- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
azbest
félisten
válasz
azbest #13551 üzenetére
Érdekességképpen a különböző gyártmányú tunerek sorrendjének állandóságát az /etc/modprobe.d -ben létrehozott fájlban adtam meg:
# it9135 / af9035
options dvb_usb_af9035 adapter_nr=0,1,2,3,4# Mygica t230
options dvb_usb_cxusb adapter_nr=5Így mindig 0-4 közt vannak az it9135 tunerek és az 5-ös eszköz a kombó tuner. Ha induláskor véletlenszerűen váltakozna mikor melyik sorszámot kapja a mygica, az a tvheadend-nek gondot okozna, mert eszköz sorrend változásra nincs felkészítve.
Valami miatt raspbian alatt a tvheadend nem detektálja / sorolja külön a tvheadend, hogy a mygica frontendje dvb-t és dvb-c módot is tud. Csak az éppen aktív módot mutatja. Az meg alapból a dvb-t. De nekem a dvb-c kellett, így a dvb-tools csomagban lévő dvb-fe-tool segítségével váltom át dvb-c módra. Erre a váltásra létrehoztam egy szolgáltatást az init.d -ben, ami a pi indulásakor átváltja a tunert. A tvheadend szolgáltatásához pedig megadtam, hogy előfeltétele a dvb-c váltó szolgáltatás elindulása, így előbb vált és aztán indul a szerver. Úgy tűnik ez bevált. A felsorolt 6 tuner egyébként 10-20%ban terhelte a pi-t, miközben 5 különböző muxon lévő adást játszottam le eszközökkel (telefon, tablet, pc....). A fagyás kapcsán inkább átdugtam a dvb-c és kártyaolvasót direktben a pi-re, hogy inkább annak a tápját terhelje jobban. Bár a pi usb csatik közt folyó áram miatt lehet ígyis terhel a hub tápján is.
Ez a tápos, táplálós érdekesség a pi2-re és valószínűleg a b+ -ra igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest