- Fűzzük össze a szavakat :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vissza a PC Masterrace-re
- Szólánc.
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Untappd lista
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Algieba
őstag
válasz Vakegérke #251 üzenetére
A keményebb, zöld szemek kibírják, az érésnek indult gyümölcsök viszont tutira a szürke penész áldozatai lesznek. Azonban még csak most kezdett el érni, jó két héttel korábban a szokott időnél, így bőven lesz szamóca.
Gyönyörű a krumpli, idén kaptam sárga és piros héjszínű fajtákat, egy korait és egy közép korait. A vetőbarázdákba szórtam komposztált szarvasmarhatrágyát és Alginitet.
A 2012-ben kapott színes krumplikból már csak két fajtát vetettem el, a Svéd kéket és a Maja hajnalt. Az utóbbi nagyon finom, de ő sem rajong a kiskerti termesztésért, ellenben a Svéd kék tavaly is gyönyörű volt, nagy gumókat növesztett és a növény is szép magas, egészséges lombú. Ezért tettem el belőlük vetőgumókat. Bár ezt nem lehet túl sokszor megcsinálni, mert előbb-utóbb egy vírusos betegség hordozói lesznek a felszedett gumócskák. Azonban egyelőre minden rendben. A négy fajtának köszönhetően idén jó sok burgonya lesz a kertben.Más különlegesség nincs. Minden halad a szokott útján.
Még egy jó hír, hogy hétvégén megfőzhetem az első adag levest a zsenge borsóból.A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
talmida
Közösségépítő
válasz Vakegérke #227 üzenetére
A sweetpotato vagy magyarul édes krumpli nagyon bejön nekem, csak nem a kedvencem.
Idenézz:
Ha még soha nem kóstoltad, nem is tudod elképzelni, hogy milyen finom! Legtöbbször fahéjas dióval és marshmallow-val tálalják. Ez utóbbit se biztos, hogy ismered. Szerintem nagyon szeretnéd.
[ Szerkesztve ]
IN GOD WE TRUST!
-
Algieba
őstag
válasz Vakegérke #204 üzenetére
Semmiképpen sem lehet förmedvénynek tekinteni a színes krumplifajtákat. A természet alkotásai. Persze elsőre meghökkentő, hogy a lila káposzta mellé oda lehet tenni a lila krumplit is, de az első sokk után mély vonzalom alakul ki.
A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
talmida
Közösségépítő
válasz Vakegérke #204 üzenetére
A rakottkrumpliról még csak-csak el tudom képzelni, hogy jól is nézne ki ez a lila krumpli ... Vakegérke, képzeld el hozzá a fehér tejfölt, sárga tojást, és a piros kolbász karikákat De a sültkrumpli úgy néz ki, mint egy elfuserált, túlsütött, másnapos maradék. Nem túl szép. szerintem...
IN GOD WE TRUST!
-
Algieba
őstag
válasz Vakegérke #119 üzenetére
Most sem vágtam meg magamat, csak nagyon közel kerültem hozzá, hogy kibökjem a bal szememet a penge hegyével. Okultam a túl közeli élményből, és ezentúl ott egye meg a fene a füvet, nyűgös testtel nem fogok a kaszával szórakozni.
[ Szerkesztve ]
A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
Algieba
őstag
válasz Vakegérke #105 üzenetére
Pont tegnap volt borsóleves, de nem mirelitből, hanem sós lében tartósított borsóból. Sokkal jobb belőle a leves. Igaz, a legjobb frissen kifejtett borsóból.
Jövő héten fogok veteményezni.
A radartérkép szerint csapadékmező közeledik.
-
Algieba
őstag
-
Algieba
őstag
válasz Vakegérke #83 üzenetére
Egy helyi néninek, aki a nyugdíja mellett kertészkedik, dupla akkora kertje van mint nekem. De így is folyton "bajban" van, mert már nincs elég fizikai ereje, drága a víz, smucig az időjárás, és jönnek-mennek a kártevők. Azonban képtelen eladni az ingatlanát, és ha már kénytelen itt lakni, akkor nem tudja parlagon hagyni a kertjét. Tehát küzd, és már nem bízik semmiben.
Neki csak a virágos része akkora mint nekem az egész nagy ágyásom. Ezen kívül van málnája, gyümölcsfái, tart tyúkokat, pár éve még volt disznója is, de azokkal már nem bírt, és persze termeszt zöldségeket. Ha nem lenne nyugdíja, amiből kifizeti az időnkénti segítségét, egy helyi munkanélküli férfit, akkor képtelen lenne egymaga elbírni a kertjével. Persze fizet a szántásért is.
Szóval nem olyan könnyű a kertművelés. Amit én csinálok, az tényleg csak szórakoztató bohóckodás. Jó, azért van belőle ennivaló is, de eladásra képtelen lennék bármit is jó minőségben, nagyobb mennyiségben megtermelni.
Ez van.
Nem lusta vagyok, hanem realista, pontosan tudom, hogy mi merre hány lépés az én kis világomban.A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
Algieba
őstag
válasz Vakegérke #81 üzenetére
Nem, nem gondoltam rá, és nem is csinálnám. A kerttel kizárólag "önreklám" célom van, illetve jót tesz a testemnek és a lelkemnek a fizikai aktivitás. Eszem ágában sincs piacozni, kereskedelemmel foglalkozni még ilyen kicsiben sem. Az lenne a nap fénypontja, ha a virágcsokraimmal a helypénzt megkerestem. Fölösleges időpazarlás, nevetségesen alacsony bevételt adó zabhegyezés ilyen kis területen bármiféle termelésben gondolkozni.
Kizárólag önmagamért csinálom a kertet. Jövedelemszerzésre alkalmatlan. Én se vagyok egy olyan hűde profi kertész, még a hobbi kategóriában is hátul bandukolok.
Ez csak egy "reklám" és szórakozás.Szerk.: Régebben küldtem neked egy privátot. Az a helyzet még mindig fennáll, vagyis nem tervezek hosszútávra itt. 2012-ben talán még itt leszek, de ha már második félévben meg tudok pattanni, akkor egyből elhúzok innen. Esztelenség lenne megvárnom a helyzet elfajulását. Ez van. Ilyen az élet. 80% rossz, 20% jó.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple notebookok
- Synology NAS
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Interactive Brokers társalgó
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi belépő szinten
- Háztartási gépek
- BestBuy topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM