Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Breki
veterán
Na megérkezett végre nekem is ez a modem
Készítettem egy stat-ot énis kiváncsi vagyok a véleményre, hogy milyen a vonalam.
WAN Statistics
Készítettem egy stat-ot hátha érdekes lehetService VPI/VCI Protocol Received Transmitted
Bytes Pkts Errs Drops Bytes Pkts Errs Drops
nas_0_1_32 1/32 PPPoE 55200902 43726 0 0 8189969 29241 0 0LAN Statistics
Interface Received Transmitted
Bytes Pkts Errs Drops Bytes Pkts Errs Drops
Ethernet 8105941 30724 0 0 57260408 45586 0 0ADSL Statistics
Mode: Autosense
Type: Interleave
Line Coding: Trellis
Status: SHOWTIMEDownstream Upstream
Rate (Kbps): 10236 766SNR Margin (dB): 18.9 24.0
Attenuation (dB): 28.5 15.0
Output Power (dBm): 1.2 13.5Super Frames: 76425 77191
Super Frames Errors: 0 1
RS Words: 6649006 537251
RS Correctable Errors: 1016 0
RS Uncorrectable Errors: 0 0HEC Errors: 0 0
OCD Errors: 0 0
LCD Errors: 0 0
Total Cells: 29842031 2234028
Data Cells: 1180485 183701
Bit Errors: 0 0Total ES: 0 1
Total SES: 0 10
Total UAS: 21 78272 -
Breki
veterán
a cFos rendesen be van állítva?
cfos vagy cfospeed?
Megkérdezhetem, hogy hol és mennyiért vetted ezt a modemet?
-
Breki
veterán
Azért nemsemmi nincs a nagykerben sem 321b másik helyen lenne de ott kétezerrel drágábban............

Hiába vettem volna meg 11.500-ért és foglalóztam le a héten nincs a nagykerben már.......
-
Breki
veterán
Közben megrendeltem énis ezt a modemet, a mostani egyenlőre úgy néz ki 8 megabit-re visszavéve jó 10-esre rakva produkálja a korábban írt tüneteket.
Szerencsére a teknikus srác nagyon rendes (ezt a modemet is ő ajánlotta) így több hétig tudtuk tesztelni különböző sebességen.
Szerinte ezzel a modemmel lehet bírja majd a 10-et is.
Hát remélem különben 8-as netem lesz holott eddig 15-öst fizettem.A srác szerint elvileg lehet, hogy a matáv-os résznél van a bibi (hurokátengedéses 3G Adsl)
-
Breki
veterán
A konkrét modemre visszatérve egy másik fórumon ezt olvastam róla
"Guglizásom eredménye képpen kiderült, hogy a DSL-380T valamikor 2006-ban került piacra, míg a DSL-321B idén jan.-feb. tájékán. Az utóbbi konfigjában az ADSL mód kiválasztásánál van két érdekes checkbox: "Bitswap Enable" és "SRA Enable".
A doksi ezt írta ezekről:
"Leave the Capability setting at the bottom of the window unchanged unless otherwise instructed by your ISP. Both Bitswap Enable and Seemless Rate Adaption (SRA) Enable deal with tests that determine the line condition between your Modem and the ISP's Central office."No persze nem hagytam ennyiben ... jöhet a Google.
A bitswap-pal kapcsolatban ezt a doksit találtam:
http://www.stanford.edu/group/cioffi/docum...it_swapping.pdfAz SRA-val (Seemless Rate Adaptation) kapcsolatban ezt:
http://www2.rad.com/networks/2005/adsl/adsl2.htmMint kiderült, mindkét fogalom valamilyen módon a jel zavarainak kompenzálásával kapcsolatos.
A DSL-321B-t otthon üzembe helyezve első körben alaphelyzetben hagytam a fenti checkboxokat, azaz "Bitswap enable" bekapcsolva, az SRA pedig kikapcsolva. Pár perc után jött is egy kapcsolatbomlás és újra szinkronizálás. :-(
Ezután a konfigban bekattintottam az SRA-t is. És láss csodát: az utóbbi pár órában egyetlen kapcsolat szakadás sem volt, ami példa nélküli, amióta Pantel-re váltottam (ami mellesleg időközben Invitellé vált)! Részemről: mission completed. :-)" -
Breki
veterán
válasz
headhunter
üzenetére
Az csak egy ár amit kiírtak
"Sajnos már nincs belőle raktáron. Csak rendelni tudnék jelenleg, 11000Ft lenne az ára.
Üdvözlettel:
Szeles Zoltán
JD+Computer Kft." -
Breki
veterán
válasz
headhunter
üzenetére
Énis ilyen helyeken néztem aztán írtam annak aki legolcsóbb volt ez esetbern konkrétan a Lord, válasz semmi csak egy nap múlva emelt ár..........
Meg ugye én nem vagyok nagyfalusi mindig hozzájön a futár vagy postaköltség
és akkor már nem éri meg mert 11 valamennyiért ittis tudják elvileg hozni.
-
Breki
veterán
válasz
TheLion001
üzenetére
Amit ismerek arról írtam.
De énis csak jövendő felhasználóként vagyok ott
-
Breki
veterán
válasz
TheLion001
üzenetére
-
Breki
veterán
válasz
TheLion001
üzenetére
Ha pesti vagy és gondolom az vagy mivel nem írtál várost
én ezt találtam a legolcsóbbnak -
Breki
veterán
két modemet tudtam kipróbálni
azt a HuaWei-t ami most van és egy D-.Link-et
A számítógépemmel nem vagyok teljesen biztos, de csomagváltás előtt nem volt ilyen gondom ugyanezzel a géppel és szoftverrel
Már nagyon sokszor felhívtam őket hogy bejelentsem hibára ennek eredménye lett, hogy a tecchnikus felhívott kérte hogy egy hétig folyamatosan menjen a modem és ajánlotta az itt tesztelt modemet
Érdekes hogy a matáv-os ismerősöm is mikor felhívtam ezt a dslam hibát mondta elsőre
Csak ugye most ő nem tudja megnéni mert 3G ADSLA modem-et megnéztem bridge módban van modenként használva
nem automatikusan csatlakozik hanem én kattintok a parancsikonra.Azt nem értem miért mindig majdnem pontosan 6-kor kezdődik mindez.
És miért akkor nem megy ha a modem be volt kapcsolva előtte illetve a modem ki és bekapcsolásával megint jó egy ideig.Ezért kérdeztem, hogy kell azt a vonaltesztet készíteni hátha azt elvégezve kiderülnének dolgok, hogy érdemes-e ilyxen modemet vennem.
-
Breki
veterán
na közben megint megjelent
látható hogy töltené be az oldalt, de nem jön be közben egy pingelés eredménye 7:45-kor
-
Breki
veterán
nincs routerem, kozvetlen van a gépre kötve a modem
AP-t nem tudom mi, bridge módrol csak olvastam de sosem állítottam ilyesmitDe ugye két különböző modemmel is kipróbáltam
a ping se mindig megy de sokszor megy de olyan is van hogy elsőrew jó másodiknál nem érkezik válasz harmadiknál újra érkezik
Azt vettem észre, hogy mikor indul akkor kezdenek nehezen bejönni a lapok majd egyszerre nem jön be semmi vagy csak a lap fejléce
szoftveres dolgot kizárnám mivel ugyanez a gép az átkötés előtt ugyanezzel a modemmel tökéletesen működött
és ha a modem sokáig ki van kapcsolva és a géppel együtt kapcsolom be pl 3 körül akkor majdnem mindig pontosan 6-ig jó, de ha nem kapcsolom ki akkor a gép bekapcsolása után sem csatlakozik fel illetve illetve ha felcsatlakozik is nem jönnek be oldalak
-
Breki
veterán
Hogy lehet pontosan ilyen vonaldiag-ot csinálni?
Nálam az a probléma mióta átraktak 15-ös 3GADSL-re, időközönként, nem jönnek be az oldalak
általában nem szakad meg a kapcsolat -bár az is előfordul- de nem jön be semmi oldal
viszont pingetni általában tudom pl a bix.hu-tA gond csak a modem le és felkapcsolásával oldódik meg egy ideig azután hirtelen jó lesz.
Érdekes módon általában 6 óra körül tapasztalom mindig ezt van hogy 3-6-ig teljesen jól működik (de van hogy már a gép indítása után le és fel kell kapcsolni a modemet hogy működjön a net, ha az bekapcsolva volt előtte, ha viszont nem akkor általában jó)A szolgáltatónál most tesztelik, de ilyen modemet ajánlottak megvételre.
Eddig Huawei-vel és D-Link 360R-el tudtam kipróbálni mindegyiknél kb ugyanaz volt.
Mindkét modem máshol nagyobb sebességnél is tökéletesen működött szakadás nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- ESET NOD32 Antivirus / Smart Security
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen routert?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Cyberpunk 2077
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- További aktív témák...
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 1000GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi