Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:48:38

LOGOUT.hu

Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1184) M3lakH válasza Metron5200 (#1168) üzenetére


M3lakH
tag

Igen, CPU-Z szerinti 1,28 on stabil, de szerintem még alatta is az lenne. Nekem ezt így Auto-n adja az alaplap, de ha manuálisan csinálod, állítsd első körben BIOSban kerek 1.30-ra, a legtöbb lap ilyenkor szokott 1,28 körül adni neki feszt. Aztán majd látod hogy a te lapod mennyit ad neki így, CPU-Z vel nézd, stress test közben is.(így látod hogy ha leáll a teszt akkor egy esetleges feszültségbeesés okozza, sajnos az AIDA féle fesz. grafikon ennyire nem tűnt nekem pontosnak.) Persze ehhez egy viszonylag stabilabb táp nem árt, nekem egy közepes minőségűnek "tartott" Chiftec Smart 700 as van, teljesen jól kiszolgál.

Terheléseket pedig AIDA 64 (CPU+FPU mehet egyszerre, úgy izzaszt igazán jól), Intel burn teszt, és a PassMarkos Performance test (ez már inkább mérésre van) amiket én használtam, ha ezek lemennek hiba nélkül, akkor nem lesz baj.

Simán vinnie kell megfelelő lap esetén. A hűtő pedig szinte mind1, szerintem egy méretileg ekkora Freezer is ugyan ilyen jó lesz, az említett LC-ról is jókat hallani, anno én is azon gondolkoztam, csak méretileg a mostaninak jóval nagyobbak a lamellái, talán magasabb TDP-is ír a gyártó (És a kék fény-ről még nem is beszéltünk, ez ugye alapból mínusz 5 fok, és 100Mhz plusz elméletben.. :DD :DDD :)) ). Jól szellőző házban egy hasonló toronyhűtővel jó kell hogy legyen a hőfok, én egy Q6600 hoz vettem ezt még annó, azt hang nélkül hűtötte tuning nélkül, de így a Xeonnal is csendes 1,5 évesen.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.