Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cigam

titán

LOGOUT blog

válasz Vigyorka #34074 üzenetére

Pi 4 -en a WEB-s felület nem elérhető.. /http://192.168.1.255:9091/.

Ezen a címen nem is lesz elérhető. Mivel a 255-re végződő címet nem lehet kiadni, azt speciális feladatra (broadcast) használja a rendszer. 1 és 254 között kaphat IP címet egy eszköz.

A sudo systemctl status transmission-daemon.service paranccsal ellenőrizd, hogy tényleg fut -e a daemon.

A konfig fájlodat töltsd fel egy WEB-es szövegmegosztóba (pl. ide) és csak a linkjét másold be ide.

Nem jó ötlet Windows-on szerkeszteni a konfigurációs fájlokat, mert másképpen használja a sorvégjelet mint a linux. Erre olyan szövegszerkesztőt kell használni ami tudja kezelni a kettő közötti különbséget, és el is tudja úgy menteni. pl. notepad++

• Yoshida

aktív tag

válasz Vigyorka #34074 üzenetére

lementeni le tudod, nekem visszatöltésnél access denied volt párszor már, pi user winscp-n kevés neki, vagy valami plusz beállítást be kell pipálni vagy nem tudom. Sajna csak kitapasztalás útján ismerem a winscp-t...

Az működött, hogy lementettem, editáltam (ne a win notepadjával csináld, legalább notepad++ legyen), feltöltöttem új néven, majd a cp parancsal ssh alól felülírtam az eredetit.

Lényeges, hogy a transmission-t le kell állítani előtte! Ellenkező esetben az induláskor beolvasott értékeket visszaírja a file-ba.

februárban telepítettem utoljára trans-t ezt írtam fel:

------------
    |Transmission|
    ------------
    sudo apt-get update && sudo apt-get install transmission-daemon

config miatt le kell állítani:
    sudo systemctl stop transmission-daemon

sudo nano /etc/transmission-daemon/settings.json

rpc-port user, pw ezek fontosak. whitelistet is hozzá adni a local ip range-et. ,192.168.1.* (ha más gépről is el akarod érni a web felületét)

sudo systemctl start transmission-daemon

elővigyázatosságból ezeket futtatom, mert régebben baj volt nélküle:

transmissionban, ha letöltés kezdetekor permission denied:

sudo usermod -a -G debian-transmission pi
    sudo chgrp debian-transmission /home/pi/transmission

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés