- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Led28
csendes tag
válasz
FoxiestFox #31 üzenetére
Ha van hozzá kedved, meg időd, akkor szívesen látnám!
-
Speed®
titán
Valakinek múltidézés, valakinek napi használat ;)
Bátyám XM600ast használ, P3C-D, 2xP3/633, 2x256RD, MX400, 2x40GB, 2xRW.
A tápon kívül 1db 9.2es venti van benne, az húzza le a hőt a procik nagy bordáiról.
Teljesen okés mindennapi használatra, de párhuzamos lemezkarcolás sem gond..
Atomstabil, kékhalál lassan 1 éve nix, teszi a dolgát, sokszor 24\7. Megérte anno. -
Isee
senior tag
grat az íráshoz, engem nagyon le tudott kötni, thx
emlékszem még én is legelső gépünkre, ami a bátyámé volt, de olyan kicsi voltam, hogy csak annyi van meg hogy egy kemény 150mb-os hdd volt benne, meg hercules moncsi, de az is nagyon jó volt még anno
még1x grat!
-
Nekem egy ilyenem van. Csináljak vele tesztet?
Gyorsan lecsaptam rá mikor kiderült hogy még él...2x300Mhz, P2...^^
-
bartucc
addikt
Jók kis teszt
Nem mértél Crysisben eredményeket, 1 és 2 procival, az úgyis kihasználja a két magot...?
-
Pyton
aktív tag
"Húzni is próbáltam, de 3%-ig ment, és semmivel sem lett jobb."
Azok a régi szép idők, amikor kijöttek az első Athlonok, és az intel nem tudott mit lépni, mint gyárliag húzott PIII-asokat pacra dobni... 2,05v gyárilag legalábbis erre enged következtetni.
Jó látni, hogy még más is foglalkozik ezekkel a régebbi rendszerekkel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Látom WD100 vinyó van a gépben, ilyet vettem pár hete 200Ft-ért, a tiednek nincs iszonyatos sikító magas hangja? Enyémet be kell bugyolálni meg letakarni párnával, hogy ne lehessen hallani...
-
]Phobos[
senior tag
Hali! Fontos kérdés: Everest-es FPU teszteket mennyi idő alatt futottak le( 1 procival )?
-
forras2
őstag
Jó kis írás lett,nagy Gratula!
Jah és külön megjegyezném,hogy a grafikonjaid is tetszenek!
Nekem 1 ehhez hasonló deszkám volt egyszer,az is Epox volt,az is 2 procit vett be,csak annyi volt a külömbség,hogy azon 1 sima proci foglalat volt és 1 slot-os cpu foglalat.Eldönthetted,hogy Te épp milyen processzort szeretnél benne használni! -
Jo teszt. Akkor meg ez jelentette a dula core-t.
Azok a szep idok, amikor meg az NT4-et utalhattuk es a win95 hozta a kekhalalt.
-
sz0k3e_
aktív tag
Jó teszt! Szeretem az ilyen régi gépekről készült teszteket olvasgatni, elgondolkodni a régi szép időkről
btw a mai napig álmom egy dual s370-es lap, 2db 800MHz-s P3-mal
-
Rive
veterán
A teszt nagyjából OK (bár, meg kell mondanom, majd' gyilkossággal ér fel régi 230-as táppal alaplapot hálózatra kapcsolni).
Ami itt egy/két processzor dolgában igazán látszik, az a klasszikus dogma: ha két processzorod van, akkor az egyikkel intézni tudod az OS dolgait, a másik pedig teljesen felszabadul a programnak. Azaz itt a teszteléshez használt programot (a kivételek kivételével
) mindig csak az egyik procc futtatta. Ha lenne a cucc alá valami profiling rendszer, akkor jól kijönne, hogy egy procin ~ 5-10% kernel time + 90-95% user time - két procin pedig CPU1 100% user time, CPU2 5-10% kernel time + 90-95% idle time.
Kivétel ugye az olyan program, amit felkészítettek ugye két processzorra.
A cucc amúgy nem szerverlap. Azokon ritka az AGP, van rajta SCSI, PCI-X busz, mifene. Ez egy közepes WS-cucc.
-
Feruendios
tag
Nagyon érdekes, hogy akkor egy 2 magos rendszer néha (mpeg 2 kódolás) télleg hozta a papír forma szerinti 100%-os teljesítmény külömbséget az 1 magossal szemben.
Kiváncsi vagyok mikor sikerül majd ezt elérni SLI rendszereknél. -
Led28
csendes tag
válasz
nemethbalazs #14 üzenetére
Szívesen! Kíváncsian várom a tesztet!
-
nemethbalazs
tag
Nagyon jó kis teszt!
A PIII nagyon eltalált processzor család volt, és az újabb magokkal ez csak fokozódott (Coppermine, Tualatin)
Nekem is folyamatban volt már egy PIII konfig tesztje, (1.4 GHz PIII-S, 1.2 GB ram)
de szert tettem egy duál PIII konfigra, amiből szándékozom kihozni a maximumot, már csak egy procit várok bele, sajna még 1 hét míg megjön (még egy 1.4 GHz PIII-S). Aztán nekieresztek mindent amim vanAddig a benne lévő procikkal hajtom, szerintem ezek az eredmények is benne lesznek a tesztben...
Jelenleg:
2x PIII-S 1.26 GHz 512KB/133 MHz
2x1GB DDR 400 MHz (266-on)
Ati Radeon X1600pro 256 MB DDR2
WD Raptor 36GB 10.000 RPM Sata HDD
FSP 300WMeg kell mondjam korához képest nagyon ütős masina...
néhány szintetikus tesztben (Everest) a P4 EE 3.4 GHz környékén van....
Hogy mennyire reális nem tudom, de XP száguld rajt, Vista is nagyon jól megy (a CPU élményindexe 3.8)Mégegyszer köszönjük a tesztet!
-
Killing
addikt
Szerencsés vagy hogy egy ilyen "őskori" cuccost nyúzhattál!
Torrenttezésre egy nagyobb vinyóval kiváló lenne! -
törölt tag
A hűtés
, az tényleg állati. Jó kis masina.
-
Daveedka
tag
szép kis masina és az írás is jó
-
D.Orion
veterán
Érdekes kis teszt. A tápról annyit megjegyeznék, hogy ne írd le annyira. Nekem is van ilyen, igaz 300W-os és 8cm-es ventivel. ADDA ventilátor van benne és a kondik is 105°C bírják. Enyémben is ciripel a venti 6 év után...
-
tremor
tag
Régen látott dolgokat hoztál elő gratula....
nekem ugyanez volt csak persze egyetlen procival,asus p3b lapban érdekessége volt a procinak hogy "húzhatatlan" volt de tudásárol csak annyit hogy akkoriban raktam össze p4-es gépet 1,7-es cerka meg a hozzávalók,és bizony még az akkori játékok egy részénél is simán meg fi.....a a p4-et -a 600-as proci. -
Led28
csendes tag
Köszönöm mindenkinek!
-
hunmyke
aktív tag
Szép teszt.
Nekünk is van egy 2 procis P3-asunk, 2x900MHz pentium proci 2x256MB SD, és egy scsi-s vinyó, meg sata raidr-e van kötve még két satás vinyó dübörög benne. Spájzban letőltő és hálózati tárolónak használjuk, Debian oprendszerrel. 24 órában megy, nagyon megbízható.
-
Mr.Csizmás
titán
A hűtés nagyon ottvan!!
Itthon is van pár slotos pentium...fene tudja, asszem 450-esek...
-
ogre1019
csendes tag
Szép teszt! Nagyon látszik, milyen szépen skálázódik a 2 processzor ereje. Hát igen, régen még ment a processzortervezés.
-
hcl
titán
Szép dög! Van egy ilyen Amptron lapom, de arról valaki brutál módon leforrasztotta a 2. slotot, és csak néha indul el...
Amúgy hát igen, látható hogy nem elég csak maga a 2 proci, ki is kell használni.
(Ja és hát csak 320Mb RAM volt...)Jó kis teszt
-
p3rgam3nt
tag
GRATULA!!!
Jó kis teszt
Jó látni az ilyen özönvíz előtti cuccokat.
"Érdekes látni, azóta mennyit fejlődött a számítástechnika." Hát igen.Sokat fejlődött.
Mégegyszer grat az íráshoz , és ha a jövőben is lesz ilyen és ehhez hasonló régi számítástechnikai cuccod , légyszi teszteld és írd le , mert kíváncsi vok!
Új hozzászólás Aktív témák
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Bittorrent topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- BONTATLAN DJI Osmo Pocket 3 - 1 év garanciával ELADÓ!
- BONTATLAN Google Pixel Pro 9 XL 512 GB Obsidian
- BONTATLAN MSI GeForce RTX 5070 Ti INSPIRE 3X OC 16GB GDDR7 (gari: 2028/7)
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN