- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
:::: Téma összefoglaló / lenyitható ::::
Új hozzászólás Aktív témák
-
5150
aktív tag
válasz
frango13
üzenetére
Na ma jött is egy update.
Gondolom most még 2-3 hétvégén át gyűjtik a tapasztalatokat. Jobb igy, mint kiadni félkészen, vagy bétának kinevezett alpha szinten, mint a QC-t.
És igen, vannak benne okosságok pl. egér beállitás fronton:
Vagy épp hud fronton
Játékon belül állitható az nv féle maximum prerendered frame, illetve amd féle flip queue size (amd-nél normál esetben még driver panelból SE! Itt ingame megoldható, még erre is gondoltak)

Aztán az egyéb beállitások. Igazad van, tényleg látszik, hogy játékos csinálta játékosoknak.
Na ilyenek vajon mikor is lesznek QC-ban? A zenimax teamnek még az is vagy másfél évbe telt, hogy a célkereszt buzerálható legyen minimális szinten. Ezt a diaboticalt meg gyakorlatilag egy ember irogatja évek óta hobbiból a sufniban..
-
5150
aktív tag
válasz
frango13
üzenetére
Én eddig csak kb. félórát toltam, eléggé szokni kell quake után. Ami fura, hogy szerveren az fps leesett kb felére a gyakorló maphoz képest (vagy lehet, hogy gyenge a gépem hozzá
) Viszont tényleg RENGETEG az állitási lehetőség, konzol is van és tényleg például ennyire bőven szenmélyre szabható accel(ek)et eddig még semmilyen játékban nem láttam. Alapból van 3 fajta, "natural", "power", meg asszen "linear" vagy ilyesmi és azon belül is rengeteg állitási opció.2gd nem tudom mit szivott, mert a folder, de még a dll nevek is állati viccesek
Még érezni, hogy béta, vannak elsőre feltűnő bugok, pl. a "0" át nem érzékeli numpadon, meg máshol sem, de ettől még betehető, copy/paste-el "kintről" (pl. fps 250-nél, csak 25-ig jutsz, hiába nyomkodod lázasan a 0 gombot, de máshol sem működik) Viszont letisztult és még tovább, a végletekig "butitható" a grafika, ha valaki úgy szereti. 2v2-ben még nem voltam csak az online tesztlövölde ffa szerűségben, de az nekem nagyon kaotikusnak tűnt elsőre. Egyelőre a fegyvereket sem vágom, de majd csak leesik, ha jobban utána nézek (vagy nem) Pl. sokkal több fegyver van, mint amennyit a bind menüben láttam, de tényleg vagy 10+
(halnal volt, nem emlékszem, de sok) Nem tudom csak én állitottam el valamit, vagy tényleg ilyen lesz, de ha duplán nyomok bizonyos fegyverbindeket, átvált másik "megfelelőjére". Pl. nálam a railgun helyén alapból valami nyilpuska van, de ha mégegyszer megnyomom átvált railgunra. Ha megint, visszavált nyilpuskára. A mozgás szerintem jelentősen eltér a quake vonaltól, valahogy más a "fizikája". Pl a straffe jumpot és egyebeket én nem éreztem, de ettől még csinál valami hasonlót, vagy faszom se tudja. Nekem legzavaróbb az az 50!% fps esés volt, de serioust és aesont kérdezve, náluk nem jelentkezett, szóval valószinűleg csak az én vasam gyenge. -
5150
aktív tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
"Lealacsonyodni"? "1.5óra"? Mivan
Nem tudtam, hogy az egyetértés, vagy beleegyezés "lealacsonyodásnak" számit újabban, a másfél órát nem tudom honnan vetted, ilyesmit nem irtam, ahhoz viszont szerintem jogom van, hogy egy teljesen érdektelen vitába ne menjek bele. Mert ugye csak úgy ide lökted, hogy "küldj egy forrást és átnyálazom". Az, hogy ráérek e (kurvára nem) mert épp füdrőkádat javitottam 2 video szerkesztés, renderelés közben, azután rohannom kellett 35km-el arrébb csak aznap, a kutyát nem érdekli ezért sem irtam be, vagy részleteztem. Ahogyan az sem hogy egyáltalán érdekel e a téma annyira, hogy visszanézzem másfél éve mit nyilatkozott 50 percben, az általad (ismerőseid) által vitatott megtérülési dologgal kapcsolatban az egyik illetékes hőerőgépész mérnök főfejes, aki részt vett az "első" erőmű tervezésében, épitésében. Vagyis tipikusan az az eset, hogy se ide a fórumba nem vág, se időm nincs visszakeresni, viszont ha nem teszem, nem linkelem a "forrásokat" hülye vagyok. Ha meg nekiállok "átnyálazni" hogy "átnyálazhasd" megáll az élet. Hát én azt választottam, hogy szarom le az egészet, inkább megyek a dolgomra, ahogy eredetileg is akartam, igy egyszerűbbnek tűnt egyetérteni vitázás helyett. Ha ez téged ennyire megsértett, ha szerinted a hozzászólásom ennyire low level, szinten aluli, fórumhoz méltatlan stilusú és érdemtelen, akkor bocsánat! Nekem erre nincs szükségem hogy virtuális térben ismeretlen kioktató figurákkal vergődjek baromságokon, felbasszanak netes okoskodó, ráérőbajnokok, úgyhogy létpem is innen a faszomba, úgyis halott az egész, meg a game is. -
5150
aktív tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Kétlem, hogy ilyesmit fogok tenni és órákat elbaszni másfél évvel ezelőtt látott video dokumentációkra. Igy utólag úgy látom célravezetőbb, ha egyetértek, szóval: Egyetértek. Igaza van a barátaidnak, a thermonukleáris erőművek által termelt energia költségeinek bruttója tényleg egélban van az általuk emlitettekkel.
-
5150
aktív tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
"Fél éve beszéltem volt osztálytársammal és haverjával, akik az MVM-nél dolgoznak nagyfogyasztói értékesítési részlegen. Azt mondták, hogy mindent összevetve (építés,üzemeltetés,életciklus utáni költségek) nem olcsóbb az atomenergia bármilyen más, "drága" zöldhöz képest, sőt, drágább" A barátaid tévednek. De legalább nagyot. Bocs.
#3946) Vigilante Ez ledes, vagy hajlitott fénycsöves megoldás?
-
5150
aktív tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
"már NAT-on kívül vagyok" ez érdekel. Hogy birtad rá őket? Én (is digis vagyok) hiába próbáltam, az ügyfélszolgálatosok azt sem tudták, miről van szó.
"Beüzemelek a lakásba egy állandó szervert, a Digi net elbírja, már NAT-on kívül vagyok, router erős, másodlagos gép van, PAKS2 jön, áram olcsó. Már mehet is a magyar QL meg Q3A szerver!" Ahogy láttam van magyar Q3A szerver nem is egy (üresen konganak) a steames verzióval pedig (tudtommal) csak a hasonlóan steames "kiadású" Q3A playerekkel tolhatod. Aztán lehet, hogy rosszul tudom
"PAKS2 jön, áram olcsó" Azt én is várom már (fele annyiba fog fájni az áram a mostanihoz képest +ha a lignit/tőzeg erőbűveket is felújitják, modernizálják, akkor még kevesebb) de egyelőre épphogy csak elkezdték a munkálatokat a sok EU-s, meg USA szarakodás miatt (kötelezően be kellett őket is vonni a kivitelezésbe, nehogymár kimaradjanak a buliból, különben bünti van és demokráciát imitáló diktatórikus rezsim blablabla)
-
5150
aktív tag
Én hülye, mikor először hallottam hogy jön, valami ilyesminek képzeltem az új "quaket, csak modern grafikával. Hát nem jött be... Viszont vanhelyette nyuszifül! Meg rózsaszin szivecskés rocket launcher tütüszoknyával és lada slusszkulcs nyuszifarokkal. Ennyi tellett buzenimaxtól.Kukutyini kutyából nem lesz fehérlófia. Maximum kukutyina, ha sokat gendereskedik, vagy a fehérló egyik alkatrésze vásárfiának. Esetleg mindkettő. Barmok...
-
5150
aktív tag
Én azon gondolkodom egyáltalán van a QC-nek dedikált szervere? Mert amennyire lagosak, nekem olcsó vps-nek tűnnek. Első körben erre gondoltam anno, de azóta méglagosabbak lettek (már ha egyáltalán talál a kliens szervert) vagyis, hogy zeniék ezt is kispórolták, ahogy minden mást (lásd ukrán-orosz futottak még szedett-vedett "fejlesztő csapat" azok is távmunkában távkapcsolattal egy ekkora cimhez...) Ne legyen igazam, de ha projektálni kellene képzelgéseimet azt mondanám, a QC napjai meg vannak számlálva. Hacsak zenimax nem teszi valahogyan vastüdőre és próbálja életben tartanivalamivel lekenyerezve a steamet (amire nem látok sok esélyt a hozzáállásukból, eddig is pont leszarták ezt a játékot) akkor a játékosszám lélektani határ alá zuhanását követően nem tartom kizártnak, hogy leveszik a steamről. És akkor marad a bethesdás free kliens pár emberrel, idővel halál üres szerverekkel mint annak idején a Q4 és painkiller esetében.
-
5150
aktív tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Én annyit tudok, hogy ha néha kedvem szottyan vele játszani, akkor 15-20 perc válakozás után sem dob be szervert. Lehet azért, mert éjjel próbálom, de régebben azért talált szervereket. Legutóbb pár napja sikerült is egyszer, de olyan lagos volt, avgy hogy mondjam késett minden, még a hangok is, hogy inkább hagytam a francba. 2 napja összefutottam serioussal, kérdeztem mi a helyzet QC fronton, erre csak annyit válaszolt, hogy nem tudja, 5 hónapja rá se nézett.
#3931 D4v3 Asszem mindjárt hányok.. -
5150
aktív tag
Evil visszatért? Vagy még mindig rosszul látok?
-
5150
aktív tag
Találtam egy ilyet kurvajó
-
5150
aktív tag
válasz
frango13
üzenetére
Ehhez csak annyit, hogy a quake (a quake1-et leszámitva) alapkoncepciója ugye az volt, ha jól emlékszem, hogy egy földönkivüli faj, a strogg(?) mindenfelől összefogdos akiket tud, majd átalakitják őket kiborgokká, hogy aztán felhasználják őket saját seregükként, vagy ilyesmi. Ennyit részemről a nyuszifülről, rózsaszin tütüszoknyáról, meg az enemymodellek röhelyes pukkedlizéseiről és műmájerkedéséről. Persze valamennyire rugalmasnak kell lenni, például az még simán belefért, mikor véletlen leitatták a félig borg 7/9-et a star trekben, de az már necces hogy kiverte volna a biztositékot, ha mondjuk páviánnak is beöltöztetik főzőcskedeokosan köténykében, amin hellokitty diszeleg kicsi szivecskéket eregetve.
-
5150
aktív tag
válasz
(Bundás)
üzenetére
"Quake 3 így meg úgy, de Kiadó szemmel mekkora profitja volt az ID-nek az eladások és a tényleges játékosok számát illetően?"
Az összes quake egyfajta "techdemó" volt Carmack(ék) részéről. Valójában a hangzatos felvezetések és reklámok ellenére, mindig arra mentek, hogy az idtech engine minél többfelé el legyen adva (ez sikerült is nekik, nagy bevételt hozott anno, csak Carmack elb**ta a pénzt a hobbijaira) Csak aztán "kissé" túlnőtték magukat. Néhányan még manapság is a quakeworld-öt tolják

"Ez az engine soha nem lesz tökéletes"
Nem is kell, hogy "tökéletes" legyen, de azért közel 3 év után már legyen kész könyörgöm.. Aztán ott van az is, hogy 2016-ban megjelent a Doom, aminek baszottjó engine van, mégsem azt használták fel, pedig házon belül ingyen lett volna. Helyette a (playereken) kisérletezgetés ment évekig a futottak még saber inc botladozásaival és bedolgozásaival. Megvan még, hogy hetente jött ki "patch" ami megváltoztatta a fegyverek erejét, lövések sebességét, playermodelek tulajdonságait stb? És akkor már javában tétmeccsek folytak, akkoriban ment az 1 millió dolláros összdijazású (sponsored by AMD) quakecon is. Nem csoda, ha AMD utólag kifarolt emögül a projetc mögül, hogy buktak rajta 1millát... Mondj még egy ilyen céget, aki ezt/ezeket ennyire pofátlanul meg meri lépni (és mondjuk nem román)
"A Quake3 más korszakban született, sok generáció lőtte végig az számtek órákat, kolikban lan, nem volt ennyi multi game stb.; bele égett gyerek, tini, középsulis stb agyába a játék és benne maradt a feeling a mai napig, de már senkinek nincs annyi szabad ideje, megszűntek a klikkek, klánok, közösségek. Ahogy írta valaki, lassan csak a mag marad"
Ez igaz, viszont az például, hogy "utódja" (az egyébként jól működő és még 2014-ben is stabil player bázissal rendelkező) QL klánok megszűnése "csettintsre" történt zenimaxék részéről. Konkrétan 10 perc alatt eltűnt az összes stat, klán, hivatalos weboldal több évnyi QL fórummal, barátlistákkal és mindennel együtt. Vagyis ez nem "természetes folyamat" eredménye volt, hanem a tulaj azt hitte vicces és értékeljük. De ezek a "playerbase destroyer" szándékok már 2013-tól tettenérhetők voltak. Az olyan szándékos módositások melyekkel egyik napról a másikra kizárták egy kattintással a linuxos és maces playereket, vagy mikor bevezették agyatlanul a loadoutot (úgy, hogy a szervereken még éjjelente is hemzsegtek a sarkokban ácsorgó nadespam only noobok, akik széttrollkodták az összes meccset) bevezettek olyan szarságokat, mint a HMG, a buzi announcer, meg az egységesitett ammo packok és sorolhatnám. A pontot az i-re a quake közösség pofán sz**rása jelentette, amikor a felsorolt (és még sok sok további) szándékos játékosszám csökkentő "javitópeccs" ellenére hűségesen megmaradt playerekkel még ELŐZŐ este sem közölték, hogy az addig ingyenes játék fizetős lesz. Helyette hangzatos ecsetelése ment a (sohasem volt/azóta se) "QL 2.0 előnyeinek", majd további csonkitások és lassitó limitációk a cfg-ben. Például mai napig ha feljön egy új játékos, 10 perc után kérdezgetni kezdi, hogy miért ennyire szar az FPS-e mondjuk RTX2080TI-vel. Ilyenkor külön el kell magyarázni nekik, hogy kapcsolja ki a com_idlesleep-et (ami se Q3A-ban, se a 2015 októbere előtti QL-ben nem volt soha) Szóval ez az egész nem természetes folyamat, vagy "lezárulása" egy korszaknak, merthogy a játékosok kiöregedtek, vagy ráuntak. Ismerek 60+ éves QL playereket is, nem egyet. Meg 16 éves újoncokat is nem egyet. De van az a torkonsz**ási limit, amit egy játékos közösség még el tud viselni a fejlesztők részéről és van amit már csak a fanatikusok/függők tudnak csak. Igy nem nehéz tönkretenni egy gémet. Tönkretenni tudnak, újat alkotni viszont már tehetség, hozzáértés és további skillek is kellenének (lásd QC vergődés)
"Nem tudnak új játékosokat toborozni, más a trend, a játék elég skill orientált"
Ezzel szerintem az overwatchos és cs:go-s közösség nem értene egyet (de még a cs1.6-ot is 10000-ek játsszák átlag napi szinten, ha megnézed a steamcharts profilját. És abban nincsenek benne a tört szervereken tört kliensel játszók) Nem véletlen az sem, hogy a cs:go-ra ennyire ráfeküdt sok sok év után a valve. Kb naponta jönnek hozzá javitó patchek, lehetővé tették a free2playt, nagyon durván felturbózták és fejlesztik folyamatosan az anticheat rendszert stb. Igaz, hogy a counter-strike nem "arena" gém, de azt érzed te is gondolom, hogy afölött is "eljárt az idő", ha az irásodból indulunk ki? Mégis jelen pillanatban is 562995-en játsszák és második a steamcharts listán. Még akkor is, ha a régi cs-motorosok nagy része nem örül azoknak a módositásoknak, amiket valve évek alatt a cs-n eszközölt. De még igy is.
Szóval értem a nézőpontodat, de az enyém meg ez
Lehet jól is csinálni. Csak az nem ilyen renyhe lusta fantáziátlan puhapöcs dilettáns garnitúrának lett kitalálva, mint amilyen a zenimax és jelenlegi "id software". -
5150
aktív tag
válasz
ballazol
üzenetére
Lehet, hogy én még a régi hangjára emlékszem. Akkor úgy megutáltam, hogy azóta se néztem. Meg egy ideje hang problémáim vannak a QC-vel. Amúgy hallottad az "announcer" eredeti hangját effektezés nélkül?
Mint egy bágyadt taviszörny, akit kiherélt egy motorcsónak propellere és bánatában úgy betépett, hogy azóta is félszegen énekelget a holdnak. -
5150
aktív tag
válasz
esfrost
üzenetére
Leginkább kellemetlen... Mondd csak ismersz olyan embert, akinek eszébe jutna ilyesmiket beletenni? Én nem. Pedig én vevő vagyok a humorra, a szokatlan megoldások sincsenek ellenemre (más kérdés, hogy érdekelnek e) de amikor egy "quake" kapcsán az ember lassan már azon se lepődik meg, ha karácsony előtt pár nappal kapnánk egy "javitó" peccset, ami annyit javitana a játékélményen, hogy a keel csillagszóróval a fülében rohangál karácsonyfaizzókba tekerve, az már nem vicces, inkább csak szánalmas lejáratása a quake legendának.
ballazol A sorlag az nem csaj
Eskü eddig úgy hittem. A hangja alapján legalábbis feltételeztem. Szerintem legközelebb liberóba öltöztetik egy hátába szúrt szivárvány szinű calippo jégkrémmel. -
5150
aktív tag
Kellett ez? Méghogy "quake"... Olyan, mintha gyűlölnék és szándékosan csúfolnák meg.
Még a cuisine royale sem ilyen, pedig azt szándékosan üdődött trollosra csinálták.
-
5150
aktív tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Vették volna át a dirtybomb godlike netkódját. Na aztán azt a játékot meg megölték noobfriendly patchekkel...
-
5150
aktív tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Valószinűleg a google dobta föl neki külön postként. Csak segiteni akar.
-
5150
aktív tag
válasz
esfrost
üzenetére
Köszi, hogy ilyen szépen kifejtetted. Ez ritka. Egyébként 75fps/75hz vsync-el "játszom". De ettől függetlenül bármelyik játékot tolom-toltam, a raw input (vagy annak hiánya) erősen érezhető. Nem mindenkinek, biztos egyéni érzékenység kérdése is. Vannak olyan playerek (ismertem ilyet személyesen is és sárgultam az irigységtől) akiknek szinte teljesen mindegy milyen perifériákkal, milyen napszakban, milyen testtartással, melyik kézzel, esetleg kéz nélkül akár egy féltéglával is pixelshotos agyműtétet hajtanak végre reflexből az enemyn olyan távolságokból, ameddig én el se látok, de ha mégis ellátnék az sosem derül ki, mivel a füstölgő hullám látványa elnyomja a környék látványosságait enemystül, nyugdijas fazékbemutatóstól együtt. Más szavakkal, én noob vagyok és megérzek minden apró fiszfaszt, vagy minimális változtatásokat is. Amiket a jobb playerek észre sem vesznek, talán a létezésük sem tudatosul bennük. Kb ennyiről van szó.
-
5150
aktív tag
Nem értetted, amiket irtam? Pedig egyáltalán nem bonyolult. Ha gondolod és időd engedi, pörgesd át mégegyszer és próbáld legjobb képességeid szerint értelmezni a leirtakat, ha kedvet érzel hozzá. Vagy ne.
AnginaP Ty
Nekem azóta csinálja, hogy dobták a ládabontogatós sztorit, azóta viszont kitartóan. -
5150
aktív tag
válasz
AnginaP
üzenetére
Ezzel még ellennék, hisz a qcnek nincs "sztorija" (de még szerver browsere sem) de az, pontosabban annak a hiánya, amit irtam, nem egy akkora "feature", amihez extra munka, vagy programozási skill szükségeltetne. A józan ész talán nem azt diktálja, hogy a player esetleg nem éles játék közben akarja majd állitgatni az egér érzékenységet, acceloffsetet, grafikát miegymást, és hogy egy magára valamit is adó programozó, cég, melynek bármi köze van akár alap szinten a játékfejlesztéshez, tisztában van ezzel a csekély 20-30 éves "igénnyel"? Persze lehet azt mondani, hogy igy is be tudja állitgatni a player, de az mennyire célravezető bármilyen szempontból is, ha közben tizszer letépi az arcát és idegrohamot kap a "fejlesztők" dilettantizmusától és "játék élmény" helyett úgy érzi épp utólagos szodomizálásban részesiti agyát a tengeren túlról valami hamburgerzabáló iqfighter usák? Az ilyen bugokra tesznek sokadik pöccs után is, arra bezzeg van eszük, hogy mindenféle szárnyakat, fényreklámot, nyakonfosott vizipálmát, meg bugyirózsaszin gumicukor karkötőket aggassanak a playermodelre egy QUAKEBEN. A játékot elinditva cserébe minden alkalommal kapok valami "első napos XP"-t ajándékba (azt sem tudom mi a faszra jó) és minden alkalommal "hétfő" van, mivel nem képes tovább lépni a következő napra. Tényleg csak ámulni tudok ettől a fajta szakértelemtől... Az egérkezelés még mindid ratyi, hirből sem ismeri a raw inputot, ami egy kizárólag lövöldére kihegyezett fpsnél egy kissé "érdekes". Ezek lennének akkora featureök, amiktől a fejlesztőknek idült kódtúrás tortúra miatt heroikus agyérgörcs purgatóriumban kellene magukat érezni
-
5150
aktív tag
Valamit nem értek. Azt hogy nem veszik észre a csodafejlesztők, hogy ha állitgatni szeretne valamit az ember, mondjuk botmeccs alatt, mikor már épp végezne, simán visszadobja a játékba és lehet elölről kezdeni? Vagy én vagyok ilyen láma és másnál ez nincs
Az egy dolog, hogy se konzol, se picmip, se vulkan se fegyverenkénti scriptek, de még ez is? Rohadt idegesitő. Hónapok óta irogatom nekik bugreportba. Azóta kijött 2-3 patch és változatlanul ugyanez a hülyeség. Egyáltalán miért kell ilyen alap dolgokat irkálni felnőtt embereknek, akik elvileg játékot fejlesztenek és elvileg értenek hozzá? -
5150
aktív tag
-
5150
aktív tag
Ebből kéne jó multi.
-
5150
aktív tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Nem tudom. Percenként?
Ja más téma. Win reinstall (és vele együtt steam és minden) után = QC tényleg jobban fut. Néha már szinte élvezni is lehet.
-
5150
aktív tag
válasz
felipe09
üzenetére
Az ip cimedet a szolgáltatód osztja és ők adnak fix ip cimet plusz pénzért (általában cégek igénylik) "Normál" felhasználóknál a szolgáltatók gyakran változtatják az ip cimet, de pl. nálam napok telnek el, mire ez megtörténik. De ha a te szolgáltatód tényleg akkora gyökér, hogy 2 percenként változtatgatja, ahogy 777 irta, az ritka nagy kibaszás a kliensekkel. Ha van lehetőséged (megkerülve a routert) csak kábellel kipróbálni a QC-t, szerintem tedd meg. A routerek is tudnak érdekes dolgokat alkotni... Főleg ha hetek, hónapok óta nem lettek újrainditva sem.
-
5150
aktív tag
Ezt el is felejtettem: cmd rendszergazda jogokkal megnyitva és netsh winsock reset (win újrainditás szükséges) Próbáld ki hátha. Meg amiket 777 kolléga irt

-
5150
aktív tag
válasz
felipe09
üzenetére
//Első körben ránéznék, hogy a router a szolgáltató DNS-ét, vagy mást használ (pl. commodo, symantec stb)
A szolgáltatód alapból biztosit DNS szervereket, a sajátjaikat. Viszont sokan ezt lecserélik gyorsabbra, biztonságosabbra, vagy olyanra ami szűri a reklámokat, felnőtt tartalmakat a gyerekek miatt stb. Általában nem okoznak gondot, de van hogy blokkolnak olyan csomagokat is, melyek ártalmatlanok. Ennek esetedben szerintem nem sok esélye, de ki tudhatja? Ha nem birizgáltad a routered, akkor alapból a szolgáltatód DNS szervereire csatlakozik.
//esetleg üriteném a DNS cache-t is
Az úgy néz ki, hogy parancssort nyitsz rendszergazda jogokkal és beirod: ipconfig /flushdns
Akkortól van hatása, miután az alkalmazást, böngészőt, steamet (a steam kliens is egy módositott chrome) újrainditottad.//A másik amit lecsekkolnék, hogy a virus-spyware-adware-ransomware-akármiware kergető mennyire matat a QC-vel
Az elcseszettebb virusirtók, mint avast, avg és társaik, valamint a "féreg" vadász programok "antispyware", "antimalware" és egyebek szűrik az internet forgalmat a háttérben, hogy nem pofátlankodik e be valamilyen kártékony kód. Az értelmesebb virusirtókban van már egy ideje "gaming mode", de tudnak csodákat művelni. Ennek se sok esélyt adnék esetedben, de fene tudja. Legjobb, ha beteszed a QDC-t mappástól a kivételek listájába a nododon belül és akkor nem piszkálja.
//Esetleg kikapcsolnám a windows tcp auto tuningját is kisérletképpen
A winfos saját optimalizációt hajt végre a bejövő-kimenő csomagokon úgy, hogy tömöritgeti őket. Ez alap esetben "normal" fokozaton van, de ki lehet kapcsolni teljesen.
Ezzel tudod ellenőrizni: netsh interface tcp show global
Ezzel tudod kikapcsolni: netsh int tcp set global autotuninglevel=disabled
Ezzel tudod visszakapcsolni eredeti állapotba: netsh int tcp set global autotuninglevel=disabledEgyébként nem ajánlott. Azért irtam, hogy "kisérletképpen". Windows újrainditást igényel.
//Néha a steam cachelései is összeakadnak, olyankor is szokott beengedni-ledobálni egy csomó játéknál.
QC-vel nálam még nem csinálta, de QL-nél volt, hogy pontosan ugyanazt csinálta, mint a QC nálad, vagyis felengedett a szerverre, majd pár másodperc után ledobált. És ezt vég nélkül. Van, akiknél CS-vel vagy más játékokkal szopózott ugyanigy. Újratelepitettem a játékot, töröltem a cfg-ket, mindent de csak a cache ürités segitett, az viszont azonnal. A gond az, hogy nem tudni (valami szaki biztos képben van, én nem) melyik cache szemetelődött tele, ugyanis a steamnek van "pár" ezekből.
Én leginkább erre tippelnék. Elvileg a steam kliensnek van rá opciója a menüjében, ahol a download cachet üriteni lehet
Néhányan azt javasolják, hogy a QC saját beállitásait töröljük minden QC update után, mert hogy összeakad az új a régivel. Ezt csak akkor tudnám ajánlani, ha előtte elmentetted a beállitásaidat, tudod mi az egér érzékenységed, fegyverek gombjai stb. mert ezek ilyen törlésekkor mind elvesznek.
-
5150
aktív tag
Egész jó összefoglaló.
-
5150
aktív tag
válasz
felipe09
üzenetére
Őszintén szólva még életemben nem kaptam ilyet. Első körben ránéznék, hogy a router a szolgáltató DNS-ét, vagy mást használ (pl. commodo, symantec stb) esetleg üriteném a DNS cache-t is. A másik amit lecsekkolnék, hogy a virus-spyware-adware-ransomware-akármiware kergető mennyire matat a QC-vel. Esetleg kikapcsolnám a windows tcp auto tuningját is kisérletképpen. Néha a steam cachelései is összeakadnak, olyankor is szokott beengedni-ledobálni egy csomó játéknál.
-
5150
aktív tag
AMD kiszállt QC-ből? Nem látom a sponzorok listáján. Nvidia viszont ott figyel.
-
5150
aktív tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Rapha QC előtt olyan volt a legdurvább meccsek közben is, mint egy pókerező buddha szobor. De 2-3 év szopatás után szerintem még nála is elfogynak az érvek, hogy "de hát ez még csak béta".
-
5150
aktív tag
válasz
Synthwave
üzenetére
Nem tudok pozitiv lenni, mikor syncerror és timidon féle levitézlett zenimaxos dilettáns barmok évek óta quakenek és bétának hazudnak egy alfa verziós bughalmaz lövöldét, amiben jó esetben havonta, rosszabb esetben hetente változtatnak a fizikán, lövedékek sebességén, hitboxokon, a game mechanikán és úgy nagyjából mindenen. Hogy aztán végtelen eszükkel tehetség hiján felcicomázzák bugyirózsaszin nyuszifülekkel és giccses "szárny" koppintásokkal a star trek discoveryből, overwatchból, vagy amit épp meglátnak és van pofájuk lenyúlni. Kitartó vagyok, időről időre leülök hogy játsszak vele, hogy lássam mennyire "haladnak". A vége rendszerint fizikai fájdalommal felérő agykiégés. Ha ilyesmire vágynék, megoldható lenne gyorsabban is, nem kellenek ehhez évek... Ja és még mindig nincs kész. De a közelében sem. A doom2016ban pedig még vállig benne volt carmack "keze", mielőtt kiutálták és lepattant occulusékhoz szóval... Ez olyan mint mikor jobs meghalt és még évekig megéltek a fejlesztésekből, amiket évekkel azelődd inditott be és menedzselt. Aztután kifújt. A zenimax nem méltó a quake névhez, megcsúfolása mindannak, amit a QUAKE képvisel és képviselt mindig is. Szóval. Szarjanak sünt és utána húzzák le magukat vele együtt. Mert amihez csak hozzáérnek, amit ezek összehoznak, az rakás szarból gyurmázott mellkeresztért kiált és közben timikének olyan magasröptű csekkeket ont a pofája, amiket nem fedez a segge, más szóval kókler tryhard bohóc a figura elnézést kivánok.
-
5150
aktív tag
Jött valami 20 gigás patch.
Van benne ilyen szar is
sajnos énkicsipónimos és thomas a gőzmozdonyos lófaszt nem raktak bele, pedig vágytam rá
-
5150
aktív tag
-
5150
aktív tag
válasz
Vigilante
üzenetére
Annyira nem üres az...
-
5150
aktív tag
Vagy inkább Q3A defragban

Remélem hogy a következő (IGAZI) quake jó lesz, hogy a zenéje, fizikája, hangulata, egérkezelése, netkódja, pályái, botjai, movementje, testreszabhatósága, skinjei, hangjai überelni fogja a régi quakekét is és hogy megérem, mire elkészül. És remélem tim willits, meg a többi láma a közelében nem lesz...
-
5150
aktív tag
-
5150
aktív tag
Ma rájöttem, hogy az új Quake, megérdemelt volna egy ilyen grafikát legalább. Ha tisztességesen megcsinálták volna. Minden adott volt hozzá. Náluk volt az engine is. Régen a quake volt a csúcs, feltámaszthatták volna a vonalat. Ehelyett quake csimpifon. Tudnak a srácok.
-
5150
aktív tag
válasz
Synthwave
üzenetére
Akkor gondolom valami kapcsolós dolog lesz. Ha agent is 4/11 akkor méginkább nem értem, hogy tudott olyan furán pörögni-forogni qlben 400dpis wmoval. Az apexet nem próbáltam, de az a töltés nem a shader cachelés miatt lehet? Egy ideje a steam és az amd (talán a win10nek is van valami sajátja) is erőlteti. Egyelőre nem vágom hogy akarja mindkettő egyszerre ugyanazt csinálni. Ezzel együtt, valamit biztos tud a játék, ha ennyire rákattantak.
-
5150
aktív tag
Na kié ez a konfig 4/11-el? Úgy tűnik őt is megfertőzte a gpw és lecserélte a za13-at. De a 4/11 maradt sok év után is. Még jó, hogy már nem játszom, egyből (újra) próbálgatnám.
Természetesen már ő is apexel tolja.
-
5150
aktív tag
válasz
Synthwave
üzenetére
"Érzésre a legjobb szenzor szerintem a mai napig az Avago ADNS-A2020 (MX300 / MX500)" Ha ennyire jók, akkor most is ezeket a 2020as használod 125hz-en XP-vel 800dpin? Szerintem nem, de ha tévednék bocs. Viszont ha nem tévedtem, akkor maximum egy retro géphez mehetnek nosztalgiázni, vagy dobozba szekrénybe emléknek.
"Amik klasszisokkal gyengébb QC-n esnek át a forgalomba kerülés előtt" Ezzel akár még egyet is érthetnék, ha bármilyen fogalmam volna mi az a "QC". Leszámitva a quakecont és quakechampionst, amik nem tűnnek logikusnak ebben az összefüggésben. Még a "quality check" jutott eszembe, az lenne

"Avago ADNS-S3668" Az bizony nekem is tetszett! Most is tetszene... és még támogatott is razer oldalról ha jól tudom.
"talán még az MS 1.1 és 3.0" Jóféle volt. Eléggé "nativ" érzetet nyújtottak, legalábbis nekem. 2k monitorokkal még talán elmegy (mármint napi desktopos használatra) 4k-ra már halál, játékzoz win10 valamelyik update óta gyakorlatilag használhatatlan. Kivéve ha tudsz pár trükköt, aminek viszont ára van (bármely más egeret lelő plug/unplugot követően, néha még az ms-t is) vagy ha fatal1ty lapod van spec usb porttal. Egy mercury vagy hero manapság már könnyedén lövi. Tudom mert van itt fél szatyornyi belőlük, meg néhány 203 is használatban. A wmo forma és súly viszont mai napig odaver. Remélem ms azt is upgradeli, mint az ime3at.
"Aki ezekkel klasszist lő, nem fog "klasszisabbat" lőni egy modern csúcsszenzorral" Ezt aláirom, de hogy jött ide?
Olyan evidens, mintha azt mondtad volna, ha taxis taki bácsit átültetnék a szomszédokból egy F1es muslicavadászba, akkor nagy valószinűséggel első nekifutásra hidegen csapódna a felvezető autó farába 
Láttam már (igaz nagyon ritkán) olyan embereket, akiknek semennyi nevük nincs gémer porondon, de akár éves kihagyás után, pár perc bemelegitést követően agyműtétet hajtottak végre bárkin, akivel szembekerültek (nem lowtier noobokról beszélek) néha egészen röhejes egerekkel (Épphogy nem tescos... irigykedtem is. Nekem soha nem volt és nem is lesz ilyen érzékem, skillem) Jó részük mondjuk cs-s volt.
-
5150
aktív tag
válasz
Synthwave
üzenetére
Eddig hányat találtál? Amiket leirtál azt eddig is tudtam, le is irtam följebb
"csak nem minden sarki zöldségesnél" Ez a mondat azt sugallja, hogy ugyan nem lehet akárhol, de némi szorgalommal, utánajárással lehet. Kb. 2 naponta nézem. Ebay: semmi. Ali: semmi. Amazon: semmi. Külföldi, német svéd, dán, uk aprók: semmi. Magyar aprók: semmi. Ha néha véletlen, félévente fel is bukkan egyik-másik, leharcolt, szétkoptatott, némelyik többszörösen szétszedett-összerakott és/vagy nem működő példányok. Ha véletlenül működnek akkor meg túlárazottak. Lehet, hogy én kezelem a "van" fogalmat rosszul, de nekem az a tapasztalatom a vannal lapcsolatban, hogy igy vagy úgy, de érzékelem a létezését valaminek. Ha ez nincs meg, akkor nem tudok mit kezdeni a dologgal. Egy pontig utána megyek, de ha már azt látom, hogy aránytalan a befektetett energia és idő a várható (nem létező) eredménnyel szemben, akkor dobom a témát. Ettől még lehet hogy valakinek, valahol VAN a világ másik felén, amiről én nem tudhatok, de nekem meg nem lesz. Ezek 10+ éves razer egerek. Nem stradivari hangszerek, hogy riasszam miattuk az interpolt
Közben lassan gombokért lehet kapni klasszisokkal jobb belsővel szerelteket ma már akár a sarkon. -
5150
aktív tag
válasz
Synthwave
üzenetére
Ha valami 6-8-10-12 évek óta nincs kereskedelmi forgalomban, nem érhető el és nem szerezhető be se magyarországról, se külföldi forrásból, nemhogy új állapotban, de még a használtpiacról is "random vadászat" felkutatni, az számomra nemvan. Nekem az egér mindennapi használati tárgy. Nem műtárgy, vagy gyűjtői "vágyálom" aminek a beszerzésére, ha újat, vagy újszerű állapotút akarok, talán éveket kell áldozni és akkor is horror árban van. Főleg most, hogy jobbnál jobb egerek és szenzorok futnak föl egyik a másik után, némelyik egészen kedvező áron. Egyébként az új razereket pár éve nem követtem. Az alján kapcsolgatós abyssus nagyon tetszett, de a mai abyssusokból kivették a ficsört, a razer vonalat pedig a DA13 körül engedtem el, mert kezdték a baromságaikat erőltetni. Például azt a szoftveres cécót. Nem tudom mára már megoldották e, de legutóbb, mikor néztem, még az volt, hogy a szoftver feltelepitéséig maximum dpin pörgött az egér. Akkor is, ha előtte másik gépen be lett állitva. Merthogy "felhőbe" mentett az egér saját memóriája helyett. A másik amitől kiütést kaptam, mikor egyszerre 2 razer egér lett a gépre dugva és mindkettő eldobta magát újrainditásig. Azt hittem nálam van valami, de mondták, hogy ez a "normál üzemmód". Képzeld el ezt meccs közben... Mindeközben ezeket leszámitva én személy szerint baromi elégedett voltam a razerekkel. Lehet, hogy placebó hatás és csak képzelegtem, de valamiért "finomabban" tudtam velük célozni ha arra volt szükség. Kicsit valahogy "softosabb" volt. Nem tudom mi lehet rá a jó szó.
-
5150
aktív tag
Az mx500 pont az egyik legtartósabb egér
De lehet, hogy a legtartósabb. Aztán később lejjebb adták a minőséget. Vesd össze az mx500adat a g400s-el például. Vagy az mx300-at a g100s-el. Újabban viszont, mintha kezdenének visszatérni, ha nem is a régi elpusztithatatlan, de legalább közelitő minőséghez (azt azért nem akarják, hogy újabb 10 évig ellegyél az egerükkel) -
5150
aktív tag
Nem veszek össze olyan emberrel, aki összekever egy fórumot a privát szférájával, képtelen értelmezni 2 egyszerű mondatot, és humorérzékének teljes hiányát azzal próbálja túlkompenzálni, hogy kötekszik, ha segiteni próbálok egy másik embernek. Az ilyeneket messze elkerülöm.
A mikrokapcsoló gond nem razer sajátosság. Az első DA-mban még mindig az eredeti kapcsolók vannak és hibátlanul működnek annak ellenére, hogy kinaiak. Az olcsósitás jegyében viszont sok éve már eléggé random, hogy mikor hal be egyik másik kapcsoló, esetleg az összes, vagy egyik sem. Márkától és ártól függetlenül nagyon jellemző. Ugyanez igaz az egér burkolatokra, alkalmazott műanyag alkatrészekre. Viszont ezen a téren a logitech ráerősitett az újabb egereivel, emiatt nagyot nőtt a szememben, pedig sosem volt a szivem csücske.
-
5150
aktív tag
Av3k-el mi van? QC-zik? Én még nem láttam. Volt versenyeken?
-
5150
aktív tag
Ez meg miféle billentyűzet kezelés?
-
5150
aktív tag
Azért raisy nem most kezdte a quaket
-
-
5150
aktív tag
válasz
sto1911
üzenetére
A process lasso új balancerét próbáltad már vele?
-
5150
aktív tag
válasz
sto1911
üzenetére
Van legalább 3 fogás módja, szerintem ez zavar meg. Nálam is ez volt, de egy hét alatt megszokod, esetleg kettő. Mi a helyzet a g-mx518al? Nem da forma, viszont nagy méretű és kényelmes tud lenni és a g203 továbbfejlesztett szenzorát (hero) kapta.
A gém pedig játszhatóbb ezzel. Tegnap kipróbáltam kiváncsiságból QL-el is. Beállitottam 60 fps-re és még az is játszható lett, állati fura
Kár, hogy nem fedeztem föl előbb. -
5150
aktív tag
válasz
Vigilante
üzenetére
Az az egér profi, elképesztően jó szenzorral. Azt pedig, hogy miért adja logi ennyiért mégis, indulása óta senki sem érti.
-
5150
aktív tag
válasz
s.bala31
üzenetére
Tőlem biztos fura lesz, de cirka hónapnyi kihagyás után 2 napja én is bedörrentettem a QC-t és egész játszható volt. Még szervert is talált pár másodperc alatt! Volt fent két 150-180 pinges csávó, de még ők sem lagoltak annyira, mint régebben a 30-40 pingesek állandóan. Ha egyszer végre újra felfedezik a raw inputot, esetleg lesz olyan vulkan támogatás a játékhoz, ami megy 2 gigás kártya alatt is, neadj isten bevezetnek olyan jövőbe mutató superior featureöket, mint az állitható méretű célkereszt, akkor a QC-ból még lehet akár hétvégi hobbi lövölde is. De szerintem elkéstek vele. A zenimax egy dolgot tud 100%osan, menetrendszerűen elkésni. Mostanában olyan figurákat is látok QL szerveren, mint yakumo, aki vagy másfél éve be sem tette a lábát, meg olyanokat, akiknek a nevét már régen el is felejtettem volna, ha nem láttam volna őket QC szervereken.
-
5150
aktív tag
Nekem elég infantilisnek tűnik.
-
5150
aktív tag
Most épp coollert nézem. Amilyen jól elvannak mostanában a "QC" prók az apexel, azon sem csodálkoznék, ha idén már nem is tartanák meg quakecont. Vagy arra a pár napra gyorsan átnyergelnek?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Padavan firmware
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Hobby elektronika
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Videó stream letöltése
- Milyen okostelefont vegyek?
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo IdeaPad Slim 5 OLED i7-13620H 16 GB DDR5 512SSD FHD+ Garancia
- GAMING PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 256GB Tüzes Ezüst gar:2028.02.09.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) Viszont tényleg RENGETEG az állitási lehetőség, konzol is van és tényleg például ennyire bőven szenmélyre szabható accel(ek)et eddig még semmilyen játékban nem láttam. Alapból van 3 fajta, "natural", "power", meg asszen "linear" vagy ilyesmi és azon belül is rengeteg állitási opció.
Még érezni, hogy béta, vannak elsőre feltűnő bugok, pl. a "0" át nem érzékeli numpadon, meg máshol sem, de ettől még betehető, copy/paste-el "kintről" (pl. fps 250-nél, csak 25-ig jutsz, hiába nyomkodod lázasan a 0 gombot, de máshol sem működik) Viszont letisztult és még tovább, a végletekig "butitható" a grafika, ha valaki úgy szereti. 2v2-ben még nem voltam csak az online tesztlövölde ffa szerűségben, de az nekem nagyon kaotikusnak tűnt elsőre. Egyelőre a fegyvereket sem vágom, de majd csak leesik, ha jobban utána nézek (vagy nem) Pl. sokkal több fegyver van, mint amennyit a bind menüben láttam, de tényleg vagy 10+