Hirdetés
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
üzenetére
Valamelyik AMD-s prezentációban szerepelt, hogy az AM3 alapvetően DDR3-as platform.
Az egy másik dolog, hogy az AM3-as tokozású procik támogatják a DDR2 módot is (egy vezérlő, két mód, nincs túl sok különbség a kettő között), így működnek AM2+ lapokban is (ha a BIOS felismeri őket).
Tehát:
AM2+ tokozású proci -> DDR2 támogatás
AM3 tokozású proci -> DDR2+DDR3 támogatásAM2+ platform -> AM2+ foglalat -> DDR2 memó van az alaplapon
AM3 platform -> AM3 foglalat -> DDR3 memó van az alaplaponEgyébként itt van: [link] (Cikk hozzá: [link])
Ezt a rendet kicsit összekuszálja az ASUS említett lapja... Hétköznapi felhasználó számára semmilyen újdonságot nem hoz egy DDR2 memós AM3 alaplap, főleg ha még a chipset is ugyanaz, mint annak AM2+ változata. Ez náluk ökölrázási szindrómát vált ki (főleg egy felesleges csere után, de még egy nagyrészt indokolatlan árkülönbözet is), ami az AMD-n csapódik le.
Oliverda: Jó, hát én is linkelgethetnék példákat nagyobb különbségekre (hazai boltokban, mert a többség itt vásárol), de szerintem nem sok értelme.
-
dezz
nagyúr
válasz
üzenetére
Nem ez a meglepetés (legalábbis nekünk), hanem hogy így jogos-e AM3-nak nevezni.
Az AMD szerint AM2+ = DDR2, AM3 = DDR3, egyéb tekintetben kvázi ugyanaz.Az AM3 egyéb újdonságai: diodás hőmérő helyett Thermal Sense Interface, illetve kizárólag serial VIDs (AM2+-nál emellett megvan még a parallel VIDs is).
Szóval ez az alaplap nem sok újdonságot hoz ugyanennek AM2+ változatához képest.
Inkább talán arról van szó, hogy olyan nem is volt, így helyette jött. -
dezz
nagyúr
válasz
üzenetére
Nyilván egy idő után olcsóbb lesz a DDR3, mint a DDR2, ahogy ez történt a DDR vs. DDR2 esetben is. De ez nem a közeli jövőben lesz, még most is többszöröse az egyik ára a másiknak.
Egyelőre max. annak érheti meg, aki mindent megad némi teljesítménybeli pluszért, ha egyátalán beszélhetünk ilyenről. A kérdés alapvetően erre vonatkozott. Ha még mellé tesszük a "jelenleg"-et is, szerintem elég költőivé válik a kérdés.

-
-
mephi666
nagyúr
válasz
üzenetére
szilveszteri, illuminált, szarkasztikus poénkodás volt az egész, amiért a cég majd mindig "fura" megoldásokkal jön elő...
írtam is, hogy nekem beválltak az asrock lapok eddig... (egyébként am2nf3 vsta-m volt: am2 socket, ddr2 800 támogatás és agp slot...)ui: BUÉK mindenkibe mégegyszer!
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3600MHz CL18 VENGEANCE RGB PRO SL White - 1 év bolti garival! -
- MSI A78-G41 PC Mate (MS-7793) AMD FM2+ alaplap
- Eladó új Asus Prime Z690-P D4 (3+1 db), AJÁNDÉK 256 GB M.2 SSD-vel és SSD hűtőbordával
- KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 5200MHz CL40 KIT KF552C40BBK2-32
- SK Hynix 16GB DDR5 4800Mhz laptop ram több db!
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Apple iPhone 16 256 GB Black Apple Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Lenovo Legion Y540 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7 9750H - 16GB - 256GB SSD+1TB HDD - Win11 - GTX 1660 Ti
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Mármint ha