- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Roklif #40450 üzenetére
Szerintem ez kb mindenre válaszol.
- ha nem használod desktop-ként, felesleges a 8GB
- elég a HDD (Még mindég olcsóbb mint az SSD, viszont ha szempont hogy hangtalan legyen ...)
- felesleges mindenféle plusz hűtés. Amit felsoroltál nem fogja kihajtani a lelkét, de egyéni ficam kérdése. Aktív hűtés meg végképp felesleges.
- Mármint ház? Pénz/ízlés kérdése. Nekem pl. 5. éve szabadon van a Pi2, de a 4-hez én ezt venném. SSD panel nélkül olcsóbb.
- Külső lemez is egyéni ficam kérdése. Kolléga nemrég linkelt egy dual házat, az elég pöpecnek tűnt. Mindenképpen külső táposat válassz.
- A raid 1 az nem backup. Bár valóban tükörmásolat készül, de ez csak az egyik lemez meghibásodásakor védi az adatokat. Ha törlöd, vagy egy vírus titkosítja, ugyanúgy ugranak az adatok. A mentés térben és időben külön eszközön van (egy plusz merevlemez a fiók mélyén amit pár hetente rádugsz és egy másik mentés a felhőtárhelyre jó kombináció) -
UberMutant
őstag
válasz
Roklif #40450 üzenetére
ha már úgyis lesz docker, akkor a plex, torrent is mehet abba , sőt a nextcloud is. nekem a dockeres cuccok jobban bejöttek, már csak a frissítés egyszerűsége miatt is.
4 vs 8 GB a pénztárcád dönt, de a 8GB valószínűleg max cache-re lenne használva.
passzív hűtés kell, de aktívat nem igényel.vannak az egyszerű armor casek, 2 alu borda összecsavarozva, tökéletes. [link] pl.
2 USB 3 port van raja.
amúgy gondolkozz el az SD kártya mentes működtetésen, mert ha az SD megáll ( meg fog) akkor az szivattyú. gondolom elcsörög HDDről is, de nyilván egy SSD az elegánsabb.
HDD nél a lekapcsolgatást érdemes kiküszöbölni, mert az nem tesz nekik jót. meg legyen külső tápjuk. ha nem zavar , hogy ott lógnak a vinyók, akkor válaszd azt a bekötést, ami neked tetszik. (persze lehet, hogy nem értettem, mire gondolsz internal external alatt)
-
jézusom
addikt
válasz
Roklif #40450 üzenetére
Szia!
Én nem vagyok nagy májer, de pi4 4GB-on fut az OMV, elvileg már csak applikációként lehet, tehát nekem is a raspberry OS-en. Torrent az külön a qbit, az omv-n meg smb és dlna. Nekem a docker idegen, de sokan úgy használják. Raidet se használok, hanem 2,5 colos hdd kis kÍnai tokban fut, de tápolható usb hubbal. Ha 3,5" Hdd van akkor az eleve tápos házú.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Goddess of Victory:Nikke
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Fujifilm X
- Azonnali játékos kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest