- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
Új hozzászólás Aktív témák
-
renaa2121
újonc
acer aspire es15 laptopom van és a videókártyázt szeretném lecsereélni milyenre és hol tudok venni??

-
hernanisilva
újonc
Hi
Congratilations for the tutorial.
Can someone send me the modified bios file for 5742g (gt 420m) with 0.950v?
When i use EzH2O it gives me a error Out Of Memory. (I have 16gb of ram).
Thank you
Szia
Gratulálunk a bemutatóhoz.
Tudna valaki küldeni nekem a módosított biosz fájlt 5742g (420m) és 0,950v.
Amikor EzH2O-t használok, hibát ad ki az Out Of Memory-ból. (16 GB-os kosom van).
Köszönöm
-
donew82
újonc
sziasztok
van egy acer aspire 5742 G gépem.-nagyon nem vagyok a billentyűzettel megelégedve, mert egy tisztíthatatlan nem por zárós vacak.nincs valami ötlet, hogy milyen billentyűzettel lehetne pótolni, ami másabb jellegű de kompatibilis vele?
várom válaszotokat!
köszi előre is!! -
online1986
tag
Én is szeretnék segitséget kérni aspire 5755G Nvidia GT630M!Előre is köszi!
-
Pooyoo
újonc
Tama's ke'rlek segits nekem
-
Pooyoo
újonc
Hello.
Lenne egy proble'ma'm.
segitse'g kellene a megolda'sa'hoz.Acer Aspire 5742g tipusu laptopom van.. windows7es 64 bites operacios rendszerrel.
na ma'r most
nem mukodik a webkamera. ami 1.3m-s . de csak ennyit ir rola.. gondolom crystal eyes..
mindig kiirja mikor szeretnem hasznalni hogy
"not connected" persze ertem mit jelent magyarul ez.. viszont a megoldast nem tudom..
segitse'e'e'g -
Tenk1986
csendes tag
Sziasztok.
Van egy 5742G lapom, gt 540m-mel. Megcsináltam a cikkben leírt bios moddot és a húzást is , viszont az a kérdésem hogy lehet elmenteni a beállított frekiket, mert minden gépindyításnál visszaáll alapra. Jó, persze nem tart sokáig felhúzni a programmal, csak azért érdekelne hogy ez így okés, vagy valahol lehet ezeket az értékeket menteni is.
-
bagyusz
őstag
válasz
dezsoke87
üzenetére
Hali
1. Szétkel szedni az acer biost (cikkem első pontja)
2. aida64-ben megnézed a video bios verzió számát
3. a szétkapott biost fájl méret szerint sorba rendezed és 50-90kbyte fájlok között kikeresed azt a romot amiben megtalálod a te video biosod verziószámát.
4. Ezt leszeded és berakod az ati video biost amit megtaláltál.
5. Miután módosítottad a video biost, elmented.
6. Az általam írt cikkben folytatod a 6.-pontban továbbTöbbször gondold át, hogy mit csinálsz mert könnyen gofrisütő lehet a vége.
Én ezt csak akkor ajánlom, ha már volt részed ilyenben.
Megjegyzem semmilyen felelősséget nem vállalok.
-
dezsoke87
újonc
Sziasztok!
Nekem szintén 5742G notebook-om van, csak sajnos Ati Radeon 6370M van benne. Feltettem a moddólt Bios-t, köszönöm szépen. Van esetleg valaki közületek, aki ezt a videókártyát a cikkben hasonlóan tuningólta, vagy van ötlete, tapasztalata, hogyan kellene hozzá kezdenem?
-
gtesteban
tag
Sziasztok!
Van nekem egy Gt420m-es kártyám és érdekelne mennyire lehetne tuningolni,hogy a későbbiekben ne okozzon problémát de azért jó gyors is legyen

Válaszotokat, tippeteket előre is köszönöm.Üdv: Pisti
-
G-Bali
senior tag
hello!
a problámám ugyan az csak az intel hd graphics family-nek ismeri és nem tudom a GT520m re beállitani! az oldalon nem találok semmi nvidia optimus programot :-(
és azt hittem hogy ha komolyab játéknál az kapcsol be,de semmit nem találok erre ,,,
amugy egy Acer 5750G-2334g64
ha tucc nekem is valami megoldást az jo lenne
köszi -
bagyusz
őstag
válasz
balnalekvar
üzenetére
itt kikeresed a gépet letöltöd az intel drivert, valamint az nvidia optimus programját és azon belül meg kitudod választani az alapértelmezettet, de érdemes a teljesítmény centrikust választani.
-
balnalekvar
újonc
Sziasztok!
Nekem az lenne a problémám, hogy vettem egy ilyen típusú gépet és kettő darab vga van benne egy intel hd meg egy nvidia geforce 520m és hogyan tudnám azt megcsinálni, hogy ne az intel hanem az nvidia-t vegye alapértelmezetnek? -
Jó kis írás köszönjük.
Laptop tuning csak óvatosan ajánlott, mivel a hűtés nem olyan, mint egy asztali gépen, könnyen vetemedhet a lap és felszakadnak a GPU lábai. (olyan lesz, mint egy + LED-es XBOX) -
bagyusz
őstag
válasz
ThunderBoy
üzenetére
Persze, bőven elég lenne. Most vagy hardveresen van letiltva az igp vagy szoftveresen bios-ban. Tört biossal próbáltam bekapcsolni, de akkor gép megfagyott. A másik elméleti forrás, hogy a gt420m nem támogatja az optimus technológiát, de gyakorlatban meg igen
. Vicc az egész, 540m ugyanezzel a konfiggal meg megy. 
-
ThunderBoy
tag
-
bagyusz
őstag
válasz
ThunderBoy
üzenetére
igen jól olvastad, nagy marhaság, hogy igp-t letiltották.
-
ThunderBoy
tag
jól olvastam a külföldi fórumban hogy nem lehet átkapcsolni az intel hd vga-ra? pedig lehetne az akkuval spórolni,,, (nekem ATI 5470 van a gépbe)
-
bagyusz
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Laptop viszonylatban ez nem igaz. Az nvidia csak a chipet adja. Az alaplapra való felvitelt meg a gyártó végzi, az meg már teljesen más dolog hogy milyen minőségben teszi azt.
-
stol
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
"Van egy olyan érzésem hogy elvakult ati fan vagy inkább nem mennék bele most jobban egy nagyobb vitába."
Rosszul gondolod

BGA forrasztásból jól megélő szervizes vagyok valójában
~1év után várható a BGA hiba. Hamarább nem igen. -
stol
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Az, hogy 3év van rá, egy dolog.
Döglenek is szépen. -
->Raizen<-
veterán
Desktop fronton nincsen szerintem olyan nagy probléma a forrasztással nv-nél! Sokkal nagyobb hőtágulást hő ingadozást kell elviseljen például egy 560 Ti chip mint egy mobil vga chip! 37 fokról 80-ra és vissza nálam például. Ezt gyenge forrasztással nem bírná évekig és a gyártó se vállalna 3 év garit a legtöbb nv karira!

-
stol
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Mindegy mit veszel desktop és noti fronton, csak ne NV-t.
-
fkenny
senior tag
Jó lett a cikk. Viszont tényleg érdemes vigyázni a gpu-ra mert sajnos az nvidia nem törekszik a minőségre. Ez meglátszik a dedikált vga-s notik halálában.
Viszont én is kérek segítséget. A probook 4525s HP-mban van egy 5470-es ATI és szeretném kicsit megcibálni. (nem BIOS, csak simán os alól ). Mivel tudom ezt megtenni? Segítségeteket előre is köszönöm!Stol: Örülj neki, hogy lesz munkád. Én áldom szerencsém

-
stol
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Tökéletesen Igaz.
Evvel még sok évig megalapozzák a biztos megélhetést számunkra![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
->Raizen<-
veterán
-
stol
addikt
Grat. a cikkhez.
Evvel a lépéssel mindeki hamarabb teremt nekem munkát a lerothadó BGA-jú NV chipsetek irányába

Valamint, ha garanciális gépen játszod meg, automatice ugrik a gar.
-
gtesteban
tag
Rájöttem. A Shader Clockot kell húzni és azzal automatikusan húzza a Gpu órajelet is.

-
gtesteban
tag
Igen azt megnyitom rákattintok a show Overclocking-ra de a gpu órajelet nem tudom felhúzni. Nem engedélyezi.
-
gtesteban
tag
Hello! Annyi kérdésem lenne,hogy a videókártyát,hogy lehetne felhúzni? Gt420M kártyám van.
Üdv: Pisti
-
bagyusz
őstag
-
xakta
tag
Tetszett a leírás. Csak halkan kérdezem meg az EVGA Precision tuningprogi nem működik laptopon ? Akkor nem kellene belenyúlni a biosba.

-
gtesteban
tag
Hello! Megcsináltam ahogy mondtad és tényleg sokkal gyorsabb lett a gépem tőle. A memóriát kipróbálom azért a kíváncsiság miatt.
Még 1x nagyon szépen köszönöm a segítségét. Örök hálám
-
bagyusz
őstag
válasz
gtesteban
üzenetére
Én már felraktam a biost, neked csak annyi dolgod van hogy leszeded és "1.15 MOMP 420m 0.950V oc" mappán belül meg elindítod a InsydeFlash.exe
Fontos, hogy a processzor beállítás menü alatt maximum a turbo boost be ki kapcsolását végezheted el, a többit nem piszkálni mert még a cmos reset sem segít.
Átlehet állítani 1333mhz de nálam akkor is 1066mhz működött.
-
gtesteban
tag
Meg az is érdekelne,hogy ha megcsinálom ezt a módosítást akkor be lehet-e állítani a ramokat 1333mhz-re.
Üdv.
-
gtesteban
tag
Hello! Nekem is ugyan ilyen laptopom van és érdekel,hogy lehetne megcsinálni ezt a bios módosítást. Amit csináltál cuccokat az leszedtem de nem tudom mit kel vele csinálni. Ha leírnád nekem pontosan mit,hogyan kéne csinálni annak nagyon de nagyon tudnék örülni.
-
olbaidhun
őstag
Érdekes írás, köszönet érte!
-
bagyusz
őstag
sellerbuyer kolléga ATI bios mod írása pont megfelel a számodra.

Addig a pontig követheted az írásomat ameddig szét bontjuk a hivatalos bios és kikeressük video biost.
Többet nem tudok segíteni mert ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom.
-
bagyusz
őstag
válasz
Lacika001
üzenetére
Jó ez a te véleményed.
Pár hszel lentebb az darky@ kolléga írta, hogy neki a gt540 van és 9600pontot ért el 810mhz-en, alapórajelen ami neki 672mhz 8000pont. A 420m és 540 ugyanarra a lapkára épül, és ha úgy vesszük én 780-nal értem a 9400pontot.
Én szerintem ez elég jó irány.
420m itt mint láthatod a legkisebb órajelű 96cuda magos chip, jó hogy kisebb a kezdeti gyorsulás.
Más rész sosem volt lineáris a gyorsulás tuningok terén.
-
-
Lacika001
aktív tag
Megéri?
770 és 680MHz között nem olyan nagy a különbség százalékosan se. A memória is korlátoz. 960MHz es RAM mellett szerintem 770MHz ről 680ra csökkentve lassulna kb 6-7%ot ami nem nagyon észrevehető. -
Ennek látom értelmét, tehát itt mérhető a teljesítmény növekedés.

5755G-n utánajárok ennek.
-
bagyusz
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Köszi, ebben csak az vicc, hogy a gt420 és gt540 egy és ugyan az a lapka, csak a gt420 kisebb órajelen üzemel, meg le van tiltva az optimus.

Más:
Akinek gt 540m karija van megtudná nekem mondani, hogy milyen feszültségen üzemel? Az üresjárati és a maxterhelési is érdekelne.
-
Boxi88
őstag
Nagyon jó teszt lett! Elég sokat nyertél a tuninggal! Grat!

-
->Raizen<-
veterán
Gratulálok a részletes leíráshoz! Nekem egy acer 5750g volt az is szépen vitte a vga tuningot a gt540 810 mhz-n stabil volt! Szerettem is a gépet csak nem olyat kaptam amilyet rendeltem nem volt rajta usb3 és ezért túl kellett adnom rajta aztán nem volt nagyon jobb alternatíva és vissza tértem pc-s vonalhoz vettem a konfigot ami az adatlapomon szerepel. Nagyon jól birta az összes játékot az 5750g és nekem 9600 pont volt a 06 ha tuningoltam a gt540-et alapból 8000.!
A hőmérsékleteket elnézve szerintem használhatod nyugodtan tuningolva a vga-t 24\7-ben is! 
-
bagyusz
őstag
Igen meglehet csinálni, csak nem ezen írás alapján, majd ha megtalálom az a külföldi írást akkor belinkelem neked.
Qkackca: NvidiaInspector progival állítottam. A video biosban csak a feszültséget módosítottam, az órajeleket hagytam mert még tesztelek, 100%-ra akarok menni
.cer: Alapból a PH-ra akartam tölteni, de csak 2,5mb tárhely van, ezért raktam külsősre.
-
cer
tag
Majd ha lesz energiád, kérlek ( a leendőbeli érdeklődő közösség érdekében is ) a képanyagokat töltsd fel a PH! tárhelyére is és onnan hivatkozz majd rájuk.
Tudom ez nem kevés idő, de a külső képmegosztókról egy idő után el fog tünni az adat és így értékes infóktól eshet majd el egy idelátogató.
Előre is köszönet érte!
-
Qkackca
őstag
Érdekes írás, az órajeleket milyen progival lőtted be, vagy pl 5 mhz lépésenként újraírtad a bios-t?
-
Daffchy
őstag
Nekem Acer Aspire 5742ZG-m van Radeon 5470-el. Esetleg ezen is elvégezhető a modding?

-
bagyusz
őstag
válasz
korpicschess
üzenetére
A video biost gyakorlatilag az összes acer gépnél meglehet csinálni a fentiek alapján.
-
korpicschess
veterán
Nagyon tetszik, amint lesz időm elolvasom! 5739G-vel, ugyanilyen VGA-val is mennek ezek esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Hyundai, Kia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- VR topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Gaming OC RTX 4080 Super 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ADVANTECH SQFlash 512 GB SATA SSD
- Üzleti kategóriás laptopok, asztali számítógépek, alkatrészek,garanciával, ZoliLaptop.hu
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4517, 100% Akksi
- Új és újszerű 13-14 Gamer, üzleti, 2in1, X360 Touch készülékek nagyon kedvező áron! Garancia Számla!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Van egy olyan érzésem hogy elvakult ati fan vagy inkább nem mennék bele most jobban egy nagyobb vitába. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)