Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pschio
őstag
Néhány Dell T110 II Perc H200-as RAID performance eredmény:
RAID0 2x Samsung 650 Basic 120GB
RAID0 2x Samsung 850 Evo 250GB
RAID1 2x Samsung 850 Evo 250GB
RAID1 2x 500GB 7200rpm HDD -
pschio
őstag
válasz
Walter_White
üzenetére
szia!
A helyedben semmilyen alaplapi RAID-del nem mókolnék. Sima Windows soft RAID1-be berakod a 2db wd green-t és kész. Előnye, hogy ha esetleg megmurdel az alaplapod vagy lecseréled, akkor az új rendszer automatikusan felismeri a kötetet és minden megy tovább. Sebességével sem lesz semmilyen problémád. Az alaplapodat meg hagyod AHCI-n. Ilyen pár ezer forintos "RAID vezérlőkben" ne is gondolkodj!

-
pschio
őstag
A RAID nem így működik. Nincs olyan hogy kiveszem a tömbből és akkor majd külön bootolok róla egy másik gépben. Ez olvasd el.
-
pschio
őstag

Dell PERC H310 2xSAS 300GB 15k RAID1

-
pschio
őstag
-
pschio
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Mielőtt átraktad az új helyére a megfelelő raid drivert feltelepítetted? Szvsz akkor működnie kéne.
-
pschio
őstag
Kezdetben 4 virtuális gép lesz:
1. VM szinte 0 merevlemez használat.
2. VM szinte 0 merevlemez használat.
3. VM alacsony merevlemez használat.
4. VM közepes terhelésű webszerver (kb 15 közepes látogatottságú honlappal).Kb ennyi. Nincs tapasztalatom a dologgal. Mivel éles dologról van szó, ezért elsőre szeretnék jó RAID konfigurációt belőni

Fontos, hogy eltűrjön néhány merevlemez kiesést és hogy gyors is legyen. Na meg esetleges rebuild-nél ne vigyen magával még több vinyót.
-
pschio
őstag
Virtuális gépek (4-6db) alá tervezek egy 8x500GB RAID50 tömböt. Jó lenne ez így? Esetleg más RAID konfigurációt próbáljak? Mik a tapasztalatok? Ebből kiindulva úgy vélem nem lehet rossz.
-
pschio
őstag
-
pschio
őstag
Promise SuperTrack EX8350 érdekességek:
8x80GB RAID0
8x80GB RAID5
8x80GB RAID6
8x80GB RAID10
8x80GB RAID50
7x80GB RAID6+Sajnos az utolsó nem elírás. Eladtam a 8. lemezt, így csak 7-te tudtam tesztelni.

Elég fasza szerintem

-
pschio
őstag
Én is vettem egy RAID vezérlőt.
Promise SuperTrak EX8350
A vinyók régebbiek. Nem éppen korszerű a sebességük már. Ha lesz időm csinálok 8 lemezes RAID0-t meg RAID5-öt is.

-
pschio
őstag
Kevered-kavarod.
Softvereset tudna csinálni de csak az arhívos particiójával. Hardvereset csak az összes adata elvesztésével. Lehet RAID-be kötni különböző méretű HDD-ket is. RAID0-nál 750GB lenne a kötet. Természetesen ez egyáltalán nem lenne elegáns. RAID1 nem kivitelezhető. Talán a 250-est lehetne tükrözni az 500-ra. De az már gányolás lenne. RAID5-öt sem lehet 2 HDD-vel.
-
pschio
őstag
válasz
Boci_83
üzenetére
kapcsold ki a mérés idejére az indexelést. illetve mennyire tüskés. linkelj képet. nekem is van gigás vezérlőm de soha nem próbáltam még ki. illetve sztem nem volt túl jó 5let raidbe kötni és ketté particionálni. az ilyet egyben szokás használni. különben ott vagy ahol a part szakad. én még most előröl kezdeném az egészet és egybeformáznám

-
pschio
őstag
válasz
Boci_83
üzenetére
hi!
telepítés előtt a gigabyte raidvezérlőjével összefűzöd a 2 lemezt. állíts be minél nagyobb blokk méretet. 128K van nekem. ha ez megvan bebootolsz a win7 lemezével. mivel a 7es nem ismeri fel alapból a giga raid vezérlőjét szépen beadagolod neki pendriveról. leformázod. javaslom egybe az egészet. telepítesz. nekem inteles vezérlővel van összefűzve két db 320as hitacsi. elég szépen hozza a sebességet

kíváncsi vagyok mit tud a te giga vezérlőd. majd dobj be nekünk egy tesztet. thx

Új hozzászólás Aktív témák
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Slim Külső 1TB HDD
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 256 SSD + 2TB HDD
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Az rendben van!

ha használni akarod a tömbödet akkor nyilván kell rá partíció. nem? ha nem egyben használod az hatással lehet a teljesítményre.

ha neked úgy a jó az a te dolgod. én csak jót akartam.