Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8351) telefon6310


telefon6310
tag

Kedves fórumtársak!
Hosszas gondolkodás után (immár második próbálkozásra) rávettem magam a cserére. Bár az XS-t imádtam és a mai napig egy nagyon jó telefonnak tartom, az élethelyzeteim nagy részében ki is szolgált tökéletesen, de az a kevés alkalom, amikor nem, az már nagyon idegesítő volt. Legfőképpen az akkumulátor volt szűk keresztmetszet és a kamera is csak ideális fények között működött tökéletesen.
Megelégeltem. Sokáig 11 Pro-t kerestem, de mivel rég óta nem gyártják, csak néhány himi-humi boltban lehet kapni, az meg nekem nem kell. Ja és ott is irreálisan magas áron.
Valamelyik ujjamba bele kellett harapnom, ezért az XS kiváló, tökéletesen kézbe illő méretét adtam fel, gyakorlatilag minden másért. 13 Pro. Egy totál más világ, tudásban. Tudom, nem ebbe a fórumba tartozik, de mivel az XS nekem két évig megvolt, talán nem lesz off topic...
Üzemidő, kamera, 120Hz, stb. Közel egy hetes használat után kijelenthetem, hogy mindent megkaptam, amire szükségem volt. Csak a méretet kellett érte beáldoznom. Egyelőre egy Pitaka Air case tokkal használom, ami kb. olyan vékony, mint egy papírlap, szóval nem sokat tesz hozzá a telefon alapba is bumfordi méretéhez. Szokni kell, de egyáltalán nem a világvége.
Az XS továbbra is egy jó telefon, a mérete, ergonómiája tökéletes, talán a legszebb iPhone, az új tulajdonosa még évekig használhatja örömmel, ha nincsenek extra igényei.
Ezúttal is köszönöm a fórum tagok eddigi hasznos tanácsait, segítséget!
(Utólagos tanulság: ha anno nem vagyok sz@rrágó és az XS helyett 11 Pro-t veszek, -amire lett is volna pénzem- akkor a mai napig azt használnám, nem is gondolkoznék cserén.)

(#8352) trobi28 válasza telefon6310 (#8351) üzenetére


trobi28
addikt

Használd egészséggel, én maradok az XS mellett még egy darabig. Nincs szükségem azokra az újdonságokra, amiket a 13 nyújtana, felesleges lenne ennyit kiadnom érte :K

Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!

(#8353) galaxys80 válasza trobi28 (#8352) üzenetére


galaxys80
veterán

Így vagyok vele én is. :)
Egyetlen ésszerű magyarázatot sem tudnék mondani arra, hogy 3-400.000 Ft-ért telefont váltsák.
Mondjuk én majd 5 évet lenyomtam az I7-el is. :)

(#8354) telefon6310 válasza galaxys80 (#8353) üzenetére


telefon6310
tag

Mielőtt kialakulna egy szokásos kommentfal itt a fórumon hozzátenném, hogy pénzügyileg egyáltalán nem érte meg a váltás 13 Pro-ra. Ez nem is kérdés. 4x annyiba kerül egy új 13 Pro, mint egy használt XS. 4x nem jobb, 4x nem bír többet az akksija, stb...
A mai napig én is az XS-t használnám, ha a fentebbemlített okok miatt nem "kényszerültem volna" váltásra. Ezért is írtam, ha visszamehetnék az időben, amikor az XS-t vettem, inkább a 11 Pro-t választottam volna, akkor még akár évekig is tökéletesen megfelelő telefonom lett volna. Csak túl sok itt a "volna" :D
Nem éri meg az upgrade. Akinek meg megfelelő az XS, az használja továbbra is. Kiváló telefon. Imádom a mai napig. Életem legkedvesebb és legszerethetőbb telefonja volt. (már ha lehet mondani ilyet egy tárgyra) Nem túl kicsi, nem túl nagy, pont az én tenyeremre lett szabva.
Megtehettem, megengedhettem magamnak, nem hiányzik a pénz sehonnan, hitelt nem vettem fel, egybe kifizettem és megadja azt, amire nekem szükségem van. Ergo nekem megérte.
Csak azért osztottam meg egyébként a történetemet, hátha más is hasonló cipőben jár mint én, annak legyen egy kis tapasztalat átadva.
Használjátok egészséggel az XS-t, egészen addig, amíg nektek megfelelő. Pííísz :R

(#8355) Localmatador válasza telefon6310 (#8354) üzenetére


Localmatador
tag

Én tök ugyanígy jártam tavasszal. Céges XR és saját XS párhuzamos használat.

Tavaly nyáron jött a hír a cégtől, hogy teló csere lesz, 12-t kapunk. Hurrá, mondom, akkor egységesítsünk, és barom fejjel eladtam a privát XS-t, amit elég jó árom már kifutó típusként vettem annó, alig buktam rajta. Hibátlan karcmentes darab volt, akku 94%. Vettem egy 12 minit, hogy ugye Magsafe tok, meg töltő, milyen über királyság lesz, meg mégis két generációval fiatalabb mindkettő stb...

Most egyszerre használok 12 és 12 mini modelleket. Ergonómiában a fasorban sincsenek az X és XS szériától. Mindegyiken Pitaka tok (ezekre nincs még Magsafe csak a sima MagEz, 13-ra már létezik), mert a Magsafe töltés nem váltotta be a reményeimet, főleg autóban, de még Pitakában sincs egyszerűen olyan érzésem, mint akkoriban az XS-t megfogva. Sosem volt 5s vagy régi SE tokos szögletes Phone-om, 7-essel kezdtem az ipart, majd XS-sel folytattam. Nekem sem áll rá a kezem ezekre az élekre, ráadásul a tok széle is visszahajlik körben a kijelzőre, nem mint a gömbölyded XS-re, és bénán néz ki, plusz tapi közben zavar is.

11 Pro-t kellett volna vennem, én is erre jutottam. És arra is, ha mostanában marad ez a szögletes dizájn, nem lesz egy darabig iPhone-om. A minit is el fogom adni, de még nem vitt rá a szívem meghirdetni.

(#8356) Almos válasza Localmatador (#8355) üzenetére


Almos
aktív tag

Egy apró kérdésem lenne, miért nem egy készülékben használod a céges és privát számot?

(#8357) gthomma válasza Elims (#8350) üzenetére


gthomma
senior tag

A csavarok érintetlennek tűnnek, az oldala is rendben van, szerzek másik telót lefényképezem.
A halványítás érdekelne.

Csak azok érinthetik meg a szívedet és bánthatnak meg, akik jelentenek neked valamit. Következésképp sérthetetlen, aki nem törődik senkivel. Akár egy halott.

(#8358) galaxys80 válasza telefon6310 (#8354) üzenetére


galaxys80
veterán

Nem volt bennem semmi irigység vagy rosszindulat. ;)
Én csak a saját álláspontomat írtam le.
A legfontosabb, hogy neked örömet okozzon az új telefon. Mások véleménye századlagos. :)

(#8359) Localmatador válasza Almos (#8356) üzenetére


Localmatador
tag

Szükségem van a két whatsapp accountra és imessage-re is, ez nem megoldott. Plusz az IOS elég mostohán bánik amúgy is a két simmel androidhoz képest pl. nincs külön csengőhang stb.

(#8360) goped


goped
csendes tag

Sziasztok!

Nézem a használt XS-eket, egy csomóra ki van írva No Face Id.
Miért van ez? ebben megmakkan hamar a dolog vagy mi az oka?
köszi

Roborock S6 MaxV

(#8361) trobi28 válasza goped (#8360) üzenetére


trobi28
addikt

Az is előfordul de én úgy tudom, hogy az esetek többségében lezúzzák a készüléket, kijelző cserét hajtanak végre, utángyártott darab kerül bele, abban meg nem fog működni Face ID :K
Az enyém lassan 3 évesen hibátlanul teszi a dolgát, természetesen gyári kijelzővel :K

Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!

(#8362) Peat76 válasza goped (#8360) üzenetére


Peat76
őstag

Nekem megjelenés napjától hibátlanul teljesít :)!
Még az aksi is jól bírja, pedig kap bőven hideget, meleget...egész évben futás közben is Velem van :DD :DD

Sony OLED XR-55A83J + Xbox Series X + PS5 DiscE., Nintendo Switch & Wii U + PS3 FAT 4 db 60GB US, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!

(#8363) proper


proper
őstag

Elköszönök a topiktól, lecseréltem az xs maxot egy 11 pro maxra

a “kocka” dizájn nem annyira jön be ezért nem is léptem feljebb
Az xs max úgymond gyakorló telefon volt mert ez volt az 1. Iphone, de sikerült megszokni és megszeretni
meg most sikerült jó áron kiszállni és az újat jó áron megszerezni

(#8364) Almos válasza Localmatador (#8359) üzenetére


Almos
aktív tag

Köszi, így érthető.

(#8365) silentkiller válasza telefon6310 (#8354) üzenetére


silentkiller
senior tag

Hasonlóan látom, hasonló utat jártam be. Annyi különbséggel, hogy az X > XS után én már 2 éve használok egy 11 Pro-t. Most filózom a 13 Pro-t de nem tetszik az "éles" formája. Szeretnék venni egy új iPhone 11 Pro-t 3 év jótálással, magánszemélyként, számláva, lehetőleg 256-ost vagy nagyobbat. Lehet még ilyet valahol Magyarországon?

[ Szerkesztve ]

∞ One shot... One kill ∞ SilentKiller™

(#8366) telefon6310 válasza silentkiller (#8365) üzenetére


telefon6310
tag

Az a baj, hogy újonnan már a himi-humi boltok kivételével nem lehet találni sehol 11 Pro-t és ott is irreális, 300 ezer forint körüli árakon (64GB). Én még írtam az iStyle-nak meg az iCentre-nek is, hátha, de nem tudják beszerezni sem. Nem gyártják rég óta, előbb-utóbb mindenhol elfogynak.
Egy tanácsot fogadj meg tőlem: a fentebb említett himi-humi zug gsm boltokat kerüld el.
Másrészről meg gondold át újra a 13 Pro-t. Nem sokkal drágább, mint egy szürkeimportos bizonytalan eredetű "új" 11 Pro, viszont lényegesen többet kapsz. Saját tapasztalatom: én is féltem a mérettől, első alkalommal vissza is dobtam. Aztán elkezdtem használni és azok a dolgok, amik benne vannak (120Hz, iszonyat jó akku, tökéletes kamera, stb.) feledtetik velem a bumszli méretet. Annyira egyébként az sem vészes, megszokást igényel. Ha bevállalod, hidd el, nem fogsz csalódni.
Én imádtam az XS-t, de egy percig nem hiányzik ezek után, mert sokkal-sokkal több jó dolgot kaptam a 13 Pro személyében...
Remélem tudtam segíteni.

(#8367) gthomma válasza goped (#8360) üzenetére


gthomma
senior tag

Egy arc cserélni akarja a foltos kijelzős XS Max -ot 64GB, egy face id hibás 256GB xs-re.
Szabad cserélni? A hibás face id mit visz még magával? Milyen hiba jöhet elő?

Csak azok érinthetik meg a szívedet és bánthatnak meg, akik jelentenek neked valamit. Következésképp sérthetetlen, aki nem törődik senkivel. Akár egy halott.

(#8368) divan válasza gthomma (#8367) üzenetére


divan
senior tag

Nagy eséllyel azért face id hibás, mert kijelző volt benne cserélve. Hogy milyenre azt nem tudhatjuk.

(#8369) trobi28 válasza divan (#8368) üzenetére


trobi28
addikt

Jól beszélt az előttem szóló :K
Ha belekerült egy gagyi kijelző, akkor semmivel sem vagy előrébb, sőt ......

Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!

(#8370) goped


goped
csendes tag

Sziasztok mától XS tulaj vagyok én is. Android utan küzdök rendesen.

Akku 76%
most frissítem a legújabb szoftverre

Kérdés:
Hátlap cserére és akku cserére hova vigyem ?
Hol vannak jó árak és hol van a jó akku, nohon, vagy mi legyen?
Allee, T phone?, Lurdy, Euro GSM?
például több Gmail fiókot Hol lehet beállítani?

Köszi

[ Szerkesztve ]

Roborock S6 MaxV

(#8371) trobi28 válasza goped (#8370) üzenetére


trobi28
addikt

Én egyik helyre sem vinném a felsoroltak közül, csakis hivatalos szervizbe, ahol gyári akkumulátort szerelnek bele. Ha valamelyik zug GSM-et választod, vidd amelyikhez gondolod, egy kutya :U
Több email fiókot a beállítások - mail - fiókok - fiók hozzáadása menüpontban :K

Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!

(#8372) goped


goped
csendes tag

Sziasztok hogyan lehet megoldani hogy több fiókom van És el tudom dönteni hogy melyik fiókba mentsem el a telefonszámot amit szeretnék fölvenni Kontaknak a csatolt kép alapján köszi
[kép]

Illetve másik kérdés hogy ne kopjon a ki be kapcsoló gomb
koppintással lehet bezárni a képernyőt mert kinyitni jó a Face id köszi

[ Szerkesztve ]

Roborock S6 MaxV

(#8373) radi8tor válasza goped (#8372) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Az ilyen általános kérdésekre (Gmail és társai) sokkal hamarabb kapsz választ a fő topikban ami jobban pörög: [link]

⭐ Stella

(#8374) trobi28


trobi28
addikt

Elhagyom a csoportot, egy 12 mini váltja az XS-t. Nagyobban nem akartam, a mini meg egy jó választásnak bizonyult :K

Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!

(#8375) Peat76 válasza trobi28 (#8374) üzenetére


Peat76
őstag

Használd egészséggel...sokáig... :D :D
Lassan elfogyunk... :(( :((

Sony OLED XR-55A83J + Xbox Series X + PS5 DiscE., Nintendo Switch & Wii U + PS3 FAT 4 db 60GB US, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!

(#8376) radi8tor válasza trobi28 (#8374) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Majd megbánod. ;]

⭐ Stella

(#8377) trobi28 válasza radi8tor (#8376) üzenetére


trobi28
addikt

Mire gondolsz? Egy napja használom, nem vettem észre semmilyen anomáliát :U

Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!

(#8378) radi8tor válasza trobi28 (#8377) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Kisebb kijelzőről nagyobbra váltás könnyen megszokható, de szerintem visszafelé már nehezebb.

⭐ Stella

(#8379) telefon6310 válasza Peat76 (#8375) üzenetére


telefon6310
tag

Igen, fogyunk. Ahogy én is elfogytam, legalábbis az XS tulajok csoportjából. Azt kell belátni, hogy egy 2018-as telefonról beszélünk és pont utána jött a 11 Pro személyében egy nagyobb upgrade, ami az akku és a kamera apró fogyatékosságait tette rendbe.
Nehéz volt nekem is a gyönyörű, ergonómikus, tökéletesen kézbe illő szeretnivaló "kis" XS-től megválni, de immár közel 1 hónap 13 Pro használat után egyáltalán nem hiányzik. Tökéletes kamerákat és akksit kaptam meg mellette persze még jó pár további tök frankó dolgot (pl 120Hz, stb.).
Csak azért írtam ezt ide be off-topikba, ha esetleg valaki ugyanúgy hezitálna, mint anno én és meg is teheti anyagilag, hogy váltson, az ne halogassa, vágjon bele.
12 Mini-re mondjuk én se váltottam volna, de ez privát vélemény :) Akkor már 13 Mini. Drágább, de lényegesen jobb készülék és persze jövőállóbb, már csak az akku miatt is...

(#8380) trobi28 válasza radi8tor (#8378) üzenetére


trobi28
addikt

Amióta megjelent a 12 mini, azóta aggódtam én is ezen a dolgon. Ezért is próbáltam elhúzni a váltást, de 3+ éves készülék megérett a cserére, így megléptem. Ráadásul a Telekom is segített a döntésben, nagyon olcsón hozzám vágtak egy készüléket :K Óvatosságból kölcsönkértem egy 12 minit és használtam 1 napig próbaképpen, hogy elég lesz-e nekem ez a méret? Én a telefont telefonálásra, email olvasásra és ritkán Viber-e használom, kb ennyi. Van iPad -em, MAC -em, minden egyébre azokat az eszközöket nyüstölöm. Szerintem megleszünk, remélem :K

telefon6310: Én nem láttam a 12-13 között olyan lényegi különbséget, ami megérne + 60 ezret. :U

[ Szerkesztve ]

Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!

(#8381) Peat76 válasza telefon6310 (#8379) üzenetére


Peat76
őstag

Nagy valószínűséggel az utolsó leszek a topicban idővel, nem tervezem a cserét..majd idővel kap egy új gyári aksit...és remélem még ugyanennyit elmegy :D

Sony OLED XR-55A83J + Xbox Series X + PS5 DiscE., Nintendo Switch & Wii U + PS3 FAT 4 db 60GB US, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!

(#8382) radi8tor válasza Peat76 (#8381) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Egyelőre én sem tervezem a cserét (XS 512GB), most autót veszek. :D

⭐ Stella

(#8383) telefon6310 válasza Peat76 (#8381) üzenetére


telefon6310
tag

Használd is addig, amíg neked megfelelő :R
Hidd el, én is a mai napig XS tulaj lennék, ha ez a két fogyatékosság nem lett volna: kamera, akku.
Már gondolom unásig olvashattátok ezt tőlem: ha anno nem vagyok sz@rrágó és 11 Pro-t veszek, tuti még évekig azt használnám, eszem ágában nem lenne cserélni :D

(#8384) Peat76 válasza radi8tor (#8382) üzenetére


Peat76
őstag

Akkor ketten maradunk :DD :DD :DD

Sony OLED XR-55A83J + Xbox Series X + PS5 DiscE., Nintendo Switch & Wii U + PS3 FAT 4 db 60GB US, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!

(#8385) stifi82 válasza Peat76 (#8384) üzenetére


stifi82
aktív tag

Itt leszek még én is 1 darabig! Most vagyok 83%-on 2 évesen azt hiszem pont ma van 2 éve hogy vettem. Kap 1 új akksit majd akkor még 3-4 év innentől számítva, megfelelő akksi kell bele vagy a nohon vagy eredeti gyári ha lehet bele rakatni valahol.

(#8386) radi8tor válasza stifi82 (#8385) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ránéztem nekem 86%
2020 májusi vétel - szerintem előtte 1 évig pihent a dobozában.

⭐ Stella

(#8387) trobi28


trobi28
addikt

Az enyémbe most 79%-os, még elment 1 napot így is :K

Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!

(#8388) Peat76 válasza stifi82 (#8385) üzenetére


Peat76
őstag

Megjelenés napján vettem...aksi 89% :DD :DD :DD
Öreg veteránok még maradunk egy darabig :) :) :)

Sony OLED XR-55A83J + Xbox Series X + PS5 DiscE., Nintendo Switch & Wii U + PS3 FAT 4 db 60GB US, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!

(#8389) Elims válasza trobi28 (#8374) üzenetére


Elims
veterán

Sajnálom. :-(
Szerintem a xs-t tartsd meg.. ;-) Én így tettem és jól tettem a 13mini próbakor..
Én is használtam 13mini-t és 12mini-t egyhuzamban (egy nagyon jó barátomnak is 12mini-je van),nyugodtan mondhatom,hogy nincs 60e Ft-nyi különbség.Közel sincs!

Telefon6310: Én nem unnám a 20. ilyen írásodat sem,örülnék neki,hogy megfelel az új telefonod Ha nem lett volna [Ez] az írásod.Azok után kicsit már nekem kellemetlen.

(#8390) odrif válasza radi8tor (#8382) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

Én is maradok még egy darabig. :K

20 éve a Prohardveren

(#8391) eddie17 válasza odrif (#8390) üzenetére


eddie17
addikt

Én is, főleg, hogy tavaly szeptemberben csatlakoztam az Xs-el mint első iPhone :)

(#8392) seredy


seredy
tag

Sziasztok, egy iPhone 5s után szeretnék váltani, de csak használt jöhet szóba.. ajánlották az XS-t, összeget tekintve jelenleg ez fér bele a keretbe. A legfontosabb viszont az volna, hogy még legalább 3-4 évig bírja (az 5s cserélt akksija az utóbbi evben már használhatatlan volt, hidegben meg főleg). Alapvetően netezesre, spotify-ra, redditre használnám, meg a családi képeket csinálnám ezzel. Szóval nincsenek nagy igények, csak a hosszabb távú stabilitás. Szerintetek az XS megfelelne erre a célra? Vagy érdeme gyűjteni egy kicsit izmosabb készülékre?

[ Szerkesztve ]

(#8393) kleinguru válasza seredy (#8392) üzenetére


kleinguru
addikt

Ha lehetőséged engedi, akkor persze érdemes lenne. Ahogy írtad is, amennyiben az anyagi kereted ezt engedi meg, akkor is lehet jó döntés.

Használt példány esetén van gyári akkut (nem gyárinak mondott, hanem tényleg gyári akkut), vagy eredeti Nohont tegyél / tetess bele.

Ahol korlátai lesznek az eszköznek az fényképezés kevés fénynél (a mostani technikák ebben sokkal jobbak), illetve az üzemidő. Amennyiben nem lógsz rajta egész nap, akkor azért elég lesz.

Vágj bele bátran :K

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#8394) seredy válasza kleinguru (#8393) üzenetére


seredy
tag

Köszönöm! Az 5s fényképezoje is elég volt, ezzel se hiszem, hogy lesznek kifogások. Ha az akksi meg egy napot bír reggeltől estig és nem csődök be 20 százalék körül, már jó :D Lenne még két kérdésem, hátha valaki tud rá valaszolni:

1. hány százalékos akksiallapot az, amit még érdemes használtan venni. Pl. egy 85-90 százalékossal kapcsolatban kb. mire lehet számítani?

2. néztem most, hogy az SE 2020 árban talán még jobb is lenne, és ha jól emlékszem, később is jött ki... mégis olcsóbb, mi ennek az oka? Annal a szérianal lenne valami hatuluto?

(#8395) trobi28 válasza seredy (#8394) üzenetére


trobi28
addikt

Nem egy kávéház a két modell.
[link] Itt össze tudod hasonlítani.

Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!

(#8396) kleinguru válasza seredy (#8394) üzenetére


kleinguru
addikt

85-90% vállalható, de közel a csere.

Ahogy írták előttem is, más a két készülék. Ellenben neked kell átgondolni, hogy mik a fő szempontjaid.

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#8397) seredy


seredy
tag

köszönöm a válaszokat, rendesen utánaolvasok a dolgoknak!

(#8398) anderledani válasza trobi28 (#8395) üzenetére


anderledani
őstag

Az SE 2016-ot linkelted

iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757

(#8399) Tokarev válasza Smiro (#8) üzenetére


Tokarev
csendes tag

Teljesen jogos...

,,Oderint Dum Metuant"

(#8400) tboldi válasza Tokarev (#8399) üzenetére


tboldi
nagyúr

Napi régész. :))

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.