Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
:::: Téma összefoglaló / lenyitható ::::
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
frango13
üzenetére
Az, hogy ki mire gyakorol, nem feltétlenül jelent mindent. Vannak bizonyos meták, amik egyszerűen nem kompatibilisek egyes emberekkel (értsd vagy valamilyen motorikus vagy mentális szempontból), és olyan is van, hogy valaki valamire "született". Csak annyit akarok ezzel sugallni, hogy nem olyan fekete-fehér a dolog.
"Cooller meg nem egy aim király azt tudjuk."
Azért az igazi, vanilla high-skill FFA lényegesen többről szól, mint az aimról. (Persze nyilván az 50 lg/70 rail is besegít.
)Apex.. jó kis gém. Legalább 20 másodpercig bírtam nézni egy streamet. ))
-
frango13
aktív tag
válasz
Synthwave
üzenetére
Értem, de csak azért nem, mert nem arra gyakorol. Arra gyakorolnak, ami a pénzes versenyeken megy. A rutinhoz meg természetesen idő kell és azt meg leginkább a duelbe teszik. Vagy most már inkább Apexbe.

Cooller meg nem egy aim király azt tudjuk.
Az, hogy irl milyen az ember nem tudom. Itt ilyen. Ebből tudok bármit is leszűrni.
Akartam még pár dolgot írni, de a meló fárasztó volt és van még mit csinálni.
) Most maradok ennyiben. -
Vigilante
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Csak instagib-re nem tudom ki az aki eddig még sokkal többet tolt volna bele? Kevés only instagib-ező ember van. BTW: Most napi 1,5 órákkal bővítgetem ezt a számot azért.

#3493: Ezért mondtam, hogy amikor csak gondolod, én ott leszek az instagib szervereken. Én ezentúl max 1-2 videót rakok ide mutatóba, ahogy szokták ezt egyébként más gaming fórumokon. Így is ritkán szoktam felvenni gameplay-eket quake-ből, mert egy kicsit, mintha dobna az response time-on a shadowplay. Meg se szólalok.
Nah meg a technikai kérdésekre, észrevételekre reflektálok. A game-et meg nem fogom szidni, megteszik azt helyettem jó páran.
Remélem azért a jövőben az egymás piszkálása mellett tudunk valami értelmesebb diskurzust is folytatni a fórumon. Elvégre felnőtt emberek volnánk. Peace, I'm out. 
-
5150
aktív tag
válasz
sto1911
üzenetére
A process lasso új balancerét próbáltad már vele?
-
sto1911
veterán
Probalom szokni, meglatjuk mi lesz. Van ra 14 napom

Amit a videon mutat a srac, az a Riva Tuner Limit + jatek vsync off + no FPS limit, ha jol latom, csak attekertem. Azzal nekem nincs bajom, nem ugral annyira, vagy epp nem erzem. Engem az idegesit, hogy a fele eroforras nincs kihasznalva, es nem stabil az FPS. Valoszinuleg ez lehet a motor vege? Feltoltam a resolution scalet 200-ra, lattam is, hogy jobban megy a VGA, de nem valtozott semmit egyeb.
Na mindegy, nem leszek tole jobb jatekos, csak eszrevettem, es szerettem volna megoldani, utana jarni. -
5150
aktív tag
válasz
sto1911
üzenetére
Van legalább 3 fogás módja, szerintem ez zavar meg. Nálam is ez volt, de egy hét alatt megszokod, esetleg kettő. Mi a helyzet a g-mx518al? Nem da forma, viszont nagy méretű és kényelmes tud lenni és a g203 továbbfejlesztett szenzorát (hero) kapta.
A gém pedig játszhatóbb ezzel. Tegnap kipróbáltam kiváncsiságból QL-el is. Beállitottam 60 fps-re és még az is játszható lett, állati fura
Kár, hogy nem fedeztem föl előbb. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
sto1911
üzenetére
A legújabb MS 3.0-t érdemes lehet megnézni (külföldi import lesz). Vagy az ASUS ROG Gladius II-t; ott elsőkézből mondom, hogy van minden, mi szem-szájnak ingere (patika szenzor, két lecsatlakoztatható kábel (egy 2 m-es braided, meg egy 1 m-es nem braided), hot swapos mikrokapcsolók, pluszba Japán Omronokat is kapsz hozzá alapból, vaskos szövetszütyő, fém matrica, a szétszedéshez szükséges csavarok nem a(z MS 3.0 méretű és formájú) teflontalpak alatt vannak végre, kutyafüle, macskafarka), csak 29 rongy. Viszont ha a DA-szerű forma és a ~105-110 gramm bejön, és annyira kenyérgondok sincsenek, akkor eléggé bajnok pakk.
-
Vigilante
őstag
válasz
sto1911
üzenetére
Annyinak azért elegendőnek kell lennie, inkább azt mondom, hogy még a 16 szálból is képes profitálni. (4,5 GHz-en.)
GEIL: Pontosan! Nagyon jó hasonlat. Ahány ház, annyi szokás.
Én spec az instagib-re szakosodtam és valószínűleg az összes quake champions-el játszó ember közül az egyik legtöbb belerakott órám van abba a game módban.
Mondom: "valószínűleg", lehet csak a 10. legtöbb. 
sto1911: Pedig mennyire jó kis egerentyű ez!? Media Markt már fel is vitte a 8.000-ről az árát 10.000-re.
Ahogy ezt sejtettem is a napokban. 
-
sto1911
veterán
Viszont gyorsan beszereztem egy G203-as egeret. Valoban nagyon jo, konnyu, de nekem a DA2007 mellett tul kicsi. A sulya (hianya) erzodik ugyan, de csereben nem is tamaszt szerintem elegge, bar biztosan nem is tartom ugy, ahogy terveztek. A jobb gombjat neha be szoktam nyomni. Jo vele loni, de szerintem a merete miatt vissza fogom kuldeni.
Melyik most a legjobb DA? Vagy DA meretu es formaju eger?
-
GEIL
addikt
válasz
Vigilante
üzenetére
Egyetértek veled....kinek ez kinek az.....van tisztán ökölvívás, van tisztán kick-box, van tisztán birkózás...stb....de van MMA / K1 is.
Akik MMA-t vagy K1-et favorizálnak ( mert ott "mindent lehet"), mi nem tudjuk őket meggyőzni hogy van szépség a tiszta boxban is, ahol csak kezek vannak, de őszerintük az úgyis "semmi" lesz....kb jó a hasonlat is.

-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
frango13
üzenetére
Nagyjából ok, de azt azért nem szabad elfelejteni, hogy attól, mert valaki pro, még nem lesz feltétlenül minden játékmódban über.
A legtöbb pro (QL) FFA-ban pl. majdhogynem lábtörlő kategória (sőt, igazából maroknyi az olyanok száma, akik nagyon komoly kihívást jelentenek ebben a módban). Ragequitoltattam már Coollert, Cyphert, czm-et/fazzt (na, ők ketten pl. elég komolyan tolják az FFA-t is) vagy éppen RAISY-t, de ezt nem jelenti azt, hogy mondjuk duelben is azonos kategória vagyok velük. Ahány játékmód (és map!), annyi meta.
Szerintem ezt ő is így értette. Már többször is találkoztunk személyesen (Budapestről van most szó, nem az arénáról), és bár néha előfordulnak olyan kijelentései a srácnak, amik kicsit talán meredeknek hatnak így hirtelen, de egyáltalán nem tűnt olyannak, mint aki el van szállva magától - inkább csak nem mindig a legszerencsésebb módon adja elő, amit szeretne, de ezt könnyű kiszűrni.
-
Vigilante
őstag
Nah akkor gyere föl egy körre, ha már ekkora az arc.
Mert a szakértés az megy látom... Lássuk tudsz-e valamit e mellé!?
Igaz már megszokhattam volna, hogy minden game topicban van egy szakértő, aki nagy ritkán is csak azért ír be, hogy valakinek beszóljon.
Hát öregem... Nem irigylem az életed.
-
.LnB
titán
válasz
Vigilante
üzenetére
Én nem piszkálódom. Ez komoly, olyan őszintén röhögtem mikor néztem azokat a pov-okat, amennyire csak lehet. Jajj de jól esett.
Eszembe jutottak a dumák amiket régebben is toltál itt, és visszaolvastam a mostanit is.
kabaré.
És mondom mindezt úgy, hogy itt a topikban is van jó pár srác aki nálam is bőven jobb. Szóval nem arcoskodás, baszogatás ez részemről.Se movement, se aim, még wh-val se lövöd el sokszor.
-
Vigilante
őstag

Btw nevem tudjátok a game-ben lehet jönni.
Tudom, hogy csak próbálsz piszkálódni, de ehhez nincs nagyon energiám. Tényleg ide írni se érdemes. Bezzeg, ha rinyálnék és szidnám ezt a játékot, akkor milyen fasza gyerek lennék!?
Ezért érdemes volt ide beírnod, de tényleg. 
sto1911: Nálam 8mag/16 szál van, lehet az pörgeti még jobban az erőforrásokat?

-
sto1911
veterán
Nekem egy dolog nem tiszta, ott van Vigilante gepe, tolja a 300 FPS-t, felig kihasznalt eroforrasokkal. Itt van nekem a gepem, 8700k + 2070 Ultra, es 240 korul kiakad, szinten 50% kihasznaltsaggal. WTF?
Tegnap jatszottam nehanyat, SOKKAL jatszhatobb lett a jatek. A magas FPS meg mindig kell neki, 60-on erzem azt a lagot, ami miatt eddig elo se vettem, de unlockolva mar majdnem jo (ami ettol meg szegyen, dehat mar a kevesnek is orulni kell
). -
Vigilante
őstag
Jó sztem hagyjuk inkább, valószínüleg kis eséllyel fogok elve rail szerveren találkozni, ha csak nem megyek én át áldozati báránynak az amcsi szerverekre 100+-os pinggel. Mivel ő ugye ezeken tolja:
Igen azzal vettem fel. 1440p - 60 FPS-el 50 Mbit-es bitrátával. Valszeg még egy kis idő, amíg a YouTube-on is elérhető lesz az 1440p-es felbontás is.
Addig sajna ilyen undorítóan szemcsés lesz még. :/ -
edgR
őstag
ez hihetetlen, komolyan

-
Vigilante
őstag
Awoken-en egy kis kihagyást kivéve, azért már jöttem eléggé a frag-ek.
BTW 144 Hz-es monitor dr IPS, így azért a TN paneles moncsikhoz képest színes képeknél már bő 10 ms fölötti hátrányom van, de inkább több. 
-
frango13
aktív tag
válasz
Vigilante
üzenetére
Nem azt írtad, hogy ott vagy a legjobbak között? Ezt írtad. Miről beszélünk?
Én meg mondom erre, hogy nem. Nagyon nem.
Megint csak nem. Nem jöttem Raphaval. Azt írtam, hogy mondj egy profit, aki jár instázni és játszol is vele. Aztán 3 top játékost írtam skill példának. Erre te belinkelsz egy fun rapha insta videót.
Szavak kiforgatása mi? De most komolyan itt kell bizonygatnom, amikor minden ott van a fentebbi hozzászólásokban?
"Eleve ezzel kezded, hogy belövöm a low-okat meg a noobokat, azt ennyi. Mintha te látnád, hogy instagiban-en kik jönnek fel!?" - Ott az a p*csöm stat...
Na de nekem akkor tényleg tökmindegy. Csak próbáltam felnyitni a szemed, de látom, hogy ez nem fog menni.
Neked van igazad. Vége vége vége vége.
-
Vigilante
őstag
válasz
frango13
üzenetére
Megint el van tévedve ember, annyit mondtam, hogy itt instagib-ben tudnám tartani velük az iramot, nem azt, hogy full egy szinten vagyok vele. "jöhet akkor bárki és meglátjuk." ezt írtam. Erre te rögtön jöttél Rapha-val, hogy ő nem is toltja ezt, nem is jön föl, küldtem a videót erre. Ember ne forgasd már ki a szavaim légyszi.

Eleve ezzel kezded, hogy belövöm a low-okat meg a noobokat, azt ennyi. Mintha te látnád, hogy instagiban-en kik jönnek fel!? Amikor magad bevallása szerint is egy jó ideje nem is toltad. Lehet mondjuk nem is tűnik fel már a lekezelő stílusod, de mind1, itt én befejeztem, inkább megyek is tolni az instát.
-
frango13
aktív tag
válasz
esfrost
üzenetére
Nem azzal van a gondom, hogy szereti. Én is játszottam/játszom. Szeretem én is, mert fun. Az szúr szemet, hogy teljesen hamis képe van a skill skáláról. Ennyi.

(#3453) d4Y.187: Semmi cerka méregetés nem volt itt. Annyit jegyeztem meg, hogy nincs tisztában a saját skillje mértékével. Amúgy meg miről beszélgessünk másról? A játék egy rakás s*ar.

(#3454) Vigilante:Most az, hogy random félévente 1* elmegy funolni...De hidd csak el, hogy instában f2f is többször lőne el téged, mint te őt. WH nélkül is. Azért az, hogy egy szintre gondolod magad Raphaval az gáz ember. Többet gyakorol egy évben(Nem játszik. Gyakorol.), mint amennyit te össz-vissz játékokkal játszol. Ha már egy nap kimarad buktál valamennyi aimot is. Finommotoros készségek fejlesztése az alapja az egésznek. Ehhez pedig minden nap kell gyakorolni. Minél többet annál jobb, de min.15-30 percet. Nézd meg az összes fps-ben a profikat. Egész nap gyakorolnak, játszanak. Szóval hagyjuk ezt a:..."ilyeneket én is lövök már instán..." baromságot. Lősz te egy nagy bikacsököt.

-
esfrost
tag
Megérkezett a patch. Lehet menni tesztelni. Remeljuk hoz valami fejlődést!
-
Vigilante
őstag
válasz
esfrost
üzenetére
Köszi az építő jellegű kritikát, én is ezt akartam itt hangsúlyozni, hogy ez egy más világ. Összehasonlítani meg végképp nem akartam a classic quake-el összehasonlítani.
Egyébként a quake 3 arena 99-es megjelenése után nem sokkal már javában dübörögtek az instagib szerverek, főleg a Longest Yardon (q3dm17).
Szal így egy idés a Q3 Arena-val ez a game mód. 
Lehet, ha nem főállásban vinnék egy vállalkozást és még mellette egy egyetemet is már be kéne fejeznem, akkor lehet időm mondjuk 1-2.000 órát belerakni a classic mode-ba is.
De, ha már 10 éves koromba is az instagib része fogott meg, akkor miért kockáztassak!? 
BTW: Crysis 3-ba van 1110 órám [link], akkor még volt időm gamelni, legalábbis ennél jóval több, mint most.
-
Vigilante
őstag
válasz
frango13
üzenetére
Este küldök egy youtube videót, munka után kicsit beülök sztem lőni pár kört. Majd mérlegelj.
Tényleg kár szaporítani a szót. 
BTW rapha és instagib. Csak keresni kéne apukám...
[link] Megjegyzem, ilyeneket én is lövök már instán, amikor belemelegedtem eléggé. 
Továbbiakban csak videót küldök max ide, szaporítani a szót tényleg full fölösleges.

-
d4Y.187
tag
3 topikon és csilliárd hsz-en keresztül... nem unjátok még?
fórum rangot farmoltok? 
-
esfrost
tag
válasz
frango13
üzenetére
Szerintem ne kezdjünk ebbe megint bele. Én annó futottam egy kört már ezzel Vigilante-val kapcsolatban. Ő szereti az Instagibet, fogadjuk ezt el. Azt játszik, neki ott a skill. Én ehhez nem is akarok hozzászólni nagyon, csak kicsit.

A probléma az, hogy az instagib kicsit olyan talán, mint amikor valaki a pit-stopban egy versenyautót egy egyenes szakaszon kihuzat 300km/h-ra, és azt mondja, hogy milyen remek pilóta. A gond, hogy a pit-stop utcájában nem kell kanyarogni, figyelni a sebességet, kerülgetni a többi versenyzőt, végig gondolni a taktikát, vagy éppen kitalálni egy újat, megfigyelni a vetélytársak stílusát. NEKEM az instagib is ilyen. Talán egy kicsit még inzultusnak is veszem ezt a játék módot. Minden, amitől 20 éve Quake a Quake talán csak nyomokban taláható meg benne. Ez a játék sokkal-sokkal több annál, mint hogy az ember egy darab fegyverrel, mindenféle itemek nélkül össze-vissza lövöldözzön, ráadásul az esetek túlnyomó többségében (8 playerrel a pályán) háttal neked álló, vagy éppen nem rád figyelő ellenfelekre. Az instagibnek, mint egy gyakorló módnak meg van a helye. De ezt pedesztálra állítani, vagy olyan szinten beszélni róla, mint egy duel móddal, hát... Belőni 70%-os railt Instagibben egy dolog, de ugyan ezt a 70%-ot belőni duelben... Na az a skill, meg a teljesítmény. Egészen más a gyerek fekvése, amikor 1on1 játszol valakivel, aki tudja merre vagy, tudja milyen itemed van, tudja milyen karakterrel vagy, tudja mire készülsz.
@Vigilante. Kérlek ne vedd ezt sértésnek. Semmi gondom azzal, hogy instázol, vagy hogy berakod ide az eredményeid. Biztos vagyok benne, hogy brutál az aimod, de tényleg. Én nem lövök közel se ilyen pontosan. A fentieket nem azért írtam, hogy kötekedjek, vagy akármi, semmi szarkasztikus szándék nincs benne! As salamu alaykum!

-
frango13
aktív tag
válasz
Vigilante
üzenetére
Mondj 1 prot, aki jár instázni és játszol is vele! Hell-t hagyjuk. 1 versenyen nem láttam még...De akkor tőlem élhetsz a kis elvarázsolt világodban, hogy a tied high skill. Te nem nézel versenyeket? Toxic, Clawz, Rapha stb. miket lőnek? Teljesen más szint... Közelében sem vagy. Csak próbáltam felnyitni a szemed, hogy a későbbiekben ne égesd be magad annyiszor...

Lehet majd megnézem mit változott a játék, de ahogy ismerem, egy dm/tdm-nél több nem lesz...Ha 120 alá beesik az fps már felesleges erőltetni...És gondolom be fog. -
Vigilante
őstag
válasz
frango13
üzenetére
Instagibről beszéltünk, ezért mondom, hogy ott jöhet akkor bárki és meglátjuk. Nem a simáról beszéltem. Milyen ovisokról beszélsz!? Szted a profik egyáltalán nem is jönnek instagibre, nem szokták néha azt csapatni? Láttál már insta videóm? Kérdem én mikorról? Sztem holnap akkor veszek fel neked pár kört, azt meglátjuk, hogy low skill-e!?
Még1x mondom: senki nem beszélt a sima quake-ről, csak az instagib-ről, de sztem ezt a kép i mutatja.
UI: Küldtem invet azért, ha valamikor játszol vele, toljuk azért, aztán majd láthatod, hogy merre hány méter.

-
frango13
aktív tag
válasz
Vigilante
üzenetére
Mondom, hogy nem támadó jelleggel írtam, csak azért hogy ne legyen hamis képed a skilledet illetően. Linkeltél már be ide saját insta videót. Azon lowskill játék van. Azt se mondom, hogy én jobb vagyok(pedig de
) vagy rosszabb(na jó, nem is). Nem is játszok már egy ideje Quaket...
"...már ott vagyok a legjobbak között..." - Kb. olyan mintha én bemennék egy ovis csoportba, összeverném a kölköket, aztán ütném a mellem büszkén, hogy itt én vagyok a legerősebb.
)
De tényleg no offense. -
D4v3
őstag
válasz
Vigilante
üzenetére
Hell azért egyáltalán nem nagy szám, oké myztros, de hogy miért, az mindig is rejtély volt. Számottevő eredménye nincs egyik quakeben sem.
Nem az aimedet vonja kétségbe senki szerintem, nyilván lehet ebben jó az ember, 50-60%-as RG tényleg szép eredmény. De ezt a QC-s instagibet komolyan venni nem nagyon lehet annyira, mint te szeretnéd. -
Vigilante
őstag
válasz
frango13
üzenetére
Elhiszed, hogy nem csak a botokat lövöm be itt!? Myztro HELL neve pl mond valamit? Mert pl az ő életét is bőven megkeserítettem itt. De nyugodtan feljöhetsz egy körre és meglátod, hogy mennyire csak a low-okat meg a botokat lövöm be.

Imádom, hogy ha valaki itt nyer, akkor már csak low-ok meg botok lehetnek a többi 7 ember személyében...
-
Vigilante
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Meglepően jó ez az egér, persze ebben az is benne van, hogy 10 grammal könnyebb, mint a Taipan (95g -> 85g) és ezt mondjuk most 1000 Hz-en használom.
De hozza is a statokat, ahogy illik.

1.8-as ingame sensy-vel, 800 DPI-on, és 0.95-ös ADS-el, mint az állom. Illetve, most a 2560x1080-as natív felbontású monitort 1920x1080-on használom. Így még több találatot ad. De amíg nem mindig én nyerek itt, addig van mindig mit fejlődni, de most már elmondhatom magamról, hogy itt már ott vagyok a legjobbak között, 186 óra gameplay-el.

-
esfrost
tag
Szóval akkor csütörtökön (március 21.) új patch.
-
5150
aktív tag
válasz
Vigilante
üzenetére
Az az egér profi, elképesztően jó szenzorral. Azt pedig, hogy miért adja logi ennyiért mégis, indulása óta senki sem érti.
-
Vigilante
őstag
Eskü sztem jobbak lettek a szerverek.
8000 forintos Logi G203-al olyan köröket hozok le!?

-
Aprósólyom
addikt
válasz
esfrost
üzenetére
Tudom mit jelent.
Akkor viszont a szemünk és az agyunk különbözősége miatt is érzékelhetjük másként. Másrészről a játék motorjától is biztosan függ (mennyi a render idő, ütemezés, stb...) és a hardver komponensektől.
Konkrétabban: 144Hz LG 24GM77 monitorom van. PUBG, jellemzően 90-150fps közötti. Egyetlen egyszer sem veszek észre tearinget. Quake Champions: jellemzően 120-200fps között. Szintén nem veszek észre semmit sem. CS GO, bár ezzel hónapok óta nem játszottam, de ott sem emlékszem tearingre. Fps 160-400 között jellemzően.
Akkor nem veszek észre tearinget, ha lassan mozgatom az egeret, se akkor, ha gyorsan rántom azt. Az is lehet, hogy nem tud annyi infót feldolgozni az agyam, de az is lehet, hogy azért, mert erőteljesen keresem a számomra érdekes, és döntés befolyásoló helyzeteket, (enemy, tereptárgyak, loot, térkép, idő, közben a mozgás, a pálya pásztázása....) Folyamatosan mozgatom a figyelmem a monitor különböző pontján, mindig, mint egy ideges katona, aki bespeedelt.
Erre gyanakszom. És ha a lehetőségeket keresem, akkor ezeknek is ad jelentőséget az agy, a felesleges információkat pedig diszkontálja, hogy ne terhelje saját magát. Erre tudok gondolni. A látás tulajdonképpen tanult képesség, szóval adaptálódni is elég jól tud, illetve elég sok adatot, képi elemet használ fel a már átélt vizuális élményekből.Arra emlékszem, hogy mikor már 144hz monitorom volt, de még csak egy i5-2500K + RX460, akkor a PUBG jellemzően 35-80fps között futott helyzettől függően, átlagban 50-60fps körül. Akkor látszódott. De nem nagyon foglalkoztam vele, mert folyamatosan a veszélyes pontokat, tereptárgyak között, enemy-t keresve pásztáztam a monitort, forogtam, stb....
Most hogy bőven 100fps felett vagyok és a játékstílusom nem változott, semmit nem veszek észre a tearingből.De mivel érdekel, lehet csinálok egy 240fps-s vidófelvételt (ennyit tudok max.), hogy valójában mi látszódik a tearingből. Tényleg csak arra tudok gyanakodni, hogy a figyelmem annyira másra fókuszál a játék közben, hogy az agyamban nem tudatosodik a screen tearing.
-
5150
aktív tag
válasz
s.bala31
üzenetére
Tőlem biztos fura lesz, de cirka hónapnyi kihagyás után 2 napja én is bedörrentettem a QC-t és egész játszható volt. Még szervert is talált pár másodperc alatt! Volt fent két 150-180 pinges csávó, de még ők sem lagoltak annyira, mint régebben a 30-40 pingesek állandóan. Ha egyszer végre újra felfedezik a raw inputot, esetleg lesz olyan vulkan támogatás a játékhoz, ami megy 2 gigás kártya alatt is, neadj isten bevezetnek olyan jövőbe mutató superior featureöket, mint az állitható méretű célkereszt, akkor a QC-ból még lehet akár hétvégi hobbi lövölde is. De szerintem elkéstek vele. A zenimax egy dolgot tud 100%osan, menetrendszerűen elkésni. Mostanában olyan figurákat is látok QL szerveren, mint yakumo, aki vagy másfél éve be sem tette a lábát, meg olyanokat, akiknek a nevét már régen el is felejtettem volna, ha nem láttam volna őket QC szervereken.
-
s.bala31
őstag
Nem tudom mi történt de pár napja elindítottam a QC-t és végre játszhatóvá vált a korábbi lagfesthez képest. Bár legalább annyit töltök a lobbyban mint magával a játékkal, de mostanában inkább ezt veszem elő mint a BF1-et. Remélem magára talál a QC és nem lövik le a projectet.
-
esfrost
tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Igazából ennyi. Ha az embert nem zavarja, akkor nincs miről beszélni. Én még a legkisebb screen tearing-et sem tudom elviselni, vagy akár a stutteringet, input lagot, egész egyszeruen az őrületbe kerget ha így kell játszani. így aztán mindent megteszek, kitesztelek, hogy teljesen sima, folyékony, reszponszív legyen az élmény.
-
atidzsiforc
őstag
válasz
esfrost
üzenetére
en 144hzen vakvilagba kiengedett framerate-el alig veszem eszre a tearinget, de ez emberfuggo dolog.
engem amugy is csak akkor zavar, ha a monitor kellos kozepen van fixen ahol a ket subframe talalkozik az meg eleg ritka, talan a doom 4 alpha volt olyan de mashol nem emlekszem hogy tapasztaltam volna. altalaban vhol a kep felso egyharmadanal szokot lenni ott meg nem izgat mert altalaban nem oda fokuszal a szemem.
-
esfrost
tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
240hz-es monitorton játszom, stabil 240 fps mellett. 240 felett, mondjuk 300 fps körül screen tearing van.
144hz-es monitoron is játszottam, azon ugyan ez volt a helyzet. A monitor egész egyszeruen nem képes lépést tartani a frissítésénél több beérkező képkockával, ilyenkor jön a screen tearing, a monitor le van maradva a videókártyához képest. Megjeleníti a következő beérkező képkockát, csak a gond, hogy a korábbit még mindig mutatja, vagyis folyamatában mutatja, ilyenkor keletkezik a képernyőn látható vízszintes eltolás.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
esfrost
üzenetére
Van 144hz monitorod? Gyanítom, hogy nincsen.
Olyan gyorsan pörögnek a képek 144hz-n, hogy ha FPS is van legalább 80-90, de inkább átlagban 120+, akkor szinte nem is fogod érzékelni a tearinget a gyors képváltások miatt.
Másrészről, 144hz monitor esetében is érdemes 144fps-nél is többet elérni, hogy a teljes input lagg a lehető legkisebb legyen. Ezzel kapcsolatban találsz elemzéseket a neten. Mondjuk ez gyorsan összefoglal sok mindent, és ábrázolja azt is amit említettem. -
Aprósólyom
addikt
válasz
hoto4320
üzenetére
Ááááá. Én rendszerint tapasztalalom, hogy alkalmanklént vagy huzamosabb ideig, vagy egész match alatt nagyon rosszak az adatokserver-cliens között. 2-vel ezelőtti instagib match-ben, lemaradtam egy playerről, ellőttem a sarkot, ahol eltűnt. Már nem volt ott. Láttam, hogy nincs ott, csak a harc hevében, néha-néha még ellövi az ember az ilyenekt is. De meghalt. Beadta a találatot.
És ez csak egy konkrét péld, ami félreértelmezhetetlen....
Meg is írtam a chatbe, nyugtázták is, hogy tudják, ez van. Rapha közvetítését is nézem néha-néha és nálla is láttam már ledöbbenést ilyen jellegű hibákon, pedig ő aztán póker arccal játszik.
Nem gondolnám, hogy jelentős bővülés várható. Sőt, ha steam statisztikát nézünk, legutóbb több hónapon keresztüli csökkenést mutattak ki. Steam szerint pár ezren játszanak vele. Még ott vannak, akik a Bethesda launcheren keresztül játszanak. Arról nem tudom, honnan lehetne infót szerezni. -
hoto4320
tag
Köszönöm az infokat, a témával kapcsolatban ezt találtam....
az input lag az mumus, kerülném ahogy lehet

https://www.monitorinfo.hu/frame-rate-refresh-rate/
-
esfrost
tag
válasz
hoto4320
üzenetére
Az a baj, hogy 144hz-en nem fog megjelenni 200 fps. A monitor nem frissit olyan gyakorisaggal, hogy a 200 kepkocka megjelenjen masodpercenkent. Illetve megjelenik a screen tearing, ami szerintem borzasztó elmenyt ad. Viszont minel tobb az fps, annal alacsonyabb az input lag, ami jo reszponszivva teszi a jatek elmenyt.
G-sync meg jo megoldas a screen tearing-re, de sajnos input lagot eredmenyez, illetve ossze szinkronizalja az fps-t a hz-el. Jo is meg nem is. Ha nem zavar az input lag, akkor jo elmenyt tud nyujtani.
-
hoto4320
tag
válasz
Synthwave
üzenetére
Lassan csak felébredek Csipkerózsika álmából.....
, de a játékmenetbe akkor is belevagyok bxzxulva 
A remény hal meg utoljára

Szükségem lenne még a tapasztalatodra. Hogy állítsam be Hz és az fps-t?Dm-ben 180-220 fp-en megy, így gondolom a 200 hz nem jó esetleg g-syncel? Külföldi fórumon vkinek ezt javasolták. Attól persze lehet hülyeség. Vagy fix fps? 144 hz-144 fps? Vagy 144 hz fps limit nélkül?
-
5150
aktív tag
Nekem elég infantilisnek tűnik.
-
edgR
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- EAFC 26
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Bestbuy játékok
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Autós topik
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Diablo IV
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- 4K Gamer PC //Számítógép // Ryzen 7 9850X3D // 5070Ti // Számla + Több év garancia //
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Formula Air Mesh G3 Seasonic 450W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4530, 100% Akkumulátor
- ÚJ Lenovo Legion Pro 7 - Intel Core U9 275HX, 32GB, 1TB, RTX 5080(16GB), OLED 240Hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)

) Most maradok ennyiben.
Nah meg a technikai kérdésekre, észrevételekre reflektálok. A game-et meg nem fogom szidni, megteszik azt helyettem jó páran.
Remélem azért a jövőben az egymás piszkálása mellett tudunk valami értelmesebb diskurzust is folytatni a fórumon. Elvégre felnőtt emberek volnánk. Peace, I'm out.

Igaz már megszokhattam volna, hogy minden game topicban van egy szakértő, aki nagy ritkán is csak azért ír be, hogy valakinek beszóljon.

Nekem mindig furin hat mikor emberek önmagukat hypeolják és még jól meg is indokolgatják. Legyen az bármilyen műfaj.