- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kapti
tag
720BE megy nekem is négy maggal (MSI-770T-C45). Biosban néhány másodperc állítás és megy mind a 4 mag, de ha akarom, akkor csak 3 magot használok. Pl. játékok esetén felesleges a négy mag, így tudom variálni, ha akarom 3 mag, ha akarom 4 mag megy. Ráadásul szorzózár mentes is a proci, ha így vesszük, akkor jobban jár így az ember, mint 955BE-vel.
Igazán nagyot dobhatna az AMD, ha négymagos, hárommagos processzorai esetén a felhasználóknak lenne lehetősége meghatározni, hogy hány magot akar használni(fogyasztás, melegedés miatt), mert ez egy nagyon jó dolog. -
symering
tag
Sziasztok!
Nekem sikerült aktiválnom a negyedik magot az AMD Phenom X3 705e procimban...
Mindezt egy ASUS M4A785D-M PRO lapban. A proci minden magját teszteltem OCCT-vel egy órán keresztül 100%-on. Hiba nélkül lefutott.
Üdv, Miklós.
-
szepsy
senior tag
hali.
Nekem is ez lenne a kérdésem csak nekem
ASUS M3N78-EM meg amd athlon x2 7750 black edition van.

Nem annyira fontos csak kiváncsi vok hogy megye.De ami fontos lenne ,hogy pontosan ,hogy tudom felhúzni stabilan a procim,a biosba szorzóval 5000mhz-ig lehet ,de ezt ugyse lehet vagy igen,na mind1,meddig lehet max ezeket a procikat húzni kellő hűtéssel, meg szorzón kívül mit kell még állítani, mert feltettem csak a szorzót 3200mhz-ra ,win bejött meg minden jó volt de gta 4 közbe kék halál:S
Freezer 64 pro ventim van ezzel meddig húzzam és hogy ,légyszi segítsetek
plsVálszotokat előre is köszönöm

-
szemikarcsi
csendes tag
Sziasztok.
Az a kérdésem lehetséges e a sima Phenom x3 8750 black edition 4.mag aktivá tétele.
Ha igen,hogyan.Ja a lapom Gigabyte ga770 ds3.
Ha tudtok segítsetek.Köszi.
-
Osama
tag
Őszinte leszek! Ez az egész hisztéria a letiltott magokról szerintem mesterséges. AMD-nek lehet akadt egy jó ötlete, hogy az amúgy is pangó piacon eladjon egy egyébként is jó procit.
Tulajdonképpen az árérzékeny felhasználókat célozta meg. Mennyire jó biznisz, ha ad egy procit (Neki töblet költséget, veszteséget nem jelent, hogy csak szoftveresen tiltotta le magot) egy adott áron, és elhiteti a vásárlóval, hogy megfogta az Isten lábát. Várható volt, hogy a tuningőrültek a neten körbe kiabálják, hogy milyen jó vásár, hiszen 4 magosat (ami jóval drágább) kapsz 3 magos proci árán. A neten a jó hír futótűzként terjedt, és 1-2 hónapon belül szinte megsokszorozódott az eladások száma. Sokkal nagyobb reklám, mint mondjuk az, hogy 3dmark pontokkal dobálózzanak, vagy beadják a usernek, hogy hiper-szuper utasítás készlete révén 10x annyi műveletet végez el, mint a konkurens termék. Technikailag én szándékosnak érzem a dolgot, mert amit nem akar, hogy megtörténjen, azt elintézik, hogy ne történhessen meg. Az AMD mindig is kedvezett a felhasználóknak a kis rejtett dolgaival, de mindig vigyázott, hogy a processzorait ne lehessen hamisítani. A sok sajtó közlemény, meg az állandó fejtegetése, hogy a gyártókkal elintéztették, hogy ne lehessen kihasználni az ilyen funkciókat, csak növelik az eladások számát, hiszen egyre több ember tudja meg eme kis fjúcsörét az ámdének... Az AMD védve van! Elmondja, hogy őt most marhára megkárosítják ezzel, és nem érdeke az, hogy ez a különös extra szolgáltatás növelje a piaci részesedését, de összességében a processzorok eladott száma emelkedett. Rengeteg felhasználó vásárolt most ezért AMD konfigurációt, és ennek ellenére a drágábbik processzorait is folyamatosan tudja értékesíteni, hiszen sok ember nem fog oroszrulettezni, inkább kifizeti a drágább procit. Most ugye felmerül a kérdés, hogy nem vesztett-e el nagyobb bevételt a moddolt 4 magosok miatt a drágább gyári 4 magosok árából. Tegyük fel eladott volna 100 db 4 magosat, és 500 3 magosat. Tegyük fel neki a 2 magos proci árából kijön a legdrágább 4 magos proci, és így az eladott 500 db 3 magoson már keres. Persze a 4 magosokon sokkal nagyobb a haszonkulcsa, hiszen azok jóval drágábban lettek értékesítve.
DE! Mondjuk kiderült, hogy a 3 magosok is tudnak 4 magosként működni. Csökken a 100 darab 4 magos eladása, de nő a 3 magosok eladása. Még mindig pénzénél van, viszont a jó hír hallatán esetleg olyan emberek is elgondolkodnak az AMD 3 magosán, akik vagy nem akartak, vagy más típust vettek volna, vagy csak "akció" mániásak, és csak ezért cserélnek procit. Tegyük fel az 500 3 magos helyett sikerül 800 3 magosat értékesíteni... Máris megérte a nagyobb haszonkulcsról lemondania, hiszen a rak(mag)tárból jóval több magot tudott értékesíteni, és nem áll benne a pénze. Gyorsabban tudja visszaforgatni, és így biztosabb a bevétel.
Ez a személyes véleményem, és én üzletpolitikailag ezt látnám a legjobb magyarázatnak a magos kérdésre...Laci
-
Tomate
veterán
Simán jó. Akinek van pénze úgy is megveszi a 955-öt meg a többi 4 magos csodát, nem fog szarakodni a letiltott magok feloldásával. Akinek meg szerényebb a költségvetése úgy is x2-t vagy x3-t fog venni. Nem mindegy, hogy 3 maggal vagy 4-el megy annak a szerencsétlen userenek a gépe? Max nagyobb lesz a vásárlóközönség, és jobban az emberek szívébe lopja magát az AMD.
-
hobizoli
nagyúr
Spanyol viasz effekt
Az elso ijen "bennefelejtett" opciot anno az Abit hasznalta ki pofatlanul, amikoris a Mendochino core Pentium2 class Celeron CPU valtozataban is benne volt az SMP funkcio, es a gyarlok nem atalottak csinalni ra egy alaplapot, ez volt az Abit BP6, amibe ket db ilyen Celeron CPU-t teve maris volt egy koltseghatekony SMP rendszerunk, annak minden elonyevel... afkorz Abit-hoz meltoan hekkelni is lehetett az orajelet, Vcore-t
Persze az Intel a Pentium3 class Celeron2-nel mar kinosan figyelt ra, hogy ezt vele megegyszer ne lehessen megint lejaccani...
hobizoli
-
tcp
tag
szerintem a te általad említett példa gyakorlatilag az első esetbe tartozik. tehát hibás a mag, annyira nem működik, hogy fel sem ismeri a rendszer. kb úgy, mint amikor beraksz +1 memória modult a gépedbe, és előfordul, hogy csak egyes részei hibásak (instabil lesz a masina, a memteszt majd kihozza, hogy merre van a gebasz), előfordul olyan is, hogy egyszerűen mintha ott sem lenne, gyakorlatilag nem lát a gép belőle semmit, minden megy a régiben, csak nem nő meg a memória méret, és persze olyan is, amikor berakod, és ezután még bootolni sem hajlandó a számítógép. Mindhárom esetben hibás a modul, csak éppen más hibájuk van, egy pár hibás cella miatt még bootolni fogsz vele, futni fognak a programok (max instabil lesz), míg más hibák sokkal durvább jelenségeket produkálhatnak.
-
DRB
senior tag
Felmerült bennem egy kérdés ezzel kapcsolatban:
Két féle proci létezik(már úgy értem ebből a szempontból).
1: azért lett(ek) letiltva a mag(ok), mert hibás(ak).
2: azért lett(ek) letiltva, mert a piacon szükség volt 2/3 magos procikra és nem volt elég a hibás magosokból.
Ez idáig teljesen érthető, két lehetőség van, bekapcsolod, és vagy megy rendesen, vagy hibázik/lefagy/nem indul/akármi. De úgy tűnik van egy harmadik lehetőség is, bekapcsolom a biosban amit kell és nem történik semmi, nem hogy nem megy rendesen nem is látszik. Na most akkor van mégis hardveresen letiltott verzió, vagy ez hogy van?
Légyszi valaki világosítson már fel, mert nem vágom.
-
bit_vector
tag
válasz
Major Major
üzenetére
háát, amennyire emlékszem az AMD procik csomagolására, nem olyan eccerű azt kibontani észrevétlen. Persze konfigokban lehet, de akkor az árkülönbözetet költse APEH bírságra és gyógyszerekre a kereskedő. Na meg az is, aki olyan helyen vásárol ahol ezt megteszik, támogatván ebbéli tevékenységüket.
üdv.
-
szki
őstag
Az Asus jópofa (Unleashing Mode to ACC function)

A mostani Giga lapok biosaira írják, hogy unlock barátok lesznek? Azaz jönnek új biosok a dualbios chip-el szerelt alaplapokhoz?
Na erre kíváncsi leszek! Mert már most tiltva a letiltott mag felszabadítása, de a Giga semmit nem tett ellene.Tehát a jelenlegi Giga biosok nem unlock barátok, és a korábbi béta verziókkal megy csak a +1(+2) mag felszabadítása...
A Giga lapok Award biosát sem egyszerű házilag moddolni.Inkább maradnék az Amibios-sal kiadott lapoknál, ha fontos az unlock core (Asus drága lapjai, MSI, Asrock mind, stb.)
-
Varoz
addikt
válasz
Major Major
üzenetére
Hát ha valaki látja a procit kívülről akkor nincs baj, mert rá van írva. De ha "Pistike" veszi meg akkor ráfázott.
-
twollah
nagyúr
Kis cseles Gigabyte.
-
Major Major
senior tag
ezzel az egész mag-aktiválással csak akkor van baj, ha az a user tudta nélkül, még a boltban megtörténik, vele meg már a négymagos árát fizettetik meg
-
RootRulez
félisten
Vigadjunk
Ismét egy indok AMD és GIGABYTE mellett 
-
tcp
tag
idehaza annó az Ericsson például ennek köszönhette a bűn rossz, folyton fagy hírnevét, még a mobiltelefónia kezdetén. Egy pár ember rájött, hogy a T10-esre rámegy a nagyobb tesó firmware, és akkor hirtelen lesz hangtárcsázás, meg más featuresek. Persze, 10-ből 1-nél sikerült a műtét tökéletesre a többinél több kevesebb sikerrel csak. Érdekes módon az ilyen emberek sosem hirdették azt, hogy nagyobb firmware felrakása után kezdődött a folytonos fagyás, csak azt, hogy fagy-fagy-fagy, és ha rákérdeztél, akkor ismerték csak el, hogy hát igen, volt ott egy kis bohóckodás.
Tökéletesen megértem, ha az AMD nem akar ilyen buliba belefutni, főleg azért, mert jellemző az emberekre, hogy egy fórumon egy darab "szar az AMD" felkiáltás százszor több ember fejében marad meg, mint 99 "nincs azzal semmi baj". -
PH-User
addikt
Szóval simán ki lehet lesz játszani, akármit korlátoznak.

-
nuke7
veterán
hát ez kész...
amd vs. gigabyte 
-
Metalfan
senior tag
Szerintem nekem egy sima hárommagos akkor is megérné, ha nem működne a 4. mag. Ha meg igen, akkor az már ajándék
A stabil 3,6-3,8 GHz fontosabb szempont, mint a 4. mag, úgyis leginkább csak malmozna a játékok meg netezés alatt, renderelés vagy videóvágás meg nagyon ritkán fordul elő. -
cizoe
őstag
"Apró malőr" - ó hogyne, persze.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A Gigabyte pedig tőlem is kap egy nagy pacsit!

-
Dj Sügi
őstag
Huh vazze, most olvastam először, hogy lehet PH II X4 810-be 6Mb L3 cache-t csinálni...
Felküldtem az új biost a lapra (F4), megtaláltam azt a funkciót amit fentebb említenek: EC FRIMWARE FOR ACC, benyomtam hybrid-be és most az everest meg a CPU-Z is 6MB cachet ír...
Ennek most örüljek mint állat, vagy ez nem valós?És ha igen, akkor hogy tudom kitesztelni, hogy ezzel stabil-e a cucc, vagy nem!?
-
Solten
őstag
Megertem az AMD torekveseit is, hiszen ha az aktivalas soran/utan instabilitas, stb. kovetkezik be, pistike habzo szajjal fog mutogatni a gyartora...

-
Gyuri27
félisten
Jó ez raktársöprésnek. Most még mindenki rohan olyan procit venni amibe megy a 4 mag.
A gigánál meg csúnyák a bios írok.
Az user amúgy is sz.rik bele az új biosba ha a 3 magosa megy 4 maggal és még kicsit tuningolni is lehet. Én legalábbis ezt tenném. -
bambano
titán
parasztos megoldas... ki lesz a felelo"s a problemakert?
-
WilliamGhost
tag
ezt az AMD már tuti bukta, felesleges erőlködni

-
szuper-t
őstag
nem szeretem az AMD-t de ez jó húzás vot a Gigától..
így sokan átpártolnak az intelről ( olcsó akár 4 magos proci 3 áráért)
de én maradnék az asusnál
-
-
tzsolesz
nagyúr
Ekkora huzavonát, de végül is érthető.

Még jó hogy a 800SP-és 4830-aknál ilyen gond nincs. Csak 625/1000-re kell húzni az órajeleket, ami pics@füst tuning ezeknél a kariknál, és már kész is a 4850-es 4830 felirattal.
A Sapphire meglehetősen nagy példányszámban szórta ki ezeket a VGA-kat. nem is gondoltam volna.....
Tele a PH! ilyen karikkal, nem beszélve azokról (PC userek 95%) akik nem PH! tagok, vagy nem fórumoznak nap mint nap..... 
-
El Tebe
tag
Tényleg ennyire megéri a gyártónak?!
4 fullos magot pakol be egy prociba, majd letilt belőe 1-2-t, amit lehet ráadásul aktiválni...? -
antikomcsi
veterán
Szerintem ez nem probléma, max jönnek majd a manta biosok.

-
madgie
titán
Nekem is így van. Aktiválható a negyedik mag, csak a boot-nál van egy kis vacakolás, de win alatt stabil. Ettől függetlenül lekapcsoltam, mert valahogy nem tetszett az a ritka instabilitás a biosban (20-ból egyszer nem indul el a gép elsőre)
Egyszer bekapcsoltam azóta, e-penis mérésre (3Dmark Vantage)

-
FireKeeper
nagyúr
most hogy jobban belegondolok (és még 1x átolvastam
) lehet hogy ezt direkt csinálja az amd, hogy az alaplapgyártóknak lépni kelljen. elvégre is az ACC tudtommal nem tuningopció, tehát garanciavesztés nélkül ki/be kapcsolható. így ha a user bekapcsolja, fagyhat a rendszer. viszont (ha jól veszem ki, kicsit már magammal is bizalmatlan vagyok) így az ACC bekapcsolása önmagában nem vezet fagyáshoz, ha a procin csak 3 mag jó, viszont gyártó által beépített kapcsoló mellé oda van írva, hogy fagyáshoz is vezethet, ergo mind a gyártó, mind az AMD fedezve van, és az ACC is eredeti rendeltetése szerint működhet (ha visszaemlékezünk, az ACC nem magbekapcsolásra, hanem a tuning pár 100MHz-el való növelésére, órajelstabilizálásra lett kitalálva) -
Azért én örülök is neki kicsit, hisz javarészt azért olyan procik jönnek ki X3-nak, X2-nek amiknek tényleg hiányosságaik vannak a 4. magot illetően. Én pl. ha bekapcsolom az ACC-t, akkor el sem indul a gép. Ez felháborítónak tartom, mert az ACC valódi szolgáltatásait nem tudom kihasználni, mintha nem is lenne.

-
madgie
titán
válasz
LackoMester
üzenetére
Ja, megveszi at átlag júzer az X3 720-at, nem megy stabilan a negyedik mag és "csak" 3200 MHz-ig húzható. Szegéééény. Az nem jut eszébe maj', hogy videókonvertáláson és pár egyéb speckó feladaton kívül úgysem tudná kihasználni a szerteszíjjeltuningolt négymagosát

-
Devid_81
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Jajj ezt Te sem akarhatod
Ne is beszéljünk róla mert ha felhúzzuk akkor az aprón található összes 20k alatti VGA-t elkezdi fikázni, hozzászólásonként új és új avatarjával
-
TomBoy1986
veterán
Én ezt üdvözítőnek találom, s tökéletesen meg is értem. Ezt, ami az utóbbi időben megy nem hinném, hogy bárki is tétlenül nézné...
-
Ste
addikt
Öngól valamilyen szinten. bios terén pedig nem biztos, hogy megéri majd az újabbat rárakni, csak azért, hogy a frissítés lecsapja az addig működő +1, +2 magot

-
Oliverda
félisten
Kíváncsi vagyok hogy mikor jönnek a selejt Istanbul-ból készült X3 és X4 procik amikben majd vissza lehet kapcsolni azt a 2-3 magot.

-
Mr.Csizmás
titán
molnárka007 erre írná, hogy szeretné bekapcsolni az Asus X58-as lapján, de nem találja ezt a menüpontot

-
Gerisz
addikt
Hehe Giga játsza itt magát
Ami Bios kijött a lapomhoz újabb az már nem engedi a 4. magot. F3-al megállt a téma, azóta van F4 F4V pedig ez nem low-end lap -
Thrawn
félisten
válasz
FireKeeper
üzenetére
Nem, az új Unleash menüpont ad lehetőséget majd arra, hogy a frissített mikrokód ellenére is "unlockolni" tudd a procikat. Az Asus ezt megoldja külön BIOS-chip nélkül is.
A Gigabyte-nál EC Firmware for ACC néven szerepel, amit Normal vagy Hybrid állásba lehet állítani.
-
törölt tag
Többre menne vele az AMD ha hardveresen tiltaná a dolgot. A szoftveres megoldásokat előbb-utóbb megkerülik...
-
azbest
félisten
majd a modbios oldalakon megjelennek az újabb biosok a régebbi microcode-dal szerelve ;)
-
Móci
addikt
Giga rulz!
Mindenkinek igaza van valamilyen szinten, de ha például a user aktiválja magot, működik neki, akkor öröm boldogság. Ha nem, akkor sajnos így járt. De ebből rossz vélemény is lehet, ami elterjesztve rombolja az üzletet például.
Lesz itt még trükk rendesen, meg harc a lapgyártók és az amd között.... -
madgie
titán
Megértem mindkét oldalt, a vevő szereti az ajándék zsákbamacskát, a gyártónak meg nem jó, ha olyat is elvárnak az adott terméktől, amit nem biztos, hogy fog hozni (pl. sz*rrá tuningolva is menjen a negyedik mag az X3-ban), de ne legyenek illúzióink: az AMD-nek sok zöldhasút hozott eddig ez az ACC mizéria.
-
Ribi
nagyúr
válasz
LackoMester
üzenetére
Csak szerencse kérdése, hogy azért van-e letiltva, mert tényleg rossz, vagy azárt, mert nem volt elég hibás darab és egy jól működőt tiltottak le. Szóval nem kell lehülyézni valakit, mert megnézi

-
CsendesMark
aktív tag
GIGABYTE Rulez

(#8) lsc
De igen, amennyiben a felhasználó intel proci helyett vett AMD-t, ami könnyen előfordulhat -
lsc
nagyúr
Csodálom eddig várt ezzel az amd, üzletileg nem lehetett egy sikeres dolog ez az aktiválás .
-
FireKeeper
nagyúr
akkor lehet hogy rosszul értelmeztem a cikket (és a képet). az AMD nem azért ad ki új mikrokódot, mert egyes gyártók (a képen éppen az asus) külön menüpontot kínálnak a 4.mag/L3 cache bekapcsolásának? ez már nyilván túl sok volt, eddig csak azok ismerték a mod módját, akik valamennyire értettek a témához, de így már boldog-boldogtalan meg tudja csinálni (még akár úgy is, hogy véletlenül bekapcsolja, mert olyan neve van, hogy az biztos jó lehet...)
nem is tudtam hogy az asus-nak is van ilyen dupla bios-os lapja. -
sz0k3e_
aktív tag
Unleashing mode, na ez kemény

Gigabyte ROX!

-
Thrawn
félisten
válasz
FireKeeper
üzenetére
Ööööö, mi?

Az Asus-é is hasonló lesz, mint a Gigabyte megoldása, hol itt a gond? Nem miattuk ad ki az AMD frissített mikrokódot, ha esetleg erre gondoltál.
-
LackoMester
addikt
a cimbim is megcsinálta egy X 3 720-sal kb.5 percig ment is,amint elinditott egy játékot vagy nero-t egyböl lefagyás... montam is neki, hülyegyerek(elvégre Te 3 magos procit vettél) nemvéletlenül van a 4. mag kikapcsolva...

-
FireKeeper
nagyúr
mi a francért kellett az ASUS-nak pattognia, és ilyen parasztvakító (és egyben pofátlanul feltűnő) funkciót beépíteni a BIOS-ba? persze, hogy ez már az AMD-nek is sok volt. még jó hogy a gigabyte ilyen okosan kikerültea korlátozást. eddig nem giga lapot akartam, de ha a modot szeretném alkalmazni, akkor most már muszáj lesz azt venni
-
bod101
aktív tag
Szerintem meg kell hagyni a választást mindenkinek, nagyon jó a Gigabyte hozzáállása a dologhoz. Ha szerencsém van, van egy jó procim, ha nincs akkor egy kevésbé jó.
-
Devid_81
félisten
"A Gigabyte már el is árulta, hogy két BIOS chippel szerelt alaplapjainál sikeresen megkerülték az AMD korlátozásait. A jövőben elkészített, javításokat és optimalizálásokat tartalmazó BIOS verziók frissítéskor az elsődleges chipbe kerülnek, a másodlagos pedig azok biztonsági másolata mellett, tartalmazni fogja a régebbi mikrokód verziót is. Egy trükk segítségével sikerült elérniük azt, hogy a POST folyamat során a fejlettebb BIOS minden új funkciója érvényesüljön, de processzorokhoz készített mikrokódnak a régebbi változata töltődik be a másodlagos chipből, így továbbra is meghagyva a lehetőséget a letiltott processzormagok aktiválására."
Köszönjük Gigabyte!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 220 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4070
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 64GB White-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5460
- PlayStation 5 SLIM DIGITAL 1 TB + kontroller 2027.11.25-ig garanciális, számlával!
- iPhone 17 Pro 256 GB Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

pls

Ismét egy indok AMD és GIGABYTE mellett 
hát ez kész... 

ja,az egészben az a jó,h.WW és Hóditón kivül mást nemcsinál rajta...
)