Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz exception #34 üzenetére
Örülök, ha ötletadó voltam. Ez nagyon jó érzés.
Milyen ötleteket adtam üveghez? Mert én csak egy-két oldallapot üvegeztem. De légy óvatos, és ne túl vékonyból készítsd el, bár ezt gondolom apud ezerszer jobban tudja, mint én, meg hát végső soron evidens is.
Köszönöm a dicséretet is, nagyon jól esik az embernek.
-
imibogyo
veterán
válasz exception #36 üzenetére
Ja, így már értem. Hát az biztos, hogy szebb. Plexizni nem is szoktam nagyon.
Talán most lesz kivétel, mert szeretnék füst-plexit felhasználni a következő projekthez, viszont ahhoz jobb lenne a fehér, vagy ezüst belső, mert túl sötét lesz. Ha jól értem neked viszont színtelen üvegből lenne, ahhoz biztosan jól megy a fekete tálca, jobban, mint a fehér.
-
imibogyo
veterán
válasz exception #38 üzenetére
És ugyanilyen savmart valami lenne hátulról a gép oldala felől is, tehát egy a tálca mögött, meg még egy az oldalsó üveglap előtt, mintegy szendvicsszerkezetként? Csak azért mert ha szemből el szeretnéd rejteni oda is kelleni fog (szerintem a tálca kevés lesz), meg gondolom hátulra is kell külön.
Egyszer próbáltam ívet vágni üvegre, úgy a 800-adik próbálkozás után feladtam. Elmentem egy üvegeshez a tervemmel, aki nem tudom mivel, de tökéletes ívet vágott nekem. Azóta nem szenvedek itthon ilyenekkel. Több pénzt nyomtam el a próbálkozásokra, mint ha rögtön egy profit bíztam volna meg. Persze gyakorolni jó volt, meg legalább ilyet is csináltam címszó alatt, nem ijedek meg egy egyszerű egyenes üvegvágástól, de hogy ennél bonyolultabbal nem fogok többet próbálkozni az is biztos.
-
imibogyo
veterán
-
imibogyo
veterán
válasz exception #70 üzenetére
Ez sajnos minden szakmára igaz.
Mire eljutottam oda szerszámilag ahol most vagyok bőven egy milla felett költöttem, pedig szinte semmim nincs és azok is öregek.
Ráadásul nem a legdrágább eszközökből vásárolok, hanem a "még nem szar és valami neve is van azért" kategóriából szoktam venni, meg amiben eddig még nem csalódtam (Skil, Bosch, keveset használt gépekhez Einhell), nekem legalábbis eddig beváltak. Amik pedig komolyabb gépek azokból sokat inkább én és édesapám készitettünk, úgy, mint faszterga (ez később szétbontásra került), egyengető gyalu, körfűrész stb..
Később ugyan "örököltem" az esztergámat, de mire ahhoz is bevásároltam extra késekből, vésőkből, nem beszélve az anyagról, amit nem tudok magam önteni ha fémről van szó, és az időközben elkopó dolgok cseréjéről, hát van benne költség rendesen. Főleg úgy, hogy én nem ezzel "dolgozom", még csak nincs is ilyen szakmám, ez csak hobbi nálam. Tehát még "termelni" sem szoktam vele, hogy visszahozzon valamennyi pénzt. Maximum csak ilyen haveri alapon csinálgatok dolgokat, elsődlegesen a család és a saját igényeim kielégítésére született meg a gépparkom. Főleg most, hogy az nagy pesti lettem szegények csak porosodnak.
-
imibogyo
veterán
válasz exception #72 üzenetére
Hát épp ez a baj, hogy egy fokkal drágább. Ismerem volt is ilyen gépem, csak épen azért mert havonta kétszer használnám nem szeretnék annyit kiadni érte. Épp erre akartam az előbb kilyukadni, hogy annak ellenére, hogy csak hobbi szinten vásárolgatok mégis mennyi pénz ez így is.
-
imibogyo
veterán
válasz exception #74 üzenetére
Persze, nem is kell egyszer használatosat venni, inkább, csak mindig a megfelelő kompromisszumot. Amiről tudom (sejtem), hogy sokat fogom használni abból általában Skil gépet veszek, mert csak. Eddig minden gépük hibátlanul működik legtöbbjük már 4-6 éve.
Viszont amiről tudom, hogy ritkábban fogom használni, abból veszek egy picit olcsóbbat (Einhell), a korongvágóm ilyen és semmit nem tudok ellene felhozni. Egyszerű, jó, olcsó, teszi a dolgát úgy 3 éve.
A tervekre kíváncsi lennék.
Tőlem kapsz egy plusz pontot a felső tápra. Volt már mind a két megoldásom huzamosabb ideig, nem láttam olyan nagy előnyét az alsó táposnak. Mondjuk könnyebb a kábeleket elrejteni egy pajzzsal, mert nem lógnak, viszont könnyebben porosodhat (helység és elhelyezés kérdése is természetesen, nálam porosodott rendesen). A felső tápos meg legalább besegít a házszellőzésbe. Azzal sem értek egyet, hogy így biztos melegebb lesz meg ilyenek, mert hogy a többi eszköz hője is rajta keresztül távozik. Hát végül is igen, de akinek mondjuk 50 fokos levegő van a gépben az meg is érdemli. Normális szellőzésű háznál nem megy át rajta érdemben melegebb levegő, mint ha alul lenne. Valamennyivel melegebb lesz, de 3-6 fok szerintem doszta mindegy egy komoly tápnál.tvamos: DEW....T???
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Magisk
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest