Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
SimonYana
addikt
válasz
janos666
üzenetére
Ez eddig stimmel amit mondasz a file méretekkel és a sebességel kapcsolatban.Csak , hogy .....a csíkméretet akkor adod meg mikor a Ctrl+I vel megfogod,ott kiválasztod a winyókat és akkor mikor össze rakod a winyókat raid0-ba ott kell kiválasztani a blockméretet.No ilyenkor teszed egybe a winyókat és az egész tömbre az itt megadott block méret érvényesül.A partíciókat a windovsz telepítés előtt készíted,de itt már te nem tudsz belenyulni a blockméretbe!Itt már a tömböt szeded csak szét annyi darabra amennyire akarod.A blockméret az egész tömbön ugyan akkora.Azt te már itt nem varizhatod meg.
Viszont az tény,hogy kíséeletezni kellene,de minden kísérlet egy telepítés,mivel nem varizhatod csak mikor a tömbötállítod össze.És mikor összerakod akkor a te általad említett példa 2×500 Gb az egy terra lesz Raid0 esetén
Ott te nem tudsz varizni a felosztással! -
SimonYana
addikt
válasz
janos666
üzenetére
Nemtudod külön állítani ( tudtomal ) partícionként a csíkszélt.Ha olyan picire állítom,lehet jó lesz a rendszer,de mi lesz a nagy 4-5 Gb-os filekel.Mert hogy még marad egy 500 Gb-os partícióm a több mint 100 Gb-os rendszer mellet.Ígyhát én 128-on használom.,mert sokat dolgozom nagy Filekkel.

-
SimonYana
addikt
Nekem 4db 160 Gb-os WD RE van Raid0-ban egy éve.Ezen az oprendszer.Mit mondjak?Szerintem a nyomába nem lép a raptor(persze,ha csak netezni akarsz és a renszerrel nem dolgozol komolyabb dolgokat akkor nincs értelme).
Volt,hogy szédszedtem 2bd külön 2db-os Raid0-ra,de vissza is raktam a 4db-os tömböt.Megszoktam,hogy bármit csinálsz nem fogja meg talán semmi.2db-os raid0-ban jóval lassabb volt és gyengébb is.
Van itt olyan akinek P5E lapon van Raid0 ? Érdekelne,hogy rendesem megy e azon a lapon,mert a P5K DX-en nem volt jó a raid gyárilag.
-
SimonYana
addikt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lehet,de csak akkora lesz mint a kissebik méret duplázva.A többi elveszik ,nem látod.De nem egészséges az sem ha két különböző,mert kicsi az esély,hogy egyformán pörögnek,két különböző márka esetén meg főleg lehet eltérés.Valahogy menni fog,de ha valamelyik lassabb ,vagy öregebb,még megfoghatja a másikat is.Szóval úgy célszerű,ha két egyforma,de mondják azt is hogy az a tutibb,ha még a sorszámuk is egymás után következik!
-
SimonYana
addikt
válasz
janos666
üzenetére
Hali!
Csíkméret!
Én mindíg a 128-ra hagyom,de szerintem ha 4,5 Gb-os filekről is szóvan akkor minnál nagyobat érdemes.Ugyanis ekkor fileknél nagyon elszerekodna vele,mert rettenetesen apróra lenne darabolva.
Szerintem.
Ha nem használnák ilyen nagy fileket akkor lehetne kissebbre ,de így szerintem nem.
-
SimonYana
addikt
válasz
janos666
üzenetére
Hali Mindenkinek!
janos666!
Az intel raid sehogy nem szál el,akármilyen lapra átteszed!Nem szaban szétszedni a raidet és ugyan úgy tedd össze.Legfeljebb a rajta levő rendszer nem indúl ha másik lapon van.Ez is a driverek miatt!Az Intel Raid minden lapon intel Raid.Természetesen ha nem intelt használsz mind két lapon akkor nem jó!Mondjuk,ha giga lapról átteszed ugyan úgy egy Asusra,akkor csak a C:/ - t kell formáznod és felteszel egy másik telepítést.A másik partíción minden meg lesz!Logikus ,hogy a C:/ maradjon csak rendszer és fontos dolgokat másik partíción tarts.A leg egészségesebb a nagyonfontos dolgot külön winyón tartani.
Én világ életemben Raideltem.Most is egy 4×160 RE WD Raid 0-át használok! Képes saját magára 50-60 000-el másolni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robotporszívók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Bittorrent topik
- Mikrotik routerek
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Dobozcserére kárhoztatja asztali csúcs-CPU-ját az Intel
- További aktív témák...
- Samsung 980 PRO 2TB. PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD. 7000/5100MB/S. (MZ-V8P2T0CW.)Playstation 5. Kompatibilis
- 256Gb és 512Gb nvme SSD pack eladó
- Western Digital Purple Surveillance 3.5 2TB 5400rpm 64MB SATA (WD23PURZ) új
- Samsung PM9E1 "9100 PRO" 2TB M.2 NVME Gen5 x4 SSD! 14.000-12.500MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Seagate Skyhawk ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új Razer Blade 16 QHD+ OLED 240Hz i9-14900HX 24mag 32GB 1TB Nvidia RTX 4080 12GB 175W Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1200 4GB W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4404
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- Beszámítás! MSI Thin A15 B7VE FHD Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ott te nem tudsz varizni a felosztással!