Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cellpeti
nagyúr
sziasztok!
Egy ilyen gép beállítható nyomtató szervernek?2 nyomtatót szeretnék rákötni, de úgy, hogy a többi gépen mind Windows fut és azok bármikor tudjanak nyomtatni.
Tigris, tigris, csóvafény...
-
cellpeti
nagyúr
válasz sanchomuzax #6286 üzenetére
a helyzet, hogy én most ebből semmit nem értettem. életembe nem volt ilyen gépem, fogalmam sincs hogyan kell összerakni, illetve milyen uton módon telepíthető rá bármi is. Illetve nem tudok angolul
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
egyre jobban agyalok egy Pi2-esen. Linuxval futtatnám. Tudtok ajánlani külföldi fórumot, ahol tudnék róla még olvasgatni?
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Rapsberry Pi 3-an gondolkodom. Amire kellene: FTP szerver, Media szerver, nyomtató szerver és még majd ami eszembe jut. Ezekre elég lenne?
-
cellpeti
nagyúr
sziasztok
-
cellpeti
nagyúr
válasz MaCS_70 #23662 üzenetére
Milyen bitrátájú filmet: Full HD film a teteje a dolgoknak.
Hányan szeretnétek egyszerre nézni: Maxium 2 TV menne róla.
Mekkora lenne az FTP-forgalom: hát automatizálni szeretném az adatok felmásolását 1 gépről mindenképp
mi jut még eszedbe: majd ha belemerülök, hogy mire képes a masina, akkor biztos lesz még ötlet. Kezdésnek ennyi lenne.De most azon agyalok, hogy nem járnék-e jobban egy NAS-val. Abból a szempontból nem, h ez a zsebembe is elfér
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok! Nagyon érdekel a Raspberry, de nincs ötletem miket lehetne vele megvalósítani
-
cellpeti
nagyúr
oké, rendben!
-
cellpeti
nagyúr
no! Az első meg is van Egy NAS nem jönne rosszul. Érdemes megvenni a 8GB-os változatot, vagy elég hozzá a 4GB is?
-
cellpeti
nagyúr
NAS-t mindenképp akarok, meg most elkezdtem törpölni egy VPN szerveren is.
Pi-s VPN szerver lehet olyan jó, mint pl. egy MikroTik-es?
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
NAS-on agyalok még mindig. Olyan kérdésem van, hogyha NAS-t csinálok, mellette ugyan azt a hardvert tudom még használni printservernek is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest