- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dudee
senior tag
válasz
LógaGéza #11274 üzenetére
Ha az a töltő 2-3 órát gond nélkül megy, akkor elmegy az 0-24-ben is. Ha nem forrósodik, akkor sztem jó az.
És kb tök ugyanaz lehet benne, mint abban, amit becsomagolnak szép málnás logóval. Még akár egy gépsoron is készülehettekKapcsolóüzemű konstrukció, pár darab alkatrésszel, kész.
-
harry
veterán
válasz
LógaGéza #7886 üzenetére
Köszi, hát, ha működik... támogat WPA2-t is? Az első kettőhöz írja, ehhez pont nem, de gondolom csak tudja... Amúgy csak plug&play, vagy kell valami driver, vagy csomag hozzá, konfighoz van leírás? Nem szeretnék szívni vele, mert bár szívesen írogatok én beállításokat hozzá, de akkor kell hozzá doksi.
-
Peter789
senior tag
válasz
LógaGéza #7734 üzenetére
Nézelődtem Youtube-on, de tényleg nem találtam semmi használhatónak tűnőt - ha menne akkor akár az iGO Primo is mehetne rajta... De nem is nagyon látom értelmét a mai tablet árak mellett: ott már adott a kijelző, a touchscreen, az akku - ami a kulcs ahhoz hogy ne kelljen várni a bútolásra, egy villanás alatt rendelkezésre álljon - stb stb... USB Host-ra mehet egy HUB, arra egy mobilvinyó, GPS vevő, esetleg külső hangkártyával is megszólalhat a jobb minőség érdekében... Egy kis kreativitással lehet neki olyan dokkolót csinálni amiből egy mozdulat kikapni és máris viheted magaddal - biztonsági okokból is jó, meg az akkuk nem komálják a durva minuszokat sem...
-
-
zzola
titán
válasz
LógaGéza #7215 üzenetére
Köszi. Visszább olvastam, hogy az FTP elérés nem ment mindenkinek, manapság ez működik? Nem vagyok egy béna, de 35 már elmúlottam és nem szívesen foglalkoznák már ezzel. Azt szeretném, hogy megveszem, összeállítom, beüzemelem és működik...
Vagy traktorbelsőben élek?
Még nem volt időm rendesen átnézni a topicot, sorry! -
stopperos
senior tag
válasz
LógaGéza #7016 üzenetére
Én évek óta Class4-es kártyákat használok. A Class 6 és a 10 az overclock miatt nem jöhet számításba. Ez segít eligazodni.
A Class 10 kártyákkal az a baj, hogy fényképezőgépekre tervezték, ahol egyben kell gyorsan sok adatot kiírni. Ha raspberry pi-ba kerülnek, akkor hasonlóan teljesíthetnek, mint a class 6-os kártyák, mert itt több a random írás és olvasás.
-
stopperos
senior tag
válasz
LógaGéza #6738 üzenetére
Magával a Pi-vel nem. Legegyszerűbb, ha veszel egy ilyen kiegészítőt. Illetve a másik az a vezeték nélkül vezérelhető konnektorok.
Egy CO szenzor de ez analóg, ellenállás kimenettel, még kell egy I2C kommunikációs AD konverter. Mondjuk ez négycsatornás (4 szenzor mérésére).Lin3Lord: Kontakt hiba, cseréld meg a kettőt és nézd meg úgy megy e. Nekem akkor volt ilyen gondom, amikor az ellenállás kimozdult a helyéből, és nem húzta fel az adat lábat. Akkor az egész hálózat eltűnt.
-
stopperos
senior tag
válasz
LógaGéza #6733 üzenetére
Szia ez program kérdése csak, miután kiolvasod a szenzorokat az értékek alapján azt csinálsz amit akarsz.
A DS18B20-akban az a jó, hogy 1-wire szabványon mennek, és semmi módosítás nélkül 10 darab felfűzhető 1 GPIO portra (+3,3V + GND), módosítással 127db. A DHT11/22 és társaik (hőmérséklet és páratartalom mérők) más szabványon kommunikálnak, és 1 szenzorhoz 1 GPIO láb kell (+3,3 V +GND). a második szenzor bekötéséhez egy újabb GPIO láb kell. Ahány programozható GPIO van, annyit köthetsz rá. Ha jól néztem én 21 et számoltam össze (8 szabad, 4 nincs beforrasztva, 9 alapból más funkció, de átkapcsolható), tehát ennyi DHT* szenzort tehetsz rá. -
stopperos
senior tag
válasz
LógaGéza #6604 üzenetére
OpenELEC-el a DLNA működik (én a Samsung tab-omról tolom rá a filmet), illetve a youtube is megy + internetes rádiók.
Facebook-al próbálkoztam még régebben a mobil felülettel (touch.facebook.com), de akkor (1 éve) akadozott. Ehhez Raspbian-t használtam midori böngészővel.
MinDigTV nem érdekelt, arról nem tudok szólni.Annyit tudok még hozzáfűzni, hogy a hangot csak HDMI-n keresztül vidd át. Az analóg nagyon zajos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Keresünk dokkolókat
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest