Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ugyan már WIN XP Pro óta van RAID 1/tükrözés beépítve az Windowsokba én csak Win7-el használtam először. Szóval kb te döntöd el melyiket választod, bár én az XP-t nem erőltetném...
Google a barátod még videó is van rá, hogy lehet RAID 1-et létrehozni win alatt...
Bootolni kicsit trükkösebb, ott át kell konvertálni "dynamic" lemezzé azt amin a windows tanyázik, és utána lehet azt is tükrözni.
Ilyenkor induláskor lehet feljön egy menü, hogy két win 7 van a gépen, egyik mellett lesz --secondary jelzés--.
Ha nem tetszik el lehet tüntetni, de szerintem maradjon max állítsd át 1 secre az időt.
Kék halálkor szokott szétesni a Wines tömb, akkor elmojol egy darabig mire azt mondja, hogy okés minden rendben, de addig lehet használni az oprendszert.
Ja és bízzál istenben de csinálj backupot
-
Nézd igazából neked kell eldöntened, hogy mit akarsz.
Az alaplapi RAID chip egy nagy szar, de mondjuk egy RAID 1 meg egy FAÉK egyszerű találmány.
IMHO pláne ha Windows lesz a gépen akkor annak a tükrözését javasolnám, sok bosszúságtól kímélhet meg ha jól használod. Egyrészt nem kell +1 winyó a rendszernek simán tudja tükrözni saját magát működés közben. Ha véletlen megdöglik az alaplapod, nem 100%, hogy az új látni fogja a RAID1-edet. Lehet, hogy backupolni kell majd egy 3. winyóra mert nem fogja felvenni a gép. Wines RAIDnél ez nincs. Mivel az alaplapi minden számításhoz a CPU-t használja nem lesz gyorsabb ellenben komplikáltabb az újraépítés. A rendszer RAID1-e mellett marad még két helyed mehet bele Blueray meghajtó...nem terhelné annyira a procit a hardveres raid
Ez egy ilyen hülyeség........
Csak RAID 5,6 -nak van számítási igénye a proci felé, rendes működés esetén. De ezt az erőforrás igényt már egy rosszul megválasztott vírusölő simán felülmúlja...
Nem emiatt fog megállni a dedikált CS / Minecraft szerver
Az egy rendes proci nem cerka, el fogja bírni... -
A rövid válasz igen.
Hosszabb: Gondolom valami TV alá betehető HTPC-s akarsz összerakni azért ez a kompakt méret.
Illetve azon a deszkán "csak" 4 Sata van szóval az összerakás pillanatában kész annyi nincs fejlesztés max winyócserével. Abban mondjuk nem vagyok 100%osan biztos, hogy ha bekapcsolod a hardveres RAID-et akkor vajon minden port azonnal RAID módba kapcsol és nem fogsz tudni mást rácsatlakoztatni. A válasz azért mégis igen, mert akkor szoftveres RAID 1et kell kialakítani és nincs probléma.
Milyen oprendszert akarsz rátenni ? Esetleg valami célrendszerben gondolkodsz mint OpenNAS és társai ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB,Uj, Dobozaval,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest