Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: 2025, zárás
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Pajac: 27 ezer kilométerrel közelebb, mint átlagosan
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Lompos48
üzenetére
Szió!
A mérések a TrueRTA nevű programmal készültek.
Ennek van 1 hanggenerátor része, ami számtalan mérőjelet tud előállitani, egyszerűtől az összetettig, fehérzajtól a dirac-impulzusig. Ezeket a mérőjeleket ki lehet tenni a hangkártya kimenetére, vagy le lehet menteni vaw filba.
A mérőrész bemenete lehet a hangkártya, vagy egy file. Spectrumanalizátortól szkópon át THD, IMD, fázismérést, frekiátvitel-mérést, stb tud csinálni.
Én a file-out->file-in megoldást csináltam ez esetben, hogy ne legyen belemérve a hangkártya.
A THD méréshez (is) vannak előre -gyárilag- beállitott paraméterek (pl felbontás), amikhez nem nyúltam, csak a mérőjel szintjét állitottam a generátoron. -
SÖ
addikt
válasz
Lompos48
üzenetére
Hallással kapcsolatban nem kell mindent komolyan venni. Lehet, hogy vannak kívételek, 10 a 9. emberből egy, aki hallja a denevéreket, de amíg nem bizonyított, fenntartással fogadom. Ami tény, hogy az ember születésekkor hallja a 20Hz-20KHz tartományt, és a kor előrehaladtával fokozatosan romlik. 30-40 év körül, már csak 15KHz, 70-80 éve meg jó esetben pár KHz-et.
Ba cy lus
Semmi, ezért is kérdeztem, viszont így nagyon érzékeny marad. Pl. a pergődobot meg lehet számolni, de a cselló hangja már színezet lesz. A felső régiókkal nem lesz baj. De ezt Duracellm biztos jobban tudja nálam
Most kísérletezik 
Reflexnyillást egyáltalán nem használnék, sokkal több kárt hoz mint hasznot. Valamivel mélyebbre megy tőle a doboz, de egyuttal elvesznek a feszes mélyek, lelassítja az egész hangfalat. Ráadásul, ha belepiszkálsz a mélybe, az viszi a magasakat is - (+-) irányba - annak ellenére, hogy ahhoz nem nyúltál, és fordítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LED világítás a lakásban
- Tudományos Pandémia Klub
- Konteó topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Arc Raiders
- Az eddigieknél részletesebb videón a Samsung harmonikamobilja
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- További aktív témák...
- HP E24m G4 Monitor FHD IPS webkamerával, Windows Hello-támogatással
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/16GB/512SSD/FHD/garancia!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9th i7-1165G7/16GB/512/FHD/Magyar
- Eladó tökéletes állapotban lévő Nikon D3200
- PlayStation 5 Slim lemezes 1TB, makulátlan állapotban, 6 hó gyári garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W11 I HDMI I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Plus / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3716
- Nintendo Switch 2 // Számla + Garancia //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Most kísérletezik