- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
vakond5
őstag
-
carr
őstag
Keresek majd más programot, amit lehet intellel használni. Dec. 10. után jövök, és leírom a tapasztalataimat.

-
vakond5
őstag
-
carr
őstag
Intel C2D procinál is működik ez a felállás?
Egy HP SFF gépet szeretnék intel alapon seed szerverként futtatni, minnél kevesebb zajal/fogyasztással.
-
vakond5
őstag
-
carr
őstag
-
vakond5
őstag
-
carr
őstag
Urak!
Hogy lehet megcsinálnom, hogy gépindítás után engedélyezze is magát, ne csak futtassa?
Futni fut, de a "enable core control" nem lesz bepipálva, csak a user bepipulva.
Help!
4-6 C-t számít böngészés közben, és ventifordulatot. A fülem nagyon háklis rá!

-
carr
őstag
-
Z10N
veterán
-
carr
őstag
-
Z10N
veterán
Nalam most 800MHz@800mV olyan 23-26°C idle. Ha leveszem 775mV-ra akkor meg 1-2°C. HT2400/NB2800, utobbi kap tuningot. Telen akar 20-23°C, ha feltekerem akkor 18°C

Mindezt a gyari 30°C-rol es mivel ugye nalam X6-t van, desktopon nem is engedem 1600 fole. X4-nek 2400 kellett.
-
carr
őstag
Ma eszembe jutott, hogy korábban rendeltem MX2 pasztát... gondoltam felapplikálom rá.
(4 napja kentem újra, a kínai csodával)
Most böngészés közben a procihő speedfan szerint 61-62C (eddig cca 70C volt, gondolom a megasok FireFox fül miatt).
100% Load alatt 68C ment fel Prime95-el. 3-4percig ment így.
Perfekt.
Még egy WOT-ot is lehet rápróbálok. 
szerk.: feleidő alatt hűlt vissza 62C-re

-
vakond5
őstag
-
carr
őstag
Tegnap éjjeli próbát tartottam. Kikapcsoltam a kijelzőt, lement alfába, és 2000rpm körül már nem lehetett hallani sem. Így el lehetett mellette aludni. Meg gondolom a fogyasztásra is jó hatással van.

Még nem próbáltam, mert többnyire asztaliként funkcionál.
Köszönöm a segítséget.

-
vakond5
őstag
-
carr
őstag
Tegnap kipucoltam anyum 6 éves laptopját (volt előtte is karbantartás, szóval nem volt mocskos stb), aztán belebotlottam ebbe, azután pedig megtaláltam ezt a topikot is ismét.

Eredményes volt a másikkal, de lehet megcsinálom ezzel is.
Eredmény:
Gyári
Idle: 60C
Load: 80C
UV:
Idle: 55C
Load: 70CEgyelőre még nem jöttem rá/nem volt időm az automatikus indítással szórakozni, de lényeg, hogy működik.

-
vakond5
őstag
-
törölt tag
Úgy néz ki a program nem működik ha "UEFI módban" van telepítve az OS. Legalábbis másra már nem tudok gondolni mert indítanám rendszergazdaként, de nem megy... A háttérben 20-30% procihasználatot mutat, de nem indul el. Korábban ugyanezen a gépen, de MBR-es Legacy OS-en simán működött. Kár érte.
-
vakond5
őstag
-
Z10N
veterán
Nah van fejlemeny. Mar ket hete nyuzom igy szoval stabil. Kiprobaltam ahogy mondtad. Beallitottam a tuningot es visszaskalaztam. Amugy eleg "buta" a k10stat es a pschk is, mert nem simeri fel a feszultseg es frek. ertekeket. Viszont szepen linearisan lehetett skalazni. Maradtam a k10statnal, bar a pschk-t is hasznaltam a teszteleshez (furcsa, mert ugy tudtam a phenom2 nem tudja elteroen allitani a magok fesz/frek ertekeit, de megis lehet). Szoval elinditottam a levett ertekekkel az automata pstate teszteleot es kozben prime95 ment ket orat. Igy van tuning is es van alulfeszeles is egyben, csupan amennyivel megemeltem a feszt a bios-ban annyival kellett lentebb venni (kb 100-110mV). Most valtok majd X6-ra ott kivancsi leszek az ertekekre.
phenom2 x945 (15x200 1275mV):
14x250 3500 1360mV
10x250 2500 1152mV
6x250 1500 904mV
3x250 750 752mV15x250 3750-t nem probaltam, mert ott mar sokat ker 1450mV folott (nem egy tuningos peldany), inkabb kimelem
htt2000
cpu-nb2500 1225mV
dram1666 1668mVmin 17-18°C
avg 22-25°C
load 33-43°C
max 48-50°C -
vakond5
őstag
-
GgG91
tag
csak a beállított feszültségtől függ, ha biosban normálon marad, akkor a program által kiírt a tényleges, viszont ha +0,1v-ot állítasz biosban, akkor a progranál is hozzá kell adogatni a +0,1v-ot (vagy kivoni ha alulfeszelted)
Viszont nekem valamiért nem szereti a win 8.1 u1-et :/ pedig már ment rajta, és szűz a rendszer. Esetleg tudtok valami frissítésről amit nem szeret? -
vakond5
őstag
Igen, ahogy írtad, szinkronba kell hozni a feszültségeket a bios beállítással. Mikor a H100i-m gariban volt, feltettem a gyári hűtőt, és természetesen alapórajelen alulfeszeltem a procit. Azt vettem észre, hogy alacsonyabb max órajelen a többi szorzóhoz tartozó feszt is lentebb tudtam venni. Tehát az addigi max 4600MHz mellett a min 1400MHz legkevesebb 800mV-tal volt stabil, viszont mikor levettem a maximumot 3600-ra, akkor 1400-on elég volt neki 700mV is. Úgyhogy azt javaslom, hogy ha még nem tetted volna először a tuningot állítsd be ahogy szeretnéd, és csak utána kezdj neki a PSC-nek.
UI-ra: Köszi hogy ezt megosztottad, nem tudtam! Azért írtam úgy a cikkben, mert 1: ha csak simán lépteted a két értéket, akkor úgy alakul az órajel, ahogy írtam, 2: ez szerintem minden fajta prockóra igaz, és nem akartam bonyolítani a dolgokat, még ha tudtam volna se.

Sok sikert vele, ha kell valami segítség, szólj nyugodtan!

-
Z10N
veterán
Most fogom elkezdeni hasznalni. Eddig a K10STAT-tal oldottam meg, de tuningnal blokkol. Nem enged tulfeszelni, ezert csak alapfeszultsegen lehet "faragni" (phenom2 x945 1275mV). 800MHz-nel le tudtam menni 775mV-ra (cpuz szerint 764-772mV). Viszont, ha tulfeszeltem BIOS-ban ez felulirta es ha nem volt eleg akkor fagyott. Lehet registry-ben valamelyik kapcsolot/erteket at kene irni, meg utana nezek. Beallitottam, hogy rendszerinditaskor lefusson a profil es alapertekeken kivalo volt (minusz 5-10W Pstate-enknet es 5-7°C is akar).
Ui: Amugy a CpuDid/CpuFid nem egeszen pontos szerintem a leirasban, azok cpu szorzo es oszto regiszterek. A max szorzo phenom-nal 30 alatt van valahol (Kaverinel lattam 40-ig). Szoval ha nagyon magas szorzot (64 regiszter van ugye) osztasz vissza nagy osztoval (1/2, 1/4, 1/8, 1/16) akkor nem mukodik. Az osztok hatasara is lassul egy szint utan (nyolcadalo, tizenhatodolo). A "negyedelo" meg megy, igy be lehet allitani x.25-75 ertekeket. Lehet csinalni egesz egzotikus osztasokat is
Szoval pl.: 64/16=x4 nem megy, 16/4=x4 megy. Bar gondolom ez evidens
A cel most a lenne, hogy a legalacsonyabb "pX"-nel, azaz 800MHz-korul alulfeszelem, illetve a tobbi kozbenso erteknel, ami szinten egyedi visszaosztas lenne. P0-nal pedig tulfeszelni a tuninghoz. Azaz amikor kell akkor hajtson rendesen, amikor nem akkor maradjon "CNQ" 
-
vakond5
őstag
-
Szpisti
addikt
Feltelepítettem ezt a PSCheck-et, (3.4.1) de nem indul el, csak a Feladatkezelőben látom, hogy fut a háttérben, 30%-os processzorterheléssel...
Mi lehet a gond? Win 8.1 64bitPróbáltam rendszergazdamódban, Win7 kompatibilitással, de ugyanaz...
-
vakond5
őstag
-
zseko
veterán
Ejjj, nem tudtok ti tuningolni, ma megosztották velem a 'tutit'
Egyik ... ismerősöm ma kiosztott hogy rosszul tudom, mert ha azt akarom hogy kevesebbet fogyasszon a gép több feszültséget kell neki adni, mert akkor így kevesebb MHz-en kell járnia ugyanahhoz a teljesítményhez és így kevesebbet fogyaszt. Tuningkor meg pont fordítva, kevesebb feszültséget kell adni a procinak, hogy gyorsabban pörögjön...
Lehet nem pontosan idézem, mert olyan túlfeszültséget kapott az agyam, hogy túlságosan lelassult és kifagyott...

-
vakond5
őstag

-
Hurkaleves
őstag
-
vakond5
őstag
Örülök hogy sikerült eredményre jutni.

-
Hurkaleves
őstag
-
vakond5
őstag
Ez újdonság, köszi hogy megosztottad!

-
Hurkaleves
őstag
nem tudom tudtátok e, de a pscheck használata letiltja a turbo módot laptopnál. magyarul semmilyen körülmények között (1 vagy 2 szál használatánál) nem megy föl a proci turbó szintre.
egy véletlen tesztelés közepette állapítottam meg ezt. inaktiváltam rendszer indításnál a pscheck-et és így szépen műxik a turbó. szép volt jó volt, de sajnos a teljesítmény rovására, szóval kikapcsoltam.
vagy ezt már mindenki tudta?
-
carr
őstag
visszataláló

-
solfilo
veterán
-
vakond5
őstag
Sajnos nem oszthatja meg

-
solfilo
veterán
-
vakond5
őstag
-
solfilo
veterán
-
vakond5
őstag
-
solfilo
veterán
-
vakond5
őstag
-
GgG91
tag
-
solfilo
veterán
Sziasztok!
Letölteni honnét lehetne a szoftvert? A cikkben lévő linkről sajnos nem jön le.

-
vakond5
őstag
-
mdraco
őstag
-
vakond5
őstag
Ütemezőben készítesz egy új feladatot, és a következőket adod meg az egyes pontoknál:
General fül: jobb oldalon középütt a gombra kattintva kiválasztod a felhasználódat, bejelölöd, hogy akkor fusson, ha be van jelentkezve a felhasználó, és hogy legmagasabb jogokkal fusson.
Triggers fül: felveszel egyet, hogy rendszerinduláskor fusson
Actions fül: kiválasztod a program indítása lehetőséget, majd az első szövegdobozba betallózod a PSCheck exéjét, eggyel alá pedig beírod ezt: "-load <mentett profil elérési útja> -run 1000 -quit"
A szoftveres megoldást a cikkben úgy értettem, hogy az egész CnQ Windows alól van megvalósítva is, és végrehajtva is, míg itt csak a gyári értékek vannak átállítva, viszont attól még a BIOS és a processzor végzi a dolgokat.
-
mdraco
őstag
Másik módszer, hogy felvesszük ütemezett feladatnak a program futtatását -> profil betöltését -> program bezárását. Meghatározzuk, hogy rendszerinduláskor töltődjön be a program, vagy, ha szoktuk altatni is a gépet, akkor meg kell adni azt is, hogy feloldáskor is lefusson, valamint, hogy miket csináljon. Előbbit az ütemezőben való feladat felvételekor a Triggers (Indítás), utóbbit az Actions (Műveletek) fül alatt tehetjük meg.
Műveletekhez betallózzuk a "PSCheck.exe"-t, majd a feltételeknél megadjuk, hogy honnan töltse be a profilt "-load <elérési út>", mennyi ideig fusson "-run <millisecundumos érték>", majd, hogy automatikusan kilépjen "-quit". Egymás mellé írhatóak a parancsok.
Lehet hülye vagyok hozzá, de nem tudom itt hogy fogjak neki...
És úgy tűník ez is szoftveres megoldás, ha bios nem jegyzi meg
-
Fairplays
aktív tag
Sziasztok!
Kaptam egy ilyen hibaüzenetet, Could not read Power Scheme name: A művelet sikeresen befejeződött.
A program nem is indul el...
Valakinek valami ötlet? -
vakond5
őstag
Nagyon szívesen.

-
Hurkaleves
őstag
aksit.. ömm igen. erre én is gondoltam, de úgy van alapból beállítva (és nem is piszkáltam), hogy aksiról nem teker 2700-on hanem csak 2300-on ahol 1.025-öt kap tehát alapból kevesebb. de ha beállítanám, hogy aksiról is "performance"-ba menjen akkor elő jönne az alul feszelés jótékony hatása!
általában hálózatról használom és a hőmérséklete gémelés közben elég durva. most kézzel érezhetően "hűvösebb". hőfok monitorozót nem használtam tehát pontos értéket nem tudok, de ahogy írtam hüvibb lett. ez volt a cél! szóval köszi a cikket és a segítséget mert bár megvan a program egy jó ideje, de nem tudtam használni ezért parkoló állásba tettem. idáig.
-
vakond5
őstag
Nincs mit.

Bizony bizony, és nem csak hűvösebb lett, de kevesebbet is fogyaszt, így az akksit is jobban kíméli.

-
Hurkaleves
őstag
na, működik! szépen teszi a dolgát!
ott rontottam el, hogy az ütemezőben nem írtam ki a profil fájl teljes elérési útját!
azért mert az asztalon lévő parancsikonnál nem kellett megadni az elérési utat, elég volt hogy beírtam a profil nevét. ez egy kicsit összezavart, de most már tökéletesen műxik a progi! thx!A10-4600M mobil procim van és 2700Mhz-nél 1.137V adott neki alapból a gép én most 1.050V-tal tudom hajtani stabilan! ha már nyertem egy pár fokot mínuszba akkor már megérte!
-
vakond5
őstag
Ellenőrizd le, hogy biztos jól adtad-e meg a file elérési útját, valamint, hogy nincs bármelyik, oda vezető mappa nevében szóköz.
-
Hurkaleves
őstag
sziasztok!
nekem van egy olyan problémám, hogy ha az ütemezésnél beleírom a -load xxxxx.pcx tagot akkor hibával azt írja ki, hogy nem tudja betölteni a profilt illetvea fájlt.
viszont ha az asztalon lévő parancsikonba írom be a tagokat akkor szépen betölti a profilt fut 2mp.ig a progi és szépen kinéz. szóval az ütemezőben van kavarodás. ha viszont kiveszem a load-ot akkor szépen elindul a progi majd kilép ahogy kell. miért lehet ez? a D meghajtómra telepítettem.
ha van ötlet szívesen veszem! thx! (win7 64bit) -
vakond5
őstag
Ah, na ez a kiakasztó dolog. Lényeg hogy megoldódott

-
greenmeister
tag
Köszönöm. Megoldottam a dolgot. Kivettem a Program Files könyvtárból a PSCheck könyvtárat. És átraktam egy másik partícióra. Egyszerűen nem jegyezte meg a beállításokat a program, se rendszergazdaként se normál módban. Mintha a beállításai írásvédettek lettek volna. Mostmár beolvassa a mentett beállításokat és indul is indítópultból és be is zárja. Viszont indulásnál dob egy ablakkot hogy nem a maximum performance profil van beállítva a Windosban. Végigpróbáltam, mind a három enegiasémával és mindig feladja az ablakot. Ere valami megoldás esetleg? Amúgy végre hibátlan a dolog. Köszi az eddigi segítséget.

-
vakond5
őstag
Kiegyensúlyozott legyen. CPU-nál minimumnak 5, maximumnak 100%-ot adj meg, bár ennek alapból is így kell lennie.
-
greenmeister
tag
Profil megnyitás esetén is elszáll a PSCheck. Nem tudom a már elmentett profilt megnyitni vele.

-
greenmeister
tag
-
vakond5
őstag
Igen, tökéletesen működik kezdettől fogva. A tiéden kívül egyetlen hibáját ismerem, ami nem is biztos hogy a PSC hibája. Ismerősömnek nemrég raktam össze gépet egy M5A97 Evo R2-vel és egy FX-8320-szal. Ugyanúgy Win8.1 Pro x64 került fel hozzá is, mint ami nálam van. Indítanám nála a PSC-t, és csak telíti a RAM-ot, de elindulni nem akar..
-
greenmeister
tag
-
vakond5
őstag
Köszi

Próbáltad adminként futtatni? Remélem megoldja, mert már ötletem sajnos nincs. -
greenmeister
tag
Nagyon jó írás. Én egy 5800K-t próbálok belőni ami sikerült is. Viszont a pcx fájl betöltése esetén a "program működése leállt" üzenetet kapom. Mi lehet ennek az oka. Akkor is ha Indítópultból indul a parancs. Valakinek hasonló?
-
ViZion
félisten
továbbra is javasolnám a win7/8 telepítést, majd a zikszpé futtatását csak virtualboxra vagy vmware-ra korlátoznám. XP nem is igazán tud mit kezdeni a modern kütyükkel... se SSD trim, se nagy HDD, se sokmag (közel sem olyan jól osztja szét a feladatokat, mint a win7), se sok ram... Volt cégnél XP-s gépem régen, abba hiába pakoltunk ramot, 32 bites max 1,5 GB-ig érezte jobban magát, az felett a progik nem gyorsultak kicsit sem (DTP, ezek kihasználnák a sok ramot). 64 bites XP meg úgy egy rakás f@s ahogy van. Neked is a 4 GB ramból meg sem tudja címezni egy részét... pazarlás, ehh.

-
petakpa1
őstag
-
ViZion
félisten
...és? Amikor kijött, már rég ósdinak számított az XP, visszafelé meg SENKI nem fejleszt. Bizony, vettem olyan játékot -többet is- ami nem fut Win7-en, vagy retek a grafika, mert szerinte a VGA nem megfelelő... ÉS? Virtuális gép, kész. Vagy a Te esetedben tuningra van biosban lehetőség, a downclockot meg az APU-k egyébként is jóenergiagazdálkodására bízod.
Amúgy: "AMD is under no obligation to support or provide maintenance for the Materials or to provide any updates or enhancements to You."De ahogy nézem, akár az 5. ponttól idemásolhatnám az egészet. Röviden van ez a progi, ami AMD-é, sem eladni, sem terjesztemni nem vagy jogosult, ha használod a Te felelősséged, vagy műxik vagy nem, ha bajt okoz a Te hibád, etc... etc... Kb. ennyire van ez a "mainstream" fejlesztében. Akinél működik, örüljön

-
petakpa1
őstag
-
ViZion
félisten
-
vakond5
őstag
-
petakpa1
őstag
Ja és még annyi, hogy kipróbáltam egy olyat, hogy BIOS-ban Autó-ról (30x) felemeltem 31x-re a szorzót. Így 3 GHz helyett 3.1 GHz-en megy a cucc, de a CnQ továbbra is működik. Ugyanúgy leviszi 800 MHz-re a procit ha nincs terhelés, mint mikor gyári 3 GHz-es órajel volt. Egyenlőre úgy tűnik, hogy a BIOS-beli OC, csak a legmagasabb P0 state-hez tartozó órajelet állította át. Ez nekem jó is, mert az OC igazából csak játékhoz kell, akkor meg úgyis minden mag ki van hajtva (jó esetben), ha meg csak netezek, vagy közepes terheléshez bővel elég a 2.x GHz is (P1-P2 .. stb. state).
-
petakpa1
őstag
-
vakond5
őstag
-
ViZion
félisten
Milyen procid van, hogy ennyire retro, vírusmágnes OS-t használsz? Indokolja valami? Nálunk 2 céges gép van XP-vel, mert ott speckó cuccok vannak, ami egy vagyon, ha win7-re megvennénk, és annyira nem kell azért... Hacsak nem ez a helyzet, akkor a win9 hírek hajnalán ideje lenne win7-re fejleszteni...

-
vakond5
őstag
-
petakpa1
őstag
-
vakond5
őstag
-
petakpa1
őstag
Mostanra lett kis időm, hogy kipróbáljam a PSCheck progit, de sajnos már a telepítésnél elakadtam. Azt mondja, hogy Win XP SP2 kell imimum. Nekem viszont SP3 van. Ennyire gyökér lenne a telepítő, hogy nem ismeri fel a nagyobb verziószámú SP-t?
Van valakinek ötlete, hogyan lehetne olyan paramérerezéssel indítani a telepítőt, hogy azt hazudja a proginak, hogy SP2 van fennt?
-
vakond5
őstag
-
ViZion
félisten
-
vakond5
őstag
-
petakpa1
őstag
Terhelten Aidával szép lassan felmászott a hőfok 68-ra 1 óra elmúltával.
Közben a biztonság kedvéért ránéztem még Asus honlapján a driverekre és láss csodát XP alá van CnQ driver. Ez valójában nem más, mint a AmdPPM.sys nevű processzor drivert tette fel a WinXP SP3 által telepített AmdK8.sys helyett. Amint ezt telepítettem egyből ment a CnQ

Az egészben csak az a furcsa, hogy Microsoft semmit nem ír arról, hogy külön driver kéne CnQ-hoz

A lényeg, hogy megy

-
vakond5
őstag
-
petakpa1
őstag
K10STAT-ot félre tettem egyenlőre, gyári CnQ belővésével próbálkozom, de még mindig nem sikerül.
BIOS-ban minden Auto-n van PowerNow engedélyezve, Win-ben energiagazdálkodás minimális sémára állítva
Viszont most azt csinálja, hogy bár az órajel fixen 3 GHz, a feszt underclockolja rendesen akár 0,336V-ra

ha nincs terhelés. Persze erősen fluktuál 0,336V-0,425V-0,6V-0,9V.
Ha pedig elindítok egy Aida stabilitást tesztet, akkor 1,272V-od ad a magoknak.Így idle-ben 33 fokos a CPU, ami ugyan pár fokkal magasabb, mint amikor K10STAT-al órajel is vissza volt véve, ellenben rendszer sokkal pattogósabb. Most tesztelem, hogy mennyire megy fel egy fél órás aida stabilitás teszt közben.
-
vakond5
őstag
...és tényleg! Teljesen kiment a fejemből. Bizonyos helyzetekben megeshet, hogy kikapcsol a CnQ, ha feszt állítasz. Anno a 870-es lapommal például azzal szívtam, hogy nem tudtam eltalálni miért nem akar menni a CnQ. Később rájöttem, hogy a 8-as chipset-nél 18.5-es szorzó felett automatikusan kikapcsol

-
ViZion
félisten
-
vakond5
őstag
-
petakpa1
őstag
-
vakond5
őstag
-
solaris17
aktív tag
Phenom II X6 1045T - ránézek mi a pályesz
-
vakond5
őstag
-
ViZion
félisten
Tuningolni lehet Biosból, de az idle frekit ott nem lehet csökkenteni, ezért is kellett ez a progi. Nálam 2 state van, nekem elég. Most tesztelésre bekapcsoltam a turbót is, 4,6 GHz-re, de semmi para eddig, majd Stalkerezek kicsit valamikor...

Prime helyett inkább LinX vagy IBT, Prime néha fura dolgokat produkál sokaknál, nem tudom, h van-e újabb esetleg FX procikhoz belőle.
-
vakond5
őstag
-
petakpa1
őstag
Na majd megnézem, hogy XP alatt be lehet e üzemelni CnQ-t ahogy a fenti idézet írta, és ha igen, akkor a PSC-vel lehet e módosítani az értékeket?
XP energiagazdálkodási funkcióiban még nem merültem el annyira, kiváncsi vagyok meg lehet-e ugyanazt csinálni vele amit Neked Win7 alatt sikerült. -
vakond5
őstag
-
petakpa1
őstag
-
vakond5
őstag
-
petakpa1
őstag
Valószínűleg az alábbi hiányzott nállam:
In-order to take advantage of Cool n Quiet Technology in Microsoft's Operating Systems:
- Cool'n'Quiet should be Enabled in system BIOS
- In Windows XP and 2000: Operating Systems "Minimal Power Management" profile must be active in "Power Schemes" whereas,
- In Windows Vista and 7: "Minimum processor state" found in "Processor Power Management" of "Advanced Power Settings" should be lower than "100%". -
vakond5
őstag
-
petakpa1
őstag
-
vakond5
őstag
Azt, hogy az MsrTweaker használatakor észrevehető, hogy lassabban kapcsolja fel az órajelet, vagyis lassabban reagál, akármennyire is le van véve az erre mutató opció.
...de ami a legfontosabb, hogy annak használatakor ki kell kapcsolni bios-ban a CnQ-t. Szerintem innentől egyértelmű.
-
petakpa1
őstag
-
vakond5
őstag
-
sb
veterán
Szerintem is ua a bios/driver szintű p-state kezelés megy ezekkel a progikkal is, mint egyébként, így az eredmény ugyanaz. Tuningra is betonstabil bármelyik progival beállított érték. Egyedül arra nem jó, ha valamit nem állít: pl. NB feszt a Fusiontweaker nem tud átállítani, az csak bios-ból megy.
Én kb. 4-5 éve használom/használtam ezeket. Anno a Phenommsrtweakert unlockolt Phenom II X2@X4-nél tuningra és némi alulfeszelésre egyszerre. Most ugyanezt egy Sempron X1@X2-nél HTPC-ben alulfeszelésre.
Llano-n Fusiontweaker alulfeszelésre.Atomstabil mind. annyi a titok, hogy a tesztelést minden p-state órajelre érdemes prime-al elvégezni, hogy tuti stabil legyen az eredmény. De épp az sw-s állíthatóság miatt még ez a hosszadalmas teszt is egyszerű.
szerk: A cikkírót kérdezném, hogy fogyasztásban ez mennyit jelentett?
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
vakond5
őstag
-
oriic
HÁZIGAZDA
Jo iras, en intel oldalon csinaltam hasonlot:
http://tinyurl.com/pmgy96t
-
vakond5
őstag
-
Dealer95
őstag
-
vakond5
őstag
-
dhstyle
tag
Nagyon jó a cikk! amióta FXem van és tudok erről a programmról csak vadászok valami leírásra.. és végre. amit még jólenne látni , pl hogyan állítsuk be ezzel jól a turbo-t mert ugye alapból a turbo órajel is veszettül túl van feszelve.. nekem az mondjuk nagyon jól jönne (fx6100) mert ugye még sok progi 1-2 szálon dolgozik és jólenne az egyed modultvagy az első 2 magot jó magas órajelen járatni.. de biosba valahogy nem jön össze sehogy (asus m5a97 r2.0)

-
vakond5
őstag
-
törölt tag
Ez szintén hasznos kis program, ha nem szeretném újrainditani a gépet és BIOS-ban állítgatni az órajeleket. Régen AMD Overdrive-ot használtam, de ezért az egyszerű CPU Tweaker kedvéért nem tettem fel tőbbet.
-
vakond5
őstag
-
ViZion
félisten
Ezzel bár lehet húzni is, de nem arra való. Tuningra még mindíg a biosban elvégzett beállítások a beton biztosak.
Szerintem a két P state elég, amikor átmenetileg kap kicsit nagyobb terhelést (pl. progi indulás), akkor is csak felugrik és vissza. Köztesnek szvsz nem hiszem, hogy lenne sok munkája.
-
GgG91
tag
Igazad volt! Átállította High performance-ra a power plan-t. Köszönöm!
Nagyon tetszett a cikk, egyedül a sheduler-el kellett kicsit mojolni, hogy kell-e aposztrof, meg hogy kell-e vessző, de második, harmadik próbálkozásra ment hiba nélkül.
A szoftveres C'n Q (phenomtweaker és fusiontweaker) csak az a baj, hogy sokan panaszkodnak random fagyásra újraindulásra, így ez a program sokkal jobb alternatívának tűnik! -
vakond5
őstag
-
vinibali
őstag
-
vakond5
őstag
-
vinibali
őstag
szvsz a phenomtweaker és fusiontweaker egy kellően egyszerű program és mindig indul alvás/ébredés után is.
de a cikk hasznos volt, lehet megpróbálkozom ezzel a progival újra
-
vakond5
őstag
-
GgG91
tag
-
vakond5
őstag
-
GgG91
tag
Nekem sajnos nem veszi vissza az órajelet a c'n q miután betöltődik a profil, pedig task shedulerrel szépen indul, betölt , leáll a progi, de ezután P0 state.. biosban be van kapcsolva a c'nq
valakinek hasonló jelenség ? Esetleg tud valaki segíteni ? -
vakond5
őstag
-
iax20
csendes tag
Hiánypótló írás.
Én egy HP-DV6-os laptopon játszottam ezzel egy Fusiontweaker nevű progival.
Az APU egy A8-3810MX volt:
[link]Az alsó és normál tartományban masszív alulfeszelés. A vége pedig 2.5GHz helyett 3.1GHz alap feszültségen.
Igen szép eredmény mindkét irányban, ha megnézitek a wiki-n. (Ha vkit nagyon érdekel, előkereshetem a konkrét screenshotokat)Egyedül e miatt a lehetőség miatt bírom a mostani AMD cuccokat.
-
vakond5
őstag
-
Garsza
veterán
-
vakond5
őstag
-
Garsza
veterán
-
vakond5
őstag
-
Garsza
veterán
-
vakond5
őstag
Köszi!

Valóban igazad van, kiegészítem a második mondatodban leírtakkal a cikket.
-
vakond5
őstag
-
Gabrikovics
aktív tag
Hiánypótló írás

Azért a tesztelést kicsit részletesen leírhatnád Linx vagy Prim teszt futtatása a különböző P-stat értékek alatt papírra felírni és ahol eldobja magát a proci attól a fesztől egy-két lécsővel feljebb vagy valami hasonló !
Furcsán állnak hozzá az ilyen tuninghoz,pedig ha BIOS-ból húzod emelt fesszel akkor nem csak a max fesz meg az idle hanem a köztes frekvenciákhoz tartozó feszültségek is emelkednek ezze ezt ki lehet küszöbölni.
Én az X6 1110T procim a k10stat progival állítgatom idle 0,227v-ot csökkentettem,a különböző p-stat feszeket lépcsőnként teszteltem így 0,1v-0,15v-ot minden lépcsőben lecsaltam plusz csináltam egy böngészős 3200MHz egy játék 4000MHz és egy köztes 36000MHz profilt és win alól tudok váltani attól függően hogy éppen mit csinálok . -
Garsza
veterán
-
vakond5
őstag
-
Garsza
veterán
Helló felraktam a progit csináltam egy profilt az órajeleket leteszteltem és olyan gondom van hogy ha be akarom tölteni a profilt azonnal lefagy a gép ennek mi lehet az oka?
-
vakond5
őstag
-
ViZion
félisten
Nah, csak kikerült, gratula.

Annyi, hogy a feladatütemező beállítást lehetne részletezni, illetve nem elég indítás vagy bejelentkezés utánra ütemezni, mert sleep-ből ébredve sem lesz aktív. Ezt át lehet hidelni még egy indítás hozzáadásával, kernel power 1 után is futtassa.
Tuningra jobb a bios, de az idle alulfeszelés csak innen oldható meg. Nálam maradt a default fesz, azt a 0,9 V-ot nem tudja lejjebb vinni, frekiben viszont 6*1,4 GHz helyett 6*800 MHz van, amivel a fogyasztás is csökkent, 85 W-ról kb. 72 W idle így. És idle is marad netezés meg ilyen-olyan alapműveleteknél, max felugrik és vissza egy pillanatra.
Szerk.: Tesztelni meg nem nagyon kell vagy lehet az idle stabilitást... ha nem borul instant az alacsonyabb frekin, akkor jó. De mitől is borulhatna? Ha terhelést kap, akkor felkapcsol a biosban megadott értékekre, az külön téma.
-
Danex
addikt
-
vakond5
őstag
-
oz82
senior tag
Jó, kis írás, grat..
Bár a tesztelés folyamata (és az odáig tartó út álítgatások stb. ) engem is érdekelne.
Annó az X4 630b-mmel hasonlókat műveltem PhenomMsr tweakerrel. amúgy se volt egy forrófejű proci, de 1,4V ról le tudtam vinni 1,125V re, igaz 2,8 Ghz helyett 2,6Ghz-n ment. 2,8 Ghz-hez kellett az 1,15-1,175V.
Nem is ment 40 fok fölé a proci hőfok sohasem.
800Mhz-en pedig elvolt 0,765V-al
Annó én beállítottam egy max V. értéket pl . 1,2V @ 2,6 Ghz (a köztes statekekt P0-1-2-3 at pedid lineárisan)
Rátoltam a Prime95 fél óráig, ha nem halt be akkor ok. Ha a köztes értékek stabilitására voltam kíváncsi bekattyoltam a max nak a P3 at, bár ezek annyira nem voltak lényegesek, inkább a P0 állapot nehot IDLE ben haljon le a gép.
-
vakond5
őstag
-
iMaverick
addikt
hogy télen 15fokos szobában LanParty-n Arctic Cooling Freezer 64 Pro passzívan elvitte
Az egy jó LAN party lehetett! Mondjuk annó én is aludtam a földön-matracon úgy, hogy nem volt radiátor a szobában, hanem egy hősugárzó nyomta a "kakaót".
Ilyen 15 fokos játékot meg egy alkalommal éltem meg, amikor egy családiházban nyomattuk a gammákat, és bizony, mivel ez egy öreg "parasztház" volt, így ilyen teakályha volt... Namost tüzelős meg csak fa volt, az sem valami sok... Reggelre bizony kialudt a parázs és qrva hideg volt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#5) vakond5: OK!
-
vakond5
őstag
-
kromatika
veterán
köszi az írást.hiány pótló.

-
vakond5
őstag

-
MaxxDamage
félisten
Igen azzal egyetértek, hogy jobban állítható mint pl. BIOS-ba , de valahogy nem szeretem az ilyen programokat (inkább BIOS / mikor még DOS volt a max... akkor is BIOS volt az alap beáll. -ra szolgáló eszköz (nem OC / tuning, mert anno nemigen csinálta senki még fekete-fehér időszakba)

L
-
vakond5
őstag
Pedig jól jársz vele, mert az élettartamot növeli a csökkentett feszek miatt.
-
MaxxDamage
félisten
Jóféle, bár sose használtam , mindig a BIOS -ra hivatkozom és megbízom benne !

L
-
vakond5
őstag
Nagyon köszi az elismeréseket!

@Plazmacucci: Valószínűsítem hogy igen.
@iMaverick: Első javaslatodra nem nagyon tudok mit mondani, másodikkal viszont kiegészítem még a mai nap folyamán az írást. -
Plazmacucci
félisten
Phenomon magfeloldás után nem tudja a lap kiolvasni a hőfokot. Működhet azért még a módszer?

-
Danex
addikt
Ehj, Laptop előtt de szerettem ezzel szórakozni a régi Athlon 64 x4 640-es procival

A lap gyárilag 1.4V-ra lőtte be a feszültséget a 3Ghz-hez, ezt a 3Ghz megtartása mellett 1,175V-re sikerült levinni ,hogy még stabil legyen.
Nem is kell mondani, hogy télen 15fokos szobában LanParty-n Arctic Cooling Freezer 64 Pro passzívan elvitte

De nyáron se ment Intel Burn Test alatt 45-50felé sem (igaz ekkor már nem passzívan)

-
iMaverick
addikt
Korrekt írás egy nem annyira felkapott témáról. Jómagam csak tuningos vagyok, igaz Intel vonalon, de érdekes volt számomra is a cikk. Amit hozzátennék a cikkhez:
1, kicsit konkretizálnám az egyes állásokhoz tartozó órajelek "kisilabizálásának" a módszerét. (Nem az összeset egyenként, hanem random kiválasztanék egyet és azt leírnám, hogy is jutottam el a saját beállításomhoz, mígnem azt stabilnak gondoltam.)
2, Ezt kifejteném: Hosszadalmas tesztelés után kialakulnak majd az értékek, most már csak annyi a dolgunk,
Milyen programmal, milyen módszerrel?

-
Radványi
aktív tag
Teged kerestelek a vilagban mindenhol, eddig hol bujkaltal draga baratom.
Egy ilyen irasra varok mar miota megvettem az 8150 et, mert amit eddig talaltam es allitgattam az kozel sem az amit szeretnek latni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- OLED TV topic
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Óra topik
- Crimson Desert
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hobby elektronika
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ASUS RTX 5070 Prime OC garis
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET
- PlayStation Portal - Midnight Black - Garanciával
- Új ASUS RYZEN 5 7600X GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 750W TÁP 2ÉV GAR
- REDRAGON K530 TKL Draconic Compact RGB Red Switch
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- GAMER PC! Ultra 7 265 / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 750w Gold / BeszámítOK !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue- 2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4920, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 500GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Még egy WOT-ot is lehet rápróbálok.

De örülök, hogy textil egérpadom van mert párnának is megfelelő ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)