Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi74
őstag
Ez az Ubuntu pl. arra is jó, hogy az ember egy kicsit nosztalgiázzon. Nekem van egy jól belőtt Vistám, csak legálisan megvett progikkal, de már az XP is olyan volt. XP/Vista évek óta nem fagyott le, nem lassul, igaz, teszek is érte. Nem telepítgetek rá minden sz@rt, karbantartom stb. De nem is ezt akarom fényezni, hanem egy teljesen személyes tapasztalatot leírni.
Ubuntui 7.10 kb. 2 hete fent egy 10 GB-s partíción 2 GB swap-pal. Az eljén ment minden rendesen, eltelt 2 hét! (nem év), már nincs hang, egyáltalán, pedig telepítéskor volt.
Tegnap sima Firefox-s böngészés, és úgy lefagyott, kb. 16 órától éjfélig számoltam, 6x, hogy az egér nem mozdult, a bill nem reagált még a num lock nyomgatásra sem. Szóval totál. Egy sima böngészéstől.Mintha a win95-98-ban lennénk.Na gondoltam, belövöm a hangot, csak jó lenne az, meg egy kicsit foglalkozok vele, hátha "okosodok". Ha az egyik opciót a hangnál legördítettem, hogy kiválasszak egy hangeszközt, kijött egy hibaüzenet, hogy valami conf fájlba nem tud valamit beírni. Ez eddig rendben is volna, van ilyen, tudomásul vettem, mondom OK, haladjunk. kijött mégegyszer, mégegyszer... Mondom "kiikszelem", a hibaüzenetet, nem megy. Na addig, addig próbálkoztam, míg megint teljes totálra fagyott. De úgy atomra.
Elindítottam parancssorból az alsamixert, ott is állítgattam, de a hang nem jött vissza.
Szóval én azt mondom, hogy jó ez az Ubuntu,. meg nagyon szép, de fő desktopként dolgozó embernek, aki nem csak 1-2 oldalas doksikat ír, hanem komplett kiadványokat szerkeszt karcsú. Meg nehogy már, csak úgy legyen rajta hang, ha nepokig buherálom.
Erről az egész Ubuntu-ról a barkácsmagazin jut eszembe. Barkácsoljunk magunknak op-rendszert. De ha valakinek se türelme ehhez, sem ideje?
Vagy aki, igazán profi desktop op-rendszerre vágyik, az ezentúl is fizesse meg? Mert a Linux szerverszinten kiváló. Az vitathatalan. De desktopként? Biztos nagyon jó lehet, ha valaki rászánja az idejét, és heggeszt magának egy jót.
Valahogy olcsó húsnak híg a leves életérzés nálam. Hangsúlyozom nálam. Lehet valakinek ez a csúcs, nálam nem.
És a poén. Anno a 7-es SUSE-től ez volt, pedig nem tegnap volt. Fel a gépre, 1-2 hétig ismerkedés vele, majd elfelejtve, mert jött egy határidős munka, amikor nem volt idő buherálni, vissza a Win-re. Aztán teltek az évek, most 2008-at írunk, és ugyanott tartunk.
Aki Linuxot akar fő desktopnak, olvasson doksikat, fórumot bújjon. Lehet eljön az idő, hogy vehetsz polcsón kocsit. Odaadják a motort, karosszériát. Rakd össze, ha valami nem megy, olvass dokumentációkat, fórumot. Aztán inkább elmész a szalonba, és veszel egy újat, összerakva. Mindig ez a példa jut eszembe, ahányszor itthon bebootolom valamelyik aktuális disztrib-et.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- One mobilszolgáltatások
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 14 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia 4GB I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i7-1165G7 I 32GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3319
- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus!
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS2213 ,96% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest