- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csicsóka
őstag
válasz
Asztee #27268 üzenetére
Köszi az infót, nekem egy rpi zero w-n van egy JustBoom DAC, ha lesz sok időm, kipróbálom az LCD-t.
"A loadkesy az a prog. start előtt van"
Akkor pedig le kellene neki futni, kicsit érdekes ez a dolog.
Bele néztem a rune SD image-ba, teljesen mellőzve van a régi System V init rendszer, tisztán Systemd-re épül az egész. Ezért sincs /etc/rc.local, amiből simán lehetne indítani a python progidat, mit ahogy a debian esetében lehet is.
Körül néztem a systemd háza táján, mivel innen indul valamennyi szolgáltatás, és hagytak benne egy kiskaput, egy szolgáltatást rc-local.service néven. Ez lehetővé teszi még is az /etc/rc.local-ban lévők futtatását. Ebből adódik a lehetőség, létre kell hozni az /etc/rc.local-t, futtathatóvá kell tenni, és akkor azt majd a systemd bootolás alatt szépen elindítja.Mind ez kivitelezve:
nano /etc/rc.local
A fálj tatlama a következő:
#!/bin/sh
/program/indító/parancs &Mentés, kilépés, majd futási jogot neki:
chmod + x /etc/rc.local
Ha reboot után nem indul, akkor alapból nincs engedélyezve az rc-local.service. Ezt így engedélyezd:
systemctl enable rc-local.service
Így működnie kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- Melyik tápegységet vegyem?
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- EA Sports WRC '23
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest