- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
senior tag
válasz
pvt.peter #47742 üzenetére
A gyorstöltőket igazából csak telefonokhoz - táblagépekhez szabad használni, mert, mint ahogy már írták is, azok meg tudják beszélni a töltővel a töltés módját, feszültségét!
Egy egyszerű eszköz 5V-ot vár a bemenetére, és ha nem azt kap... Juj :-(
Ezért írtam, hogy 5V 3A táp elég, de akkor az tényleg az legyen ;-)
Ja, ha tényleg 1TB-os WD RED SSD-d van a házban, akkor annak elvileg olyan nagy az áramigénye, amit a Pi 3B USB portja már nem is bír el... Azt hiszem ;-) Én 1,6A maximális áramfelvételt látok rajta: OK, az a maximum, de ha valamiért éppen arra fog igényt tartani, annak az USB port nem fog örülni. Ezeket a SATA cuccokat nem erre (USB portos használat) találták ki: vannak kimondottan USB-s vinyók és SSD-k, azokkal kevesebb a gond. Bár azok is inkább egy izmosabb USB3 porton éreznék jól magukat... Úgyhogy én megtáplálnám egy külön táppal azt a külső házban lévő SSD-t.
-
Helios
tag
válasz
pvt.peter #47742 üzenetére
De amit rendeltél, az is csak 3 ampert tud 5 volton.
És egyébként maga a több kimenetes és maga a gyorstöltő is problémás lehet. Szűk egy éve jártam kicsit körbe a témát, mert akkor én is próbálkoztam pl. Ikeás több kimenetes töltővel, ami paramétereiben jó lett volna, de gyakorlatban nem és el sem indult vele.
Végül valamennyit olvasgatva és korbejárva a témát, az az általános megállapítás jött le, hogy lehetőleg kerülni kell a több kimenetes, de leginkább a gyorstöltőket. Utóbbiak nem csak „bután” szolgáltatják az 5 voltot több amperrel (mint egy gyári Raspi táp), hanem megpróbálnak rendszerint egyeztetni a kiszolgált eszközzel, és ha nem sikerül (márpedig a Raspi tápcsatlakozója szerintem nem okos és nem beszélget), akkor csak valamelyik alap standard módban indulnak el, mondjuk max 1-1.5 amperen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- BestBuy topik
- Formula-1
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vicces képek
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Nem túl penge, viszont olcsó az új ZTE Blade
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest