- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
En 3x eve kezdtem Legozni, es arra tanitott meg, hogy a szabalyokat (hasznalati utmutato) igenis fel kell rugni! (De azt hiszem, te is valahol ezt irod!) Ez regen volt, most mar egeszen mas hatarokat feszegetek. Ahoz meg jol jon az ARM Cortex...
(No megint itt volt egy Arduino-fan. O a baratom... de Arduino kerdesben nem ertunk egyet.) -
tvamos
nagyúr
Amikor fiatal voltam nem volt penzem Legora. En femepitovel oldottam meg mindent. Az autogyarak meg agyagmodelekt csinalnak. Az attol meg gyerek jatek, meg sar marad.
De szerencsere mindenrol mas velemenye van az embereknek.
Pl. nekem beteg a fiam, es Legozok vele, azzal probalom javitani a finommotoros kepessegeit. Akkor gyogyszer? (Vagy hogyis mondjal.) Gyogyaszati segedeszkoz?
-
DarkByte
addikt
Jaj. Sikerült beleszántanom a lelkivilágodba úgy látom. Elnézésedet kérem. Igen, úgy tűnik tényleg nem tudom miről szól a Lego. Azért ha a legtöbb embert megkérdezed mi a Lego nyilván először a játék fog eszébe jutni. Az előtt pedig csak fejet tudok emelni ha Te ezt ilyen szinten űzöd.
Egyébként nyilván mivel programozó vagyok elsősorban a kód részét szeretem csinálni de a hardvert bütykölni is jó dolog. Teljese más dolog úgy programozni valamit hogy amin fut azt saját két kezeddel rakod össze. (nyilván itt is bele lehetne kötni hogy az Arduino eléggé készen alád ad mindent de valahol el kell kezdeni. Külön vettem már egy ATtiny-t amit ki is próbáltam. Az tényleg csak egy chip, minden mást neked kell köré építeni).
#22: Azt nem értem miért is erőlködünk ezen. Én tudom hogy a mikrokontrollereknél létezik komolyabb dolog a világon. Az FPGA témában elég közel vagyok ahhoz hogy tényleg veszek valami kezdő készletet és abba olyan procit szintetizálok magamnak amit nem szégyellek. ARM témában pedig majdnem lett Raspberry Pi de aztán meguntam a várakozást rá. Mostanság pedig Beagleboard vagy a pont ma talált Gooseberry között vacillálok. Arra van Linux, lehet berhelni az OS-t. (bár ezt megmondom őszintén meguntam mostanra, pár éve saját magam raktam össze egy router OS-t mobilnetes modemhez és az elég kiégető volt, persze sokat tanultam közben).
Viszont ez a téma most az Arduino-t akarta bemutatni, mert úgy láttam a többségnek itt Prohardveren ez újdonság. Ráadásul olcsó, kezdőbarát és kevesebbet kockáztat vele aki ezzel indul. A közösség is jó nagy köré.
Én nem értem csak mit akarunk kihozni ebből? -
tvamos
nagyúr
" "Illetve azért a Lego tényleg elsősorban gyerekeknek van
kitalálva erős marketinggel"
azért ez kicsit erős. megkockáztatom hogy fogalmad sincs
miről szól a legozás"Mindenkinek masrol. Es szerintem is igaza van, ez csak egy gyerekjatek, eros marketinggel. De persze, jo gyereknek lenni! Arrol nem is beszelve, hogy az epitoelemeket felhasznalva sokmindent lehet vele csinalni, megoldani, es a legos fiuk sem hulyek, probaljak a "nagyfiuk" szentimentalitasat kihasznalva megtobb cuccot eladnj. De alapvetoen akkor is gyerekjatek!
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest