Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz GerykO #278 üzenetére

Szerintem meg ez nem így megy. Igenis nagy szórás van LP-k hangminősége között. Ami zenét jobban szeretek, és jól is szól, az jó eséllyel előkerül átlagosan (!, mert mondjuk van egy időszakom, amikor egymás után többször) hetente egy alkalommal. Az 10 év alatt már 500 feletti szám. Egyébként pedig nem csak halkulás lesz, épp az a legmagasabb tartomány, aminél iszonyat finom tűkitérések kellenek, épp az fog laposodni. Márpedig ha a hullám laposodik, az "mélyül".

Az hogy te nem találkoztál még a jelenséggel, igen is létezik.

Ez nem a CD-nek mint technikának a hibája. Ettől még ugye nem kell tűzön elégetni az összes CD-t? Miután nem minden CD-re jellemző, ez elég bizonyíték, hogy lehet tartós CD-t készíteni.

Hanem az, hogy minőségi, lehetőleg torzulásmentes zenét akarok kapni. :K Mivel én hallom a különbséget a sima CD és az LP közt, :B

Ha jól sejtem, akkor te a belső barázdákat nem szoktad meghallgatni. :P
    Amúgy én is hallom a difit most épp a cd javára. Persze ugye az ortofon vms nem csúcs hangszedő. De ha feljebb is lépek, akkor is mindig meglesz a maga hátránya az LP-nek is a CD-vel szemben: mégpedig az, hogy nem zajtalan. A belső barázdák pedig sokszor teljesen élvezhetetlenek, főleg ha jön egy dinamikus rész. És bizony ezen a tű különleges metszése sem segít sokat.

Új hozzászólás Aktív témák