Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zseko

veterán

Igaz hogy csak félig vág ide, de mivel jövőhét szerdán én is egy 321B modem tulajdonosa leszek, ezért csak félig off :)

Szóval, van egy 360R tipusú modemem, 8Mbites nettel, jön is szépen ~850KB körül lefelé, ~58KB-al felfelé. Decemer közepén jeleztem a szolgáltatónak, hogy szeretnék egy 15Mbites netet (mivel eleve olcsóbb mint a mostani 8-as), és a bemérés alapján kiderült hogy ennek nincs akadája sem, így elkezdtem körülnézni, mit is lehetne vásárolni ahhoz hogy ezt a sebességet ki is tudjam használni. Legfőképp az itt olvasott tesztek alapján választottam a 321B-t, meg is rendeltem, csak ünnepek lévén mostanra ígérték. Nem gond, a szolgáltató is a számlaváltásra ígérte az emelést. Tegnap észrevettem, hogy mintha jobban jönne a net (felfelé is bele-beleugrott a 110KB-ba, így ma leteszteltem a sebességet, és ezt kaptam:

a letöltési sebesség pedig ilyen:
    Link

A modem pedig ezt mutatja még a régi sebességen:

Na most ez elég érdekesnek tűnik, figyelembe véve azt, hogy a modemre nincs ráírva hogy ADSL2+ lenne... :F ( csak annyi hogy 'ADSL Modem' ) Mindenesetre örülök neki :)) , csak így lehet hogy feleslegesen veszem meg a 321B-t? [Mondjuk nem hinném hogy felesleges lesz :)]

Ez a modem (360R) kb. 1 éve megy 7/24-ben, net nagyon-nagyon ritkán szakadt meg, pedig van terhelve rendesen (8 géppel). Vidéken, kb 1,5 Km-re lehet tőlünk a faluban a T-Com elosztója (dslam?), a város meg cirka 5-6Km ( a központ megvan 8 is).

Új hozzászólás Aktív témák