rámegyek az UPNP-re, egy furcsa resetet hajt végre a cucc. Teljesen elsötétül a kép, 5-6 mp-ig így marad, majd a home képernyővel jön vissza. Már vissza tettem a gyári 1.28p-is, de azzal is ezt csinálja. Mi a fene lett vele?
-
vaksi8
senior tag
Mit lehet csinálni ha csúszik a filmen a hang?Az oplayen lehet valamit állítani?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Star Trek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- PayPal
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Gigabyte GeForce RTX 4080 SUPER AERO OC 16G videókártya
- ASUS ROG STRIX X570-E Gaming WiFi Alaplap
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- THX Onyx fejhallgató erősítő (DAC Headphone Amplifier)
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!