Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sunzi

aktív tag

válasz Neszójábe #2911 üzenetére

"- a raide lényege az én esetemben, hogy egyszerre két lemezt használ játék közben, tehát gyorsabb
    - az, hogy mit hova rakok, teljesen mindegy, mert a rendszer gyorsasága nem abban rejlik, hogy az egyik lemezről tölti a rendszert, a másikról a játékot, hanem abban, hogy az éppen aktuális adatokat egyszerre két helyre menti - helyről tölti"

- Akkor te "mezei" RAID0-át szeretnél.

"- 1b? 1 raptor gyorsabb, mint két Raide lemez?"
    - Bizonyos esetekben igen, ez az olvasások típusától, számától függ. Szekvenciális olvasáskor nem.

"- lehet, hogy én vagyok a ludas, de Raid0 többfelé partícionálásról nem olvastam... meg lehet azt csinálni, hogy egy lemezt kétfelé partícionálok és a két partíciót használja Raide0-val?"
    - Ezt nem értem. Ha egy lemezen belül gondolsz 2 partícióból Raid0-t kialaktani, az nem lehetséges, és, értelme sem lenne. Ugyan ezt írtad, de, szerintem nem ezt gondoltad.

"- ez az IMST csak azt jelenti, hogy több Raide fokozatot tudok kombinálni (amire nekem nincs szükségem), nem?"
    - ha az adatbiztonság nem fontos, akkor biztosan nincs szükséged rá. (pl. diszkek elejére R1 a rendszernek, mögé R0 a játékoknak)

• tzscske

tag

válasz Neszójábe #2911 üzenetére

Ha 2 vinyót raidbe teszel akkor az egynek fo látszani!Azon beállítod,hogy milyen tipusú legyen (0,1,10,01 esetleg,ha komolyabb vezérlőd van és több lemezed akkor egyéb módozatok) aztán elindítod a win,linux akármi telepítését és ott úgy partícionálod (az egy vinyónak látszó tömböt) ahogy akarod!

A raptor elvileg nem gyorsabb mint a raid tömb,de nagyon megközelíti a sebességét.(ezután utána kéne olvasni raptoros topicockben,nem vagyok benne 100%ig biztos)Legtutibb,ha 2 raptort kötsz raidbe :D az biztos megy mint a veszedelem. :))

Sunzi:Köszi a linket,komoly cucc.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés