- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
wassermann #5614 üzenetére
Köszi, ez így nagyjáról rendben, és én is így terveztem, csak az a gondom, hogy nem találok konkrét megoldást füstérzékelőre... mármint valamilyen kis PCB-n lévő kis érzékelőre gondolok, némi elektronikával, és csatlakoztatási lehetőséggel, tehát nem csak magára az adott érzékelő alkatrészre, de nem is feltétlenül egy kész, dobozba épített, riasztós termékre. De lehet ez utóbbi lesz a megoldás, csak nem tudom, mennyire vezérelhető központilag, ha nem így lett tervezve.
Csak példaképp, mozgásérzékelőkből ilyesmikre gondoltam: [link] Ezt konkrétan próbáltam is egy raspberryvel, működik.
Gondolnám, füstérzékelőből is van hasonló kiépítésben, de nem találok. CO vagy gáz érzékelő még rendben, azokra vannak megoldások: [link], [link]
Esetleg az MQ-2 gáz szenzor, érzékel füstöt is, de ez sem optikai: [link] [link]
No meg jó lenne digitálisan megoldani / küszöbértéket figyelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Villanyszerelés
- Házi hangfal építés
- Egyéni arckép OFF
- Stellar Blade
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- Komplett PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged