Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Termi16

őstag

válasz tlac #3662 üzenetére

Nos mikor a mostani vinyókkal volt raidom, akkor úgy nézett ki, hogy két ugyanolyan típusú, egymás után vásárolt samsung sata2-es 16mb caches 500gb-os vinyót tettem RAID0-ba 128kb-os stripe-al (gondolván arra, hogy rengeteget mozgatok nagy fájlokat), a sárga csatikra voltak dugva. (az egyik azt hiszem a 0.-ba, a másik az 1.-be., szal az egyik jobb szélen felül, a másik jobb szélen alul.) A név volume_1 volt, mivel a volume_0 foglalat volt, ekkor még a két 250gb-os samu vinyóm is itt volt a gépben raid0-ban. Lementettem róluk mindent és kihúztam őket.

Ezután szépen és jól ment minden sokáig.
    Biosban az ahci-s cucc raid-ra állítva (integrált cuccosok menüjében a legfelső), alatta lévő cucc disabled, az onboard szintén disabled.

Aztán az említett kis incidens miatt (cpu 100 fokon...) egymás után 2-3-szor csináltam cmos cleart, így széhullott a kötet.

Namost a csatikon semmit nem változtattam, minden ugyanott van. Fater gépéből betettem egy 20gb-os maxtor vinyót, idés persze. Ezért az onboardos akármit bekapcsoltam a biosban és idére tettem.

xp pro sp2 hun-t tettem fel, leformáztam a 20-as vinyót, ezután tettem rá az xp-t.
    Itt az újraindítgatás közben már láttam, hogy a korábbi két státusz (member disc-non raid disc) megváltozott. (mindkettő non raid disc lett.)
    Itt talán elkövettem egy jó nagy baklövést, ugyanis kikapcsoltam a raidot a a lap biosában, majd vissza. (megint az integrálós menü első soráról beszélünk)

Aztán feltettem a lap cdjéről az összes drivert, beállítottam a storage managerben a raidot újra és indítottam a testdisket.
    Asszem a no log-ra mentem, aztán analyse, aztán a raidos kötetre.Feltette a kérdést, hogy vista alatt létrehozott partíciót keresek-e, nyomtam egy y-t. Aztán másfél óráig nézegette a dolgokat, majd kiírta, hogy kicsinek találja a tömb területét és hogy nem talált semmit, de a tábla oké, és rákérdezett, hogy akarok-e mégegyszer próbálkozni egy deep test-el. ráböktem az igenre és most ez van 82%-on.
    Viszont én úgy emlékszem, hogy amíg jó votl a raid, addig nem is volt ilyen storage managerem, vagy csak nem vettem észre.

mod: ja és annó mikor feltettem, akkor semmi floppys drivert nem tettem fel. Vista64 alól raid driver a giga oldaláról, restart, raid beállítása bios alatt, aztán a raid bios betöltésekore létrehoztam a tömböt, formázás, vista telepítés és kész.

Új hozzászólás Aktív témák