Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kvazár
őstag
válasz
tomcsi72 #6332 üzenetére
Igazából megfogtál.
Ha külön-külön sem kezeli a két terrásokat, akkor passz. Eltérés a két my book között akkor tuti van, ha nem is elektronika szinten, de szoftver szinten tuti.Particionálás szempontjából meg biztos van valami nyílt szabvány amit kezel és kész. Nem hinném, hogy az MS-től megvették volna az NTFS partíció kezeléshez szükséges engedélyeket. (A Linksys NAS-ok esetén is így van.) Viszont PC-be áttéve a Total Commander Ultimate-tel nagy eséllyel tudod majd írni/olvasni, de csak simán a win-nel nem.
Bár a RAW ebben az esetben azt jelenti, hogy formázatlan. Így annak nem kéne működnie.
Esetleg, talán:
A vinyókat megparticionálva teszed bele? Próbáld meg azt, hogy particionálatlanul teszel bele csak 1 db 2 terrásat, és megnézned azzal mit kezd. Várd meg míg minden dologgal míg végez és csak utána nyúlj hozzá.Öhöm:
Elméletben úgy van ahogy mondod. De még sosem próbáltam, mert amikor a 3 terrás raid5-ömre nem tudtam wint rakni, akkor feladtam az ilyen több terrás raid próbálkozásokat.
A második kérdésedre is igen a válasz. Tehát egy tömböt úgy particionálsz, ahogy a kedved tartja. (Bár az értelme esetenként megkérdőjelezendő.)
-
Kvazár
őstag
válasz
tomcsi72 #6325 üzenetére
Gondolom a vezérlő része nem a hagyományos hanem az újféle, amit a 3 terrási vinyóikhoz adnak és úgy oldják meg a 4 vagy annál nagyobb tömbök létrehozását.
Ha nem raid-eled össze őket, akkor nem látod külön-külön a két vinyót?BlackPriest:
Csak egy tipp:
Az alaplapi raidvezérlők esetén, az alaplap biosában a vezérlők működését külön lehet állítani. Ha ide, vagy ahci (?, vagy valami hasonló) módban van, akkor a raid vezérlő biosába nem lehet belépni, mert meg sem jelenik bootolás közben.Vagy:
Bizonyos raid vezérlők esetén, azok biosa külön frissíthető, és akkor megoldható, hogy olyan bios kerüljön rá, hogy az csak ide módban működjön. Lehet, hogy a tiéd is átesett egy ilyen frissítésen. (Bios frissítést csak a legvégső esetben csinálj, amikor már minden mindegy. Ha ott valami gebasz lesz, akkor vége a dalnak.)
Anno egy sata1-es vezérlőn én is cseréltem biost. Akkor pl. pont ide-s bios változatot tettem fel, mert csak az kellett, hogy a sata2-es terrás vinyókat kezelje. Raid funkció meg nem kellett. -
Kvazár
őstag
válasz
tomcsi72 #6321 üzenetére
A gond az, hogy a hagyományos biosok nem kezelnek 4 terrás tömböket, sőt a 3 terrásról sem tud semmi sem bebootolni. Ezért sajna ez így nem fog menni.
(A WD a 3 terrás vinyóihoz, adja külön a pci-e-es vezérlőt is.)Tehát vagy nem lesz raided, vagy csak raid1-ed lesz. Más lehetőséged nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Alcatel tablet // GYEREK MÓD // Számla+Garancia //
- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus! Magyar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest