Új hozzászólás Aktív témák

• ddekany

veterán

válasz littlelion21 #56 üzenetére

"Az,h mi sajátságosan magyar, Te nyújtod a legjobb példát: akinek többje van mint másoknak, csak lopásból/csalásból/hazudozásból lehet."

Akinek nagyságrendekkel többje van (pl. 2 millióért vesz karórát), úgy fogalmaztam. Ez pedig egyszerű matematika. Ő havonta tud, mondjuk 4 millió értékben dolgoztatni másokat, én meg mondjuk 200e-ért, tehát neki több ember a "szolgálja". Ez ilyen egyszerű. De amúgy ez a laptop még nem olyan drága cucc, szóval teljesen OT téma. Külföldiekkel kapcsolatban... nyilván vannak jobb és rosszabb helyek is. De az irigység, áskálódás, stb, alapvető emberi tulajdonságok, a génekben vannak. (És aztán arról ne is beszéljünk, hogy a látszat csalhat, u.i., sok nyugati országban az emberek állatira viselkednek, de csak a felszínen... mondhatni, piti dolgokon, mint hogy ki hol áll a közért sorban, nem kapnak össze, ja, és mindig mosolygunk, mert az hasznos. Aztán meglepődik az egyszeri külföldön dolgozó, hogy milyen illedelmesen és profin megfúrták hátulról a munkahelyén. Hupsz... És ahol gyakorlatilag mindenki tud magának kulturált ruhát venni ha akar, stb, ott a proli dicsekvési formák, minthogy pl. hogy nekem milyen cipőm/kabátom van, természetesen értelmezhetlenek lennének. Az magyar össze-nemtartásról annyit, hogy a magyar már önmagát is utálja, azért mert magyar... semmi csapatszellem -- ez a tipikus magyar dolog. A leg tírpákabb utolsó balkáni népek is büszkék az identitásukra, mert az az érdekük, mert így külföldön is kilkkeznek, stb.).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés