Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Őszintén szólva nem nagyon értem, miért ezen megy a vita mindig (meg az mp3 vs. flac). Tényleg egy huszadrangú dolog a hangfalhoz képest, az erősítőhöz képest... Arról meg sosincs cikk, még csak belépő audiofil szintűekről sem láttam soha...
    Vannak kétségeim, hogy a PH tekintélyes része akár csak belépő audiofil szintű hangfalon, erősítőn hallgatna zenét (és nem, a ma elsősorban házi mozira gyártott, már drágább hangfalak egy jó része sem az sajnos).

Másrészt meg egy jó külső DAC avagy cd-lejátszó, (16 bites, NonOverSampling DAC) is meg tud úgy szólalni, hogy vakteszten tuti rámondanák az eszement bitmániások (a valójában nála több bites dac-ot tartalmazó cuccokkal szemben is), hogy az 32, 48 ... franc tudja hány bites. Talán már az én (nincs túlmintavételezés benne, így ténylegesen) 14 bites (!) philipsem is megtévesztené őket.
    Pláne ha jó rendszer van mögötte, mert a hangsúly ezen van.
    Egyszerűen ez értelmetlen így, előbb a CD-ben rejlő potenciált kéne kiaknázni a megfelelő (sztereó) hanglánc kiépítésével, mielőtt panaszkodnánk...

Ja és a koncertélményt meg nem hozza semmilyen formátum, se hangcucc, érdemes elmenni. Nem azért, mert "kell", csak puszta zeneszeretetből. :P

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés