- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt_64
senior tag
válasz
tradeelek11 #35969 üzenetére
A Raid 5 az az adatbiztonságról szól, és nem a sebességről, ha ezt akarod akkor felejtsd el a pi4-et, márcsak azért is mert még nem hallottam usb-re kötött raid-ről.
Maga a pi4 determinálja az usb olvasási sebességet kb 80-110 MB/S sebességre.
Pont ezért még az SSD-t is kicsit luxusnak tartom.
Egy raid5 ös nas szerver komoly alaplapot és megfeleőem konfigurált operációs rendszert igényel. -
duffbeer
őstag
válasz
Paradoxonokat érzek az erőben.
Mihhez kell RAID 5? Azzal max sebességet tudsz növelni, de azt meg minek? RAID 1-nek látnám értelmét de Pi-nél még azt sem erőltetném, simán meghajtónként egy-egy külön megosztás.
Szerintem sokat akarsz a Pi-től. Nagyon jó kis cucc, de nem erre. RAID-et maximum szoftveresen tudnád megoldani, ha egyáltalán, ahhoz meg már hurka lesz. Alap otthoni szerverfunkciókra teljesen megfelel egy HDD-vel. Neked egy NAS kell, ha RAID-ben gondolkodsz. Sokkal könnyebb lesz konfigurálni, üzembiztos. Célhardver, célszoftver, nincs linuxszos b*szakodás, pláne, ha nem vagy még benne annyira jártas, konfigurálható spindown stb stb stb. Anyagilag is lényegesen jobban jársz (nyilván eszköz függvénye), ha ez számít és még gusztusos házban is van, nem lógnak majd százfele drótok. Nekem egy százéves Zyxel NSA325v2 megy egy általad linkelt 4tb-os WD REDdel és egy greennel (de az csak néha backupra van használva). Durván sokat van használva, két Kodi arról megy, plusz 2 gép állandóan nyekteti és még a Pi biztonsági kamerák is arra mentik az összes videót. Kicsi, csendes, gusztusos.
-
tradeelek11
aktív tag
válasz
portyára=portjára
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mobil flották
- Tesla topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Horizon Forbidden West
- További aktív témák...
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest