- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Vigyorka #34074 üzenetére
Pi 4 -en a WEB-s felület nem elérhető.. /http://192.168.1.255:9091/.
Ezen a címen nem is lesz elérhető. Mivel a 255-re végződő címet nem lehet kiadni, azt speciális feladatra (broadcast) használja a rendszer. 1 és 254 között kaphat IP címet egy eszköz.
A sudo systemctl status transmission-daemon.service paranccsal ellenőrizd, hogy tényleg fut -e a daemon.
A konfig fájlodat töltsd fel egy WEB-es szövegmegosztóba (pl. ide) és csak a linkjét másold be ide.
Nem jó ötlet Windows-on szerkeszteni a konfigurációs fájlokat, mert másképpen használja a sorvégjelet mint a linux. Erre olyan szövegszerkesztőt kell használni ami tudja kezelni a kettő közötti különbséget, és el is tudja úgy menteni. pl. notepad++
-
Yoshida
aktív tag
válasz
Vigyorka #34074 üzenetére
lementeni le tudod, nekem visszatöltésnél access denied volt párszor már, pi user winscp-n kevés neki, vagy valami plusz beállítást be kell pipálni vagy nem tudom. Sajna csak kitapasztalás útján ismerem a winscp-t...
Az működött, hogy lementettem, editáltam (ne a win notepadjával csináld, legalább notepad++ legyen), feltöltöttem új néven, majd a cp parancsal ssh alól felülírtam az eredetit.
Lényeges, hogy a transmission-t le kell állítani előtte! Ellenkező esetben az induláskor beolvasott értékeket visszaírja a file-ba.
februárban telepítettem utoljára trans-t ezt írtam fel:
------------
|Transmission|
------------
sudo apt-get update && sudo apt-get install transmission-daemon
config miatt le kell állítani:
sudo systemctl stop transmission-daemon
sudo nano /etc/transmission-daemon/settings.json
rpc-port user, pw ezek fontosak. whitelistet is hozzá adni a local ip range-et. ,192.168.1.* (ha más gépről is el akarod érni a web felületét)
sudo systemctl start transmission-daemonelővigyázatosságból ezeket futtatom, mert régebben baj volt nélküle:
transmissionban, ha letöltés kezdetekor permission denied:
sudo usermod -a -G debian-transmission pi
sudo chgrp debian-transmission /home/pi/transmission
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Autós topik
- Formula-1
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Androidos tablet topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Gamer Gép- Gigabyte Z790, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RTX 4070 Ti Super, 1 TB M.2 SSD, 1300W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged