Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz #65755648 #79 üzenetére
Igen szerintem is dúrva, hogy engem egy játék és az abból leragállt valóságra ébredés ennyire megérintett. De ha jól emlékszem írtam, hogy már kicsit túlzás az én esetem
Régebben is játszottam ilyesmivel. Lehet, h a grafika miatt lehet az agyam miatt, de régen csak játék volt a játék. Mostmár ez inkább olyan, ami a valóságot mutatja be nekem E/1 személyben.
Harmadrészt pedig alapból is túl sokat érzek. Minden területen... Nézek egy filmet agyonlőnek csakúgy 20 katonát...akkor sokszor szinte átérzem a fájdalmat (még azt is amit nem lehet) igaz csak pillanatokra....Meg belegondolok mi lenne ha valós esetben lennék a helyükben stb... Egyszóval túlságosan is bele tudom élni magam ezekbe. Ezért ritkán nézek horror filmet. Bár volt olyan is amit végigröhögtem... (pl magasfeszültség amikor a fazon megindul a láncfűrésszel Hát mintha valami 2-od oszályú fps kezdő képe lenne) Szóval ugyan ez van minden más területen is.
Ha beszélgetek valakivel, 90%-ban az első beszélgetésből leszűrom, hogy milyen az illető hangulata, tök mind1, hogy éppen nevet, vagy szomorkodik vagy dühös, és azt színleli.
De ez egy kicsit összetettebb dolog.... nem ide tartozik, a lényeg, hogy valamiért sokkal többet érzek sz.tem mint az átlag :S És ez miatt van talán, hogy engem jobban megdöbbentett mint az átlagot.
Mondjuk ez a beleélős dolog egy fantasy vagy Sci-fi filmnél nagyon jól jön =) -
Dany007
veterán
Igen a "nincsenek véletlenek" dolgot jobban is kifejthettem volna. Érződik a dolog amit írsz. Csak nemtom miért, de az előző írásomban is benne volt ez a mondat. Páran "rá is haraptak" és akkor ott megvitattuk, hogy végülis atomi, kvarki szinten lehetséges a köznapi értelemben vett "véletlen". Viszont tényleg elmagyarázhattam volna, hogy mire is gondolok
Nem kérek elnézést : P, megindokoltad, részben igazad is volt -
Dany007
veterán
"Lerövidítve, csak a lényeg tehát:
1. a fiatalok nem érzik át a halál tragikumát, súlyát
2. ezen nem kell csodálkozni, mert ezt lehet látni a médiában, a játékokban, a halál hétköznapi dolog.Vagyis azt mondod, hogy a média és a játékok az okai annak, hogy a fiatalok nem tudják milyen komoly dolog a halál.
Aztán most ezt állítod:
"Egyetlen árva szóval se mondtam, hogy a játékok miatt ilyen erőszakos a világunk.""
Egyálltalán nem ellentmondás. Legalább azt olvasd el amit írsz Így van azt írtam, ahogy te is lerövödítetted, hogy a média a játékok és sok egyéb miatt nem érzik a halál súlyát, mert 7köznapi dologgá vált!
Egy szóval nem írtam, hogy a játékok miatt ilyen erőszakos a világunk! A nem érzi a halál súlyát, és az erőszakos világunk kifejezés között elég nagy a különbség
Na olvasom tovább és reagálok
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Politika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Külpolitika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Honda topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Robotporszívók