Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
nem akarom a vérbe érvelni ezt a témát, de elég nagy tévedés, amit írsz, úgyhogy "kénytelen vagyok"
korrigálni. ha 50-50%-ot hoz a core és a memória órajel, az már irdatlan brutálisan sávszélesség-limitált helyzet - még a GTX660Ti-nél is a core felé billen a mérleg, pedig az egy igen erőteljes szélsőség a jelenlegi piacon. a core órajel viszi a GPU / IGP minden funkcionális egységét, valamint GPU-nál az infrastruktúra nagyobb részét is (IGP-nél ez nem ennyire egyszerű), és mivel tisztán limites szituáció a gyakorlatban nemigen fordul elő, a core clock emelésre minden GPU észrevehetően reagál. így nézd a 9%-ot. -
az 1. felvetésre: igen. sorry. ha az a 30-35 betonstabil lenne, akkor nem mondanám ezt, de pl. a 30 avg az még jó esetben is 25-35 között ingadozik, és az már a szemednek sem feltétlen ideális. egy GRID-et vagy egy Crysis-t el lehet annyival is játszani (azokban jó stabilizáció van), de a többség nagyon ugrabugrál.
(#920) N.Ferry: 1280x720-ban szinte mindenre jó egy A10-5800k - az új AAA játékokra minimum-közeli beállításokkal, régebbiekre vagy kevéssé VGA-intenzívekre MSAA-n kívük mindent rá lehet pakolni.
fullHD-hez viszont 70%-kal több juice kell - az már jellemzően nem az APU-k terepe. -
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
yep, ez benne van a pakliban - részben. informatikai bulvárt nem olvasok, szóval biztosan nem valamelyik fudzilla jellegű csudasite-on találkoztam a lentiekkel. de még így is megadnám az esélyt a kételynek, ha egy másik hasonló vita kapcsán nem néztem volna alaposan utána a 290XnevetségessétesziaTitantMantleBF4ben c. mantrának, és azt bizony egy AMD PR-os mondta. ezekben már nem állok neki Kántor kutyát játszani.
továbbra is nagyon érdekes kezdeményezésnek tartom a Mantle-t, és amit hoz, annak jelenleg is van értéke (még ha viszonylag szűk körben is) - sőt, másokkal ellentétben azért sem tudom elítélni az AMD-t, hogy elsősorban a saját CPU-inak a gyengeségét kompenzálja vele, mert ezzel a saját vásárlóinak termel értéket, ami ugye alapvetően egy egészséges üzleti gyakorlat.
az viszont nem tetszik, hogy hazudoztak róla (bocsánat, kreatívan reklámoztak), és sokakat belehúztak R290 vásárlásba. sajnos az eddig sem erős szavahihetőségüket januárban két dologgal is sikerült alaposan aláásni (a másik ugye pont ennek a topicnak a fő témája), és innentől én semmit nem hiszek el nekik, ami nincs hiteles méréssel alátámasztva. aki pedig ettől függetlenül továbbra is tud bízni a "majd a következő"-ben - végső soron, szíve joga. -
elárulom, hogy ismerem a "best case" fogalmát. és Te ismered azt, hogy "real world"? az olyan, hogy a felállított feltételezések a valóságban is elő-előfordulnak. amikor a két eredmény nincs messze egymástól, az a többé-kevésbé korrekt kommunikáció (pl. 35% vs 45%). amikor a kettő között óriási különbség van (pl. 10% vs 45%), akkor az bizony átb***ás.
(#813) Abu85: OK, módosítom a HSA-s kommentet - a HSA már a fasorban van. a JPEG dekóderhez meg a LibreOffice-hoz találtam egy tesztet - két igen apró funkció, de az eredmény tényleg impresszív. még sok ilyet, és akkor örülünk.
a Fluid Motionhöz meg a másik kettőhöz nem tudok hozzászólni, mert nincs Kaverim, és egy slide-on kívül nem sok minden bukkant elő az internet gyomrából. -
jó, akkor a további értetlenkedés elkerülése érdekében lebetűzöm (@schawo, as well). elhangzott olyan változat is, hogy 290X-szel +45%, meg olyan is, hogy A10-7850K-val +45%. lehet, hogy nem elég nagy a monitorom felbontása (desktopon 1600x900), és nem láttam apró betűvel melléjük írva, hogy az első esetben 7850K mellett, a második esetben 290X mellett értendő az eredmény. ez nyilván az én hibám. utólag nyilván egyértelmű, hogy így gondolták, megelőzően nem volt az. ez szerintem megtévesztés. ha szerintetek nem, akkor boldog Valentin-napot. case closed.
a másik témában, mit jelent az, hogy kipróbálható? van ezek közül valamelyik kereskedelmi forgalomban? ha igen, melyik? van róla valahol teszt? vagy, ha nincs kereskedelmi forgalomban, akkor legalább van egy béta, amit meg lehet tesztelni? erről van valahol valami?
én szívesen elismerem, hogy tévedtem a HSA-val kapcsolatban, de mutass már valami kézzelfoghatót. az adott cégekre és a HSA-ra rákeresve én semmi érdemlegest nem találtam.
(az meg nyilván nem baj, ha a minőség jobb lesz) -
igen, a minta része az is, hogy jössz Te, és körömszakadtáig magyarázod, hogy márpedig az AMD-nek van igaza
amúgy ennek a fajta megtévesztős kommunikációnak pont az a lényege, hogy amikor a tények ismeretében visszanézed, mit mondtak, akkor akár már igaznak is tűnhet. szóval no thanks.amiket leírtál, azok tök jók lesznek, ha megvalósulnak (*). de komolyan, nagyon fogok örülni, ha a tesztek azt mutatják, hogy az említett szoftverek azonos minőség mellett jelentősen gyorsabbak egy AMD-s APU-n, mint egy azonos árkategóriás Intel CPU-n. csak érnénk már meg egyszer...
*: ez a mondat pragmatikus nyelvezetre átfordítva azt jelenti, hogy "nincs"
-
ja, ja, csak egyetlen dolgot mondtak, csak azt többféle permutációban. aztán meg megy a magyarázkodás. ismerős minta

(#804) sb: a kettő nem zárja ki egymást - bár a valós teszteredmények alapján valóban úgy fest, hogy a sávszélességre nem igazán optimalizál.
(#805) sb: ezzel gyakorlatilag azt írod le, hogy az APU 3D-s része jelenleg semmire sem jó, mert HSA még a fasorban sincs, és a Mantle is csak BF4 jelenleg.
ez pedig azért nem igaz - casual gamingre kompromisszumokkal kitűnően használhatók ezek a cuccok, és annak még évekig nagyobb használati értéke lesz, mint a akár a HSA-nak, akár a Mantle-nek. -
igen, ez volt a teljes ígéret. a gond csak az, hogy volt, amikor az ígéretnek csak az egyik fele szerepelt - láttam olyat is, hogy a Kaveri APU gyorsul ennyit, meg olyan is, hogy a 290X. értem én, hogy perelni nem lehet őket emiatt, mert annál ravaszabbul vannak megfogalmazva dolgok, csak ezek után tényleg ki a fene fog hinni nekik?

-
-
de miért nem hiszed?
azt gondolom, az kevésbé valószínű, hogy a 7850k standalone teszt CPU-limites lenne, azt pedig láttuk, hogy nyers VGA teljesítményt nem nagyon növelt a mantle. akkor honnan jöhet az extra performance? nyilván valamilyen egyéb bottleneck kiiktatásából / enyhítéséből. ez elméletben lehet bármi, de gyakorlatban nagyon adja magát a sávszélesség. -
tranzisztorszám-alapon nem igazán szerencsés az összehasonlítás

elővadásztam a régi teljesítménymodellezőmet, és azt köpte ki, hogy a 7750-nek 48% előnye kell legyen a 7850K-val szemben. a modell egyik feltételezése az, hogy az infrastruktúra kapacitása nem szól bele a sebességbe (ezért is becsülte mindig kicsit felül az 5870-et), ezért ha a NB emelgetés jelentősen hat a Kaverire, akkor a fenti eredmény fals.
(#760) dergander: a Mantle teljesen másképp működik, mint a DX, és miután a készítői mintegy sejtették, hogy APU-kkal is lesz használva / reklámozva, nem lepne meg, ha erősen takarékoskodna a sávszélességgel. fura is volt nekem az +45%, most már kezdem sejteni, honnan jön

(#763) VaniliásRönk: én az AMD tuning lelkivilágában nem vagyok otthon, úgyhogy nem tudok hozzászólni (max. kérdezni) - talán egy lelkes Kaveri tulaj kiméri nekünk

-
válasz
vinibali
üzenetére
de, én várnék. ugyanis ha az órajel-emelés ennyire nulla eredményt hoz, akkor a jelen architektúrális keretek között ennyi FPS bír kijönni az AMD IGP-iből, hiába zsúfolnak bele még egyszer ennyi shadert vagy ROPot. ha a limitet a memória sebességének emelésével sem lehet feloldani, akkor bizony gond van...
-
szép, alapos teszt lett
külön örültem a jó alaposan megemelt IGP órajeles játékteszteknek, igen érdekes az eredménye. 39%-os magórajel emelésre kaptunk átlag 9% teljesítmény-többletet, ez gyakorlatilag nudli, ezek szerint van valami irdatlan bottleneck a rendszerben. adja magát a memória sebessége - ezt az elméletet a RAM órajel variálása valamennyire alá is támasztja, de nem annyira meggyőző a dolog, hogy ne lehessen valami további gubancra gyanakodni...az világosan látszott eddig is, hogy az AMD nem ár/teljesítmény bajnoknak szánja az APU-kat, és sok helyen le lett írva, hogy okosan megválasztott CPU+VGA kombinációval előrébb lehet lenni, akár teljesen AMD-s felállásban is. azt aligha volt reális elvárni, hogy a Kaveri ezen változtasson - viszont az árazás még ezt tekintetbe véve sem túl szerencsés. 30-32e FT-os áron szerintem még megcélozható egy olyan szegmens, ahol megfelelő szélességű közönséget találnak ezek a termékek (bár pont a belső konkurencia, az A8-5600k és A8-5500 teszi már ezt is nehézzé), de ha 40e fölé merészkedik az ár jelentős extra teljesítmény nélkül (ami ugye mind CPU, mint IGP fronton elmaradt), akkor már csak igen speciális igények esetén tudom elképzelni, hogy valaki egy ilyenbe beruházzon. várjuk az A8-7600-as árazását - az még érdekes lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Direct One (műholdas és online TV)
- PlayStation 5
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PayPal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
korrigálni. ha 50-50%-ot hoz a core és a memória órajel, az már irdatlan brutálisan sávszélesség-limitált helyzet - még a GTX660Ti-nél is a core felé billen a mérleg, pedig az egy igen erőteljes szélsőség a jelenlegi piacon. a core órajel viszi a GPU / IGP minden funkcionális egységét, valamint GPU-nál az infrastruktúra nagyobb részét is (IGP-nél ez nem ennyire egyszerű), és mivel tisztán limites szituáció a gyakorlatban nemigen fordul elő, a core clock emelésre minden GPU észrevehetően reagál. így nézd a 9%-ot.
amúgy ennek a fajta megtévesztős kommunikációnak pont az a lényege, hogy amikor a tények ismeretében visszanézed, mit mondtak, akkor akár már igaznak is tűnhet. szóval no thanks.

külön örültem a jó alaposan megemelt IGP órajeles játékteszteknek, igen érdekes az eredménye. 39%-os magórajel emelésre kaptunk átlag 9% teljesítmény-többletet, ez gyakorlatilag nudli, ezek szerint van valami irdatlan bottleneck a rendszerben. adja magát a memória sebessége - ezt az elméletet a RAM órajel variálása valamennyire alá is támasztja, de nem annyira meggyőző a dolog, hogy ne lehessen valami további gubancra gyanakodni...