- Pulsar X2 V3 Size 2 Gamer Egér és Pulsar 8K Wireless Dongle
- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- sellerbuyer: Hogyan turbózd fel a NAS-od sebességét olcsón és egyszerűen?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
Roklif #40450 üzenetére
Szerintem ez kb mindenre válaszol.
- ha nem használod desktop-ként, felesleges a 8GB
- elég a HDD (Még mindég olcsóbb mint az SSD, viszont ha szempont hogy hangtalan legyen ...)
- felesleges mindenféle plusz hűtés. Amit felsoroltál nem fogja kihajtani a lelkét, de egyéni ficam kérdése. Aktív hűtés meg végképp felesleges.
- Mármint ház? Pénz/ízlés kérdése. Nekem pl. 5. éve szabadon van a Pi2, de a 4-hez én ezt venném. SSD panel nélkül olcsóbb.
- Külső lemez is egyéni ficam kérdése. Kolléga nemrég linkelt egy dual házat, az elég pöpecnek tűnt. Mindenképpen külső táposat válassz.
- A raid 1 az nem backup. Bár valóban tükörmásolat készül, de ez csak az egyik lemez meghibásodásakor védi az adatokat. Ha törlöd, vagy egy vírus titkosítja, ugyanúgy ugranak az adatok. A mentés térben és időben külön eszközön van (egy plusz merevlemez a fiók mélyén amit pár hetente rádugsz és egy másik mentés a felhőtárhelyre jó kombináció) -
válasz
Roklif #40450 üzenetére
ha már úgyis lesz docker, akkor a plex, torrent is mehet abba , sőt a nextcloud is. nekem a dockeres cuccok jobban bejöttek, már csak a frissítés egyszerűsége miatt is.
4 vs 8 GB a pénztárcád dönt, de a 8GB valószínűleg max cache-re lenne használva.
passzív hűtés kell, de aktívat nem igényel.vannak az egyszerű armor casek, 2 alu borda összecsavarozva, tökéletes. [link] pl.
2 USB 3 port van raja.
amúgy gondolkozz el az SD kártya mentes működtetésen, mert ha az SD megáll ( meg fog) akkor az szivattyú. gondolom elcsörög HDDről is, de nyilván egy SSD az elegánsabb.
HDD nél a lekapcsolgatást érdemes kiküszöbölni, mert az nem tesz nekik jót. meg legyen külső tápjuk. ha nem zavar , hogy ott lógnak a vinyók, akkor válaszd azt a bekötést, ami neked tetszik. (persze lehet, hogy nem értettem, mire gondolsz internal external alatt)
-
jézusom
addikt
válasz
Roklif #40450 üzenetére
Szia!
Én nem vagyok nagy májer, de pi4 4GB-on fut az OMV, elvileg már csak applikációként lehet, tehát nekem is a raspberry OS-en. Torrent az külön a qbit, az omv-n meg smb és dlna. Nekem a docker idegen, de sokan úgy használják. Raidet se használok, hanem 2,5 colos hdd kis kÍnai tokban fut, de tápolható usb hubbal. Ha 3,5" Hdd van akkor az eleve tápos házú.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus X470 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- Gamer PC - R5 5500, RTX 3060 Ti és 16gb RAM
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800XT 16GB ZALMAN S2 TG A-Data 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10600KF 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 700W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3273, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest