Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bertalanfi
csendes tag
válasz
tzscske
üzenetére
Az rendben is van, a tömböt létrehozom, megvan. De telepítés során mikor megadom a gyártói lemezt van rajta 4 tipus Intel 82801FR SATA RAID CONTROLLER,
82801FR,82801 ER,6300ESB SATA RAID CONTROLLER azt hiszem mindel próbáltam de vagy azt a hibaüzenetet adja, hogy nem lehet betölteni a iaSor.sys-t vagy hogy nem talált merevlemezt......
-
Bali27
addikt
válasz
tzscske
üzenetére
Ok.. Csak aztmondtam hogy megy a gép.. Stabil meg minden.. De csináltam HD tuneval..
Itt az 53 gigásRaidtömb 16K csikszéllel [link]Itt a 446 gigás Raidtöm 64Ks csikszéllel.. (ahogy eddig észrevettem szinte mindegymiyklen csikszél, a Tömb mérete sokkal jobban számit... Mivel nekem a kis tömb mindig gyorsabb volt akármyileen csikszélen volt mint a nagyobb tömb...
[link]
Valaki tud olyan defrag nevet mondani ami normálisan defragol raidet? -
rrr8901
csendes tag
válasz
tzscske
üzenetére
A gép gigabites hálózaton van (gigabites switchekkel, de a hálózat többi számítógépe csak 100 megabitet kap, ráadásul nem is minden ember gépe bír 100 megabittel tölteni), több mint 200 ember használja ezt a szervert, napi rendszerességgel. Azért írtam 5 embert, mert nem sűrűn töltenek annál többen egyszerre. Persze előfordul pár óránként, de csak rövid időre. (Ugyebár a nagy sebesség miatt gyorsan leszedik, ami kell.)
Az írás mennyisége nagyon kicsi az olvasáshoz képest. (Napi átlagosan 5 GB feltöltés, míg a szerverről letöltött napi adatmennység 100 gigabájtokban, terabájtokban mérhető.
A RAID szintekkel tisztában vagyok, de a raid 1 elég pazarló megoldásnak tűnik ide. Kisebb, kevesebb winchesternél nem nagy gond, de több terabyte adatnál nagy értéket képvisel az elvesztett terület.
A kérdés tehát arra irányult, hogy a gyakorlatban milyen teljesítményt képes hozni a RAID, akár az 1+0, a 0+1, akár az 5, abban az esetben, ha egyszerre több fájlt kell olvasni, ilyen terhelés esetén a csíkozás méretét miként célszerű megválasztni. -
-
borg315
aktív tag
válasz
tzscske
üzenetére
köszönöm a segítséget;
4-hez: izé, úgy értettem a menekülőútvonalat, hogy ha nem jön össze a raid, hanem lesz két ~egyforma sata-s vinyóm, akkor mondjuk napi mentést csinálnék az egyikről a másikra, de lehetőleg úgy h bebootoljon, stb.
emberek, okosságokat hintsétek mééég pls!
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steam topic
- AGM G3 Pro - ordít róla, hogy szoftverfejlesztők kellenének
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Call of Duty: Black Ops 7
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Samsung 970 EVO Plus 500GB - eladva , Western 1TB M.2 2280 Blu - eladva, értékelésre vár
- Silicon Power 512gb M2 ssd
- Crucial T705 4TB PCI-e Gen5 NVMe SSD! 14500-12700MB/s
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- Western Digital WD Purple 4TB - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi