- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DRB
senior tag
válasz
kleinguru #24 üzenetére
Aham, akkor bizonyára félreértettem.
Egyébként meg, az általad felvetett definícióba is belefér az időjárás, mondjuk egy bazi nagy hurrikán útvonalát kéne megjósolni, lehetőleg nagy pontossággal, mert mondjuk útba eshet néhány nagyváros(milliós), pár (atom)erőmű, stb. Szóval szerintem ilyen értelemben is lehet „kritikus” az időjárás előrejelzés.
-
DRB
senior tag
válasz
kleinguru #19 üzenetére
Nagy vonalakban az időjárás előrejelzés úgy működik, hogy különféle modelleket futtatnak a számítógépen. Ahhoz, hogy ténylegesen meg tudjuk „jósolni” az időt(nagyjából, több napra vagy hétre), egy sok változós, rendkívül számításigényes modellt kell futtatni, minél több (az időjárást befolyásoló)tényezőt sikerül belevinni a számításba, annál pontosabb eredményt kapunk, viszont ehhez nagyon nagy teljesítmény kell, na ettől kritikus a dolog. Talán nem a legjobb szó erre a „kritikus”, szerintem a kolléga itt a nagy erőforrásigényt értette.
Mondjuk, most hogy nézem, a „kritikus” szót Te használtad a kérdésedben, a válaszban nem szerepel, így végül is azt kéne kideríteni, Te vajon mire gondoltál.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest