Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
xGP
csendes tag
Először is RAID 0-t használok. A boot nem lett gyorsabb, sőt, szerintem lassabb lett, mert most már a RAID betöltődését is meg kell várnom POST után. Mikor nagyobb fájlokkal dolgozok, azért megérzem a különbséget. Másolásnál úgyszintén. Igazából egy hátránya van (de javítson ki valaki, ha tévedek, de másról nem tudok / nem vettem észre); 2x annyi az esély, hogy elszáll az egyik winyó, de szerintem ígyis oly kevés esély van erre, hogy ez teljesen mind1.
-
xGP
csendes tag
Sziasztok!
BIOS flash után, ha a SATA mode-ot visszaállítom RAIDre, akkor a RAIDem (ami most működik) továbbra is működni fog ?
Előre is kösz a helpet. -
xGP
csendes tag
Üdv
Van nekem most egy hardveres RAID0-m, Intel ICH10R SB vezérli. Ha én hozzálátok tuningolni, de valami esetleg balul sül el, sőt annyira, hogy csak BIOS reset segít, akkor a RAID az ugrik ? Vagy erre kitaláltak már valamit ?
(Alapbeállításban nem RAIDként kezeli a winyókat. Ugye előbb jön be RAID BIOS, már ha a RAID vezérlés be van állítva, utána tudom csak átállítani BIOSban, hogy RAIDben kezelje az eszközöket, másrészről meg új RAID létrehozásánál a winyón lévő adatok törlődnek.) -
xGP
csendes tag
Hm, most ugrott be az, hogy ha 2 RAID-del csinálnám, akkor az op. rendszernek tudok csinálni 32 v 64 KB-os, az adatoknak meg 128 KB csíkozással RAIDet.
De ha valakinek jobb ötlete van, szívesen fogadom.
-
xGP
csendes tag
Hali, lenne egy kérdésem.
Van most 2db 640es WD black winyóm. A lényeg az, hogy kell nekem ebből egy rész az op. rendszernek, a fentmaradó pedig az adatoknak. A cél az is, hogy egy esetleges op. rendszer reinstallnál a cuccok megmaradjanak. Hogy éri meg jobban (sebesség szempontjából is); az egészből csinálni egy RAIDet és partícionálni 2 db-ra vagy csinálni 2db RAIDet adott méretekkel ? -
xGP
csendes tag
-
xGP
csendes tag
Szerintem elbeszélünk egymás mellett.

Azt mondjuk nem írtam, hogy a mostani winyó tartalmát átmenetileg átraknám egy kölcsön winyóra. Szóval lenne 2 üres winyóm. Megcsinálnám a RAIDet, majd elkezdeném telepíteni az op. rendszert (win7 64 bit). Ha jól tudom kell neki a RAID driver, hogy tudjak rá op. rendszert telepíteni (vagy egyáltalán, hogy lássam azt a lemezterületet, nem tudom). A driver után látnék egy darab egybefüggő lemezterületet, amit én darabolni szeretnék, 50 GBot op. rendszernek, a maradék a cuccoknak.
Bocs, ha eddig nem lett volna egyértelmű, próbáltam úgy fogalmazni, de ezek szerint nem sikerült.
-
xGP
csendes tag
Mindent tudok a RAIDről, csak ez a partíciós dolog az, ami nem tiszta.
Van most egy 640es winyóm, de majdnem tele van, ezért tervezek venni egy másik winyót, és ezért gondolkodtam el a RAIDen, mert a winyó a "leggyengébb láncszem" a gépben.
De nem akarom azt, hogy ha újra kell rakni az op. rendszert, akkor ugorjon minden adat.
Tehát végülis az érdekel, hogy tudok-e úgy RAID0-át csinálni, hogy egy esetleges reinstallnál gond nélkül megmaradjon minden cuccom ?
(Ahhoz a részhez, amit nem értettél: én azt már a reinstallra írtam, de gondolom akkor is fel kell rakni a RAID drivert) -
xGP
csendes tag
Sziasztok !
Pár hozzászólással ezelőtt az egyik kérdésemre választ kaptam, miszerint egy RAID0 tömb lemezterületét is fel lehet bontani (pl .op. rendszer + adat). Ha így újraraknám az op. rendszert, telepítés előtt felraknám újra a drivert, és mihelyst használhatóvá válik a rendszer, ugyanúgy fogok minden adatot látni a másik partíción ? (Szóval ez kb olyan, mintha 2 winyón lenne 2 RAID tömb ?)
Egy Gigabyte GA-EP45-UD3R lapom van, amin a déli hídon kívül van egy Gigabyte SATAII chip, ami ugyanúgy támogatja a RAID0-át, mint a déli híd. Mennyire számít, hogy melyikre dugom be a winyókat ?A válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Új, garanciás SSD-k - Áfás számlával
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új - Eladó!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÉV ELEJI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest