Hirdetés
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig
- Meggyi001: Hasznos helyek és tippek Párizsban, amiket jó eséllyel keresni is fogsz...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: 24 éves a Windows XP! Nézzen ki úgy a Windows 11 mint az XP?
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jilian
addikt
válasz
proof88
üzenetére
Ha 2 lesz akkor persze RAID0.
De nemtom a két versenyzö közül melyiket érné meg jobban.
Teljesítményben egy szinten lenne a samu vs. wd?
Egyáltalán tulszárnyalnák-e az SSD-met? (ha rendszert tolnék rá)Azért gondolkodnék a hármas RAID5-ös megoldáson mert ugye az adatok mégiscsak adatok...
Ez a mód tartja a RAID0 sebességét? -
jilian
addikt
válasz
proof88
üzenetére

ha bekapcsolom azt az 'izét akkor 'nem számot tevöen, de lassul!
neeeem sajna nem az enyém az a fincsi árú!!
Én ezek között vacilálok:
1. SAMSUNG 640GB F1 RAID 7200rpm 16MB SATA2 HE642JJ 19.ezer.-
2. WD Raid Edition3 320GB 7200rpm 16MB SATA2 WD3202ABYS 19.ezer..-
Nem tudom melyik lenne számomra jobb..
Persze,h a kapacitás a duplája...
vagy vegyek hármat? ...és akko nem kell majléznom ha vmelyik kifingik???? 
balazs_t
teh!!
én nekem már az furcsa,h többel ir a winyokra mint olvas???
...igaz csak most kostolok bele a RAID-ba...
-
jilian
addikt
válasz
proof88
üzenetére
neeeeeeemmm

Azt a képet a netröl szedtem,h tudd miröl beszélek, azt a progit akartam látni, és az egér mutatja,h az a progi nem indul.
Közben rátaláltam , az más tészta amin az egér van, csak ilyen hülye ikon....megtaláltam a program files-ban...
És nekem már ujabb kinézete van.
Erröl a "chace"-röl irtál az elöbb???nah rendezem a dolgokat:
ez a kép csak a két winyo egyedüli teljesitményét mutatja
ennél a képnél az uj inteles RAID sebessége a célpont csak ugy csináltam a képet,h ne kelljen még egyet felrakni, és ötvöztem a hibát ...ami közben megoldodott... -
jilian
addikt
válasz
proof88
üzenetére
Igen igazad volt.

Az álltalam vélt RAID volt a JMicron-os cucc.
Ha az álltalad opciot átállitom RAID-ra akkor jo....elöjön az a CTRL+I táblázat...
Megcsinálom a két lemezre, ok minden.
....Botolás. Már az elején gyanus, h csak a RAID-ot látja, tölti a Wint, kékhalál.
Nézem a biost, látom,h a botolási sorrend jó, de viszont mindegyiket RAID-nek látja.
RAID -csx....
RAID -HD103
RAID -HD502
...
végülis a sorrend jó, de ott van elötte a RAID.
Ha visszaállitom na tessék itt van, on-chip ata, ott az intel-raid akkor jo a bot de nincs RAID.. -
jilian
addikt
válasz
proof88
üzenetére

hát nekem nem csinál semmit hiába nyomkodom a CTRL+I , tökmindegy mikor nyomkodom!
a bekapcsolástol-az asztalig, akkor se jön elő semmi!
Tessék itt a bios:
1. Ha be van dugva a két kékbe, akkor
a "Drive Booster Controller" (ahol állok) opcio jön elö
2. oda belemegyek ez fogad
3. le okézom ez leszha csak a feketékbe dugom, sima winyok lesznek, ismét hiába nyomkodom a CTRL+I-t
..sztem az MSI igy oldja meg a RAID-ot....lehetséges?
a 3. kép szaraxik, talán igy
http://img294.imageshack.us/img294/9731/dsc00152m.jpg
-
jilian
addikt
válasz
proof88
üzenetére
Amikor a két kékbe volt dugva, akkor a fenti eredménnyel született ebböl a két versenyzöböl az eredmény....
Most uj op. , az 5-6 -ba (alsó feketék) van bedugva a két játékos, a biosban sima winyoknak látja.
A raid engedélyezve van, más opciot nem találtam, ugy mint amikor a kékbe volt dugva magátol elöjött a raid setup....
A progit leszedtem ismét, és tessék, már megint kevés a "vas"...KÉP
Azt a "JMicron" vezérlöt meg nem találtam a biosban... -
jilian
addikt
válasz
proof88
üzenetére
Igen, az a gép az adott.
Amint a képen látod, 6+2 sata van. Nekem a kékbe van dugva, azt mondod,h annak más lehet a vezérlöje??
A lapom honlapján csak egyféle raid vezérlő van Intel P55 AHCI / RAID Drivers
De ezt asszem a win 7 már telepítette..hmm
ahogy elnézem, elég sok az újítás a lapom körül, cserélek biost + miegymást, aztán hozzáfogok egy szüz op.-vel.Melyik lenne jobb választás:
1. SAMSUNG 640GB F1 RAID 7200rpm 16MB SATA2 HE642JJ
vs SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32Mb SATA2 HD103SJ
2. WD Raid Edition3 320GB 7200rpm 16MB SATA2 WD3202ABYS
vs WD 1000Gb 5400rpm 32Mb SATA2 WD10EADS -
JONAS77
aktív tag
válasz
proof88
üzenetére
Nos, szerintem én este elküldök neked egy screent róla, sajnos nekem ez angol nyelven van, nem akarok semmi hülyeséget benyomni, vagy engedélyezni neki. Ha gépnél leszel megnézheted mire gondolsz. Előre is köszi! Ja SSD-nél ez lehet, hogy nem engedélyezhető?, ezért nem látom? No mindeggy este küldöm, kb este öt óra tájban. Addig is.
-
JONAS77
aktív tag
válasz
proof88
üzenetére
Köszi a részletes válaszod
, megpróbálok ez szerint eljárni. Remélem sikerül, majd megirom, de sajnos még megkell várnom, hogy küldjék vissza a másik SSD-met.Ma hivtam is nekik, hogy küldjék vissza! Talán péntekre visszajön, jó lenne. Hétvégén neki is látnék a dolgoknak, remélem elérhetö leszel akkor is, megköszönném! Tudok közbe laptopról irni, ha valami kérdésem lenne. Addig is helló! -
JONAS77
aktív tag
válasz
proof88
üzenetére
Nos, köszönöm a választ, holtáig tanul az ember. Sajnos én csak most kezdek ismerkedni a RAID fogalmával, akkor ez lehetett a gond amikor telepitettem az XP-met!
Megpróbálom a te leirásod szerint csinálni, és ha ezt az Itel Matrix Storaget felrakom, akkor ezt elég egyszer, azután már felismeri a RAID-et, ha netán még ujra telepitenék is? -
brd
nagyúr
válasz
proof88
üzenetére
Hátööö... ez szerintem ennyit tud... (jav.: mármint nem maga az Intel RAID, hanem azon az alaplapon, valami hibából kifolyólag). Esetleg a stripe size-t próbáld állítgatni, 32 K, vagy 64 K-ra (vagy akár 256 K-ra, ha tud olyat az Intel RAID). Vagy újabb BIOS-t próba az alaplaphoz, amiben újabb RAID firmware van (ha létezik ilyen persze).
Új hozzászólás Aktív témák
- Bluetooth hangszórók
- Linux Mint
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Elektromos autók - motorok
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xbox tulajok OFF topicja
- Okos Otthon / Smart Home
- Szemüveges topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- BESZÁMÍTÁS! LG 24GM79G-B 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 Pro 16 Gamer notebook - i7 13700HX 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB W11
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 32GB 1TB GTX1650 500nit 4K 1 év teljeskörű gar.
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

vagy vegyek hármat? ...és akko nem kell majléznom ha vmelyik kifingik???? 

Nem sumákság... lustaság.....