Hirdetés

2024. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3501) nonolada1


nonolada1
senior tag

El kell meséljem,hogy jártunk ma a párommal a Telenorba.Nagyon durva volt.Csilli villi pláza,meg minden,bemegyünk a boltba,mert a párom szeretne magának egy készüléket,mivel lejárt a két év hűségünk.Mondja a bejáratnál minket leszólító csajszinak,hogy szeretne egy egyszerű,viszonylag olcsó mobilt,amin tudna e-könyvet is olvasni.A hölgyike erre lefagyott,fogalma sem volt miről is beszélünk,majd hosszas töprengés után azt mondta,hogy várjunk egy pillanatot és megkérdezi az egyik kollegáját,hogy mit is tudna ajánlani nekünk.Visszatérésekor közli velünk,hogy a Samsung Galaxy S II valószínűleg tudja az általunk kért funkciót,de ő inkább a Samsung Galaxy Tab-ot ajánlaná,mert az tuttira tudja.Erre előveszem a zsebemből a Telenor One Touch 990-et és mutatom neki,hogy Te szerencsétlen az én készülékemen is van e-book olvasó app,mivel ez egy androidos vas és arra millió alkalmazás telepíthető,tehát ez nem készülék-függő dolog,melyre közli Velünk a csaj,hogy jól tudja,hisz 4 évet húzott le az Elektroworldben,majd szépen visszatértünk a Samsung Galaxy S II-eshez,meg a HTC Sensationhoz,mert szerinte az valószínűleg tudja,amit szeretnénk.Zárójelben jegyezném meg,hogy fingja sem volt mit is szeretnénk,mindemellett arrogáns volt,lekezelő és tudálékos.Mondta a párom,hogy köszöni szépen a tájékoztatót,de az S II-es nem a mi árkategóriánk,a Tab meg nem mobiltelefon és eljöttünk a boltból és mindketten fogtuk a fejünket.Iszonyúan durva volt,de komolyan,hogy egy ilyen szintű boltban,hogy dolgozhatnak ilyen emberek,ez vmi hihetetlen.
Ja és olcsó készülék felől érdeklődtünk és rögtön a Samsung Galaxy S II-esről beszélgettünk, az e-könyv olvasóra meg azt hitte hangoskönyv.:)

(#3502) Danesz94


Danesz94
senior tag

Hali.

Két kérdésem továbra is áll:D

Hogy lehet lemondani a Klikk netet, ha majd aktuális lesz.?
Illetve, hogy a telóra hangszórót dugjak és, hogy lássa is....erre van valami megoldás?
köszi

(#3503) Braddock válasza nonolada1 (#3501) üzenetére


Braddock
őstag

Általában aki az ajtónál fogad, az a hostess.
Ő igazít útba, hogy hova húzz sorszámot, kérsz-e árlistát, stb.
Azért van, hogy gyorsítsa és egyszerűbbé tegye az eladást.

Az más dolog, hogy rájöttetek, hogy ehhez nem ért, ezen meg Ő - elég elítélhető módon - felkapja a vizet. Más fegyvere ilyenkor nincs :DD

Van ilyen bóniem :)

Felkészülten kell odamenni, mert ilyen világot élünk.

(#3504) Tomaaasz válasza 0xmilan (#3498) üzenetére


Tomaaasz
aktív tag

Holnap leírom nektek ha lesz időm. :)

Oda mentem, ahol vagyok!

(#3505) nonolada1 válasza Braddock (#3503) üzenetére


nonolada1
senior tag

Nincs igazad,mert ő egy céget képvisel és ő van a bejáratnál,ha vmihez nem ért,akkor irányítson a megfelelő emberhez,de ő nem ezt tette.Nem mentég a tudatlansága,mert nem róla,hanem rólam,azaz a vásárlóról és egy mögötte álló hatalmas cégről van szó.Ennyi!

(#3506) matepalfi


matepalfi
aktív tag

Lett egy nagyon jó ötletem!
Össze kellene szednünk az összes hasznos, és majdnem vagy akár 100%-osan működő lerásokat, how-to cuccokat stb egy .doc vagy akár .pdf doksiba az összes hozzá tartozó fájllal (.zip, .dmg, driverek romok stb.).
És ezt fel kellene tölteni egy oldalra.
Én már tervezek egy oldalt, amire össze fogom gyűjteni a leírásokat, fájlokat, tanácsokat és megosztom majd veletek. Lehetőleg összegyűjthetnénk itt a gorumról és a saját tapasztalatainkat.
Na mit gondoltok az ötletről? :D
Jó lenne hogy az állandóan ide jövő kérdezők nem kérdeznék meg, vagy ha megkérdeznék ide lehetne őket irányítani :D

(#3507) fateless válasza matepalfi (#3506) üzenetére


fateless
veterán

1. hsz :U

[ Szerkesztve ]

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#3508) matepalfi válasza fateless (#3507) üzenetére


matepalfi
aktív tag

igaz, de abban nincs minden benne, meg ugye azt nem olvassák valamiért végig a kezdők, inkább valami pdf szerűségre vágynak. hát ha az kell nekik, akkor megcsinálom.
Pl: recovery telepítése, igaz ez 1 oldallal visszább van leírva, de később már nem biztos hogy megtalálható lesz :)

[ Szerkesztve ]

(#3509) Dzsano válasza matepalfi (#3506) üzenetére


Dzsano
tag

Jó ötlet, támogatom!

Már megvan is a neve a projektnek:

http://mobilarena.hu/temak/okostelefon avagy:

http://mobilarena.hu/tema/re_alcatel_one_touch_990_erintsd_meg_a_droidot

:)

Tréfát félre, a kezdeményezés jó, ahogy nézem az itteni fórum oldalain is próbálják a segítőkész emberek a készülékekhez tartozó téma első oldalára gyűjteni az okosságokat.
Ezt megfejelve mindegyikről egy komplett PDF-es leírással, csatolt fájlokkal, ZIP formában, egyszerűen letölthetőként, szép munka volna.
És nagyon hasznos.

(#3510) fateless válasza matepalfi (#3508) üzenetére


fateless
veterán

Rendben. Akkor összeszedsz mindent egy PDF-be, majd azt feltöltöd egy oldalra, amikor pedig valaki idejön, akkor belinkeled neki azt az oldalt.
Ez miben különbözik attól, hogy az 1. hsz-t linkeled be, amit könnyebben lehet módosítani, mint egy elkészített és feltöltött PDF dokumentumot?

Csináld meg nyugodtan, de semmivel sem győztél meg arról, hogy a meglevő megoldás helyett egy újat készíts. Ettől függetlenül ha szeretnéd, senki nem fog meggátolni az elkészítésben - de nem hiszem, hogy inkább azt fogják használni.

Várd meg mások véleményét is, ne csak az enyémet hallgasd meg.

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#3511) matepalfi válasza fateless (#3510) üzenetére


matepalfi
aktív tag

Jó igazad van, és az 1. hsz-t én is támogatom, csak ez is jó lehet.
Meg az, hogy azért összeszedni mindent, átdolgozni hogy a legérthetőbb legyen stb, az sem most lenne készen.
Szóval ez csak ötlet volt, de lehet hogy ha lesz időm akkor csinálok pár leírást

(#3512) novoszath


novoszath
senior tag

be tudna v.ki linkelni ujra azokat az oldalakat ahol 990 es hatlapok v.tak kulombozo mintaval

PSN ID: NOVADA1988 Az élet egy sz@r játék de Qurva jó a grafikája!! Nokia Lumia 640XL, Lumia 650 Windows Phone 10. Xiaomi Mi Max 2, Redmi Note7, Poco X3 NFC, Oneplus Nord 2 5G, Samsung Z fold 2

(#3513) Braddock válasza nonolada1 (#3505) üzenetére


Braddock
őstag

Én is így gondolom.
Olvasd el újra mit írtam.

[ Szerkesztve ]

(#3514) Dyrg válasza eladogeppc (#3496) üzenetére


Dyrg
aktív tag

Szia eladogeppc!
Figyi, az a helyzet, hogy sok embernél (pl. nekem is) úgy megy a teló, hogy 50% alatt rohamosan, szinte használat nélkül 2-3 óra alatt lemerül. Lehet, hogy ez nem mindenkinél van így, de nálam is ez a helyzet. Ez már a harmadik rendszer, de ugyan ezt csinálja, csináltam battery kalibrációt ugyan ez. Sőt nekem azt is csinálja, hogy 95%-nál nem tölti feljebb, ha lehúzom töltésről akkor már kiírja hogy 100%. Szóval én kicsit csalódtam az akku részében, és azt is el tudom képzelni, hogy ez kb olyan hiba mint a pixelhiba, valakinek van, valakinél nincs. Ebbe bele kell törődni.
Standby üzemmód amúgy nincs, olyat ne keress, az Android egy olyan csodalény, hogy ha elindítasz egy progit akkor az utána is menni fog, ezeket kilőheted, spórolhatsz még energiát 2G-s használattal, és SetCPU-val csökkentheted 600Mhz-ről 122Mhz-re ha nem használod a telót. Ezen kívül nagyon jó az energiafogy. ellenőrz. Widget amivel mindent ki kell lőni: Wifi, Kékfog, Gps, Szinkronizáció, és akkor esélyed van, hogy 2 napig viszi az akksi, ha este kikapcsolod. Ez egy más világ, ezt minden este kell tölteni, mert cserben hagy, ez már nem mobiltelefon, hanem egy kis számítógép, ezt sajnos sokan nem akarják felfogni.... :Y

Danesz! A klikk lemondása :W rohadtul nem ez a fórum! Menj be a telenorba azt mondasd le!
A jack csati mivel ellenállás érzékelős (már ezt is hányszor írtam le... tényleg kéne már egy rohadt összeszedés, már én is sokat gondoltam rá, az 1. hozzászólás szart se ér már,,,) szóval csak úgy érzékeli, ha jack elosztóval bedugsz egy fülest is a másikba meg a hangszórót, nincs erre app, amivel át lehetne váltani.... :O

[ Szerkesztve ]

Megvenni és megszerelni...

(#3515) Dyrg válasza nonolada1 (#3501) üzenetére


Dyrg
aktív tag

Nem hülyék ezek, csak a legdrágább telót akarják eladni, neked amin, a legtöbb pénzt tudják megfogni, ezen az Alcatelen nem sokat keresnek SZERENCSÉRE...

Ha már ennyi Off-van itt akkor én is eltérnék a tárgytól [link]
ezt nézzétek meg, én szét röhögtem az agyam... :Y :Y :Y

[ Szerkesztve ]

Megvenni és megszerelni...

(#3516) matepalfi válasza Dyrg (#3514) üzenetére


matepalfi
aktív tag

A set cpu nem kell feltétlenül mivel az android úgy használja a CPU-t hogyha nem fut semmi program, le van zárva , nincs használatban az a lényeg, akkor nem 600Mhz-n pörgeti a cpu-t hanem leveszi minimálisra.

Én a logoutos oldalamon kezdem összeszedni a forumról a dolgokat (már le van írva a recovery, root), később majd megcsinálom külön oldalra, egyelőre ez is jó. Azért lesz jó ha kirakjuk egy külön oldalra a leírásokat a fájlokkal együtt mert ha eltűnik egy szoftver, fájl stb a netről akkor itt meg lehet majd keresni.

[ Szerkesztve ]

(#3517) jopont válasza cefre00 (#3499) üzenetére


jopont
senior tag

Nos azért tűnt el neked néhány widget, mert a memória kártyára van telepítve. Semmi baja nincs a telefonnak, csak egyszerűen, ha a telefont rádugod a PC-re, és bíbelődsz rajta szavaiddal élve, arra az időre a kártyát tulajdonképpen lecsatlakoztatod a telefonról. Értelem szerűen minden alkalmazás, ami a kártyára van telepítve, erre az időre leáll. A widget ekkor teljesen használhatatlanná válik. Ezért widgetet és launchert nem ajánlott kártyára telepíteni!

(#3518) handrash


handrash
őstag

A Nimbuzz működik. Nem értem....

Légyszíves írjátok meg a nálatok működő Skype és Viber verziót!

Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/

(#3519) 0xmilan válasza matepalfi (#3506) üzenetére


0xmilan
addikt

Támogatom,de előtte az 1. hsz-t is át lehetne írni (nem kicsit), mert ami most ott van, az fölöslegesen ilyen hosszú.. Tele van olyan dolgokkal, ami minden android készülékre jellemző, vagy elavult..
..Én egy weboldalon gondolkodtam...a design részében tudnék segíteni, de html-hez is konyítok.
amúgy ott van az xda forum --- mindent kigyűjtöttek egy helyre, és nincs tele olyan dolgokkal, h hogy lehet pl csengőhangot beállítani (mert az nem (csak) az ot990-re vonatkozik és fölösleges egy telefonspecifikus fórumra) <<erről kéne vmi magyar copyt csinálni :U

(#3520) Danesz94 válasza Dyrg (#3514) üzenetére


Danesz94
senior tag

Kösz.

(#3521) handrash válasza handrash (#3518) üzenetére


handrash
őstag

Söt!
Ha nem egy másik mobil klienst hívok hanem ugyanarra az taccountra bejelentkezett pc-t, akkor tökéletes. Mi van???

Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/

(#3522) Dyrg válasza Danesz94 (#3520) üzenetére


Dyrg
aktív tag

Kedves Danesz!

Bocsi, így visszaolvasva túl bunkón válaszoltam, szóval érted... :DD

[ Szerkesztve ]

Megvenni és megszerelni...

(#3523) Tomaaasz


Tomaaasz
aktív tag

Regisztrálj a telenor online-on, ott tudsz megrendelni, meg lemondani szolgáltatásokat.

Oda mentem, ahol vagyok!

(#3524) Forestjo


Forestjo
senior tag

Helló mindenkinek. Úgy látom, hogy igazán rá fér erre a telóra, hogy megkapja a 2.3-as Android verziót. Csak úgy tűnik, vagy tényleg sokaknak van szoftver gondja és gyakran elég súlyos gondja? Tényleg készül az újabb verzió erre is?

Néhány oldalt lehet, hogy kihagytam, a zenei kérdésekkel, nem tudom, hogy milyen mélyen foglalkoztatok? Azt tudom, hogy kihagyták a gépből a hangszíneket, de ez azt jelenti, hogy előre telepített sincs benne, mint amik a korábbi Alcatelekben is megvoltak? És ennek ellenére is jól szól egy jó minőségű fülessel?

Egyébként le lehet tölteni egy jobb zenelejátszót, amiben nem hiányoznak ezek a részletek?

Laikus vagyok, ezért előre is köszönöm a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

Ha úgy élsz, ahogy eddig, ha azt teszed, amit eddig, akkor ugyanoda jutsz, ahol most vagy.

(#3525) vigyed


vigyed
tag

Sziasztok!

Hogyan tudom ellenőrizni h sikerült e a ROOT? A Superuser megjelent a telón.

Goodbye everybody......

(#3526) korcsi válasza Forestjo (#3524) üzenetére


korcsi
veterán

Az én régi Nokia 5310 XpressMusic-om jobban szólt egy minőségi in-ear Apple fülessel. Van alapzaja, és a hangja is szokatlan, még szokni kell, vagy egyszerűen nem túl jó minőségű.

[ Szerkesztve ]

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#3527) B1T3


B1T3
addikt

Készítettem pár tesztképet a telefonnal. Nem túl napos időben ezt sikerült produkálni. :D

(#3528) Davee.


Davee.
tag

Valakinek sikerült működésre bírni az UOT Kitchen-t (http://uot.dakra.lt) ezzel a telefonnal?

(#3529) Danesz94 válasza Dyrg (#3522) üzenetére


Danesz94
senior tag

Nem gond...

(#3530) Davee. válasza Davee. (#3528) üzenetére


Davee.
tag

Sikerült! :DD

Itt egy leírás a használatáról: http://logout.hu/cikk/out_kitchen_hasznalata/bevezetes_elokeszuletek.html

Ha kész és megvan az elkészített témánk (UOT-... .zip):

1. Felmásolod az UOT-... .zip fájlt az SD kártya gyökerébe
2. Reboot recovery módba
3. mounts and storage -> "mount /system", "mount /data", "mount /custpack"
4. "install zip from sdcard"
5. "choose zip from sdcard"
6. Kiválasztod a felmásolt UOT-... .zip fájlt az SD kártyáról
7. Megerősíted "YES - install UOT ... .zip"
8. Megvárod amíg végez
9. "reboot system now"

[ Szerkesztve ]

(#3531) vidocq válasza handrash (#3518) üzenetére


vidocq
csendes tag

Nálam működő Viber jelenlegi verziószáma: 2.1.2.

Más: nekem az a bajom csak, hogy Link2SD-vel is nagyon elfogy a rendelkezésre álló hely a programok telepítésére. Mielőtt beállítottam volna, azt hittem, hogy minden alkalmazást át tudok vele majd rakni az SD kártyára, illetve ha nem is mindet, de az áthelyezhetők egészét igen, nem csak a rendszer által engedett részt. Javítsatok ki, ha tévedek, mert így kicsit csalódtam a Link2SD-ben, bár nagy segítséget jelent ebben a formában is, az tény.
Nektek mennyi hely maradt a programok számára? Én navigációval és nulla játékkal 24 MB környékén tudom tartani csak sajnos, de így egy Swype frissítés alig tud lefutni a kevés hely miatt. :(

[ Szerkesztve ]

(#3532) handrash válasza vidocq (#3531) üzenetére


handrash
őstag

Ezzel tudsz rendesen hívni IS meg hívást fogadni is?

Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/

(#3533) mjocika válasza vidocq (#3531) üzenetére


mjocika
aktív tag

Szia!

Gondolom az SD kártya partícionálása megvolt. Nos ha elindítod a Link2SD-t, akkor menj az átmozgatandó alkalmazásra, nem SD kártyára másolunk, hanem link készítésére. Kipipálod, hogy milyen rendszerfájlokat linkeljen át, itt általában 3 fajta van, de van olyan progi, aminél csak2. Ha kijelölted a progikat, akkor pld. Android Tweaker appal [link] kitörlöd a dalvik cache fájlok tartalmát a telón /a tweaker progiban csak a Clear Dalvik Cache-t pipáld ki!/. A telcsi újraindul, nem kell megijedni az első boot sokáig fog tartani, megáll a bootanimációnál percekig, s utána is 4-5 perc alatt fog felállni az Android.

Ismét Link2SD indít, végignézed az átlinkelt cuccokat, s sajna megint egyesével meg kell böködni a create link-et, itt a dalvik cache-t ismét ki kell pipálni, s create. Ezt minden proginál csináld meg s szerintem egyből lesz még vagy + 40-50 mega helyed. Nálam fenn van navi progi, vagy 10 játék, meg a fene se tudja mi még :D, s per pillanat így van szamad telefonmemóm 86MB.

Sok sikert !

[ Szerkesztve ]

készül: http://ot990.try.hu, lehet regelni, de egyelőre a chat-et tudjátok használni, tartalom feltöltése folyamatban a héten !

(#3534) Petyka3 válasza Forestjo (#3524) üzenetére


Petyka3
aktív tag

Szia! Milyen szoftver gondok? 2 napja nyüstölöm, de semmi bajom nem volt vele, akinek nem tetszik, az vehet jobbat, egy százezerrel drágábbat. :DD
Én felpakoltam a Poweramp-ot és az NRG playert, ezekben van GEQ. Hangra azt mondanám, hogy jó, de a régi SE W890i mobilomnál nem jobb. Nem súg, mint ahogy itt olvastam vmi hülyeséget. :))

(#3535) jopont válasza Davee. (#3530) üzenetére


jopont
senior tag

Esetleg, ha szerkesztel valami szépet, megmutathatnád :)

(#3536) vidocq válasza handrash (#3532) üzenetére


vidocq
csendes tag

Igen, mindkét irányba működik. A barátnőmnek ugyanilyen telefonja van, az övén is tökéletesen megy (ha van rá lehetőségetek, próbáljátok ki, hogy felhívtok Viberen egy mobilt, és mindkettőt a fületekhez teszitek két oldalra - vicces, ahogy a hang késik 1-2 másodpercet, egy ideig elvoltam a magamhoz dünnyögéssel :) ). Haverom Blade-jén a Viber csak kihangosítón működik, nem lehet visszaváltani simára, de hallottuk egymást akkor is, a hívást le lehetett bonyolítani.

mjocika: Köszönöm a leírást, délután megpróbálok akkor helyet teremteni. A Dalvik cachet ürítettem eddig is a bloatware törlése után, de a linkelésről nem tudtam. Mindhárom programösszetevőt át lehet helyezni a kártyára, vagy van, amelyik jobban érzi magát a telefonon esetleg? Widgetek működnek linkelve neked?
A másik ehhez kapcsolódó kérdésem az lenne, hogy aki használ Link2SD-t, az próbálta-e a Multi Mount SD-card programmal? Kipróbálnám én is, csak most aludni megyek éjszakai műszak után, hátha addig valaki válaszol. :)

[ Szerkesztve ]

(#3537) Rude_bwoy


Rude_bwoy
csendes tag

Sziasztok! Érdeklődnék, hogy le lehet-e venni a kamerahangot fotózáskor? :F

(#3538) B1T3 válasza Rude_bwoy (#3537) üzenetére


B1T3
addikt

Sajnos nem, de megoldható végül is például egy másik kameraszoftver használatával (mondjuk Camera360-nal).

(#3539) Davee. válasza jopont (#3535) üzenetére


Davee.
tag

Nekem igazából csak a statusbar feketévé "varázslása" volt a cél. :))
De ezzel az óra sajnos fekete marad, bárhogy csinálom, azért még próbálkozok vele...

A font változtatással meg óvatosan, mert nekem nem nagyon sikerült visszaállítani.

[ Szerkesztve ]

(#3540) Rude_bwoy válasza B1T3 (#3538) üzenetére


Rude_bwoy
csendes tag

Köszi, akkor majd letöltök egyet.

(#3541) istvan47 válasza Davee. (#3539) üzenetére


istvan47
senior tag

szia!

A betű színét is állítottad? Fehérre FFFF :F

( ͡° ͜ʖ ͡°) Iphone 13. つ ◕_◕ ༽つ

(#3542) Davee. válasza istvan47 (#3541) üzenetére


Davee.
tag

Szia

Igen, de oda van írva a Kitchenben, hogy Froyonál csak a dátummal működik, ami nekem nincs, csak óra.

[ Szerkesztve ]

(#3543) istvan47 válasza Davee. (#3542) üzenetére


istvan47
senior tag

Amikor lehúzod :U akkor sincs dátum?

( ͡° ͜ʖ ͡°) Iphone 13. つ ◕_◕ ༽つ

(#3544) Davee. válasza istvan47 (#3543) üzenetére


Davee.
tag

De tényleg. :DD

[ Szerkesztve ]

(#3545) istvan47 válasza Davee. (#3544) üzenetére


istvan47
senior tag

és látszik az óra???

( ͡° ͜ʖ ͡°) Iphone 13. つ ◕_◕ ༽つ

(#3546) Davee. válasza istvan47 (#3545) üzenetére


Davee.
tag

Látszik, halványan a feketén mert fekete maradt az is, de próbálom másképp megcsinálni.

(#3547) istvan47 válasza Davee. (#3546) üzenetére


istvan47
senior tag

oké! várom hogy sikerül e?

( ͡° ͜ʖ ͡°) Iphone 13. つ ◕_◕ ༽つ

(#3548) jopont


jopont
senior tag

Hát igen, egy szép fekete státusz bár sokunkat érdekelne, de addig nem vágok bele, míg másnak nem sikerül :)

(#3549) istvan47 válasza jopont (#3548) üzenetére


istvan47
senior tag

szia!
várjál én is most csinálom,de nem egyszerü! :U

( ͡° ͜ʖ ͡°) Iphone 13. つ ◕_◕ ༽つ

(#3550) istvan47


istvan47
senior tag

Annyian szeretnének főzni hogy sorba kell állni a konyhánál! :W

( ͡° ͜ʖ ͡°) Iphone 13. つ ◕_◕ ༽つ

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.