Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dabadab

titán

válasz rii #70 üzenetére

"mi vitte rá a cégvezetőt, vagy kit, hogy abban a könyvelő irodában linux-ot használjanak"

A kerdes inkabb az, hogy mi ne vitte volna ra. nekem ugy tunik, hogy vhogy az az elkepzelesed, hogy mindenki ugy no fel, hogy az asztal korul kergetik, hogy a Windowson kivul barmi mas oprendszerrel akar ismerkedni. Nos, ez nalam nem igy volt :)

Egyebkent meg a konkret indokok (ez vmikor tizenegypar eve volt, tehat a Linuxon kivul a DOS es talan a W95 volt versenyben):

0. Ingyen van (az IT koltsegvetes akkoriban a nullat kozelitette es mostanaban sem akarom feleslegesen novelni)

1. Megbizhatosag (memoriavedelem, ext2 filesystem, stb).

2. Konnyu managelhetoseg (scriptek, ssh)

3. A - Windowshoz kepest - alacsony eroforrasigeny (akkoriban egy Hercules monitorral futott a gep - tenyleg low budget IT volt :) )

"mert "ok" is kellene, hogy akkor valaki Linuxban kezdjen el gondolkozni esetleg Win helyett"

Tovabbra sem ertem, hogy miert lenne a windows vmifele default valasztas. Kis Pistikenek otthon, az lehet, de normalis cegnel, ahol normalis rendszergazda van, ez egyaltalan nem igy van.

Új hozzászólás Aktív témák