- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tatu611088 #36649 üzenetére
Én pár havonta szoktam Win32 disk imagerrel. Előtte teleírom a lemezt nullákkal, kitörlöm a fájlt, aztán másolatot készítek, és ezt rarolom. Így szokott pár száz mega lenni a mentés.
-
válasz
Az összefoglalóban is linkelt script megpróbálja lemásolni az éppen futó rendszert (még a partíciók uuid-jét is lemásolja), de nincs rá garancia, hiszen saját magáról készít másolatot úgy, hogy maga a fájlrendszer nem támogatja a pillanatfelvétel készítését. Cserébe az image fájl a lehető legkisebb méretű lesz, amit visszaíráskor kézzel vissza kell méretezni.
Aztán ott van még a Fecogame által is említett USB-s lemezképkénszítők, amivel az SD kártyáról tudsz 1:1-ben mentést készíteni. Ez egyben a hátrányuk is, hogy egy nagyobb kártya esetén igencsak helypazarló lehet, hiszen az egész kártyát lemásolja szektorról szektorra.
Harmadik lehetőség a lemez mentő/tükröző programok. Windows-os topikokban népszerű a Macrium Reflect ingyenes kiadása. Most fejből nem tudom, hogy USB eszközöket is kezel-e, de merevlemezekről képes úgy másolatot készíteni, hogy csak a valóban felhasznált szektorokat menti, így a lemezkép nem lesz szükségtelenül nagy.
Erre a személyes kedvencem, a Clonezilla is képes.Mivel én általában minden új kiadáskor leellenörzöm a cikkem leírásait, a fontos fájlokról készítek csak mentést a külső meghajtóra, ill. a saját szkriptemeet futtatom le hébe-hóba.
-
válasz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged