- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Babilon
tag
Sziasztok,
Tud valaki olyan oldalt mutatni ahol van még belőle? Most vennék egyet...
-
zolikaDB
veterán
Az A2-s topic friss és ropogós.
-
Chaser
legenda
válasz
Akitlosz1970 #197 üzenetére
Linkeléshez írd be a szöveget mit akarsz linkelni, aztán jelöld ki, alul katt a "link" gombra, felugró ablakba meg másold be a URL-t.
-
roberto02
tag
válasz
Akitlosz1970 #197 üzenetére
Köszönöm sziipen
-
roberto02
tag
válasz
Akitlosz1970 #194 üzenetére
Link esetleg? nem találom .
-
roberto02
tag
Én most szeretnék ilyet venni..iszom a szavaitok
-
Akitlosz1970
tag
Egy kis vizuális szerszámkészlet baj esetére (AURORA II-höz):
http://www.slatedroid.com/topic/36520-aurora-ii-how-to-videos-bluetooth-gps-100-battery-fix-rom-upgrade-auto-manual-skype-test-hdmi-dual-display-wifi-fix-jelly-bean-running/
Na ezért írtam, hogy az angollal - ha már ilyen készüléket használ az emberfia - jó ha barátságban van, vagy van egy barátja/rokona/ismerőse, aki tud angolul. Mert hát ezek a videós anyagok nem magyarul szólnak.
A belinkelt oldalból több dolog következik:
1. A készülék nem hibátlan, de manapság mi nem az. Nem tudom ki hallott a PS3 sárga ledes hibájáról. Na az a hiba barátaim, végzetes hiba. Pedig hát SONY a lelkem, oszt azért erről már csak nem gondolná az ember. De hát mégis. Na meg az idei évi időjárás is szerintem tök hibás volt. Csak ennek megoldására még nincs videós How to...
2. Az ember nem marad egyedül a kaki közepén ha beleesik, mert lelkes amatőröknél van mentőmellény, meg szappan.
3. A készülék van olyan jó, hogy megérdemli, hogy emberek foglalkozzanak a hibák kijavításával és ehhez videós anyagot is készítsenek, és ne az egyszeri felhasználónak kelljen informatikából diplomát szerezniük, hogy egy problémára a megoldást megtalálják.
4. Nem eldobni kell valamit elsőre, ha probléma van vele, hanem egyszerűen meg kell oldani a problémát. A klotyót sem dobom ki ha eldugul, megoldom.Aki a fentieket elolvasta, bónuszként még egy-két elsősegély:
1. Töltöttségi szint 100%-on marad: (hát ezt nem egyszerű megcsinálni, de én sem vagyok informatikus, meg programozó, írni-olvasni-számolni tudok, így csak meg tudtam csinálni lépésről-lépésre). Ja és sikerült. Egyébként csak a régi firmware-nél jött elő, az újabbnál már nem.
http://ainolstore.com/forums/topic/441-100-battery-problem-solved/
Annyit még hozzátennék, hogy ha ezt a hibát sikerül kijavítani, javaslom az akksit teljesen feltölteni, majd kalibrálni. Ehhez még két link:
Ugye az akksi nem kivehető, így mindenki szeretné, ha hosszú-hosszú ideig nem halálozna el. Hát akkor szerintem érdemes az alábbi cikket elolvasni (ezek már szép magyar nyelven íródtak):
http://www.technet.hu/hir/20090831/akumulator_akademia_-_amit_az_akksikrol_tudni_erdemes/
Az akksik kalibrációjáról meg ez:
http://pdaplus.hu/content/view/5704/1/Bár én nem a fenti linken leírtak alapján kalibráltam, ezt túl bonyolultnak tartottam. Van egy program, ami automatikusan elvégzi a kalibrációt. Én ezzel csináltam, és jó lett: Akkumulátor HD. GP-ről ingyen letölthető. Én minden androidos cuccomon ezt használom, jól működik és a tetejébe még szép is.
Következő probléma: (bár nekem ez is csak a korábbi firmware-rel jött elő, a legújabbal már nem.
"Preparing SD card Checking for errors" hibaüzenet (ikon) az óra mellett
Ha a fenti üzenet (ikon) jelenik meg, hát az biz adatvesztéssel fog járni. Azt jelenti, hogy nem lehet a belső tárolót elérni és egy csomó alkalmazás nem fog futni. Amint ez a hibaüzenet megjelenik, meg kell formázni a belső tárhelyet. Az operációs rendszer és az alkalmazások biztonságban lesznek, kivéve, ha az alkalmazások a belső tárolón vannak.
Formázáshoz menj be a Recover Mode-ba (indításkor bekapcs.gomb+hangerő csökkentés), válaszd a "wipe media partition", majd OK. Most válaszd a "reboot system now" és az Aurora II újraindul. Ezután a tabletet csatlakoztasd a számítógéphez, kapcsold be, és két USB meghajtó fog megjelenni a számítógépen. Az egyik a belső tároló, a másik egy microSD kártya. Formázd meg a belső tárolót FAT32-re, foglalási egység mérete 64KB kell hogy legyen. Ennyi. -
Chaser
legenda
válasz
Akitlosz1970 #190 üzenetére
Már láttam, hw-ben azért elmarad ha épp N7 még nincs is annyira kihasználva. viszont N7-et nem vennék, nincs hdmi és sd bővítés, elég vicces 100k-s gépnél
-
zolikaDB
veterán
A2-ben nem quad GPU van?? GPU: Dual Core Mali 400×2
Melyiket honnan? -
Chaser
legenda
válasz
Akitlosz1970 #183 üzenetére
Az N7 ellenfele inkább ez lesz, fireben azért régebbi soC van. Most linkelték a tablet topikban. Részemről egy RK3066 bőven jó, de még azok is amik A2-ben vannak. Jobb szeretnék majd egy 10-est, de ott még Kínából sincs értelmes - probléma mentes -. 50k-t meg nem adok zsákbamacskára.
-
Chaser
legenda
válasz
Akitlosz1970 #183 üzenetére
Néztem, nem rossz. Azt furcsállom hogy Crystal nincs fenn náluk.
-
Akitlosz1970
tag
Én az Ainolstore-ból rendeltem. Csak AINOL dolgokkal foglalkoznak, mint egy márkabolt, a Pandawill meg egy hipermarket. Én jobban szeretem a márkaboltokat itthon is. Egyszerű, nézd meg, hogy amit akarsz venni, ahhoz mit kapsz pluszban az adott oldaltól. Korrekt termékleírás, kellékek, specifikációk, fórum, vélemények, firmware-k. Én megnéztem, és nekem nem volt kérdés, honnan rendelem. Egyébként meg kinek a pap, kinek a papné.
-
Chaser
legenda
válasz
Akitlosz1970 #172 üzenetére
Ezért nem is veszem meg a Hold X-et, pedig az nagyon tetszik. Pandaról rendelted v ainolstoreból?
-
Akitlosz1970
tag
Rendicsek, sajnos egyetértünk mindenben, de úgy gondolom, hogy ez nem a Barátok közt fórum, és aki ezt olvassa, abban mindenkiben megvan bizonyos mértékig a kocka faktor. (Ha csak pici dobókocka, akkor akkora, ha kockaház, akkor meg akkora.) Én nem tartom magam nagy kockának, bár nem tagadom, ezek a témák az átlagnál egy kicsit jobban érdekelnek. (Sheldon Cooper a király, de nekem a Wolowitz csúcs!!!) Szóval ezért is bátorkodtam leírni, amit leírtam. Ezekről például hiába beszéltem volna a nejemmel (imádom), azt se tudta volna, hogy miről beszélek, és lehet, hogy már rég egy átlag Ipados fószerrel keresné a bekapcsoló gombot a gépén.
Egyébként a világ sokkal de sokkal több, mint amit mi ezen a 93ezer négyzetkilométeren látunk belőle. Kis matek: ezzel a géppel a négy fős családom minden tagjának egy százasból megvan a tabletje. Négy Ipad mennyire jön ki??? Ha egyet veszek, és azt használná mindenki, ez jó lenne? Hát nem. Ezért inkább használom az eszem, és nem csak a bekapcsoló gombot keresem a gépeken. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ha csak a bekapcsoló gombig jutunk el, az kétségtelenül baromi kényelmes, de a mai világban sajnos igen-igen drága mulatság.
Egyébként meg nem akkora nyűg ez a gép, mint ahogy azt itt beállítod. Jó, egy firmware frissítés nem minden napi dolog, de egy-egy beállítás azért ne legyen már egy érettségivel felérő kihívás annak, aki ezt a fórumot olvassa.
-
Osynho
addikt
válasz
Akitlosz1970 #179 üzenetére
Igazad van. Viszont ehhez kell egy fajta kocka beállítódás, ami a ph-sok zömét is jellemzi. A társadalom többségét teszik ki azok, akik az egyszerű dolgokat keresik. Bekapcsolják, működik, örülnek. Ők nem rootolnak, nem cserélnek romot, sőt, a play-t se feltétlenül használják. Őket nagyon zavarná az a sok, szoftveres bug, ami felmerül, és ezeket garanciális úton szeretnék rendezni. A cuccaikat sem akarják évente cserélni, mert hozzászoktak vmihez, nem szívesen váltanának. Tehát nekik nem alternatíva pl egy A2.
A technikai fejlődés megint egy olyan dolog, ami Téged, meg engem érdekel. Egy más beállítottságú ember nem fogja nézegetni a pandawill-t, hogy jé, milyen zsír új tabet jött ki, Tegra3, HD kijelző, stb
Ők megveszik vmelyik Samsungot, iPadet és több évig használják, neteznek, olvasgatnak, filmet néznek. Ezekre alkalmas is marad az eszköz évekig.
Szóval azt kell választani, ami személy szerint a nyerő. Sok bosszúságtól lehet megóvni magunkat, ha nem megyünk bele olyan dolgokba, amiket nem ismerünk.Egy rokonom meglátta az én tabomat és megtetszett neki, adott pénzt hogy rendeljek Kínából. Namost ő nem ért ilyen szinten a dologhoz, sőt, angolul sem beszél. Ha bármi gond adódna, én tudnék neki segíteni, de jó messze lakom tőle. Szóval inkább egy MyAudio 808DCC-t néztünk ki neki, amit bármior garoztathat. Nem feltétlenül járna jól egy Kínai cuccal, ami bár olcsóbb, de lehetnek nyűgjei, a gar meg szopás.
-
Akitlosz1970
tag
Igen, egyetértünk. Külföldi vásárláshoz kell bátorság, és be kell tudni vállalni az esetlegesen felmerülő problémákat is (anyagilag is!!!). Aki ezt nem meri bevállalni, inkább bele se fogjon. Ezekhez a tabletekhez nincs magyar nyelvű telefonos segítség, meg ügyfélszolgálat a sarki fűszeres mellett, az mellett meg a szervíz, ahol lehet reklamálni.
Ez sajnos benne van a pakliban.
DE! Játszunk el a gondolattal. Ha a gépem megy egy évig (addig garis), utána tönkremegy, buktam 25 eFt-ot, veszek másikat, ami már a következő generációs gép, ugyanennyiért. Namármost járok 50eFt-nál. Ha az is tönkremegy, következő évben megint 25eFt, és a legújabb gépem van. Még mindig csak egy mostani S...G tablet áránál járok, és hol van ahhoz még a másik nagy versenyző. És ilyen technikai fejlődés mellett kérdem én, hol lesznek a mostani tabok három év múlva, és mennyit is költöttem rá összesen? Ha meg többet bír a gép, mint egy év, még jobban jártam. -
Osynho
addikt
válasz
Augusztus elején kaptam meg az Aurora II-met, tehát a messze nem a megjelenéskor rendeltem, megvártam a véleményeket róla, elég sokat olvastam a témában. Egész egyszerűen kijött egy gyengébb széria, B kategóriás kijelzőkkel, amelyek között sok volt a pixelhiba. Erről utólag értesültem, de emiatt nem küldöm vissza Kínába, meg lehet ki is röhögnének. Szóval ilyen Kínai cuccoknál bármikor előfordulhat hiba, mivel a minőségellenőrzés messze nem olyan, mint egy nagy név esetében. Persze nem is fizetünk érte annyit. Ez ilyen, zsákbamacska.
-
rokarudi
aktív tag
Aki telefonról ismeri a CyanogenMod 10-et (CM10) az szerintem tegyen próbát vele az Elf II-n is. Én tegnap kipróbáltam, egész jól működik, és a gyári romhoz képest vannak benne olyan opciók, amiket érdemes lehet kipróbálni (pl. CWM recovery). A srác aki csinálja egész komolyan gondolja, a leírás szerint ez valódi 4.1-es Android, nem buherált 4.0.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Akitlosz1970 #174 üzenetére
Hát, kollega, nagyon egyet kell értsek vele. Szeretem az Apple termékeket, de egy tábláért majd 200e HUF nekem sok. És ha azt is leejtem?? Tény, h jó a szervíz háttér, nade annyiért legyen is jó.
Úgy érzem, valamelyik kis kínai csodára benevezek én is. Ha fennakadok a rendelésnél, kérhetek segítséget? -
Akitlosz1970
tag
válasz
zolikaDB #173 üzenetére
A gyereknek megérte (azóta vele alszik), nekem megérte. Ez kettő. Szerintem megérett rá, de ez az én személyes véleményem a tapasztalataim alapján. Kérdem én, mit kap az ember ma Mo.-n 25eFt-ért? Nálam az a döntő szempont, hogy mit kapok a pénzemért és az az igényeimnek, meg az elvárásaimnak megfelel-e. Nem érdekel a név, meg hogy a többiek előtt fel lehessen vágni azzal, hogy nekem mim van. Én már megjöttem ezekből.
Tele van a t...m azzal, hogy sok esetben csak a név + a járulékos költségek többe kerülnek, amit meg kell fizetni az embernek, mint maga a gép, amit megveszek. Akik meg gyártják/forgalmazzák dőzsölnek a pénzemből. (Minapi hírek: Az A...e részvényárfolyama a minap átlépte a 700 USD-t. Hát nem sokan vannak ebben a klubban. Az I...5-ben lévő alkatrészek értéke 36 eFt, és kérdem én mennyiért adják? Hát nagyon nem ennyiért. Akkor most ki járt jól?) Éljen a fogyasztói társadalom!
Ennél a tabletnél pedig a kifizetett árnál véleményem szerint sokkal, de sokkal többet kaptam, mint azt előzetesen vártam. Hogy Mo-n ez egy ismeretlen márka. Kit érdekel? Használom, elégedett vagyok vele, arra amire nekem kell, arra pedig tökéletesen megfelel, még tán több is.
Egyébként kicsit számoljunk: ez a tablet még pár hónappal ezelőtt 160-170 USD körül mozgott a kínai dropshipping áruházakban, és akkor még a dollár sem ott tartott, mint ma. Ha ehhez hozzáadom a sallangokat (töltő adapter+tok) kb. még egy tizessel több. Namármost, ha ezt egy cég Mo.-n hivatalosan árulni akarja, akkor hozzá kell számolni a szállítást (mert ugye az már nem ingyen lenne)+biztosítást+vámot+ÁFÁ-t+nagyker árrést+kisker árrést+stb.stb.stb. Kérdem én, mennyiért árulnák neked itthon ezt a cuccot? Hát nem 25 rugóért, az biztos. Kb. annyiért, amennyiért egy S...G tabot. Na én ezzel a szemmel is néztem a kérdést, mikor ezt beszereztem. Sokak szemében az olcsóság = gagyiság. Ebben az esetben azt a tényt nem szabad elfelejteni, hogy ennek a gépnek az olcsósága nem abból adódik, hogy szar, hanem abból, hogy Te szerzed be közvetlenül a gyártótól egy dropshipping áruházon keresztül, így megspórolsz mindenféle plusz terhet. (nincs szállítás, árrések, vám, jobbesetben ÁFA sincs, ha odafigyelsz)
Hogy neked megéri-e, azt neked kell eldöntened. Én nem beszélek rá senkit, csak a tényeket írtam le ezzel kapcsolatban.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Bizony, bizony!
De ezek szerint az Aurora2 már "megért" a vásárlásra!? -
Akitlosz1970
tag
Hát igen, nem kell mindenből a legújabb kiadást megvenni. (Lásd a legelső LG OPTIMUS 2X, a legelső kétmagos telefon. Azóta kiderült róla, hogy nem lehet frissíteni rajta az op.rendszert valami hardveres probléma miatt, a megjelenés óta nem is írt rá azóta semmit az LG. És ez nem 25eFt-os cucc volt, hanem 6x25. Ez egy eléggé drága tanulság volt számomra.) Szóval a hardver problémákról ennyit, ez nem csak az olcsó cuccok kiváltsága.
Ezeknél a tableteknél is egyszerűen arról van szó, hogy nem szabad az megjelenés után rögtön megvenni a gépet, 2-3 firmware frissítést meg kell várni, meg egy pár hónapot, hogy kifusson az első széria, és a felhasználók visszajelzései alapján javítva legyenek a hibák. Sok-sok bonyodalomtól, idegeskedéstől megkíméli magát az ember. Pl. nekem nagyon tetszik az AINOL FIRE, ezt a Google Nexus 7 potenciális ellenfelének szánja a cég. Paramétereit tekintve szerintem nem is járnak messze tőle, árban viszont igen. Ez most jelent meg kb. 1 hónapja, szerintem várni kell még vele míg ez is kiforrja magát, kijavítják a hibáit és lemegy az ára (most 169 USD). Na akkor kell berendelni. Gyilkos kis cucc, az biztos. -
Chaser
legenda
válasz
Akitlosz1970 #170 üzenetére
Ilyen problémákról többen számoltak be, azóta lehet már javítva vannak. Meg persze nem is 25k-val indult az ár, azért ha így mellényúlnék akkor nem lenne annyira nagy tragédia
De sztem én N70-et veszek eddigiek alapján, az kb 5k-val drágább és RK3066-os meg mintha kevesebb bonyodalom lenne körülötte.
-
Akitlosz1970
tag
-
Osynho
addikt
válasz
Akitlosz1970 #167 üzenetére
Az enyém pl pixelhibás, és cicereg, ha fülessel hallgatom. Kíváncsi vagyok, utóbbit megoldja-e. A pixelhibát nemhiszem.
-
-
Akitlosz1970
tag
Ezért vannak ugye az újabb firmware-k.
Kisebb problémákkal én is találkoztam:
1. Képernyő kicsit érzéketlen volt amikor megvettem: OK: képernyővédő fólia volt rajta, de úgy, hogy szinte nem is lehetett észrevenni, hogy van rajta, annyira illeszkedett a képernyő széléhez. Levettem, azóta semmi probléma. Ez a gép hibája? Nem.
2. Akkumulátor állandóan 100%-os töltöttséget mutatott. Hiba? Nem. Firmware frissítés után kalibrálni kellett az akkumulátort.
3. Korábbi firmware-el töltés közben az akkumulátor jóval melegebb volt. Az új firmware ezt megoldotta, töltés közben már csak langymeleg.
4. A töltő európai adapterében a csavar kilazult, kicsit lötyögött. Megoldás: csavarhúzóval meghúztam, azóta tökéletes. Nagy probléma? Nem.
3. A képernyőn az óra mellett megjelent egy ikon, hogy az SD kártyát folyamatosan javítja, mert valami hiba van vele. OK: a gyerek telepakolta mindenféle játékkal és betelt. Megoldás: törölni a felesleges cuccokat.
4. Korábbi firmware-el a wifi kapcsolat tényleg gyengébb volt. Ez így van. Az új firmware ezt megoldotta. De nem ezért vannak az új firmware-k?
5. Ha TV-re kötöttem HDMI-n keresztül, csak a TV volt kép, a tableten nem, így kényelmetlen volt kezelni. Az új firmware ezt is megoldotta. Most mindkettőn van kép.Ilyen és ehhez hasonló problémákkal tele vannak a külföldi fórumok, ezeket én is olvastam, de kérdem, ezek komoly problémák? Ez nem a vas hibája, hanem mind egyértelműen felhasználói vagy szoftveres probléma. Egyébként meg minden egyéb más problémára az internet angol nyelvű felén található megoldás. Ott elsősorban nem a fikázás, a negatív vélemények, meg nyafogás a döntő, hanem az, ha van egy probléma, azt hogyan lehet megoldani. De a lényeg, hogy az ember vegyen egy jó vasat, a többire az interneten van megoldás.
Ja, és ne felejtsük el, hogy 25 eFt-os cuccról van szó, nem pedig többszázezres agyonreklámozott, "nagynevű" tabletről. Ehhez képest ezek a problémák akkora problémák?
-
törölt tag
válasz
Akitlosz1970 #164 üzenetére
4.0.4 az feiyu-féle, ő már eleve rendberakta. Ettől még így van, ahogy írom.
-
Chaser
legenda
válasz
Akitlosz1970 #163 üzenetére
Többeknek is van A2-je, nem ennyire felhőtlenül használják. Ki kell fogni kategória ez is
Kijelzővel volt sok embernek gondja, wifivel, meg a touch felülettel.
Nem is DHL-lel hozatnám. Standard free post bőven jó -
Akitlosz1970
tag
Én nagyon sok angol nyelvű (ausztrál és amerikai) fórumot meg leírást, tesztet elolvastam, mielőtt belevágtam volna ennek a gépnek a megvásárlásba, és egyöntetűen azt szűrtem le, hogy a világ egyéb részein igencsak sikeres kis gép ám ez. Rengeteg leírás, fórum foglalkozik ezzel a ketyerével. Kb. két hétig vajúdtam rajta, és minden lehetséges infót beszereztem a gépről. Hát sikerült. Csak itt nálunk, ebben a kis nokedli országban nagyon kevés róla az infó, annak is a többsége hallottam, hogy... lelhető fel róla. A gép meg hivatalosan egyáltalán nem kapható, legalábbis én nem találtam.
Nem tagadom, lehetnek vele problémák, de melyik elektronikai eszközzel nem. Nekem kettő is van, és eddig még egyikkel sem volt semmilyen probléma (na ezt most háromszor lekopogtam), pedig a gyerek nyúza éjjel-nappal a sajátját rendesen, meg én is használom de sokkal lájtosabban. Egyébként ha probléma van, vissza kell küldeni az áruházba, odautat fizetni kell, de a cseregépet a bolt küldi szállítási díj nélkül.
Az ÁFA meg vám dilemmára meg azt tudom tanácsolni, hogy HongKongPost-al (gyorsabb, de plusz pénzért) vagy ChinaPosttal (ingyen van, de lassabb) kell hozatni, nem DHL-el.
-
törölt tag
Na akkor tisztázás:
Nem a Play Store vagy a google dönti el, hogy kompatibilis-e az Ainol terméke, vagy megbízható-e vagy ilyesmi, nem ezen múlik, hogy mit lehet telepíteni és mit nem. Nem a build.prop módosítás számít.Minden alkalmazásnál megtalálható, hogy milyen jogosultságokat kér a program. Ezekre szüksége van, ha nem kapja meg nem tud működni. Az Ainol cuccokban pl nincs bluetooth ezért nem is szerepel a bluetooth a megadható engedélyek között, pedig sok alkalmazásnak kell, pl: GTA 3.
Amit én csinálok az az, hogy ezeket a jogosultság fájlokat hozzáadom a rom-hoz, így a Play és az alkalmazások már megkapják a jogot és legalábbis feltelepülnek, a működés már más tészta. Pl jellegzetes probléma, hogy a vonalkód olvasók feltelepülnek de lefagynak. Ez azért van, mert fel tudnak települni, mert szerepel a listában a hátsó kamera, viszont valójában nincs olyan eszköz, emiatt befagy a progi.Szóval kb mindent feltelepíthetsz a patch-el, de nem minden fog működni.
-
Chaser
legenda
válasz
Akitlosz1970 #156 üzenetére
Érdekes, ainolstoreon annyiba kerül tényleg, mint az elf2. Viszont pl Crystal meg nincs is náluk. Nem EU tagból 45 eur-ig áfamentes, de ez kb lényegtelen. Ha megfogják úgyis fizetni kell a 27% tréfát. Vám összege meg nem sok, 4%. De számtech cuccokra elvileg nincs.
Eddig nem sokan dicsérték ennyire ezt a gépet, de 110$-ért tényleg nincs jobb. -
Akitlosz1970
tag
válasz
zolikaDB #157 üzenetére
USB-n keresztül és 220V-os hálózatról egyaránt lehet tölteni.
Firmware frissítés után egyenesen kötelező az akkumulátor kalibrálása, mert a frissítés során törlődik az a fájl, melyben tárolódnak az akkumulátor használattal kapcsolatos értékek és nem jól jeleníti meg az Android az akkumulátor töltöttségi szintjét. Erre külön kalibrációs programok léteznek.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Akitlosz1970 #156 üzenetére
Köszönöm, pont egy ilyen tesztre volt szükségünk már!
Apropó töltés: csak USB-n vagy hálózatról is lehet?
Mi az az akkumulátor-kalibrálás? -
Akitlosz1970
tag
válasz
rokarudi #148 üzenetére
Kb. egy hónapja vagyok tulajdonosa 2 db AINOL NOVO 7 AURORA II tabletnek, így gondoltam megosztom a tapasztalataimat, amit ezidő alatt szereztem velük kapcsolatban.
Régóta kacérkodtam egy 7"-os tablet beszerzésével, átnéztem szinte a teljes hazai kínálatot, de nem igazán tetszett meg egyik sem. Vagy csapnivaló volt a képe (a 800x480 nekem csúnya ekkora méretben, nem szeretem ha látom a pixeleket) vagy a minősége, vagy a teljesítménye volt gyenge, vagy OK volt minden, de túl drága volt. Azután rábukkantam egy tabletre az Interneten, és belevágtam életem első külföldi beszerzésébe. Először magamnak rendeltem egy ilyen tabletet, de a 12 éves fiam, ahogy meglátta le is csapott rá, azóta szinte le sem teszi a kezéből. Így kénytelen voltam ezután egyet magamnak is rendelni. Így lett belőle kettő.
Az ára: Jelenleg az Ainolstore-ban 109 USD-ért kapható, ami kb. 25e bruttó Ft-nak felel meg!!! (vám és ÁFA nélkül)
Az itthon kapható hasonló kategóriájú kb. dupla ennyibe kerülő tabletek sem tudásban, sem kinézetben, sem minőségben a nyombába sem érnek. (Az olcsóbbak meg pláne.) Itthon ennyiért még egy normális e-book olvasót sem kap az ember. Ezen az áron ez a masina egyszerűen verhetetlen.
Hardver: Kétmagos Cortex A9 processzor meg a 3D-s Mali400-as grafikus gyorsító 1 GB RAM-mal mindent visz (3D játékok pl, Shadowgun, GTA 3, Max Payne, NFS Hot Pursuit tökéletesen simán futnak, flash videók, 1080p-s fullHD-s filmek hardveres dekódolással, akár TV-n is). Az 1024x600-as felbontású LG IPS HD képernyő képe egyszerűen gyönyörű, a színek élénkek, minden szögből tökéletesen látható és az egyes pixelek szabad szemmel egyáltalán nem kivehetők. Egy hátránya van, hogy mivel fényes, így sajnos tükröződik, de van annyi fényerő benne, hogy világosban is tisztán kivehető a képernyő. A kapacitív képernyő érintésre úgy reagál ahogy kell, a lapozás, görgetés folyamatos, nincs összevissza mozgás, meg késés, stb. (Összehasonlítási alap: Xperia Ray, LG P990 és ezek sem jobbak egy centivel sem.) Az alkalmazások korrekt sebességgel indulnak el, döccenés mentesen futnak.
Az anyaghasználata rendben van, nincsenek illesztési problémák, nem recseg-ropog, sem pixel- sem egyéb hardver hibát nem tapasztaltam. Kézbe fogva kellemes érzés tartani, és hosszabb használat után sem húzza a kezem. Az eleje fényes, a kéznyomokat rendesen összeszedi, de hát melyik ilyen kütyü nem. A hátulja sötétszürke fényes plasztik, de nem gagyi, (az anyaga kb. mint az 90eFt-os ASUS EEEPC-m burkolata). Egy baja van, hogy ez is fényes, így az ujjlenyomatokat naponta lehet erről is takarítani, igazi ujjlenyomat mágnes.Kommunikáció: 3G támogatás van benne, de mivel jelenleg ilyen előfizetésem még nincs (folyamatban), így ezt nem tudtam kipróbálni, így csak wifi-vel használtam eddig. Egy jellemző: kétszintes házban a wifi router a földszinten, a tablet az emeleten két szobával arrébb, a jel erősségét jelző 4 csíkból 2 látszik. A kapcsolat korrekt, nincsenek leszakadások, lassulások, élvezhető sebességgel lehet vele internetezni, Youtube videókat nézni, letölteni, stb.
Kamera: 2 megapixeles előlapi kamera, nem kell tőle sokat várni. A minősége mondjuk skype-oláshoz bőven elegendő, egyébként nagyon másra nem. Minősége is ennek is megfelelő, de hát a nagyobb tudás meg a jobb minőség nem is ennek a kategóriának a jellemzője.
HDMI kimenet: DUAL módban kép a tableten és TV-n is látszik egyszerre. A TV-n teljesen korrekt a kép és a hang is. Akadásmentes a film lejátszás, meg a játékok megjelenítése is. Kábelt nem adnak hozzá, azt külön venni kellett.
Tárolóhely: 16 GB tárhely nekem elegendő, de akár további 32 GB-tal bővíthető MicroSD kártyával. Ez a memória mennyiség ebben az árkategóriában nem mondhatni általánosnak.
Hangminőség: nem kell hi-fire gondolni, de nem is SOKOL rádió minőséget kap az ember. Ha a fiam játszik a géppel, egyáltalán nem zavaróak a gépből kijövő játék hangok. Zenét, filmet egyébként meg úgy is fülhallgatóval hallgatja az ember, az ezirányú képessége pedig megfelelő, nincs recsegés, zúgás, stb., a hangok tisztán szólnak.
Akkumulátor: A gépet nem lehet szétszedni, így az akksi nem kivehető, ha az meghal, a gépnek annyi. Kalibrálás után: jelenleg 67%-os töltöttségi szintnél 157 óra készenlétre vagy 10,5 óra zenelejátszásra, vagy 5 óra videólejátszásra, vagy 3,5 óra wifire elegendő energia van még benne. A töltésnél sem az akksi sem a töltő nem melegszik fel kézmelegnél melegebbre. Az egyetlen negatívum, hogy a töltési idő egy kicsit sok, egy pár órába beletelik, mire teljesen megtelik a 4000 mAh-s akksi.A múlt hét végén tettem fel a 4.0.4-es firmware-t, ez már teljesen magyar nyelvű, és nincs benne semmiféle kínai alkalmazás (az eredeti firmware tele volt ilyenekkel), teljes elérés van a GooglePlay-hez ahonnan minden alkalmazás telepíthető, és semmi hókuszpókuszt nem kell a gép nevével csinálni, alapból enged mindent letölteni. A kezelőfelület nincs átírva, a hivatalos gyári Androidot tartalmazza.
Aki ilyen tablet beszerzésén gondolkodik, javaslom nézze meg a www.ainolstore.com oldalt, érdemes ott keresgélni. Hivatalos AINOL forgalmazó, így korrekt információk vannak fenn minden AINOL tabletről (eloszlatva egy-két fórumozó által írt mendemondát, meg azt hallottam, hogy..-t) jó ár, támogatás, firmware-k, fórum, Paypal-al lehet fizetni, stb. Nekem bejött.
Külföldi beszerzésről: az importált termék 150 USD-ig vámmentes, de csak 6000 Ft-ig ÁFA mentes. Így, ha fennakad a vámon, akkor csak ÁFA köteles lesz a termék. Ezzel kapcsolatban javaslom az előbb írt weboldalon elolvasni a Customer Service-ben írtakat. Itt azért van egy megoldás a fentiek elkerülésére. Külföldi beszerzésnél azt is be kell kalkulálni, hogy Mo-n nincs szervizük, így ha gond van, vissza kell küldeni a gépet Kínába. Egyébként egy év garanciát adnak a termékre.
Összegezve a fentieket, ár-érték arányban ez a gép verhetetlen. Tudásban, minőségben, teljesítményben lealázza az itthon kapható hasonló árú versenyzőket, és felveszi a versenyt bármelyik nagyobb nevű ellenfelével, ahol csak a név kb. a gép 75%-a, a többi meg az alkatrész. Igaz nincs GPS, meg Bluetooth, de nekem ez nem is hiányzik.
Remélem sokaknak tudtam segíteni.
-
-
rokarudi
aktív tag
Hát én elég sok rosszat olvastam az Aurora II-ről a fórumokon (lehet, hogy nem minden volt igaz :-) és úgy gondoltam, hogy inkább a kettő közül az Elf-et választom. Volt hozzá rendes rom, és a fórumokon is elég jókat írtak róla. Akkor még nem volt rendelhető a Crystal, azt lehet, hogy megvártam volna, ha tudom, hogy nemsokára rendelhető lesz.
-
rokarudi
aktív tag
Na, egy napos tesztidőszak után azt kell, hogy mondjam, hogy az Elf II az én elvárásaimat eddig tökéletesen teljesítette. Szerencsére a wifijével nincs gond, a programok nagy része is mindenféle gond nélkül megy rajta. Gyári rom kb. fél órát volt rajta, utána ment rá a DE 1.0. A betekintési szög a felfelé billentéskor tényleg nem a legjobb, de erre számítottam, és eddig nem volt zavaró. A programok közül kettő olyan volt eddig, amivel kicsit barátságtalan volt a gép, az egyik a NOVA 3, de arról azt olvastam, hogy a legújabb frissítés miatt zavarodik meg, ezzel a programmal másnak is volt problémája. A Dead Space pl. minden gond és röccenés nélkül futott rajta. A másik a Poweramp. Érdekes módon a gyári zenelejátszó mindent lejátszik gond nélkül, és egy jó minőségű fülhallgatóval (mint az enyém is :-), egészen jól szól. Viszont a Poweramp akadozik, és a zenelejátszás nem mindig folyamatos, ami elég zavaró. HDMI keresztül szépen kimegy a tv-re a kép, mivel az 1.0 Dark Elfet használtam a dual screent még nem tudtam kipróbálni. 3 g-re nem volt szükségem, mert a telefonról wifi tetheringel nyomom neki a netet.
A McBub.com nevű cégtől rendeltem, összesen 26 ezerre jött ki egy képernyővédő fóliával. A cég azt írta nekem, hogy ők is ellenőriznek minden tabletet eladás előtt, illetve valamelyik tabletes fórumnak is a támogatói. Ha jól emlékszem, volt valami gebasz egyszer a céggel, a srác elkezdte szétkürtölni a fórumon, a cég pedig sűrű bocsánatkérés közepette próbálta megoldani a helyzetet... A kínai posta sajnos elég lassú volt, 3 hét alatt ért ide (mondjuk ebből egy hét a magyar vámosoknál telt el).
Úgyhogy eddig (így, hogy nagyjából tudtam mire számítsak), meg vagyok elégedve vele. Lehet, ha egy kicsit vártam volna, én is Crystalt rendeltem volna, de az az igazság, hogy egy induló prototípusból nem mertem volna rendelni (lásd Flame hibái...) -
iMaverick
addikt
válasz
zolikaDB #144 üzenetére
miért van ez a Play-el?
A Play! Áruházba felkerülő programokat megvizsgálják, mely telefonnal/tablet-tel kompatibilisek. Namost az olyan noname gyártóknál, mint az Ainol, amik ráadásul csak úgy ontják az újabb-újabb tablet-eket egyszerűen nincs idő-pénz bevizsgálni mindent, hogy compatible-e...
Erre vannak ezek a patch-ek (gondolom a szokásos build.prop fájl módosítás), amik a Play! felé másfajta, felkapottabb készülék típust kamuzik... (Jellemzően Samsung tablet-et. Persze lehet más is.) Így már le lehet szedni a Play!-ből mindent.
-
törölt tag
válasz
zolikaDB #142 üzenetére
Úgy értem, hogy a gyári firmware alatt Play-ben még az Angry Birds-ök sem látszanak, meg Speedtest.net, meg nagyon alap programok. Webböngészőből nézve meg ugye kiírja, hogy nem kompatibilis, de mondom ez egy kis patch-el korrigálható.
JB-ben eddig egy érdembeli extrát találtam, hogy USB eszköz rádugásakor feldobja, hogy mivel akarom megnyitni. Canon fényképezőről pl simán Gallery alkalmazásban végig lehet nézegetni a 18MP-es fotókat és nagyítok simán.
Ilyesmihez ICS-en külön progi kellett. Egyébként nincsenek hatalmas különbségek az ICS és a JB között. -
-
rokarudi
aktív tag
Na ma megérkezett a ketyere, eddig nagyon tetszik.
Már csak egy kérdésem lenne a szakértőkhöz: Néhány gb-os pendrive-val működik az otg kábeles kapcsolat, viszont nem tudom, hogy ezt usb hdd-vel (250 gb, nem kell külső táp hozzá) is össze lehet kötni?
-
-
törölt tag
válasz
Don't Panic #131 üzenetére
Azt megjegyezném, hogy Flash rohadtul nincs a Crystal-on. Majd kipróbálom az Amlogic-féle 10.2-t, hogy működik-e Jelly-n
-
törölt tag
válasz
rokarudi #130 üzenetére
Lehet, de CWM recovery-vel csak CyanogenMod romot lehet telepíteni, gyárit vagy gyárira épülő romot nem, viszont a CWM-et nem kell flashelni, hanem sdkártyáról be tud bootolni, úgyhogy megmarad az eredeti recovery is.
LINK
Egy frissen formázott sdkártyára másold fel a zip tartalmáz (ne a zip-et) és következő recovery-be lépéskor a CWM fog bejönni. Elvileg működik benne a backup/restore.
Ha már nem akarod a CWM-et, akkor vagy vedd ki az sdkártyát akkor amikor recovery-be lépsz, vagy töröld le az sdkártyáról a fájljait. -
Chaser
legenda
válasz
Don't Panic #131 üzenetére
Ez kb csak adattábla felsorolása, még annak is kevés. 130 euró az szép, persze hivatalos garral és supporttal ok lenne.
-
Don't Panic
senior tag
-
rokarudi
aktív tag
Nem tudja valaki, hogy elf II-re lehet CWM recovery-t vagy valami hasonlót ráapplikálni?
-
Chaser
legenda
válasz
zolikaDB #126 üzenetére
Ha meg nem 100%-os felteszed apróra, közölve a kisebb hibáját. Látod felettem a kollega hogy örül az elf2-nek, mikor a topik már rég arról szól hogy pár ezressel többért megkaphatja a Crystalt ami a panel miatt nem kicsit jobb
Aki nem rendel kinnről csak itthoni kínálatot néz annak simán megéri 30k körül egy 2 magos ips tablet.
-
Tamás9x
őstag
CSinos, ennyi pénzért nekem lazán megérné
Köszi a cikket -
Chaser
legenda
válasz
zolikaDB #124 üzenetére
Most őszintén, miből gondolod hogy valaki meg tudná mondani van-e gond velük? Veszel, kiderül a tieddel lesz-e gond v nem. Ennyiért nem A kategóriás paneleket raknak beléjük. Ki kell fogni kategória...Anno mikor bejöttek a transformerek sokban ott is B kategóriás panel virított, pedig 100k+ árú gépekről beszélünk. Vagy ott van most a 70k-s 10" myaudio, nem győzik visszahordani a xar panelek miatt, többiről nem is beszélve.
-
Chaser
legenda
válasz
zolikaDB #118 üzenetére
Az a cpu+vga+chipset ha asztali gépet néznénk. System on Chip, a tab lelke. Az Rk3066-ban jobb a cpu és "4magos" a vga, bár mivel kisebb órajelen jár nem számottevően gyorsabb. Aztán lehet később az lesz. Felbontás valóban ugyanannyi. De + fémház - ami qrva jól néz ki
, BT - így akár GPS-t is meg lehet oldani - és az erősebb SoC 6 ezerért drágábban nem sok. Feltéve persze hogy minden működik rajta normálisan. Ha szopókás akkor nyilván nem venném, de még sztem innen nincs senkinek, így nem tudni. Egy röpke review-t találtam, ott semmi különösebb negatívumot nem mondtak róla.
Crystal kijelzőről már van vélemény, meg kép is az elf mellett -
zolikaDB
veterán
Flame pandawill-en:
NOVO 7 Fire is name for Chinese market and its Chinese version. Actually NOVO 7 Burning( now Flame will be English version) is not ready for shipping, and it will be available at end of this month.
Várjuk Soulflier véleményét a Crystal kijelzőrőlAkkor az elvileg annyiban tér el az A2-től, h 8GB-os (meg akksi)?
-
Peaceliker
addikt
Elf ii nek teljesen rendben van az érintés érzékelése, annyi, hogy a lehetetlen 1 -2 mm -t nem érzékel, de az nem igazán zavaró, engem nem korlátoz semmiben.
-
Osynho
addikt
válasz
rokarudi #119 üzenetére
Hát a TN, meg az IPS közötti különbség adott. Előre lehet tudni, hogy mi lesz a különbség. A pixelhiba más dolog, olyan helyről kell venni, ahol átnézik a tabokat. Vagy ott a Crystal, ami elvileg nem pixelhibás. Persze semmi se biztos, az Elf II-ben is lehetnek halott pöttyök.
-
rokarudi
aktív tag
Fura, én éppen azért rendeltem Elf II-t Aurora II helyett (nagyjából egy árban vannak most), mert a külföldi fórumokon sokan szidták az Aurora II kijelzőjét. Mármint, hogy elég gyakran pixelhibás, nem pontos az érintés, ezen kívül melegszik, rossz a wifije stb. Az Elf II-nél össz-vissz annyi volt, hogy néha ott is tré a wifi, de ezen kívül ált rendben volt. Az egyik fórumozó szerint az Elf II kapta az egyik legjobb TFT-t a kategórián belül, míg az Aurora II pedig a legszarabb IPS-t, úgyhogy inkább Elf II.
Míg nincs nálam a tábla (elvileg még a vámosoknál van), de remélem nem csalódom benne... -
zolikaDB
veterán
Hyundainál mit takar az RK3066? Plusz, mi az a SoC? Látom, te nagyon a HoldX felé húzol
Amúgy annak ugyanúgy 1024*600 a felbontása, mint az Aurorának/Crystalnak.
Soulflier-nek van Crystal-ja, és nem jelezte, h baj lenne az elektronikával. Apropó kollega, te ezt honnan vetted és mennyibe jött be az országba kompletten? -
Chaser
legenda
válasz
zolikaDB #116 üzenetére
Lehet most az van kinn, eddig csak a 8GB verziónál volt.
Flame amivel több: fém ház, nagyobb akku, nagyobb felbontás, BT, jó touch elektronika
Az Elf és A2 touch eletronikája ugyanaz, a nagy kérdés, hogy a Crystalban ezt cserélték-e. / és ha nem, akkor ugyan mért adták ki a Crystalt, mert lényegében akkor A2
/ De ha nem, akkor is inkább Crystal A2 ellenében, elf ellenében meg mind2.
Amiben a HoldX jobb a flamenél, erősebb SoC, viszont kisebb akku és felbontás. Cserébe ha 8 gigás verziót veszel kb 7k-val olcsóbb, 16 gigás csak 1-2 ezressel.
Hivatalosan rájön 27% tréfa ha megfogják. Mivel kis csomag és nem olyan postával jön ami közvetlen vámra kerül így ennek kicsi az esélye. Ha megfogják mind1 mi van ráírva, kérhetik a vételi bizonylatot. Ált-ban "gift" ami rá van írva, v valami minimális összeg. -
zolikaDB
veterán
Na, akkor kezdjük elölről...
Ainol oldala szerint az A2-ben is LG panel van, a 16GB-osban is: [link] De a lényeg, h IPS, az a fontos!!!
A másik: a Flame az akkor mennyivel tud többet? Ami számít is? A kijelző felbontása + akksi? Ér annyival többet az a gép? Most 170$ az Ainol oldalán és 184$ a pandawill-en. A2 130$.
És: az A2-nek ha valóban kaksi (???) az érintőfelülete, akkor inkább Crystal (ami 8GB)?
Ha én akárhonnan rendelek, akkor mik az egyéb költségek? (ainol v pandawill). Hogy van ez az ÁFA+vám? Ők ráírnak annyi összeget, amennyi még nem kötelezett az előbbiekre és csoki?
Soulflier: "Aurora II-höz képest nemtudom mennyire előrelépés a Crystal. A WiFi-ben tuti." Miért is? Én a routertől sosem távolodok el 5m-nél messzebbre -
Chaser
legenda
válasz
zolikaDB #112 üzenetére
Abban épp nem LG van, elírás. Csak a 8 gigás verzióban van LG. Neked kell tudni, hogy megéri-e a rizikó, nekem még semmim sem tört el, ismerik a kis kínaiak a postát
Ha kinnről rendelsz, ált-ban pandawill a legolcsóbb.
Soulflier: Az A2-nek azt mondják elég tré az érintőfelülete, nem 7" való elektronikát kapott, hanem max 4"-osat. Ezt a Crystal is örökölte? Flameben már javítva azt tudom. 1ébként ott akku is jóval erősebb A2-höz képest
Illetve mit gondolsz a HoldX-ről? Pár ezressel drágább a Crystalnál, és azért csak RK3066, fémház és BT is van benne. Jó lenne a Crystal, de kb 6k pluszért elég sok extrát adna a Hold X. -
törölt tag
válasz
zolikaDB #112 üzenetére
Külföldről mindig kockázatos rendelni. Csomagot nem biztosítják, csak ha pl DHL-el rendelsz, de az nagyon drága, simán kétszeresét fizeted úgy a tablet árának.
Ha lehetőséged van pár ezerrel drágábban itthonról venni, akkor tedd azt. Úgy más vállalja át a rizikót, nem te.Hardver szempontjából Elf II, Aurora II, Crystal, Fire majdnem ugyanaz, apró különbségek vannak, de a proci és a GPU teljesen ugyanaz, teljesítmény nagyon hasonló. Benchmarkok eltérhetnek, de az nem mérvadó. Kijelzőben vannak eltérések, meg pl a Fire háza más és van benne Bluetooth. Elf II és Crystal közül Crystal-t ajánlanám, ez a kettő van nekem, többit csak hírből ismerem. Crystal-ra még nincs custom ROM, így pár korlátozása van a rendszernek, de amint kijön egy frissítés már csinálom is a szükséges módosításokat és gyakorlatilag minden fog rajta menni, ami az Elf II-n DarkElf rommal. Aurora II-höz képest nemtudom mennyire előrelépés a Crystal. A WiFi-ben tuti.
Kijelző miatt Elf II-t ne vegyél, egyáltalán nem szar, csak így feltűnő, ha van mihez viszonyítani, igazából csak alulról nézve durvul el a helyzet. Én anno azért az Elf-et és nem az Aurora-t választottam, mert akkor kb 10ezerrel volt drágább az Aurora és úgy gondoltam, nekem annyit nem ér az IPS. Érdemben nem is szólt bele sosem a felhasználói élménybe a kiejlző, ha el akartam dönteni, akkor fejjel lefelé fordítottam és úgy semmi baja nincs.
-
-
zolikaDB
veterán
Peaceliker, Chaser: nagyon köszi! Én egy Aurora II-t linkeltem, abban LG IPS van, a vas 2 magos, Mali 400 is. 37500 HUF. Az nem adja? Vagy akkor legyen inkább Elf II (az meg nem IPS)?
Rendelni honnan? Jobban járok, mintha megveszem itthonról pár ezressel drágábban? (rizikó pl., ha törik a csomagban, vagy ez nem játszik?) -
Chaser
legenda
válasz
Peaceliker #110 üzenetére
Viszont Crystalt vett IPS-sel, olyat lehet akkor venni?
elfért nem adnék pénzt mikor IPS pár ezerrel drágább. Használati élményben ég és föld.
-
Peaceliker
addikt
válasz
zolikaDB #108 üzenetére
Igen, az ELF sajnos a kijelző miatt nem a legjobb, néhány ezerrel drágábban van IPS (de AURORA-t meg azért nem biztos hogy kéne, mert ahhoz Soulflier nem csinál ROM-ot
).
Vas mindben ugyan az, szal arról mint ELF II tulaj tudok úgy nyilatkozni, hogy mindre igaz lesz:
-nagyon komoly, így elsőre ezt tudom mondani!!
-megy rajta minden játék (legújabbak is)
-viszi az 1080p videót amit akár TV re is ki tud küldeni (de ha csak rajta nézegeted akkor mind1)
-facebook jól megy rajta, én firefoxból nyomom mert a cliens egy szar
-a gépet belassulni még nem láttam, pedig egy hónapja nyúzom(és ezt lehet szó szerint is venni), mint mondottam a vas benne az nagyon kemény
-megakadások csak annyi van amit az android számlájára lehet írni (a 4 magos csodák is meg meg tudnak akadni néha úgy hallottam),de ha vki ebbe beleköt az csak szőr száll hasogatás, vagy Apple fun, azok állítják, hogy az soha semmikor semmiért nem akad meg és ha a tied néha igen, akkor az júúúúj de szar... (na most persze pillanatnyi megakadásokról beszélek, (pl képernyők váltása közben) nem olyanról amit a win szokott xD ) ...ez nem is megakadás inkább csak "röccenés"
-youtube-ozni nem szoktam, arról nem tudok mesélni...
-aksija átlagosan bírjaItthon amilyet adnak ennyiért az sehol nincs ehhez képest tudásilag... anyag minőségben és összeszerelésben viszont szerintem minden elveri, mert az tényleg hulladék
De ha a "külcsínytől" el tudsz tekinteni, akkor nem fogod megbánni... Ez nem egy olyan tábla amivel villogni lehet, ez egy olyan amit nagyon jól lehet használni helyette -
Chaser
legenda
válasz
zolikaDB #108 üzenetére
Elf-et véletlen se. IPS-sel Crystal, A2-t már nem éri meg. Utána Hyundai Hold X, vagy a flame/fire, az van kb 40k-ért Kínából. Első 27, középső 33. Ez mind IPS paneles. Soulflier rakott fel képet a #104-ben, ha nem tudnád mi az IPS akkor gyorsan rájössz
Vagy veszel itthonról, de még belépő IPS-t se kapsz 40k-ért.
-
zolikaDB
veterán
Akkor most hogy is van ez? Melyik Ainolt, miért és honnan? Kérlek segítsetek!
Nekem is esti filmezésre, olvasgatásra, youtube-ra kellene egy tablet, 12 óra meló után halálom a gép előtt görnyedni... iPad ugye nem emberi áron van, eddig az itthon is elérhetők közül az Aurora II-t láttam az egyik legjobbnak. (apróban van új folyamatosan 40k alatt)
Ezeknél a gépeknél kb milyen sebességgel fut egy facebook? Böngészőben 3-4-5 lap belassítja a gépet? Youtube-ot lehet tálcára rakni? Külön kliens van rá vagy böngészőn keresztül is megy szépen?
Köszönöm előre is! -
Peaceliker
addikt
Én azért azt a "reset gombot" a micro SD és mini usb port között nem nagyon nyomogatnám, mert az amúgy a mikrofon xD
-
törölt tag
Aki ért angolul az elolvashatja a tapasztalataimat, aki nem az a képekből leszűrhet pár dolgot.
TesztA kijelzője nagyon jó, wifi atom gyors, nagyon stabil. Lényegében ennyiben tér ez az Elf II-től. Néhány tesztben nem teljesített túl jól, viszont a játékok mennek rendesen. Custom ROM-ot muszáj rá gyártanom, mert a market kompatibilitás nagyon ratyi volt, már magamnak megcsináltam. Mivel még gyári firmware nincs, ezért most csak apróbb változásokat merek eszközölni. Ha letölthető lesz a gyári rom, akkor megy is a nagygenerál: magyar nyelv, market kompatibilitás, root ilyesmi.
Ez a lényeg: Crystal <-> Elf II
Új hozzászólás Aktív témák
- ! Dell Precision 7670 FHD+ / i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1TB G4 / Quadro RTX A4500 16GB Pro tervező
- Igazán erős Gamer gép!
- ! Dell Precision 7770 i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1TB G4 / Quadro RTX A5500 16GB Pro tervező BOX
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari