- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- kraftxld: Untappd lista
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
én sem állítottam azt, nem is arról írtam:
"csak épp ha a C: gyökeret pakolod tele sok baromsággal (vagy valamelyik program hülyül meg és pakol ide) bizonyos file mennyiség után (kb. >100) hiányzó ntldr hibával elszáll az egész rendszer indításkor"
ez lehet egyaránt user error, vagy programhiba révén.
Ezekszerint máshogy kellett volna fogalmaznom a mondatot.
-
zseko
veterán
Nézzük mit is ír az MS:
"...Ha túl nagy számú fájlt másol egy NTFS fájlrendszert használó rendszerindító kötet gyökérkönyvtárába, a számítógép következő indításakor a következő hibaüzenet jelenhet meg:
Hiányzik az NTLDR
Újraindítás: Ctrl+Alt+Del..."Az MS nem azt mondja amit te. Utánna persze megjegyzi:
"...Ha eltávolítja a gyökérkönyvtárból a fájlokat, a mesterfájltábla (MFT) lefoglalási indexének eredeti mérete nem áll helyre...
.
.
...Ez a probléma akkor fordulhat elő, ha az MFT-gyökérkönyvtár erősen töredezett. Ha az MFT-gyökérkönyvtár sok fájlt tartalmaz, a mesterfájltábla olyan mértékben töredezetté válhat, hogy új lefoglalási index jön létre. A fájlhozzárendelések betűrendben szerepelnek a lefoglalási indexekben, így előfordulhat, hogy az NTLDR fájl a második indexbe kerül át. Ekkor megjelenik a cikk „A jelenség” című részében ismertetett párbeszédpanel..."Ez pedig nem csak annyi, mint amit te állítasz, te csak egy dolgot ragadtál ki belőle. A 'simán javítható hiba' pedig egy egyszerű home felhasználónak nem triviális dolog.
persze ezt is írja:
"Fájloknak a gyökérkönyvtárban történő létrehozása nem gyakori jelenség. Ez az eset akkor fordulhat elő, ha egy program rendszeresen a gyökérkönyvtárban hoz létre és távolít el ideiglenes fájlokat, vagy ha véletlenül nagyszámú fájlt a gyökérkönyvtárba másol."mosmér? mindenkinek jogában áll úgy használni, ahogy jólesik. meg a másikat tökhüjének nézni, amiért az máshogy gondolja.
Ebben egyetértünk
Én sem mondhatom meg másnak hogy használja, nekem se mondja meg senki. Tanácsot persze elfogadok, aztán vagy megfogadom - vagy nem.
-
zseko
veterán
mivan, felébredtél?
Miért, fáj?
Vannak olyan alapvető hülyeségek, amit nem lehet szó nélkül hagyni. De a te rendszered, azt csinálsz vele amit akarsz, engem ugyan nem érdekel.nem száll.
De bizony hogy igen...egy egyszerű defragolás 90%-ban megoldotta a problémát, ha nem, akkor egy szintén egyszerű bootcfg /rebuild
Ezt magyarázd meg egy R=1 usernek. És defragolj rendszer nélkül.
Tény, hogy nem túl gyakori eset, de előfordulhat.a munkahelyi XP-m egy 500 gigás vinyón fut, az is egyben van, semmi baja. gyors, stabil.
Ha te vagy ott a rencergazda akkor rád nézve szomorú, ha nem, akkor őrá nézve az.
-
zseko
veterán
Ez a még boot.ini-t használó Windows XP-ig bezárólag volt így. Mellesleg a C: gyökérbe jobb helyen nem pakolnak semmit, elég oda a Windows saját könyvtárain kívül ha az Office (MSOCache) és az Nvidia driver szemetel...
Jobb helyen nem is, viszont van hogy pl. a scandisk (is) telepakolja hibaellenőrzéskor. Persze nem gyakori.
-
zseko
veterán
nekem is egyetlen C: partícióm van, azon van mindenem. most akkor hirtelen nem értek hozzá?
Akkor meg is érdemled.Nem vagyok egy PowerUser, de az az alap hogy a fontos dolgok külön vannak. Pár hónapja pedig linuxozom, és azt mondom hogy jobban átgondolt rendszernek tűnik mint az M$. Pedig szívok vele az ati kártya miatt.
ne hazudj, disk fullnál egyetlen Windows sem hal meg kékhalállal.
csak épp ha a C: gyökeret pakolod tele sok baromsággal (vagy valamelyik program hülyül meg és pakol ide) bizonyos file mennyiség után (kb. >100) hiányzó ntldr hibával elszáll az egész rendszer indításkor... -
zseko
veterán
Jesszus, ilyen csúsztatásokat a tesztben... még hogy nem egyszerű az upgrade... örülne a win ha neki is ennyire egyszerű lenne.
Nem vagyok egy linux fan, win-t használok legtöbbször, de azokat még én is kiröhögöm akik azt állítják hogy a win jobb. Azért használok többnyire win-t, mert a hardvereim nem teljesen kompatibilisek a linux-al
És egyetlen oprendszer miatt sem fogok csak ezért hardvert cserélni. Egyébként pár dologban jobbnak tartom a win-nél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Lenovo Thinkpad T16 gen2 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR laptop 2 év garancia!!
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- Apple AirPods Max (2024) 2027.01.27. Apple jótállás iSTYLE jótállás
- Switch 2 2027.07.24-ig garanciás, dobozában, karcmentes állapotban eladó!
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- Lenovo Legion Slim 5 16AHP9
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- iKing.Hu - Nothing Phone (2a) Black Fiatalos Glyph stílus, 120 Hz AMOLED 8/128 GB Gari
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3347, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest