- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
isaura1 #6970 üzenetére
Nekem 4DB 1.5TB os van RAIDben
Lássuk csakAz MBR az megáll 2.2TBnál / fizikai eszköz
/ Tudod itt van a 4 primary és 4 secondary particiós korlát is /Van GPT ami bármennyit tud így a 6GBos egyben látszó winyódat.
Viszont GPT-s eszközt a BIOS nem tud bootolni.Erre a megoldás az UEFI ez a BIOS utódja
Szóval MBR+BIOS tud bootolni vagy UEFI + GPT.
Mivel neked 6TB lesz így csak az utóbbi játszik. Vagy ahogy írod egy kis MBR winyo az elején.Nekem is pont ez volt a problémám. 96GBos SSD lett belőle rendszerwinyóként.
Viszont a RAID 5 ön gondolkozz el nagyon. Crosshair 4es alaplappal egy srác csinált tesztet írásra olvasásra. a RAID 5 kb 50 Mega/sec írási sebességet lehet / külső forrásra vagy -ról / vele elérni a paritások számítása miatt. Ráadásnak ha az egyik elszáll csak elméletileg lehet helyreállítani az adatok 100%-át. Van fent kilónyi cikk róla......Én ezen megfontolásból RAID 10et raktam. Viszont így meg van oldva a backup is ha a raid 0 elszállna, és megvan a raid 0 sebesége megfejelve a raid 1 elérésével.
-
brd
nagyúr
válasz
isaura1 #6970 üzenetére
szbalogh: Kell, ill. pendrive-on is beadhatod neki, pontosabban akárhonnan, ahonnan a telepítés közben tudsz file-okat olvasni, tehát akár a telepítőDVD-re is rámásolhatod egy könyvtárba a driverfile-okat (persze ha írsz DVD-t, mert a gyári ugye csak olvasható
).
Alaplapfüggő. Ha az UEFI-t tud, akkor tudsz róla bootolni (Win7-tel). De a másik megoldás is működik, sőt, magát az OS-t nem is kell oda telepíteni, elég csak azt a 100 MB-osat ott létrehozatni, maga a Win7 már tud bootolni a tömbről is, csak az alaplap miatt lehet szükséges a kisebb (<2TB) háttértárat bootoltatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Hálózati / IP kamera
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Automobilista 2
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G9 i7-1255U 32GB 1000GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3398, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest