Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- Intelligencs: Karrierváltás - Első rész
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Gurulunk, WAZE?!
- Klaus Duran: RCS
- Yutani: 20 év a Prohardveren
Új hozzászólás Aktív témák
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Windows 10 Raid 5-be raktam 3x2TB Seagate Barracuda-t, s lényegében kb használhatatlan. Ha másol is, akkor is kb 30MB/s-el, de egy csomószor 0byte-ra beragad sok sok másodpercre, a lemezaktivitás folyamatosan 100%... TrueNAS volt előtte a gépen, azzal úgy kb jól működött, konstans 100-120MB/s-t hozva.
Ennyire rossz a Windows raid, vagy valamit rosszul csinálok?
CPU, RAM egyáltalán nincs tele, sőt CPU-ból alig használ valamit. -
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Van egy Windows Storage Spaces-el megoldott "raid 5"-öm, 3x2TB vinyóval. A kérdésem az lenne, hogy ha esetleg egy teljes gépcsere lenne, akkor ha ezt a három vinyót bekötöm az újba, akkor az új win fel fogja-e ismerni ugyan úgy, vagy valami egyéb varázslat kell a transzfer előtt? -
racskobalazs
senior tag
válasz
HUfantom
üzenetére
Semmit nem akarok velük, azok vannak most. Őket szeretném cserélni / nagyobbra / rendezettebb módon. Mert most csak úgy "be vannak hajigálva"
Akkor a 2x2TB+tükrözés variánsra szavazol?
Igen tudom, ezért van egy félig meddig cache drive-om is (azért félig-meddig, mert nem csináltam meg hivatalos cache-drivenak). Azon van ami nem os, de sokszor használt / jót tesz neki a sebesség. Az OS driveon (PCI-e nvme ssd) meg van minden ami daily.
A HDD-n meg vannak a böhöm dolgok amik A: Nem fértek SSD-re B: Nem kellenek olyan sokszor / nem érdekel meddig dolgoznak / töltenek.
Amit most szeretnék, hogy a 3db 500-as ami teljesen rendezetlen módon van bent, tűnjön el, s helyette 2-3 (raidtól függően) nagyobb kapacitású vinyó, rendezetten kerüljön a rendszerbe.
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy pont ebbe a topicba tartozik-e, de nem volt jobb tippem.
A kérdés a következő: Van 5 tároló a gépemben (1 pcie ssd (os), 1 sata ssd (félig meddig cache-drive), 3 db 500gb-s hdd (tárolók), 1x5400 rpm. 2,5", 2x7200, 3,5")
Jelenleg a 3-ból 2 RAID 0-ban van. (egy 7200-as egy 5400-al, tudom, nem a legjobb)
Ezekből szeretnék valami normálisabb kialakítást, esetlegesen adatbiztonsággal együtt. Melyik lenne a jobb opció:
(alapvetően két alrészre osztanám. (programok/játékok, és egyéb felállásban)
-2 db 2TB vinyó, RAID 1-be kötve, s a vinyón particionálva ahogy kell
vagy
-3x1 TB, raid 5-ben. RAID 0,1,10 az alaplapi támogatott, RAID 5 az max szoftveresen lenne megvalósítva. (nem vennék raid vezérlőt)Pro/con a két megoldáshoz? Melyiket ajánljátok?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
- MWC 2026: Kezünkben a Vivo V70, megvan a magyar ára is
- Formula-1
- E-roller topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- További aktív témák...
- XPG 1TB M2 NVMe PCIe SSD 3000/3500MB/s (SX8200PNP) / Beszámítás OK!
- ADATA Legend 710 512GB PCIe Gen3 X4 M2 NVMe / Beszámítás OK!
- Kioxia XG8 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - 7000-5800 MBs - Eladó
- Hitachi 2TB HDD 7200rpm (HDS722020ALA330)
- Western Digital Caviar Green 3TB HDD (WD30EZRX) 100/100 / Beszámítás OK!
- HP EliteOne 800 G4 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Bomba áron dobozos Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Gear VR: Note5, S6 (EDGE), S7 (EDGE)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nálam Storage Sapces-es van. (nem tudiom, hogy ez külön kezelődik-e)