Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
Új hozzászólás Aktív témák
-
chey
csendes tag
Helló!
A P75-nek csak egy elég nagy hűtőborda és egy ventillátor kell. Ezután simán megy alap feszültségen 66x2 = 133MHz-en. Kipróbáltam, a módszer működik. A titok az, hogy ezeket a processzorokat 133MHz-en tesztelte az Intel
Szép a teszt, tetszik. Az AMD 5x86-os nagyjából ugyanazt hozza, mint egy 66MHz-es Pentium (pontosabban 60@66, a passzív hűtése kávéfőzésre is alkalmas), van amiben az egyik, van amiben a másik processzor gyorsabb. Pl. a Starcraft gyorsabban indul az 5x86-oson, de több egységet lehet akadás nélkül mozgatni a P66-oson. (Igen, 6 éve mindkettőt aktívan használtam!)
Üdv: Dani
-
El Tebe
tag
Hát, ha érdekel, egy ilyenem volt anno:
A Petőfi csarnokban vettük - ha jól emléxem 9ezer forintért. Összedobtuk rá a lóvét a cimborámmal. (úh csak a fele volt az enyém..
)
A DX4-et erre cseréltük le és azt kell mondjam, hogy nagyon rendben volt a kis jószág! Simán megállta a helyét a "nagyok" közt is -
Jó teszt ! Ez a két platform hosszú ideig élt egymás mellett, ezért indokolt is.Kispénzűeknek jól jött az 5x86 Pentiumhoz közeli teljesítménye.
-
coyote55
őstag
Újból felteszem a kérdést: kell valakinek tesztre (örökbe) a 6x86L?
-
válasz
djculture #83 üzenetére
Tuti, hogy letezik, van egy az asztalomon
A PPro rossz kihozatali aranya miatt kenytelenek voltak kulso cache-t hasznalni, de nem rendelkeztek megfelelo chipekkel hozza. Maradt hat a felezett sebesseg. Ahogy kikuszoboltek a hibat vissza is kerult a magra. Legjobban ez akkor latszott, ki amikor a P2 300-ak semmivel sem voltak jobbak a Celeron 300A-nal, mert a fele akkora meretu, de full sebessegen futo cache tobbet jelentett, mint a dupla meretu, de lassu.
-
djculture
félisten
Aha közbe megnéztem volt olyan is
[link]
Valahogy ezeket a unified cache running at 1/2 of processor frequency dolgok viszont sose tetszettek akkoriba se.Amd-nél is volt ilyen ugye k7 elejébe. -
siriq
őstag
Nalam spec a duke szaguldott egy 486DX-50-en. Hogy milyen vga volt hozza? Valami S3 965 talan. Most , hogy 386 DX-40-en probaltam-e a duke-t , mar nem emlekszem.
-
proci985
MODERÁTOR
az semmi, a p2-266on a 16megás bansheevel és 256mega rammal jobban ment a Diablo2, mint a cel2.66D giga ram geforce460as csapaton. egy x1600proval már majdnem hozta az előző gép sebességét.
fogalmazzunk úgy, hogy a Diablo2 Glide alatt nagyon szépen futott, d3d alatt meg gyengén. mondjuk az x19xx/2600as szériától már mondják, hogy glide wrapperrel hasonló sebességet és képminőséget lehet elérni. viszont pár mod a mai napig meg tudja akasztani az erősebb gépeket is.
emiatt a Diablo2 kicsit sánta példa, speciális igényei vannak.
-
llax
senior tag
Kíváncsi vagyok lesz-e új processzor váltás, ahol a magok clock to clock teljesítménye hasonló ugráson menne át.
Szigorúan desktopon, időrendben:
NetBrust -> Core2
Illetve egy nagyobb visszalépés:
P6 (Pentium2, Pentium3, később: Centrino, Core1) -> NetBrust
De ha azt vesszük, hogy a Core a P6 (Pentium2 -> Pentium3 -> Centrino -> Core1) egyenesági leszármazottja és a NetBrust-ot amolyan (kissé hosszúra sikerült) vakvágánynak
tekintjük, illetve figyelembe vesszük a mobil elődöket (Centrino, Core1), akkor a Core2 sem olyan nagy előrelépés (clock to clock, egy magon).
-
nandon
tag
Jó kis teszt, grat!
-
-
coyote55
őstag
Találtam a fiók mélyén még egy kuriózumot: PIII -Xeon, 667/256/133/1.65V -S1
CPUID: 0329
SPEC Number: SL3XL
Erről tud valaki valami infót? -
"Ha esetleg p2-re vetemednél, hogy a K6-okkal méred össze, akkor mindenféle p2-t is tudok majd adni a celeron 233-tól a P2-350-ig."
A legelső celeron az a 300-as slot1es volt. Majd intel nagyot koppant, mikor kiderült hogy l2 cache nélkül kifejezetten szar a teljesítménye. Ekkor kiadták újra 300A néven. Utána minden celeron magába foglalta a csökkentett méretű és órajelű l2-t is
az aláírásodban lévő k5 pedig mennyit pumpál át magán mpenként smoothwall alatt?
-
coyote55
őstag
Most néztem meg alaposabban a procit, a hasán a Cyrix szerepel, mint gyártó
-
lyzzard
aktív tag
Jó, persze, igazad van, de akkor is bele kell számolni, hogy mégis csak egy 486-os rendszerből csinál egy majdnem pentiumot. Akkoriban, amikor 30 ezerbe került a P1 proci, amihez lapot is kellett venni, ami még 30, inkább megfontolandó volt 15-20 ezerért az AMD. Lehet, hogy helyenként eléri, vagy lemarad a P1-től, de mégiscsak gyors volt, és nem kellett egy igazi P1-et venned drágáért.
Elég sok P1 procim van, viszont AMD K6-om valamiért megadta magát múltkor, az nincs.
Van tehát K5-PR100, P1-100, 133, MMX 166, 200, 233, Cyrix MII (nem tudom mekkora, mert le lett csiszolva a teteje), viszont a RISE procit nem találom :S De hogy adom oda?Azért ha végeztél a teszttel, majd várom vissza
Ha esetleg p2-re vetemednél, hogy a K6-okkal méred össze, akkor mindenféle p2-t is tudok majd adni a celeron 233-tól a P2-350-ig.
@DBob nemtudom, nekem DX2-66@80-on 4MB S3 Virge GX mellett szaggatot mindkettő. Viszont a tomb raider 2 csont nélkül ment
-
djculture
félisten
Nekem egy cavinton magos celeronos gép nyomja a műhelybe a zenét,lapja meg a kedvenc akkoriba sokat szidott Tomato BXi9.Aztán van még pár ilyen őskövület p1 es is p200 as compaq deskpro2000 pl integrált cirrus 1mb videoval.Az milyen szörnyű volt régen.Mit nem adtam voltna akkoriba egy pci os nagyobb vga ért
Mondjuk ma már van gf2mx.gf4mx böl is pci osom egyszer belekéne passzintani valamelyiket meglesni mit alkot egy p200 as gépben. -
válasz
CounterBoci #55 üzenetére
Meglepő módon egy 233-as pentiumon teljesen élvezhető volt a D2 úgy, hogy multiban még ez a gép kreált.
-
"azért jó volt látni a régi dolgokat, meg látni, mivel kevesebb a 486-os rendszer a P1-nél. Például abban is, hogy pont a tesztelt processzorral szaggat a Duke Nukem 3D, meg a Diablo1, viszont P1-gyel nem"
Érdekes, a DukeNukem 3D nekem dx2-66on jól megy. A Diablo pedig mindössze annyit kért hogy legyen alatta pentium. Akár egy 60mhz-es példány. Ezt a késői 486osok azért megütötték sebességben.
-
PBMaC: Kerlek olvasd el a cikk bevezetojet ismet. Ha 486-os cikket akarsz, akkor a linket ott megtalalod. Azt, hogy a P75-el osszemerheto az 5x86 nem en, hanem a masodik legnagyobb x86 gyarto ceg talalta ki.
A processzoros felajanlassal elnek, mert a kovetkezo korben jonnek az elso es masodik generacios pentiumok. (pentium, K5, 6x86, pentium MMX, K6, 6x86MX)
-
Aranygyerek
aktív tag
Nekem a win95 nem volt hajlandó feltelepülni az 5x86-os amd-s gépre és amúgy is sokat szívtam vele.Nem is volt sokáig amd-m ,amíg meg nem jelent az athlon 64.
-
MR. Razer
csendes tag
intel power 4ever ever and ever
-
CounterBoci
senior tag
Én anno egy 133MHz-es AMD konfigon vittem végig a Diablo II-őt. Sokáig töltött ugyan, de a játék nem volt vészes
-
lyzzard
aktív tag
Ez mind nagyon szép, és jó, tényleg jó volt látni a tesztet. Csak éppen egy dolog mellett siklunk el, mégpedig azon, hogy az AMD azért dobta piacra a Socket3 (ez ugye a régi 486-os alaplap széria) foglalatú processzorokat, hogy a 486DX4-eket kenterbe alázza. Ennyi erővel nyugodtan csinálhatnál egy tesztet a következőkkel:
- Texas instruments 486, egy 386-os alaplapban, összehasonlítva egy i486DX-szel (persze szigorúan csak SIM ramokkal)
- AMD K62- vagy K6-3 vs P2A szemléletmódban van egy kis gond, mivel a fent felsorolt lehetőségek közül mind az intel előnyét fogja kihozni. Viszony UGYANABBAN a családban, ugyanazon foglalat használata mellett, az intel processzorai ellehetetlenültek (egy kivételt azért mondhatok, az AMD K5, mielőtt valaki a szememre veti).
Egy 486-os chipsettel versenyeztetni egy pentiumot, ráadásul úgy, hogy Sis chipsetes a lap, nem inteles, azért meredek.
Összességében megállapítottad a 486-os tesztedben az AMD előnyét (ami tényleg nagyon jó volt), de ezt a tesztet azért nem érzem teljesen jó ötletnek. Akkor lett volna jó, ha mellédobsz egy K5-öt, meg egy K6-ot, és akkor leírhattad volna, hogy igen, igen, 486-osnak a legjobb az AMD, pentiumból a P75, mert a K5 egy nagy kalap, de a K6 odaveri.
Ha gondolod, szívesen adok neked pár pentium class cpu-t, van valahol egy dobozban K5, K6, P1 MMX, Cyrix MII, meg talán van valahol egy Rise is.De hogy valami jót is mondjak, azért jó volt látni a régi dolgokat, meg látni, mivel kevesebb a 486-os rendszer a P1-nél. Például abban is, hogy pont a tesztelt processzorral szaggat a Duke Nukem 3D, meg a Diablo1, viszont P1-gyel nem. Viszont nálam egy tűzfalrendszer fut egy K5-ös gépen (mert annak a fogyasztása kevesebb egy kicsivel, mint akármelyik P1), mindenféle kompromisszum nélkül, ráadásul 384 MB ram van mellette, csak azt nem tudom, minek
Használni ilyesmire bőven lehet őket, elenyésző a fogyasztásuk, ami nagy érv mellettük.
-
dennisjunior
tag
Nekem az első PC-m egy Intel 386DX33-as volt, 1 vagy 2mb ram, HMC 256kbyte-os vga, 120mb hdd, 1992 körül kaptam. 4mb ramot 16ezer forintért vettem bele, ami akkor úgy emlékszem elég sok pénznek számított. Sokáig ezt a gépet használtam, próbálkoztam rajta Quake1-el Win95-el.
Később volt 486sx-em, 486dx2 66 - 1vagy 2mb-os Tseng ET4000 VLB vga kártyával, nagy öröm volt, hogy tudott akár 16millió szint is.
5x86, 6x86 Voodoo 1-el. A Voodoo 1 nagyon durva volt akkoriban, 320x240 és 256szinről 640x480-as felbontásúak és 65ezer szinűek lettek a játékok a texturák pedig a bilinear filteringnek köszönhetően nem voltak bazi nagy pixelesek "kockásak". Még akkor nagy újdonságot jelentett a 3d gyorsitós "világ".
Aztán Pentium 200MMX, Klamath magos P2 300, P3-asok, P4-esek és a mostani gépek.
Jó kicsit visszaemlékezni... -
Az azért nem rossz hogy 180MHz-en nyomta az 5x86
Melléjük lehetett volna tenni egy K5-t meg egy sima Dx4-et is, mert az 5x86 az bevallottan egy olcsó áthidaló megoldás volt, a Penyac ellenfela a K5 volt - volt is nekem, meg van már azóta P166-om meg 166MMX-em is
De kimerítő volt a teszt! Frankó
@Boci_83 : Szintén TVC
(De 64k+
)
-
PI3525
tag
Naggyon jó kis írás
Le a kalappal
....hát igen azok a régi szép idők
-
Blindmouse
senior tag
Nekem itt van az asztalomon egy celeron 300/66-os proci.mellette meg a sapkája. a másik oldalon meg a kártya hozzá. ha valaki kéri elküldöm neki szívesen bármelyik részét tesztelni.
-
ZX81
eziskamu: Mikozben javitottam a kepet azon gondolkoztam, hogy nem-e inkabb CRISP-et kellene irni legalab a Pentiumhoz. Ha csak az utasitaskeszletet nezem, akkor CISC. Ha a belsejet a pipeline, utasitasdekoder... mind RISC. A kesobbi procik (mar az Nx686 is) kifele CISC, de belul RISC felepitesuek egy utasitas dekodoloval.
-
Penyus
senior tag
De durva hogy kinek mi volt az elso gepe! Nekem az elso gepem c64 volt, az elso pcm egy AMD 286/16. Mindez 1991ben
-
citrom904
tag
ÓÓ azok a régi szép idők!!!! Az első gépem 486 sx 25 !!! Mondjuk gyorsan leváltottam egy pentium 166 mmx-re, mert hát haladni kellett a korral
Szép teszt grat!
-
Boci_83
őstag
Nekem első procim Cyrix 5x86 PR200 150Mhz volt.
Rosszul volt jumperolva Intel 133nak, állandóan fagyott, semmit nem értettem hozzá, így kaptam, labilis volt, eladtam haveromnak, ő rendesen jumperolta, nála ment szépen. Megkérdezem nincs-e meg neki véletlenül, de nagy valószínűséggel ő is hasonlóan tett a 10 éves holmikkal mint én, lomtalanításba kidobtam...
-
JoeYi
őstag
ó máj gád, ó máj gád
(imádom a P3 előtti érát)
-
siriq
őstag
Sokan emlitettek hogy a 6x86-s instabil volt. Nalam nem. Tobb napig is ment(1 het), kozben szamolt. Pentiumokbol nekem is megvolt(elso szerias es mmx)szinte az osszes. Valamelyiket egeszen szepen lehetett huzni . Ha jol emlekszem a 60-s Pentiumnak mas volt a foglalata. Olyan regen volt, hogy lehet roszul emlekszem.
-
Vladi
nagyúr
Végre valaki linuxszal tesztel.
Jó lett a teszt. Mondjuk szerintem árban is volt ekkora szakadék a 2 cpu között. -
Nowhereman
őstag
Sajnos nem szolgálhatok vele. A haverom sutyomban abban akarta kipróbálni a csencselős ramokat, és hogy levegye a biosjelszót, kisütötte a biost - az alaplappal együtt. Vissza a garisba, kaptam helyibe egy UMC-t - valami kiröpetető kártyán volt az IDE hozzá, no az természetes halált halt néhány hét alatt, abból gariban egy SIS lett, ami valszeg gyenguszabb a tiednél, lévén nem vette a 60-as FSB-t. Végül még örültem is, hogy nem kellett rá költenem többet. Úgyhogy max egy 3. SIS-el szolgálhatnák. Viszont ha belegondolok a lomosomban lennie kellene egy igazi osztásban hibázó első generációs P1-66-nak. Talán még müködőképes alaplap is lenne hozzá...
Mondjuk ha egy ram-proci felállásban mennyit tud jelenteni, azt kevésbé antik dolgok esetén egy KT266-nForce2 esetén is össze lehetne hozni hasonló különbséget...
Akkoriban még volt 5-6 gyártó, és együttélt a két véglet... -
biznisz15
csendes tag
Azért én még mindig AMD -párti vagyok nekem már nem kel (intel) nem szeretem őket. 2 honap alatt 2 intel procis kép sült be gyári hütésükel.
-
válasz
Nowhereman #27 üzenetére
Elhiszem, hogy erosebb volt, de az 50% eros tulzasnak tunik. A lehetoseg adott, ha van ilyen deszkad, akkor szivesen letesztelem, vagy ha magad akarod, akkor segitek.
-
Én tudom h jó gép volt, 3 db volt a cora-ban akkor és a második legjobbat vették meg, egy ismi javaslatára, hát a win95 játék volt neki suhant. Kompletten volt gép, monitor, hangfal billzet stb. Számtek tanárom is mondta h komoly. Pl volt USB portom is már, érted soha nem kellett. ALI csipszetes volt a lap, vagy a márkája volt már nem tudom. 24x-es CD-rom is volt benne. Rá nem sokra otársam kapott egy AMD K6-2-est, 3xx MHz, ő azt mondta h nem valami ismert ez az AMD cég, de komoly kis CPU-kat gyárt.
Igaza lett! Eladtam sok sok évre rá! Volt még celeronom, tualatainom, AMD-m stb.
Tudod rengeteg gépem volt, és egy pontig mindig úgy adtam el őket h vettem az árukból újat, egy forintot sem öltem pluszba beléjük. Haverom vette meg mindet. Régen volt elmúlt. -
mephi666
nagyúr
válasz
Kolondrum #31 üzenetére
az '98-ban elég komoly gép volt... nekem még akkor javában 66mhz-en járó 486dx2-m volt, aztán upgrade volt dx4-re... persze mellé 512k-s isa-s trident vga
aztán az 586 azért maradt ki, mert már lezsíroztam egy ürgével, hogy megveszem tőle, csak eladta aznap másnak...
azok a barmok meg fordítva rakták rá a tápot a lapra és elintézték, végülis enyém lett a lap procistól, döglötten, ingyen... (szüleimnél még megvan a pincében, falidísz volt, amíg el nem költöztem) aztán volt p100-am egy darabig, majd p133@200... 166mmx-em is volt, de az nem ment 185 fölé
aztán jött a k6-2, majd a duron... azért a k6-2-nél lehetett érezni, hogy néhány dologban alulmaradt egy 300-as p2-vel szemben, hiába volt 50-100mhz-el nagyobb az órajel... pl divx-es filmekkel szórakoztam sokat, mert azok közül néhány elég gyatrán ment
750-es duronom 2001-ben lett és 2007-ben váltotta a 3800+ x2, azóta meg most 2 hónapja van az a2 250-es...
-
-
mephi666
nagyúr
válasz
Kolondrum #29 üzenetére
vááá, neeeeee... megölsz
még tisztán emlékszem a hasonló kaliberű alkatrészekre/árakra, mintha tegnap lett volna... haverommal szinte heti szinten körbejártuk a város összes boltját árlistákat gyűjtve és álmodoztunk a jobbnál jobb konfigokról
meg nyáron 24/14-ben szedtük a barackot, hogy összejöjjön a lóvé valamire
de mindig maradt a használtcikk-biznisz
-
Matr x
aktív tag
válasz
CsiguszMaxim #1 üzenetére
Nekem meg 4x4 mega edo volt
És olyan proci mint a bal oldali
-
Nowhereman
őstag
ugyan márt, senki nem várná el, hogy a végső 486-os valahol elverje a pentiket, a nitrót meg már csak némi iróniával írtam..
ha nem tudtál szerezni olyan deszkát, némileg megértem, saját korában se volt gyakori jószág, pedig nem mérték drágábban a Sisnél...
Az elméleti átviteli sebességet pedig úgymond jobb kissé óvatosan kezelni, mert azonos klasszisokban akár 50% is volt azonos memóriákkal és procival a különböző csipkészletekkel szerelt deszkákban a memóriasebesség - ami helyből 20%-ot jelentett a tesztekben, nagy ívben és vastagon tojva a x*y=z jellegű egyenletekre... és a 20+ már nem néhány...
no igen akkoriban még nem volt prociba integrált memvezérlő, meg egyencsipszet...és ha mondjuk valami korabeli cikkben rátalálsz erre a lapra, és a cikkíró valami transzban magasztalja azokat a deszkákat, akkor hidd el, nem ő hülyült meg, hanem tényleg léteztek azok az "áthidalhatatlan evolúciós szakadékok"...
-
rumkola
nagyúr
nekem akkoriban cyrix pr150+ os procim volt.
Ilyen irodai alkalmazásokban dupláját hozta a 100-as penyának, játékokban meg a felét. Jól beszopódtam vele, de akkoriban nem volt net - legalábbis felénk - , és a offline lapokban sem voltak ennyire kiélezett tesztek. Én simán azt hittem milyen jól vásároltam, egészen addig amíg meg nem láttam hogy haverom 133-as pentiumos gépén dupla olyan jól futnak a játékok mint nálam. -
válasz
Nowhereman #24 üzenetére
Egyszeru a valasz: Ilyen van, egy sajat, egyet meg kolcsonkaptam. A memoria kezelestol nem fog a duplajara gyorsulni, maximum par szazalekot. Eleve eselytelen, mert a ket adatbusz savszelessege: 5x86: 32bit 33MHz 133MB/s, a Pentium 64 bit 50 MHz -> 200MB/s. A nem hivatalos 60MHz-es FSB pesze sokat (240MB/s) segit, meg is latszik a mereseken. A Pentiumnak azonban meg ott van tartalekban a superskalar felepites, jobb FPU...
Nitro hutest nem hasznaltam, csak peltiert.
-
Nowhereman
őstag
különben lenne egy hülye kérdésem: miért nem egy ALI féle deszkával zúzattad az 5x86-ost? Azzal alapból többet hozott volna, mint a SIS féle tetűládával +nitróhűtéssel... Igen, pont a memóriakezelésben volt a kettő közt egy áthidalhatatlan evolúciós szakadék...
-
eziskamu
addikt
Az első oldalon a táblázatban a RISC architektúra szerintem CISC akar lenni, ahogy a szövegben is írtad. Amúgy szép teszt, gratula!
-
tisn
addikt
Régi szép idők, sose volt pénzem rendes procira, csak ilyen szutyikra
(386dx40 (ez jo volt), 486DLC, AMD 5x86, Cyrix 6x86)
-
gtamate2
veterán
Annak idején milyen jól jött volna egy ilyen teszt, de sajnos manapság már csak érdekességnek tekinthető
-
proci985
MODERÁTOR
hú, ilyenem volt anno, mmint amd 486-133 aka 5x86 p75.
ami jó volt, hogy azért a DX4-100at leverte sebességben (előtte olyanom volt). ami rossz volt, hogy pár irodai alkalmazás kivételével gyakorlatilag megették reggelire a p75 (sőt p60asok is). magyarul, ha az ajánlott gépigény pentium volt, akkor sok esély jó futásra nem akadt. ellenben a Carmageddon már ment rajta rendesen a DX4-100al ellentétben (ezt kb úgy kell elképzelni, mint amikor a Cel2.66Dn Crysiseztem egy x1600proval).
a quake2höz elég volt kemény 8-10framere. amivel az volt a baj, hogy engine hiba miatt kisebb fpssel kisebbet ugrott az ember, emiatt pár helyen noclipelni kellett
a cyrix 6x86 egy szutyok volt. egyik barátomnak volt egy 166osa, hát irodai munkán kívül szó szerint semmire nem lehetett használni. jobb esetben elindultak rajta a programok, rosszabb esetben csak mindenféle fura hibákat csinált. de legalább instabil volt.
aztán másik barátomnak meg volt egy p90ese, na azon ment minden remekül (Need For Speedet bírta 640x400ban míg az 5x86al maradni kellett 320x200on). az apja 166osán meg főleg, csak az meg laptop volt, az egy megás vidkari meg enyhén szólva is limitáló tényező lett
megvolt egy-két évig, aztán lett egy p2-266osunk 64mega rammal meg egy bansheevel. hát, volt némi különbség
hugom meg megkapta gépet 166os pentiummá alakítva, heroes3ra tökéletes volt (úgy már ment rendesen).
azért az a 4 meg 8Ws TDP... mostmár értem miért volt rajtuk olyan mütyürke passzív hűtés anno gyárilag
jelenleg a vidkarim memóriáin hatékonyabb van kb...
-
Az Intel es az AMD 486-os kozott par szazalek elteres volt. Meg a Cyrix is egesz jot keszitett, mert az ovek sem logott ki nagyon a sorbol. Szerintem valami mas lehetett ott a gond. Ket dologra tudok tippelni:
- Jumpereles el volt tolva es nem mukodott a WB, esetleg 3-as szorzo. De meg igy sem lehetne lassabb egy DX2 66-nal.
- Videokartya: VLB vs ISA. Egy Tseng, S3 siman iskolazza az altalaban hasznalt Trident kartyakat. -
Cythyel
senior tag
Ezek a retro írások mindig felidézik bennem a hőskort, mikor még kis szösszenetnyi teljesítményen is milyen jót lehetett szórakozni. Grat az íráshoz.
Nekem van elfekvőben egy 'elvileg még működőképes' (legutóbb mikor használtam még ment) IBM (Cyrix) 6x86 PR200-as (alapon 175MHz) procim.
Ha valaki vállalkozik rá hogy összemérje abban a mezőnyben ahova tartozik, akkor szivesen felajánlom. Nekem már nem kell.
Erőviszonyról csak annyit, hogy 210Mhz-re húzva a Need for Speed 2 SE ráröffentette, hogy neki biza P90-es kell hogy akadás mentesen fusson, és igaza is volt. Majdnem olyan volt mint egy gyorsabb diavetítés. -
CYBERIA
őstag
Erre csak egy dolgot tudok mondani: várom a folytatást
-
Pötyi
őstag
Frescho!
Azt írod: Az első Pentium szériából nem sikerült keríteni egyet sem
Hol volt meghírdetve, hogy keresel ilyet?
Ha tudtam volna, hogy keresel, adtam volna egy 60 MHz-es P1-et kölcsön...
-
malwy
senior tag
Nekem már egy igazi 1996os AMD-K5ös procim van (PR100). Pentium hamisítás áldozata lettem párévesen
. Nagyon aranyos, hogy rá van írva HEATSINK AND FAN és Designed for Microsoft 95 + jónagy 95ös logó
.
Amúgy ez a tesztben szereplőkhöz viszonyítva milyen teljesítményű? Mert win98 prímán futott rajta.
-
DeltaPower
addikt
a cikkre ránézve egy kérdés merült fel bennem: vajon mit csinálna egy mai proci 3,3v tápfesszel a füstölésen kívül?
-
Penyus
senior tag
Orom ilyen teszteket olvasni!
Kedvet is kaptam most osszedobni egy jokis 5x86 konfigot. Persze korhut. Van mar egy keznel, dehat a szereles orome -
mephi666
nagyúr
ahogy nézegettem anno tesztekben: irodai alkalmazásokra tökéletes, viszont játékokban durván alulmarad az amd-vel, de főleg az intel-lel szemben... (nekem sem volt cyrix-om soha, de ismerősöknek volt vele tapasztalata és nem volt meggyőző)
nekem volt anno 133@200mhz-en hajtott intelem... jó proci volt az is, 32mega sdram-mal meg egy 4megás diamond monster-rel istentelenül jól meg a q2, unreal, half life, meg ami akkor ment
azok voltak az igazi játékok...
-
Geffry
aktív tag
Remek volt olvasni, átható és nosztalgikus. Szeretem az ilyen írásokat. Nem az az izzadtságszagú kór 88 kvadró 12 terraherzen bencsmark izé. Köszönöm!
Valószínűleg a megszokás teszi hogy egy pillanatra bacsis tesztre számítottam... aztán rájöttem hogy se lekvár, se kivételezés az egyszerre egy címlapos írás szabály alól...
-
Yany
addikt
Teljesen megerősíti ez a(z egyébként nagyszerű) teszt a tapasztalataimat. Annak idején a Quake volt brutálisan lassú 160 MHz-en ezzel a procival, miközben a suliban a DX2 66-os procikon száguldott. És nem kell ezt a véleményem elosztani 3-mal, tényleg durva különbség volt az Intel 486-osai javára.
-
boeing
őstag
Grat,jó kis irás
,majd 12 év múlva meg a 4magos proci irás
-
Nagyon remek, és tanulságos lett
Várjuk a folytatást -
Yutani
nagyúr
Gratulálok a teszthez, tanulságos!
A tesztek alatt egy esetben nagyon is helytállónak éreztem az AMD P75 jelölését, mégpedig Winbench - Windows 3.1 productivity tests alatt. Itt megközelítően hozta 133MHz-en a P75 teljesítményét, és ez azt jelenti, hogy irodai alkalmazásokat tekintve mondhatni egyenértékű volt a két processzor. Persze nyilván a fejlettebb jobb, de ahogy a végén írod, olcsón egy egész jó processzort kínált az AMD.
Kéne egy Cyrix 5x86 procit is tesztelni, kíváncsi lennék a többiekhez való viszonyára!
-
CsiguszMaxim
senior tag
Az ilyeneken mindig könnybe lábad az ember szeme. Nekünk anno csak 2x8 mega EDO-ra sikerült szert tenni
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Politika
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Így változat a Xiaomi 16 dizájnja
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest